کوالکام با ارائه فناوری شارژ سریع 5 شارژ گوشیها تا 50 درصد را در کمتر از 5 دقیقه امکان پذیر میکند. با این فناوری شارژ کامل گوشی چقدر زمان خواهد برد؟
کوالکام قصد دارد تا با ارائه فناوری Quick Charge 5 دوباره جایگاه خود را به عنوان پادشاه شارژ سریع به دست آورد. این تکنولوژی جدید که نسل بعدی تکنولوژی Quick Charge 4 به حساب میآید، از شارژ 100 واتی پشتیبانی کرده، باتری را تا 10 درجه سانتیگراد خنکتر میکند و میتواند تا 70 درصد تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
بر اساس تستهای کوالکام، یک باتری 4500 میلیآمپری با استفاده از فناوری شارژ سریع 5 میتواند تنها در مدت 5 دقیقه از 0 درصد، به 50 درصد شارژ برسد و شارژ کامل آن نیز حدود 15 دقیقه زمان خواهد برد.
این سرعت شارژ به لطف شارژ دوگانه امکان پذیر خواهد بود. در شارژ دوگانه یک باتری 4500 به دو سلول باتری 2250 میلی آمپری متصل به هم تقسیم میشود تا ولتاژ آنها را افزایش دهد. البته از شارژ سه گانه نیز در فناوری Quick Charge 5 پشتیبانی میشود.
آداپتورهای فناوری شارژ سریع 5 باید از ولتاژ خروجی بین 3.3 تا 20 ولت پشتیبانی کرده و شدت جریان 3.3 یا 5 آمپری و حتی در برخی موارد بیشتر از 5 آمپر را پوشش دهند. این فناوری بر پایه استاندارد ارائه انرژی قابل تنظیم USB، یعنی USB Power Delivery Programmable Power Supply ساخته شده، اما این توانایی را دارد که از سقف محدودیتهای این استاندارد به طور کامل استفاده کرده و توان 100 وات یا حتی بیشتر را ارائه کند.
کوالکام همچنین مدعی است که سیستم جدیدش از سیستمهای شارژ معمولی امنتر است و 8 سطح از محافظت ولتاژ، 3 سطح از محافظت جریان، 3 سطح مراقبت حرارتی و 3 محافظت تایمر را شامل شده و همچنین از محافظت در مقابل ولتاژ اضافی در 25 ولت پشتیبانی میکند.
انتظار میرود که در سه ماهه سوم سال جاری میلادی شاهد استفاده گوشیهای هوشمند از فناوری شارژ سریع 5 باشیم. کوالکام از دو تراشه کنترل کننده شارژ با نامهای SMB1396 و MSB1398 رونمایی کرده است که کمپانیها میتوانند از آنها استفاده کنند. این دو تراشه از هر دو تکنولوژی شارژ بیسیم و سیمی پشتیبانی کرده و میتوان از آنها برای باتریهای یک سلولی و دو سلولی استفاده کرد.
تراشه اسنپدراگون 865 و +865 نیز درحال حاضر از فناوری Quick Charge 5 پشتیبانی میکند، اما این بدان معنا نیست که گوشیهای مجهز به این تراشهها میتوانند از فناوری شارژ سریع 5 استفاده کنند و استفاده از این فناوری نیازمند قرارگیری اسنپدراگون 865 یا +865 در کنار تراشههای کنترل شارژ SMB خواهد بود.
کلام آخر
رساندن زمان شارژ به تنها 15 دقیقه کاری خارقالعاده از کوالکام است که شاید کمتر کسی چند سال پیش آن را پیشبینی میکرد. به نظر شما تکنولوژی شارژ در چند سال آینده تا چه میزان پیشرفت خواهد کرد؟ آیا پیشرفتی بالاتر از سطحی که کوالکام از آن خبر داده است امکان پذیر خواهد بود؟ با ما در بخش نظرات همراه باشید. همچنین در این مقاله میتوانید درباره تاریخچه شرکت کوالکام بخوانید.