کتاب پی گیر اخبار نباشید نوشته رولف دوبلی دوشنبه ساعت 20 در مراسمی مجازی و آنلاین با حضور عادل فردوسیپور و سروش صحت رونمایی شد. عادل فردوسی پور در این مراسم به برخی از سوالات طرفداران خود هم پاسخ داد.
کتاب «پیگیر اخبار نباشید» سومین همکاری مشترک گروه مترجمی عادل فردوسی پور، بهزاد توکلی و علی شهروز است که به تازگی روانه بازار شد. پس از استقبال گسترده کتابدوستان از کتابهای قبلی این نویسنده که توسط این گروه ترجمه شده، حالا «پیگیر اخبار نباشید» کتابیست که علاقهمندان منتظر آن بودند. مراسم رونمایی از این کتاب در صفحه اینستاگرام نشر چشمه به صورت زنده پخش شد و سروش صحت به عنوان مجری سوالاتی را از عادل فردوسی پور پرسید و گفتگوی جذابی بین این دو به وجود آمد.
در ادامه میخوانید:
موضوع کتاب پیگیر اخبار نباشید
در معرفی رسمی کتاب پی گیر اخبار نباشید آمده است که:
کتاب پی گیر اخبار نباشید نوشته رولف دوبلی با ارائه تکنیکهایی کاربردی به شما کمک خواهد کرد تا روزگار خود را بهتر و با کیفیت بالاتری بگذرانید.
رولف دوبلی نویسنده و کارآفرین سوئیسی است. او فعالیت نویسندگیاش را از سال 2002 با رماننویسی آغاز کرد. اما او بیشتر به خاطر نوشتن کتاب هنر شفاف اندیشیدن که آن هم در ایران توسط فردوسیپور ترجمه شده بود، شناخته میشود. کتاب هنر شفاف اندیشیدن به بیش از 40 زبان ترجمه شد و بیشتر از 6 میلیون نسخه از آن در سرتاسر جهان به فروش رسید.
کتاب Stop Reading the News که در فارسی به «پیگیر اخبار نباشید» ترجمه شده، جدیدترین کتاب رولف دوبلی است که در سال 2020 منتشر شده است. با توجه به سابقه این نویسنده و همچنین محبوبیت و ترجمه خوب عادل فردوسیپور، احتمالا کتاب پی گیر اخبار نباشید هم در ایران با استقبال خوبی مواجه خواهد شد.
رولف دوبلی در کتاب پی گیر اخبار نباشید سعی دارد راهی برای رسیدن به زندگی شاد و آرام را برای خوانندگان ترسیم کند. او همچنین به عواملی میپردازد که ما را از این مسیر دور میکند. در واقع این کتاب به «اخبار» و نقش مخرب آنها در زندگی پرداخته و تحقیقاتی در مورد تاثیر خبر خواندن و نکاتی برای از بین بردن این عادت را ارائه میکند.
توضیحات عادل فردوسی پور درباره کتاب
سروش صحت در ابتدای مراسم رونمایی از کتاب پیگیر اخبار نباشید تاریخ انتشار این کتاب که سال 2019 بوده را ذکر کرد و سپس به معرفی نویسنده و مترجمهای آن پرداخت. عادل فردوسی پور در ابتدای گفتگو گفت که تیم ترجمه این کتاب هر سه در دانشگاه صنعتی شریف با هم آشنا شدند و سالهاست با یکدیگر همکاری دارند. در ادامه، سروش صحت سوالاتی که توسط دوستداران کتاب از عادل فردوسی پور پرسیده شده بود را مطرح کرد و او پاسخ داد. ویدیوی کامل این لایو را از این کانال یوتیوب مشاهده کنید. سوال و جوابها را به صورت خلاصه در بخش زیر میخوانید:
سروش صحت: چرا دوباره کتابی از رولف دوبلی را ترجمه کردی؟
عادل فردوسی پور: در مجلس ختم یکی از آشنایان به طور اتفاقی کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» رولف دوبلی به دستم رسید. این کتاب رو خوندم و دیدم چه نکات مهمی در این کتاب نوشته شده. در حالی که خیلی به دنیای روانشناسی علاقه نداشتم، ولی با خوندن کتاب حس خوبی بهم دست داد و گفتم که باید حتما این کتابو ترجمه کنم. بعد از ترجمه و انتشار این کتاب، با استقبال بی نظیری مواجه شدم و کتاب به چاپ صد و خردهای با تیراژ حدود 3000 رسید. بعد از چند سال که کتاب دوم آقای دوبلی (هنر خوب زندگی کردن) منتشر شد، تصمیم گرفتم این کتاب رو هم ترجمه کنم چون حس میکردم ادامه کتاب قبلیه. تا اینکه کتاب جدید دوبلی رو دیدم؛ کتاب «پیگیر اخبار نباشید» و یکه خوردم! چون من خودم یه معتاد به اخبار هستم. عنوان و موضوعاتی که در این کتاب مطرح شده اونقدر جذاب بود که با خوندنش یه سری از عادات اشتباهمو ترک کردم و تصمیم گرفتم که حتما ترجمهش کنم
سروش صحت: محتوای کتاب پیگیر اخبار نباشید چیه؟
عادل فردوسی پور: نویسنده در 35 فصل این کتاب میگه برو اخبار 20 سال قبل رو که دنبال میکردی بخون. متوجه میشی که پیگیری کردن اون اخبار واقعا تاثیری روی زندگیت نداشته و بیشتر وقتتو تلف کرده. نویسنده با پیگیری اخبار مهم مخالف نیست. حتی میگه اگه در حوزهی ویژهای تخصص داری حتما برو ژورنالهای روز دنیا رو بخون، مطالعه کن اما اخبار بیربط با زندگیت رو دنبال نکن و این تمام حرفیه که نویسنده در این کتاب میخواد بگه. نویسنده در این کتاب پیشنهادهایی هم میده؛ مثلا میگه تایمهای بخصوصی از روز رو به خوندن خبر اختصاص بدید یا اینکه مثلا بیشتر خبرهای تحلیلی بخونید که یه چیزی بهتون اضافه بشه.
سروش صحت: معیارت برای کتابی که ترجمه میکنی چیه؟
عادل فردوسی پور: جذاب بودن؛ برام مهمه که اول خودم از کتاب لذت ببرم و باهاش ارتباط برقرار کنم و بعد اونقدر جذاب باشه که مخاطب هم بتونه ازش لذت ببره و احساس همزاد پنداری کنه
سروش صحت: آیا کپی رایت بین المللی برای ترجمه این کتاب رو خریدید؟
عادل فردوسی پور: آره. حق انتشار هر سه کتاب قبلی رولف دوبلی رو نشر چشمه خریده.
سروش صحت: آیا این کتاب صوتی خواهد شد؟
عادل فردوسی پور: خیلی زوده. من تازه کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» رو صوتی کردم. بعدش نوبت کتاب «هنر خوب زندگی کردن» و بعدش نوبت این کتابه. احتمالا تا یکسال دیگه نسخه صوتیش رو منتشر میکنم
سروش صحت: بین این سه کتاب دوبلی کدومش رو بیشتر دوست داری؟
عادل فردوسی پور: فوتبال علیه دشمن ( نویسنده سایمون کوپر) رو بیشتر از این سه تا دوست دارم. به نظرم اون کتاب مغفول موند و خیلیا نخوندنش. در حالی که باید تا الان حداقل به چاپ 50 میرسید تا الان به چاپ 15 رسیده و این به نظر من اصلا خوب نیست چون به نظرم خیلی جدیتر از این سه کتاب دوبلی بود. اما بین این سه کتاب رولف دوبلی، من کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» رو با کمی اختلاف، بیشتر از بقیه دوست دارم.
سروش صحت: چطور با باقی مترجمها کنار میاید؟
عادل فردوسیپور: من برای ترجمه هر کتاب، اون رو به سه قسمت تقسیم میکردم و هر کدوم از ما، یکی از اون سه بخش رو ترجمه میکردیم. فقط نکتهش اینجا بود که اون فصلهایی رو که خودم بیشتر باهاش حال میکردمو برای خودم بر میداشتم و بعدش باقی فصلها رو میدادم به علی شهروز یا بهزاد توکلی. اینطوری میشد که برای هر کتاب هر سه نفر کار میکردیم.
سروش صحت: آیا عادل فردوسی پور روزی کتاب خواهد نوشت؟
عادل فردوسیپور: آره. دوست دارم خاطرات این سالهای اخیر رو تبدیلش کنم به کتاب.
سروش صحت: کتابهای مورد علاقهتون چیاست؟
عادل فردوسیپور: کتاب سرچشمه (دن روان)، کتاب مردی به نام اوه (فردریک بکمن)، کتاب بادبادک باز (خالد حسینی)، کتاب «من زلاتان هستم» ( زلاتان ابراهیموویچ)
سروش صحت: بین برنامهسازی، گزارشگری، اجرا، تهیهکنندگی، ترجمه و تدریس کدومو بیشتر دوست داری؟
عادل فردوسیپور: ترکیب گزارشگری، اجرا و تهیهکنندگی رو بیشتر دوست دارم
سروش صحت: اگه به 20 سال قبل برگردیم بازم برنامه 90 رو اجرا میکنی؟
عادل فردوسی پور: بله صد در صد
سروش صحت: دلتون برای گزارشگری تنگ نشده؟
عادل فردوسی پور: بله. خیلی. خیلی دلم تنگ شده
کلام آخر
در این مطلب گفتگوی عادل فردوسیپور و سروش صحت پیرامون کتاب پیگیر اخبار نباشید را بررسی کردیم. نظرات خود درمورد این کتاب را با ما در میان بگذارید و نقد خود را بنویسید.