آشنایی با چند اصطلاح هتلداری؛ از رزرو هتل تا مهمان سرزده!

اصطلاح هتلداری
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

چقدر با پیچ و خم های دنیای هتلداری آشنا هستید؟ شما هم در آن دسته قرار دارید که از کودکی رویای کار کردن در یک هتل را در سر می پروراندند؟ تا حالا چند بار کارتان به رزرو هتل و اقامت در آنها افتاده است؟ برای علاقه مندان به این دنیای پرهیجان حتما آشنایی با اصطلاحات خاص آن نیز می تواند جذاب باشد. هر چند که با وجود تغییر و تحولات سریع هتل ها، دانستن اصطلاحات هتلداری حتی برای مسافران عادی هم کاربردی خواهد بود. در هر گروهی که باشید، جااینجاس (https://jainjas.com) خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کند.

اصطلاحات مربوط به انواع هتل؛ یک دنیای وسیع

اگر فکر می کنید رزرو آنلاین هتل تنها گام رو به جلوی صنعت هتلداری است، سخت در اشتباه هستید. هتل ها امروزه آنقدر تنوع پیدا کرده اند که گاهی تشخیص آنها از یکدیگر سخت می شود. اما خوب باید بدانید که دسته بندی انواع هتل بر اساس ساختمان و سپس سطح خدمات آن است. با این حساب تقسیم بندی زیر کاملا منطقی و دقیق است:

  • هتل های all-inclusive نوعی از هتل هستند که اتاق های آنها فقط در قالب یک پکیج کامل(خدمات، امکانات، فعالیت های تفریحی و …) قابل رزرو هستند. وسوسه کننده است؟ بهتر است سراغ این مطلب بروید: هتل های all و uall چه خدماتی به مهمانان خود ارائه می دهند؟
  • هتل های تمام سوئیت یا All-suite شامل اتاق هایی با فضا و مبلمان بیشتر در مقایسه با یک اتاق معمولی هستند؛ سوئیت هایی که اتاق نشمین یا چندین اتاق در خود دارند،
  • هتل های B&B که همان Bed & Breakfast است، به مهمانسرا هم شناخته می شود. این اقامتگاه های کوچک معمولا به صورت شخصی اداره می شوند، در حدود 20 اتاق یا کمتر دارند و صبحانه یکی از خدمات اصلی آنها است،
  • بوتیک هتل(Boutique) ها جذابیت ویژه ای برای مهمان ها دارند. دلیل؟ امکانات غیر معمول و شکل خاص اتاق ها. بوتیک هتل ها معمولا کمتر از 200 اتاق دارند، قیمت و سطح خدمات آنها کمی بالاتر است و جنبه های زیبایی شناختی و فرهنگی شان بیشتر مورد توجه است. آشنایی با بوتیک هتل حتما می تواند این نوع هتل را بیشتر به شما معرفی کند،

اصطلاح هتلداری

  • هتل فول سرویس(Full-Service) معمولا به آن دسته از هتل های درجه بالا و لوکس گفته می شود که طیف وسیعی از امکانات مانند رستوران، اتاق ملاقات، باشگاه بدنسازی، استخر، اسپا و … را در خود دارند،
  • هتل خدمات محدود(Limited-Service) همانطور که از اسم آن بر می آید؛ خدمات و امکانات محدودی دارند و فاقد رستوران فول سرویس هم هستند. این نوع هتل ها معمولا در دسته هتل های اقتصادی یا متوسط قرار می گیرند.
  • هتل Extended-stay یا اقامت طولانی نوعی از هتل است که به جذب مهمان هایی می پردازد که قصد اقامت برای دوره های طولانی(معمولا بیش از 5 شب متوالی) را دارند. قیمت هتل در این نوع از اقامتگاه ها به صورت هفتگی است و نه شبانه.

این مقالات را حتما بخوانید:

همه چیز در مورد روم سرویس هتل ها

با خدمات خانه داری در هتل آشنا شوید

سرویس شاتل هتل چیست؟

هتل های فولبُرد(FB) و هافبرد(HB) چه خدماتی ارائه می دهند؟

دیگر اصطلاحات هتلداری

خوب بدون شک عبارات صنعت هتلداری گسترده تر از آن است که در اینجا به همه آنها بپردازیم. اما در ادامه مطلب آشنایی با چند اصطلاح هتلداری؛ از رزرو هتل تا مهمان سرزده، چند نمونه کاربردی دیگر را هم برایتان می آوریم.

اقامتگاه های جایگزین(Alternative accommodations)

اقامتگاه هایی به غیر از هتل ها مانند خانه های شخصی که در روزهایی از سال اجاره داده می شوند، کشتی های تفریحی، هاستل ها و آپارتمان های مجهز.

اتاق های قراردادی(Contract Rooms)

این نوع اتاق ها با نرخی که در قرارداد مشخص شده است، به اجاره اشخاص خاصی در می آیند که ممکن است شامل خدمه یک شرکت هوایی یا حتی مهمان های دائمی باشد.

رزرو مستقیم(Direct booking)

عمل رزرو هتل توسط مهمان ها؛ خواه به صورت اینترنتی، از طریق تلفن همراه یا دیگر کانال ها که مستقیما با خود هتل انجام می شود و پای شخص ثالث(مثل سایت های رزرو آنلاین هتل) در میان نیست.

مهمان No show

مهمانی که برای اقامت در هتل به رزرو آن می پردازد، اما برای چک این یا حتی کنسلی رزرو خود مراجعه نمی کند.

پُر بودن اتاق(Occupancy)

این اصطلاح به معنای درصد اتاق هایی است که در طول یک دوره زمانی مشخص رزرو شده اند. نرخ فوق از تقسیم تعداد اتاق های رزروشده بر اتاق های موجود حاصل می شود.

اتاق های موجود(rooms available)

اتاق های موجود یا موجودی اتاق های یک هتل یا مجموعه ای از هتل ها از ضرب در تعداد روزهای یک بازه زمانی مشخص حاصل می شود. مثلا 100 اتاق موجود یک هتل ضرب در 31 روز یک ماه می شود: 3100 موجودی اتاق برای یک ماه.

مهمان سرزده یا اتفاقی(walk-in)

مهمانی است که به قصد اقامت در یک هتل وارد آن می شود، بدون آنکه از قبل اقدام به رزرو آن کرده باشد.

کانال توزیع(Distribution Channel)

این عبارت در حقیقت به تمام شیوه هایی اشاره دارد که مهمان از طریق آنها اقامت خود را در هتل رزرو می کند. این کانال ها به طور وسیعی شامل سیستم ها و آژانس های مسافرتی بین المللی و نیز رزرو تلفنی از خود هتل یا حتی سایت های رزروی مانند جااینجاس می شود.

رزرو هتل آپارتمان و هتل در جااینجاس

اگر می خواهید رزرو خود را به صورت غیر مستقیم و به واسطه یک سایت رزرو آنلاین مانند جااینجاس انجام دهید، کافیست وارد سایت شده و مقصد خود را وارد کنید. در صفحه هر شهر اطلاعات مربوط به خدمات و امکانات، موقعیت مکانی و قیمت هتل برای شما مهیا شده است. ضمن اینکه شما این امکان را دارید که با کمک فیلترهای پیشرفته جستجو در زمانتان صرفه جویی کرده و کار خود را هم راحت تر کنید. به شما توصیه می کنیم حتی اگر هتل مورد نظر خود را هم یافتید، از خواندن نظرات کاربران یا به عبارتی تجربه های دیگر مهمانان آن هتل غافل نشوید.

شماره های تماس با ما: 74417744-021

74417000-021

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها