هدفون هوشمند یکی از جدیدترین گجتهای دنیای فناوری است که میتواند کاربردی فراتر از گوش دادن به موسیقی داشته باشد. در این مقاله به انواع هدفون هوشمند میپردازیم. در بین مدل های هدفون هوشمند کدام بهترین است؟
چندین سال پیش بود که هدفونها تنها میتوانستند به یک درگاه AUX متصل شده و موسیقی پخش کنند. کمی بعدتر هدفونهای بیسیم وارد بازار شدند. هدفونهایی که در ابتدا از نظر کیفیت صدا به پای مدلهای سیمی نمیرسیدند اما کم کم توانستند این اختلاف بین کیفیت صدا را به حداقل برسانند و امروزه به یکی از گجتهای کاربردی و محبوب نزد کاربران تبدیل شوند.
اکنون به نظر میرسد نوبت به مدل های هدفون هوشمند رسیده تا جای پای خود را در بازار محکم کنند. اما تفاوت هدفون های هوشمند با هدفون های معمولی چیست و آیا در آینده این هدفونها حرف اول را در این بازار رقابتی خواهند زد؟ برای پاسخ به این سوالات در این مقاله همراه پلازا باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
هدفون هوشمند چیست؟
هدفون های هوشمند که به آنها ایرباد هوشمند یا Hearables نیز گفته میشود محصولات تقریبا جدیدی در دنیای فناوری هستند. آنها هدفونهای پیشرفتهای هستند که در طراحی و ساخت آنها از جدیدترین فناوریهای روز استفاده شده و به همین دلیل پخش موسیقی تنها یکی از قابلیتهای آنهاست.
هدفونهای هوشمند علاوه بر پخش موسیقی میتوانند به عنوان یک ردیاب برای فعالیتهای ورزشی، دستیار صوتی، ترجمه همزمان زبانهای خارجی، تحت نظر قرار دادن علایم حیاتی کاربر و بهبود شنوایی او کاربرد داشته باشند. بیشتر این هدفونها از نوع بیسیم هستند و میتوانند با هر دستگاهی که دارای بلوتوث باشد جفت شوند.
ویژگی های هدفون هوشمند
با توجه به اینکه انواع هدفون هوشمند به تازگی وارد بازار شدند فهرست ویژگیها و قابلیتهای آنها مانند گوشیهای هوشمند یکسان نیست؛ چرا که این محصولات پتانسیل بسیاری زیادی دارند و با پیشرفت فناوری و استفاده از قابلیتهای متنوع به محصولات کاملتری تبدیل میشوند. از همین رو بسیاری از کمپانیها هنوز در حال تصمیم گیری برای استفاده از ویژگیهای مختلف در این نوع محصولات خود هستند.
شرکتهایی که از قدیم هدفونهای معمولی را تولید میکردند ویژگیهای بیومتریک را به هدفونهای جدید خود اضافه کردند، در حالی که کمپانیهایی که بیشتر بر ساخت و طراحی سمعک و گوشیهایی که به بهبود شنوایی افراد کمک میکنند تمرکز داشتند سعی کردند محصولاتشان را با گوشیهای هوشمند هماهنگ کرده تا کنترل بیشتری به کاربر بدهند.
به طور کلی برخی از ویژگیهایی که تا به امروز در این هدفونها مورد استفاده قرار گرفته یا در آینده احتمال استفاده از آنها وجود دارد عبارتند از:
امکان شارژ بدون نیاز به منبع برق
از آنجایی که هدفونهای هوشمند به ندرت با مشکل کمبود شارژ مواجه میشوند یکی از بهترین گجتها برای مسافرت به حساب میآیند. بیشتر ایربادهای بلوتوثی با کیفیت موجود در بازار دارای یک منبع ذخیره شارژ هستند که مانند یک پاوربانک برای هندزفری عمل میکند. برای مثال هدفون MOMENTUM True Wireless 2 سنهایزر با کمک محفظه شارژ خود میتواند تا 28 ساعت انرژی مورد نیاز گوشیها را تامین کند.
ردیابی دقیق علایم حیاتی
این ویژگی را بیشتر در ساعتهای هوشمند اپل یا سامسونگ میبینیم، اما امکان استفاده از آن در ایربادها نیز وجود دارد تا کاربران بتوانند به طور منظم ضربان قلب، دمای بدن، فشار خون، سطح اکسیژن خون، نوار قلب و… را زیر نظر داشته باشند.
شنوایی افزوده
شرکتهایی مثل Doppler Labs در حال کار بر روی فناوریهایی برای استفاده در مدل های هدفون هوشمند هستند که نه تنها میتواند به شنوایی افراد کمک کند، بلکه آن را از سطح عادی نیز فراتر ببرد. البته چنین فناوری هنوز سالها تا ورود به بازار فاصله دارد.
ترجمه همزمان
یکی دیگر از ویژگیهای جذابی که میتوان در انواع هدفون هوشمند مورد استفاده قرار داد قابلیت ترجمه همزمان است. گروهی از هدفونها دارای این قابلیت هستند، اما این ویژگی هنوز به طور کامل فراگیر نشده است.
هدفون هوشمند شما میتواند با کمک یک میکروفون صدای طرف مقابل را دریافت کند و سپس ترجمه آن را به صورت نوشتاری در گوشی به شما نشان دهد.
فیلتر یا تقویت صدا
این ویژگی شباهت زیادی به فناوری واقعیت مجازی دارد. با کمک آن شما میتوانید برخی از صداهای به خصوص را فیلتر کنید و برخی دیگر از صداها را با بلندی بیشتری دریافت کنید. در جریان نمایشگاه CES در سال 2017 شایعه شده بود که نسخههای آینده هدفون هوشمند و بی سیم Dash Pro به این قابلیت مجهز خواهند شد.
انواع هدفون هوشمند
تا به امروز مدل های هدفون هوشمند در 3 دسته مختلف تولید و وارد بازار شدند. سمعکها، آمپهای شخصی و هدفونها و ایربادها مانند مدل های مختلف هدفون هوشمند سامسونگ و اپل.
کاربرد هوش مصنوعی به کار رفته در هدفون هوشمند
امروزه شرکتهای مختلفی مانند سامسونگ و اپل ایربادهای بیسیم خود را در مدلهای گوناگون روانه بازار کردند که علاوه بر پخش موسیقی میتوانند فعالیتهای ورزشی کاربر را ردیابی کنند، در جهتیابی مسیر به او کمک کنند، به صورت هوشمند با مخاطبین تماس برقرار کنند و حتی در نقش یک کنترل از راه دور ظاهر شوند. در سالهای آینده نیز با پیشرفت هوش مصنوعی باید شاهد مدلهای مختلف هدفون هوشمند شیائومی، اپل یا سامسونگ باشیم که نه فقط برای گوش دادن به موسیقی، بلکه برای کنترل و مدیریت سایر ابزارهای هوشمند ما ساخته شدند.
هدفون های هوشمند با چه قیمتی به فروش می رسند؟
همانطور که حدس زدید از جمله فرق هدفون های هوشمند با هدفون های معمولی قیمت بسیار بیشتر آنها است. از آنجایی که این محصولات از فناوریهای پیشرفتهتر استفاده میکنند پیش از خرید هدفون هوشمند حتما باید قیمت بالای آنها را نیز مدنظر داشته باشید. این هدفونها از قیمت پایه 100 دلار برای مدلهای سادهتر شروع میشوند و مدلهای پیشرفتهتر نیز با قیمت 400 دلار یا بیشتر به فروش میرسند.
برای مثال قیمت هدفون هوشمند اپل ایرپادز پرو با ویژگیهایی مثل حذف صدای اضافی، مقاومت در برابر آب و پشتیبانی از دستیار صوتی 250 دلار است، در حالی که Nuheara IQbuds2 MAX که از آن به عنوان پیشرفتهترین ایرباد در جهان یاد میشود با کنترلهای لمسی، حذف صدای اضافی هیبرید، تنظیم خودکار صدا بر اساس سلیقه هر کاربر با قیمت نزدیک به 400 دلار به فروش میرسد.
بیشتر هدفونهای بیسیم با هدف ارائه بهترین تجربه از موسیقی روانه بازار شدند، اما اکنون با عرضه انواع هدفون هوشمند، مانند هدفون هوشمند اپل که ظاهرا در این دستهبندی پیشرو خواهد بود، باید علاوه بر کیفیت صدای بسیار خوب منتظر فناوریهای جدید و کاربردی دیگری نیز باشیم. هدفونهایی که با کمک سنسورهای پیشرفته خود میتوانند فعالیت بدنی ما را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند، به عنوان یک ریموت کنترل برای گجتهای هوشمند اطراف ما عمل کنند و همچنین به کسانی که مشکل شنوایی دارند بیش از پیش کمک کنند.