مشاهده سیگنال اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس در ایران!

اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس توسط برخی از کاربران برگزیده به تست‌های اولیه رسیده و سرعت دانلود و آپلود آن مشخص شده است. این اینترنت در ایران هم مشاهده شده است.

استارلینک، پروژه شرکت اسپیس ایکس برای ارائه خدمات ماهواره ای به سراسر جهان است که یکی از اهداف آن ارائه اینترنت ماهواره ای به ویژه در مناطقی است که به هر دلیلی به اینترنت جهانی دسترسی ندارند یا دسترسی آن‌ها محدود است. روز گذشته، اخباری در برخی شبکه‌ها و وبسایت‌های خبری منتشر شد که از انجام تست‌های اولیه بر روی اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس خبر می‌دانند. البته نتایج تست‌های اولیه به هیچ عنوان با وعده‌های قبلی بنیانگذار اسپیس ایکس، ایلان ماسک، مطابقت نکرده و حتی به آن‌ها نزدیک نیز نبودند.

اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس

آقای ماسک وعده داده بود که اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس سرعت گیگابیت بر ثانیه و تاخیر کم‌تر از 20 میلی ثانیه‌ای خواهد داشت. تست‌های اولیه اما نشان دادند که سرعت دانلود اینترنت صورت فلکی ماهواره ای استارلینک بین 11 تا 60 مگابیت بر ثانیه بوده و سرعت آپلود آن نیز از 17.70 مگابیت تجاوز نمی‌کند. ناگفته نماند که میزان تاخیر این اینترنت نیز بین 31 تا 94 میلی‌ثانیه اندازه‌گیری شد.

البته باید به این نکته نیز توجه داشت که هم‌اکنون تنها 600 ماهواره استارلینک آن هم در مدار نزدیک زمین برای فراهم آوردن مراحل تست وجود دارند که بیشترین فاصله آن‌ها به 570 کیلومتر می‌رسد. اسپیس ایکس اعلام کرده است که برای تحقق وعده‌های خود در رابطه با اینترنت ماهواره ای، 12 هزار ماهواره را در مدار زمین قرار خواهد داد.

اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس

بعلاوه، با وجود اینکه سرعت اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس به وعده‌های ایلان ماسک اصلا نزدیک نیست، اما لازم به ذکر است که حتی پایین‌ترین سرعت اندازه‌گیری شده در تست‌های اولیه یعنی 11 مگابیت بر ثانیه، خیلی بیشتر از سرعتی است که بسیاری از مردم جهان آن را از طریق اینترنت خانگی و شبکه‌های تلفن‌های همراه دریافت می‌کنند. همچنین، هنوز در برخی مناطق جهان زیرساخت‌های لازم برای عرضه اینترنت خانگی یا بی‌سیم وجود ندارد که سرعت 11 مگابیت بر ثانیه‌ای می‌تواند بهشتی از تکنولوژی را برای آن‌ها رقم بزند. بنابراین، یک تست اولیه نسبتا ضعیف به هیچ عنوان نمی‌تواند از ارزش کاری که ایلان ماسک و اسپیس ایکس می‌کنند کم کند.

البته اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس به صورت رایگان ارائه نخواهد شد و بدون شک قرار دادن 12 هزار ماهواره در مدار زمین برای عرضه اینترنت هزینه مخصوص خود را خواهد داشت؛ مسئله‌ای که بسیاری از کارشناسان، نگران تبدیل شدن آن به مانعی برای عدم دسترسی مناطق فقیر جهان به اینترنت ماهواره ای هستند.

از سوی دیگر، به گزارش بولتن نیوز سیگنال‌هایی از اینترنت ماهواره استارلینک در ایران هم مشاهده شده است. برخی از کاربران در شهرهای تهران، تبریز، شیراز، رشت، کرمان و کرج سیگنال‌های این اینترنت ماهواره‌ای را دریافت کرده‌اند.

کلام آخر

شما در این باره چه فکر می‌کنید؟ به نظر شما اسپیس ایکس موفق خواهد شد تا پروژه خود را تکمیل کرده و اینترنت ماهواره ای را با سرعت وعده داده شده عرضه کند؟ با ما در بخش نظرات همراه باشید.

۵
۴
۳
۲
۱
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها