شیائومی می نوت 10 پرو با دوربینهای قدرتمند خود تقریبا بیش از هر گوشی دیگری به شما امکان عکسبرداری از سوژهها و محیطهای مختلف را میدهد.
جذابترین ویژگی گوشی شیائومی می نوت 10 پرو بدون تردید دوربین 108 مگاپیکسلی آن است که میتواند تصاویر را با کیفیت 27 مگاپیکسل در اختیار کاربر قرار دهد. با این حال، مگاپیکسل بالای تصاویر تنها نقطه قوت بخش دوربین این گوشی نیست. این گوشی همچنین به دو لنز تلهفوتو مجهز است که یکی از آنها به زوم 2 برابر و دیگری به زوم 5 برابر اختصاص دارند. در کنار این دو لنز یک لنز 20 مگاپیکسلی فوقعریض با فوکوس خودکار و یک لنز 2 مگاپیکسلی مایکرو نیز تعبیه شدهاند. در ادامه ویدیو «جعبه گشایی گوشی Xiaom Mi Note 10 Pro» را مشاهده می کنید.
شیائومی همیشه سعی داشته محصولات خود را با امکانات و کیفیت بالا و با کمترین قیمت ممکن به دست خریداران برساند و گوشی شیائومی می نوت 10 پرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. قیمت گوشی می نوت 10 پرو در حال حاضر 465 دلار است که با توجه به دوربینها و باتری حجیم میتوانست بسیار بیشتر از اینها باشد. میتوان گفت شیائومی توانسته گوشی طراحی کند که مشابه آن به سختی در بازار پیدا میشود. اما آیا تمام اینها میتوانند به می نوت 10 پرو کمک کنند سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد؟
بررسی گوشی شیائومی می نوت 10 پرو
شیائومی گوشی می نوت 10 پرو را به عنوان یک دستگاه مناسب عکاسی معرفی کرده است. این گوشی اولین گوشی هوشمند در جهان است که با یک دوربین 108 مگاپیکسلی به بازار قدم میگذارد. در کنار آن 4 لنز دیگر نیز در پنل پشتی قرار دارند که هر کدام فواصل کانونی مختلفی را پوشش میدهند. گذشته از دوربین، یکی دیگر از نقاط قوت گوشی Xiaomi Mi Note 10 Pro باتری آن است. شیائومی یک باتری بزرگ با ظرفیت 5260 میلیآمپری را برای این گوشی در نظر گرفته که افزون بر عمر بسیار زیاد، به لطف پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع 30 واتی، با سرعت بالایی هم شارژ میشود.
البته گوشی می نوت 10 پرو شیائومی بدون نقطه ضعف هم نیست و برای مثال رابط کاربری آن میتواند خیلیها را از خریدش منصرف کند، در برابر آب مقاومت چندانی ندارد، خبری از بلندگوهای استریو نیست و همچنین گوشی از کارت حافظه هم پشتیبانی نمیکند. در جدول زیر میتوانید مشخصات فنی شیائومی می نوت 10 پرو را مشاهده کنید:
ویژگیها | مشخصات گوشی می نوت 10 پرو |
---|---|
بدنه | قاب آلومینیومی | گوریلا گلس 5 در پنل جلویی و پشتی |
نمایشگر | صفحه نمایش خمیده 6.47 اینچی امولد | رزولوشن 2340×1080 پیکسل |
دوربینها | دوربین اصلی 108 مگاپیکسل با لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار | دوربین 12 مگاپیکسلی تلهفوتو برای زوم 2 برابر | دوربین 5 مگاپیکسلی تلهفوتو برای زوم 5 برابر | دوربین 20 مگاپیکسلی فوقعریض با پشتیبانی از فوکوس خودکار | دوربین 2 مگاپیکسلی مایکرو دوربین سلفی 32 مگاپیکسل با قابلیت فیلمبرداری 1080p/30fps |
سیستم عامل و رابط کاربری | اندروید پای به همراه MIUI 11 |
تراشه | اسنپدراگون 730G |
پردازنده | دو هسته کرایو 470 طلایی و شش هسته کرایو 470 نقرهای | پردازنده گرافیکی آدرینو 618 |
حافظه | 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی |
سایر ویژگیها | سنسور اثرانگشت زیر صفحه نمایش | جک 3.5 میلیمتری صدا | فیلمبرداری 4K با نرخ 30fps |
طراحی گوشی می نوت 10 پرو
گوشی می نوت 10 پرو شیائومی گوشی است که از کیفیت ساخت بالا و ظاهر زیبایی بهره میبرد. از حاشیههای خمیده و شیشهای آن گرفته تا قاب آلومینیومی که آن را احاطه کرده همه جز مواردی هستند که در گوشیهای پرچمدار و ردهبالای سازندگان مطرح گوشی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. موبایل می نوت 10 پرو دارای یک صفحه نمایش 6.47 اینچی +FHD است که به صورت خمیده تا کنارههای گوشی کشیده شده است. در پایین این نمایشگر تنها یک حاشیه نازک وجود دارد و در قسمت بالایی نیز یک ناچ برای میزبانی از دوربین سلفی قرار گرفته است.
در قسمت بالایی گوشی سنسور مادون قرمز در کنار یک میکروفون قرار گرفته و در طرف دیگر یعنی بخش پایینی نیز جک صدا، درگاه USB-CT، بلندگو و یک میکروفون دیگر تعبیه شدند. تمامی دکمههای فیزیکی گوشی در سمت راست قرار گرفتند. دو دکمه برای تنظیم صدا، یک دکمه پاور که درست زیر آن قرار دارد و کمی پایینتر هم محل قرار گیری سیم کارت است.
صفحه نمایش گوشی شیائومی می نوت 10 پرو
گوشی Xiaomi Mi Note 10 Pro از یک پنل فول اچدی پلاس از نوع امولد استفاده میکند؛ بنابراین از نظر کیفیت تصاویر خیالتان راحت باشد. حداکثر روشنایی این نمایشگر 422 نیت است و از همین رو به راحتی میتوان در محیطهایی که نور زیادی دارند محتوای آن را مشاهده کرد. افزون بر این کنتراست بالای پنل امولد نیز در این موضوع تاثیر بسزایی دارد.
عملکرد گوشی می نوت 10 پرو شیائومی
با وجود اینکه شیائومی می نوت 10 پرو از تراشههای پرچمدار کوالکام استفاده نمیکند، اما باز هم در بحث عملکرد به لطف رم 8 گیگابایتی خود حرفهای زیادی برای زدن دارد. تراشه مورد استفاده در این گوشی اسنپدراگون 730G است که در حقیقت نمونه ارتقا یافته اسنپدراگون 730 است و نسبت به آن در بخش پردازشهای گرافیکی 15 درصد عملکرد بهتری دارد. می نوت 10 پرو در بنچمارکها نیز توانست گوشیهایی که از اسنپدراگون 730 استفاده میکنند مانند i, را پشت سر بگذارد.
در بنچمارک 3DMark شیائومی می نوت 10 پرو توانست امتیاز 2384 و در بنچمارکهای OpenGL و Vulkan نیز امتیاز 2240 را کسب کند. در حالی که شیائومی می 9 تی در همین بنچمارکها امتیاز 2197 و 2064 را کسب کرد. برتری می نوت 10 پرو در بنچمارک AnTuTu نیز مشهود است. این گوشی در این بنچمارک امتیاز 259773 را کسب کرد، در حالی که می 9 تی توانست 211963 امتیاز کسب کند. با این وجود شیائومی گزینههای بیشتر و قدرتمندتری برای تراشه در اختیار داشت، اما احتمالا برای آن که قیمت گوشی می نوت 10 پرو شیائومی از حد معینی بالاتر نرود از به کارگیری از آنها صرف نظر کرده است.
باتری گوشی می نوت 10 پرو
باتری گوشی می نوت 10 پرو یکی از نقاط قوت اصلی این گوشی و از جمله مواردی است که میتواند نظر بسیاری را برای خرید گوشی شیائومی می نوت 10 پرو به خود جلب کند. ظرفیت باتری همانطور که پیشتر هم گفتیم 5240 میلیآمپر است که میتواند یک روز کامل جوابگو باشد. شاید تنها گوشیهایی که در بحث باتری عملکرد بهتری از گوشی می نوت 10 پرو دارند هوآوی پی 30 و هواوی پی 30 پرو باشند. البته عمر بالای باتری تنها به ظرفیت بالای آن ارتباط ندارد؛ زیرا تراشه اسنپدراگون 730G مصرف باتری به مراتب کمتری نسبت به تراشههایی مثل اسنپدراگون 855 دارد.
نکته قابل توجه دیگر در مورد باتری گوشی می نوت 10 پرو پشتیبانی آن از شارژ سریع 30 واتی است که به شما این امکان را میدهد تا شارژ گوشی را ظرف مدت تقریبا 1 ساعت از 0 به 100 درصد برسانید که برای باتری با این ظرفیت تحسین برانگیز است.
دوربین گوشی می نوت 10 پرو
اما مهمترین بخش این بررسی دوربین گوشی می نوت 10 پرو است. این گوشی مجموعا 5 دوربین در پنل پشتی و یک دوربین در پنل جلویی دارد. دوربین اصلی که 108 مگاپیکسلی است، پیکسل تصاویر را در گروههای چهار پیکسلی قرار میدهد تا تصاویری با کیفیت 27 مگاپیکسل به دست شما برساند. البته اگر بخواهید میتوانید تصاویر 108 مگاپیکسلی هم بگیرید، اما ممکن است روشنایی تصاویر راضی کننده نباشد.
دوربین بعدی یک دوربین تلهفوتو 12 مگاپیکسلی با زوم 2 برابر است و پس از آن یک دوربین تلهفوتو دیگر این بار با کیفیت 5 مگاپیکسل و زوم 5 برابر با پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال قرار گرفته است. البته در حقیقت این دوربین 8 مگاپیکسل است و زوم آن نیز 3.7 برابر است. تصاویر این دوربین به صورت دیجیتالی توسط گوشی پردازش میشوند تا به شکل زوم 5 برابر به نمایش در بیایند. البته دوربین هر چقدر هم که در بحث پردازش این تصاویر عالی عمل کند باز هم نمیتواند جای خالی لنزی که از زوم 5 برابر پشتیبانی میکند را پر کند.
این دوربین با زوم 3.7 برابری خود همچنین از زوم 10 و 50 برابری هم پشتیبانی میکند، اما بهتر است فقط در مواقع خیلی خاص به سراغ این زومها بروید؛ چراکه کیفیت تصاویر در این زومها اصلا جالب نیست.
بعد از این دوربین یک دوربین با لنز فوقعریض و در نهایت یک دوربین مایکرو 2 مگاپیکسلی را داریم. به طور کلی کیفیت تصاویر در محیطهایی که نور کافی وجود دارند بسیار عالی است، اما زمانی که نور محیط کمی از حد ایدهآل کمتر شود کیفیت تصاویر نیز دچار خدشه میشود. برای مثال رنگها شادابی خود را از دست میدهند و تصاویر بیش از اندازه مات و از رنگ و رو رفته به نظر میرسند؛ به خصوص اگر از حالت 108 مگاپیکسل استفاده کنید.
این حالت زمانی که نور کافی در اختیار داشته باشید عملکرد بدون نقصی دارد، ولی اگر نور اندکی کمتر شود جزییات تصاویر نیز به اندازه قابل توجهی از دست میروند. از همین رو بهتر است در بیشتر موارد از حالت 27 مگاپیکسل استفاده کنید و تنها در محیطهایی که نور کافی وجود دارد از تمام 108 مگاپیکسل استفاده کنید.
سیستم عامل و رابط کاربری گوشی Xiaomi Mi Note 10 Pro
شیائومی می نوت 10 پرو در ابتدا با اندروید پای وارد بازار شد، اما چند ماه پس از عرضه شیائومی بالاخره اندروید 10 را برای این گوشی عرضه و بسیاری از ایرادات و باگهای نرمافزاری آن را برطرف کرد.
رابط کاربری گوشی MIUI 11 است که شاید بتوان آن را قابل قبول دانست. این رابط کاربری تفاوتهایی با رابط کاربری سامسونگ و دیگر گوشیهای اندرویدی دارد که ممکن است در ابتدا برای کسانی که تا به حال از آن استفاده نکردند کمی گیج کننده باشد. مثلا در رابط کاربری شیائومی به طور پیشفرض خبری از Apps drawer نیست و ظاهر آن نیز کمی قدیمی است. البته این مشکل خیلی بزرگی نیست؛ چراکه با نصب یک لانچر میتوانید ظاهر رابط کاربری را به دلخواه خود تغییر بدهید.
شیائومی یک برنامه به نام Mi Drop را به گوشیهای خود افزوده که یک کپی تمام قد از قابلیت ایر دراپ اپل است. گرچه این برنامه با گوشیهای ویوو و اوپو نیز سازگاری دارد و مانند ایر دراپ حالت انحصاری ندارد.
شیائومی می نوت 10 پرو با توجه به ظرفیت بالای باتری و دوربینهای قدرتمند خود ارزش بالایی نسبت به قیمت خود دارد، اما فقط در همین دو مورد. این گوشی رقیب اصلی وانپلاس 7 تی به حساب میآید که با تراشه قدرتمندتر (اسنپدراگون 855 پلاس)، نمایشگر 90 هرتز و رابط کاربری بهتر میتواند کاربران زیادی را از خرید گوشی می نوت 10 پرو منصرف کند. با این وجود برای کسانی که اولویت اولشان باتری و دوربین است به سختی میتوان گزینه بهتری از گوشی می نوت 10 پرو پیشنهاد کرد. البته علاوه بر مدل پرو میتوانید شیائومی می نوت 10 را با همین مشخصات اما رم و حافظه کمتر و با قیمت پایینتر نیز در نظر داشته باشید.