آخرین شماره از سهگانه Dark Souls یکی از بهترین بازیهای سال 2016 بود. برای آشنایی با بازی Dark Souls 3 با ما همراه باشید.
معنای «مرگ» در بازیهای سری Souls با چیزی که در سایر بازیها وجود دارد متفاوت است. در این بازیها مردن، لزوما به معنی شکست نیست. هر بار که در یک بازی از سری Souls میمیمرید، یک قدم به موفقیت نزدیکتر میشوید و آنقدر باید مرگ را تجربه کنید تا بالاخره به هدف خود برسید. شاید این مفهوم برای خیلی از افراد که بازیهای این سری را تجربه نکردهاند، عجیب و غیرقابل درک باشد، اما طرفداران این مجموعه هرگز شعار اصلی آن را فراموش نمیکنند: «برای مرگ آماده شوید!» در این مطلب قصد داریم به بازی Dark Souls 3 که چهارمین بازی از این سری محسوب میشود بپردازیم. در ادامه «تریلر بازی دارک سولز 3- Dark Souls III» را تماشا کنید تا سپس درباره بخشهای مختلف این بازی صحبت کنیم. با پلازا همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
نگاهی به نسخه های قبلی مجموعه Souls
استودیوی فرام سافتور، اولین بازی از مجموعه Souls به اسم Demon’s Souls را در سال 2009 میلادی منتشر کرد. این بازی به عنوان دنباله معنوی برای یک مجموعه قدیمی به نام King’s Field ساخته شد، اما از سایر بازیها مثل Ico و The Legend of Zelda نیز الگوبرداری کرده بود. این بازی فقط برای کنسول PS3 عرضه شده بود، اما در سال جاری یک نسخه بازسازی یا ریمیک برای آن معرفی شد که قرار است بهطور اختصاصی برای کنسول نسل بعدی سونی یعنی PS5 به انتشار برسد.
بازی دوم این مجموعه Dark Souls نام داشت که در سال 2011 برای پلی استیشن 3 و ایکس باکس 360 و در سال 2012 برای کامپیوترهای شخصی منتشر شد. داستان بازی در سرزمینی به اسم «لردران» جریان داشت و بازیکنها هدایت شخصیتی را به دست میگرفتند که تلاش میکرد تا از شر یک نفرین ابدی خلاص شود. داستان بیشتر از طریق آیتمها و دستنوشتههایی که داخل بازی پیدا میکردید، یا از طریق صحبت کردن با سایر شخصیتها روایت میشد. این بازی هم مانند Demon’s Souls گیمپلی بسیار سختی داشت و بازیکنها تنها با یک اشتباه، با صفحه مرگ مواجه میشدند.
بازی سوم سری Souls که Dark Souls II نام داشت در سال 2014 برای پیسی، پلی استیشن 3 و ایکس باکس 360 منتشر شد و یک سال بعد هم روی کنسولهای نسل هشتم در دسترس قرار گرفت. داستان این بار در یک سرزمین جدید به اسم «درانگلیک» جریان داشت، اما مشابه بازی قبلی بود؛ یعنی باز هم بازیکنها باید برای رها شدن از نفرینی که دچارش بودند، تلاش میکردند. برای آشنایی بیشتر با این عنوان به این مطلب مراجعه کنید.
آخرین و چهارمین بازی Souls هم که در سال 2016 به انتشار رسید بازی Dark Souls III بود که روی کنسولهای پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان و همچنین کامپیوترهای شخصی عرضه شد. یکی از تفاوتهای اصلی این بازی با شمارههای قبلی، سریعتر شدن گیمپلی آن بود که در ادامه بیشتر درباره آن توضیح میدهیم.
داستان بازی Dark Souls 3
هیدتاکا میازاکی کسی است که به عنوان خالق مجموعه Souls شناخته میشود. او نهتنها کارگردان این بازیهاست، بلکه طراحی قصه و دنیای این مجموعه را نیز بر عهده دارد. داستانهای میازاکی به پیچیده و تاریک بودن معروف هستند و معمولا به جای آنکه روی شخصیتها تمرکز داشته باشند، بیشتر سعی میکنند یک دنیای بزرگ را معرفی کرده و از طریق محیط، به تعریف قصه خود بپردازند. بهطور کلی همه چیز در داستانهای میازاکی عجیب و غریب است. شخصیتهایی که در این بازیها با آنها مواجه میشویم، شبیه هیچ کدام از کاراکترهایی که در سایر بازیها یا فیلمها دیدهایم نیستند. حتی این موضوع در طراحی لوکیشنها نیز رعایت شده و شاهد محیطها و مکانهایی کاملا منحصربهفرد هستیم. تمام این ویژگیها در بازی Dark Souls 3 نیز وجود دارند.
شخصیت اصلی این بازی، فردی است که قصد دارد پنج فرمانروای قدیمی را دوباره به قدرت بازگرداند؛ چون گفته شده است که اگر این پنج نفر، مجددا بر تخت فرمانروایی قرار بگیرند، شعله مقدس دوباره روشن میشود و نور به دنیا برمیگردد. وظیفه اصلی شما در بازی این است که برای پس گرفتن قدرت این فرمانرواها تلاش کنید. البته نباید انتظار شخصیتپردازی پرجزییات و پرداختن به تمام نکات ریز قصه را داشته باشید. سبک داستانگویی میازاکی به گونهای است که برداشت کلی از قصه را به عهده خود مخاطب میگذارد.
روی هم رفته، داستان بازی دارک سولز ۳ بینقص روایت میشود و کاری میکند که دنیای فانتزی بازی و شخصیتهای عجیبش را باور کنید و با قهرمان قصه، حس همذات پنداری داشته باشید. داستان بازی کاملا در خدمت گیمپلی است؛ بهطوری که وقتی Dark Souls 3 را تجربه کنید، متوجه میشوید که تعریف قصه بازی به یک شکل دیگر، امکانپذیر نبود. در ادامه با گیم پلی بازی Dark Souls 3 بیشتر آشنا میشویم.
گیم پلی بازی Dark Souls 3
یکی از مهمترین ویژگیهای بازی ارواح تاریک 3، تنوع زیادی است که در گیمپلی آن وجود دارد. در اکثر بازیهای نقشآفرینی، شما میتوانید شخصیت اصلی را مطابق سلیقه خودتان بسازید و حتی سبک مبارزه او را تعیین کنید، اما در بازی ارواح تاریک 3 سطح جدیدی از شخصیسازی را تجربه میکنید. علاوه بر وجود کلاسهای مختلف در این بازی، وجود آیتمهای متعدد باعث شده که مبارزات تنوع زیادی داشته باشند. گاهی استفاده از یک آیتم باعث میشود که روش مبارزه شما به کلی تغییر کند. در کنار این موضوع، سیستم لولآپ یا همان ارتقای بازی هم به گونهای است که میتوانید استایل مبارزه شخصیت خودتان را به مرور شکل بدهید.
تنوع سلاحها در بازی ارواح تاریکی 3 واقعا زیاد است. این سلاحها نهتنها از نظر ظاهری با یکدیگر متفاوت هستند، بلکه نحوه استفاده از آنها نیز با هم فرق میکند. به همین خاطر وقتی اسلحه اصلی خود را تغییر میدهید، سبک مبارزه کردن شما نیز عوض میشود. گاهی از یک سلاح آنقدر استفاده میکنید که به آن عادت کرده و نمیتوانید کنارش بگذارید. اینجاست که یکی دیگر از ویژگیهای بسیار خوب گیمپلی بازی به کمکتان میآید؛ شما میتوانید سلاحها را ارتقا داده و آنها را تغییر دهید تا قویتر شوند. بنابراین وقتی به مراحل بالاتر میروید، لازم نیست سلاح خود را کنار بگذارید و یک اسلحه قویتر انتخاب کنید.
در بازی Dark Souls III باید تک تک دشمنان را جدی بگیرید. البته اگر بازیهای سری Souls را تجربه کرده باشید، نیازی به این توصیه ندارید؛ چون خودتان میدانید که دشمنان در این بازیها چقدر قوی هستند. به همین خاطر هم هست که عناوین این مجموعه گیمپلی سخت و دشواری دارند. اما سختی بازی Dark Souls III به هیچوجه غیرمنطقی نیست.
همه دشمنان الگوی مبارزهای خودشان را دارند؛ یعنی اگر حرکات آنها را یاد بگیرید و بدانید که در مقابل هر حرکت چه عکسالعملی نشان دهید، میتوانید سختترین غولهای بازی را هم از پا درآورید. در Dark Souls III شانس و اقبال جایی ندارد. در این بازی، مثل خیلی از بازیهای دیگر نمیتوانید بیحساب و کتاب شمشیر خود را در هوا تکان دهید و انتظار داشته باشید که دشمنان با این شیوه از بین بروند. اگر میخواهید در بازی ارواح تاریک 3 موفق باشید، ابتدا حرکات دشمنان خود را زیر نظر بگیرید و الگوی آن را پیدا کنید، سپس با دقت و حوصله به نبرد آنها بروید. در بیشتر مواقع هم لازم است از روش آزمون و خطا استفاده کنید.
نقدها و نمرات بازی Dark Souls 3
تقریبا همه منتقدان بزرگ دنیا در بررسی بازی Dark Souls 3 به نکات مثبت آن اشاره کردهاند. میانگین نمرات بازی Dark Souls 3 در وبسایت متاکریتیک 89 از 100 (نسخه پلی استیشن 4) است که نمره خوبی تلقی میشود. در ادامه قصد داریم نگاهی به چند نقد بازی Dark Souls 3 داشته باشیم و مهمترین امتیازات آن را با هم مرور کنیم.
Guardian: 100
واقعیت این است که بازیهای Dark Souls قابل بازآفرینی نیستند و نمیتوان آنها را تکرار کرد. بهترین ویژگیهای این مجموعه را در سالهای اخیر، در بازیهای زیادی دیدهایم. مثلا لذتی که از پیدا کردن یک راه مخفی جدید نصیب بازیکن میشود یا هیجانی که در هنگام مبارزه با یک غول سرسخت تجربه میکند. همچنین لذت ارتقا دادن شخصیت اصلی یا حتی حس زیباشناسی که در طراحی محیطهای بازی به کار گرفته شده، در بازیهای دیگر هم به چشم میخورند. اما نمیتوانید یک بازی را پیدا کنید که همه این موارد را با هم ترکیب کرده باشد. این مورد فقط در بازیهای Dark Souls وجود دارد.
Twinfinite: 100
Dark Souls III به عنوان آخرین بازی این مجموعه یک تجربه 30 ساعته شگفتانگیز را ارائه میکند که مورد پسند طرفداران قدیمی این مجموعه نیز واقع خواهد شد. این بازی گیمپلی بینقصی دارد و اتمسفر همیشگی سری Souls را یدک میکشد. Dark Souls III نمونهای کامل از یک بازی اکشن نقشآفرینی است.
Telegraph: 100
این یکی از بهترین و دلپذیرترین بازیهایی است که میتوانید تجربه کنید. یک بازی بسیار با کیفیت که مثل شمارههای قبلیاش، در جهت مخالف سایر بازیهای روز حرکت میکند، اما همچنان به تعداد طرفدارانش اضافه میشود.
IGN: 95
اگر بازی Dark Souls III آخرین شماره از این مجموعه باشد که همینطور هم هست، باید آن را یک خداحافظی باشکوه بنامیم. استفاده هنرمندانه از سلاحها در این بازی باعث شده که سیستم مبارزات تنوع بیشتری داشته باشد. طراحی محیطهای زیبای بازی هم فضای فوقالعادهای را برای رویارویی با دشمنان سخت و باسهای سختتر پدید آورده است. بازی Dark Souls III یک دنباله کاملا شایسته برای این مجموعه به حساب میآید.
Game Informer: 93
بازی Dark Souls III بهخوبی از فرمول موفق بازیهای قبلی مجموعه استفاده میکند. در این بازی، ترکیبی از مبارزات باشکوه با غولها، محیطهای چندلایه پر از آیتمهای مخفی و مبارزات دقیق و جذاب را شاهد هستیم. پس از انجام این بازی، تجربه کردن سایر بازیهای اکشن نقشآفرینی واقعا دشوار خواهد بود؛ چون به ندرت میتوانند چنین کیفیتی را ارائه کنند.
Game Revolution: 90
این بازی مشکلات کوچکی در زمینه خطی بودن، نرخ فریم و اصالت طراحی مراحل دارد، با این حال باید Dark Souls III را یک پایان باشکوه برای سهگانه Dark Souls بنامیم. این بازی استانداردهای تازهای را در زمینه سختی بازیها معرفی میکند.
God is a Geek: 90
اگرچه این بازی دارای مشکلات فنی کوچکی است، اما یک بار دیگر نشان میدهد که دنیاهای فانتزی در بازیها باید چگونه طراحی شوند: پیوسته، زیبا و جذاب. مبارزات بازی سریع و هیجانانگیز هستند و با اینکه طراحی چند تا از غولها زیاد به دل نمینشیند، اما در مجموع با یک بازی عالی طرف هستیم.
GameSpot: 80
اگر بخواهیم Dark Souls III را خیلی خلاصه تعریف کنیم، باید آن را یک تجربه همراه با شک و تردید بنامیم که در نهایت پاداش خوبی به گیمرها میدهد. شاید در طول بازی با مشکلاتی مواجه شوید، اما در انتها یک پادشاهی بزرگ در انتظار شماست.
Polygon: 70
Dark Souls III در زمینه طراحی محیطها، سرعت گیمپلی و همچنین موارد فنی، نسبت به بازیهای قبلی این مجموعه کمی ضعیفتر است. اگر به دنبال یک ماجراجویی پراسترس در مکانهای تاریک و پر از نکات اسرارآمیز باشید، احتمالا با من همعقیده خواهید بود.
سیستم مورد نیاز بازی Dark Souls 3
برای اجرای بازی دارک سولز ۳ به یک سیستم میانرده احتیاج دارید. با یک پردازنده نسل سوم اینتل از نوع Core i7 و 8 گیگابایت رم و همچنین یک کارت گرافیک GTX 970 میتوانید بازی را با بالاترین تنظیمات گرافیکی روی پیسی اجرا کنید. در ادامه مشخصات دو سیستم مختلف را ذکر میکنیم که اولی برای اجرای بازی با حداقل تنظیمات گرافیکی مناسب است و دومی توان اجرا با بیشترین جزییات ممکن را دارد.
حداقل سیستم مورد نیاز بازی Dark Souls 3:
- سیستم عامل: ویندوز 7، 8 و 10 (نسخههای 64 بیتی)
- پردازنده: اینتل Core i3-2100 / ایامدی FX-6300
- حافظه رم: 4 گیگابایت
- کارت گرافیک: انویدیا GeForce GTX 750 Ti / ایتیآی رادئون HD 7950
- حافظه ذخیرهسازی: 25 گیگابایت
- دایرکتایکس: نسخه 11
سیستم پیشنهادی برای اجرای بازی Dark Souls 3 با بالاترین تنظیمات:
- سیستم عامل: ویندوز 7، 8 و 10 (نسخههای 64 بیتی)
- پردازنده: اینتل Core i7-3770 / ایامدی FX-8350
- حافظه رم: 8 گیگابایت
- کارت گرافیک: انویدیا GeForce GTX 970 / ایتیآی رادئون R9
- حافظه ذخیرهسازی: 25 گیگابایت
- دایرکتایکس: نسخه 11
سخن پایانی
اگر به دنیایهای فانتزی و اسرارآمیز علاقه دارید و از چالش استقبال میکنید، بازی ارواح تاریکی 3 مخصوص شماست. اما اگر حوصله باختهای پی در پی را ندارید و حاضر نیستید حتی برای کشتن کوچکترین دشمنان هم وقت و حوصله به خرج دهید، بهتر است به سراغ این بازی و همینطور هیچ کدام از بازیهای سری Souls نروید.
نظر شما درباره بازی Dark Souls 3 چیست؟ آیا با وجود سختی و چالش زیاد در بازیها موافق هستید؟ لطفا دیدگاههای خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.