به نظر میرسد که آلودگی هوا به یاری ویروس کرونا آمده و نقش مهمی در افزایش گسترش آن ایفا میکند. اما ارتباط آلودگی هوا و کرونا چیست؟ برای دریافت پاسخ با ما همراه باشید.
به تازگی تحقیقی گسترده به روی بیش از 20 عاملی که از نظر دانشمندان در شدت اثر ویروس کرونا در افراد مختلف نقش دارند انجام شده است. در این پروژه در مورد میزان تاثیر بسیاری از عوامل مختلف از جمله سن، بیماری زمینهای، شغل، تعداد اعضای خانواده و میزان اضافه وزن، تحقیق و بررسی وسیعی به عمل آمد. یکی دیگر از عواملی که توسط دانشمندان مورد بررسی قرار گرفت، آلودگی هوا بود. اما ارتباط آلودگی هوا و کرونا چیست؟
آلودگی هوا و کرونا
با بررسی میزان ابتلا و درصد مرگ و میر افراد مبتلا شده در شهرهای صنعتی یا پرجمعیتی که دچار آلودگی هوا هستند، در مقایسه با سایر افراد مبتلا شده در دیگر شهرها و مناطق، نتایج عجیبی به دست آمد. این نتایج بیانگر این حقیقت بودند که در شهرهای آلوده و پرجمعیت، درصد ابتلای افراد به ویروس کرونا 10 درصد بیشتر از امکان ابتلای افرادیست که در شهرهای غیرآلوده زندگی میکنند.
علاوه بر این، درصد مرگ و میر مبتلایان به ویروس کرونا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت، 15 درصد بیشتر از سایر مبتلایان در دیگر مناطق است. پیش از وجود ویروس کرونا، معضل آلودگی هوا یکی از بزرگترین معضلات شهرهای بزرگ و باعث و بانی مرگ تعداد بیشماری، بر اثر مشکلات ریوی و تنفسی بود. حال با به وجود آمدن همهگیری بحران کرونا، توجهات جهانی از عامل آلودگی هوا برداشته شده و کمتر به نقش آن پرداخته میشود.
طی تحقیقات پیشین دانشمندان، آلودگی هوا تاثیرات مخرب بسیاری روی سیستم تنفسی و ریوی افرادی میگذارد که در مناطق آلوده زندگی میکنند. به عبارت سادهتر، سیستم تنفسی و ریه ساکنین شهرهای آلوده نسبت به ساکنان مناطقی که دارای هوای تمیزتری هستند، از سلامت و قدرت بسیار کمتری برخوردار است. شاید از خود بپرسید این موضوع چه ربطی به بیماری کرونا دارد؟ پاسخ این است که دقیقا به دلیل ضعف سیستم ریوی این گونه افراد، ویروس کرونا با شدت بسیار بیشتری در بدن ساکنان شهرهای آلوده نمود پیدا میکند. یعنی ساکنین شهرهای صنعتی و پرجمعیت، نسبت به بیماری کرونا آسیبپذیرتر هستند. در نتیجه شدت بروز علائم و عفونتهای ناشی از ویروس کرونا، آمار مرگ و میر نیز در این افراد گسترش خواهد یافت.
راه چاره چیست؟
بسیاری بر این عقیدهاند که هرچند ویروس کرونا برای انسانها در قالب یک بلای آسمانی، یک بحران جهانی و یک عامل کشنده بروز کرده است، اما برای کره زمین و اقلیم جهانی یک موهبت الهی به شمار میآید!
طی چندین قرن اخیر، با روند دیوانهوار صنعتی شدن تولیدات و گسترش بیسابقه کارخانهها، صنایع و زندگی شهری، تولید و انتشار گازهای گلخانهای به بالاترین حد خود در تاریخ زندگی بشری رسیده است. با شیوع ویروس کرونا در تمام جهان، دولتهای مختلف با اعمال محدودیتهای بسیار و قرنطینههای جدی، خواسته یا ناخواسته کمک شایانی به توقف تولید این گازها کردند. به زبان سادهتر، اعمال این محدودیتها و عدم استمرار فعالیتهای تولیدی و صنعتی، نفس طبیعت را تازه کرد! اما به علت شرایط پیچیده اقتصاد جهان و لزوم ادامه فعالیتهای صنعتی، عمر این محدودیتها بسیار کوتاه بود. به نظر میرسد روند تولید و انتشار گازهای گلخانهای درحال بازگشت به شرایط پیشین است.
پیشتر از ارتباط آلودگی هوا و کرونا سخن گفتیم. با توجه به موارد یاد شده، راه مقابله با تاثیرات جانبی آلودگی هوا در افزایش بیماری کرونا، در مقیاس تصمیمات کلان دولتی و مدیریتی کشورها است. دولتها و نهادهای مدیریتی جهان باید با محدود کردن فعالیتهای صنعتی کلان، تا حد بسیاری، میزان آلودگی هوا در شهرهای صنعتی را مهار کنند. نقش شهروندان این مناطق چیست؟ اگر شما نیز مانند بسیاری دیگر، ساکن شهرهای پرجمعیت و صنعتی هستید، باید بسیار بیشتر از پیش هوشیار بوده و آگاهی خود را نسبت به این بیماری نوظهور افزایش دهید. رعایت پروتکلهای بهداشتی سازمان بهداشت جهانی در شهرهای آلوده، باید بسیار جدیتر از دیگر مناطق دنبال شوند.
نظر شما در مورد ارتباط آلودگی هوا و کرونا چیست؟ آیا شهر و محل سکونت شما نیز از جمله مناطق آلوده به شمار میآید؟ شما چه تدابیری برای حفظ سلامت خود اتخاذ کردهاید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. در این مقاله نیز میتوانید درباره علائم ویروس کرونا بخوانید.