سال 2017 اپل به کند کردن عمدی آیفون محکوم شد و حالا بعد از گذشت چند سال این کمپانی تصمیم به پرداخت غرامت به کاربران خود گرفته است.
چند سال پیش برخی از کاربران آیفون از این موضوع شاکی شده بودند که اپل به طور عمدی عملکرد آیفونها را کند میکند تا مردم را به خرید آیفونهای جدیدتر سوق دهد. بعد از انجام تحقیقات، مشخص شد که کند کردن عمدی آیفون از جانب اپل حقیقت دارد، اما دلیل کمپانی برای این کار کاملا متفاوت از چیزی بود که اعلام شده بود. اپل به منظور بهبود و بهینه سازی عمر باتری گوشی موبایل آیفون عملکرد گوشیهای خود را از روی عمد کند میکرد و از همین رو نیز این ماجرا به «باتری گیت» معروف شد.
اما حالا و بعد از گذشت چند سال، کاربرانی که در آمریکا حضور دارند و تحت تاثیر باتری گیت قرار گرفتهاند، میتوانند علیه اپل شکایت کرده و تقاضای دریافت خسارت کنند. مبلغ این خسارت دریافتی حدود 25 دلار خواهد بود و افرادی مشمول آن خواهند شد که تا قبل از تاریخ 21 دسامبر 2017 (30 آذر 96) دستگاههای آیفون 6، آیفون 6 پلاس، آیفون SE مجهز به iOS نسخه 10.2.1 یا جدیدتر و آیفون 7 یا آیفون 7 پلاس مجهز به iOS نسخه 11.2 و یا جدیدتر را تحت مالکیت داشتند.
ارائه خسارت مذکور به این دلیل امکان پذیر شده است که اپل در طی دعوی حقوقی بر علیه خود مبنی بر کند کردن عمدی آیفون های قدیمیتر، با مقامات قضایی آمریکا به توافق رسیده است.
جالب است بدانید که این غرامت 25 دلاری به ازای هر فرد میتواند اپل را مجبور کند که مبلغی بین 310 تا 500 میلیون دلار را صرف جبران خسارت کند. البته مقدار دقیق غرامتی که هر فرد دریافت میکند میتواند با توجه به تعداد کل شکایتهایی که اپل دریافت میکند متفاوت باشد.
اپل برای افراد واجد شرایطی که از کند کردن عمدی آیفون خود شکایت دارند، وبسایت مخصوصی را راه اندازی کرده است که این افراد میتوانند حق دریافت غرامت خود را به ثبت برسانند یا از طریق گزینههای دیگر وارد عمل شوند. یکی از گزینههایی که پیش روی کاربران قرار گرفته است این است که آنها میتوانند خود را از لیست ارائه خسارت اپل خارج کرده و به صورت مستقل از این کمپانی شکایت کنند. تمام شکایات مرتبط با این موضوع نیز حداکثر باید تا تاریخ 6 اکتبر (15 مهر) به صورت آنلاین یا از طریق ایمیل ارسال شوند.
سخن پایانی
خود اپل اما تمام اتهامات علیه این کمپانی را رد کرده و میگوید تنها به این دلیل به توافق مورد نظر تن داده است که از درگیر شدن در یک دعوی قضایی پرهزینه خودداری کند. نظر شما درباره این موضوع چیست؟ آیا شما هم با این مشکل مواجه شده بودید؟ با جدیدترین اخبار فناوری همراه ما باشید.