تعداد سلبریتی هایی که خودکشی کردند در طول تاریخ کم نیست. خبر فوت سلبریتیها برای عموم مردم بسیار تکاندهنده و شوکآور است. این شوک زمانی به اوج خود میرسد که این مرگ به دست خود آنان رقم خورده باشد.
گاهی اوقات شاهد اعلام خبر فوت سلبریتی محبوبمان، سیاستمداری بزرگ و یا چهرههای تاریخی مطرح توسط رسانهها هستیم. این قبیل خبرها بسیار دردناک و تلخ هستند. اما شوک حاصل از شنیدن اینگونه اخبار زمانی به مردم وارد میشود که بفهمند این مرگ خودخواسته بوده و سلبریتی یا چهره محبوبشان دست به خودکشی زده است. آخر چرا؟ چگونه میشود که فرد خوشبختی از زندگی دست بشوید و باعث مرگ خود شود؟! اینها تنها نمونههایی از پرسشهایی است که در ذهن شنونده خبر شکل میگیرد. برای یافتن پاسخ این سوالها ابتدا لازم است این تصور غلط خود مبنی بر بینقص بودن زندگی افراد مشهور و ثروتمند را کنار گذاشته و با ذهن بازتری به مطالعه ادامه این مطلب که درباره موضوع سلبریتی هایی که خودکشی کردند نوشته شده است بپردازید. همراه پلازا باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
سلبریتی ها، این قهرمانان خوشبختی!
برای بسیاری از ما که شاهد ظواهر زندگی سلبریتیها یا ستارههای دنیای رسانه هستیم، زندگی این افراد مصداق بارز خوشبختی و کمال به نظر میرسد. ثروت کافی در اختیار آنان قرار دارد، مورد توجه و محبت بسیاری از مردم هستند، قدرت و نفوذ گستردهای دارند و در یک کلام هرآنچه که برای سعادت و خوشبختی وجود دارد، در اختیار آنان است. اما آیا این تصور حقیقت دارد؟ یا فقط زاویه دید ما به زندگی ستارهها این تصور را برایمان به تصویر میکشد؟ حال بیایید زاویه دید خود را نسبت به زندگی افراد معروف تغییر داده و از سوی دیگری به ماجرا نگاه کنیم. درست است که موقعیت سلبریتیها، ثروت و امکانات بسیاری را برایشان به همراه آورده است، اما این موضوع همیشه هم خوشایند نیست و لطمههای بسیاری را به روح و روان آنان وارد میسازد.
سلبریتیها نیز مانند هر انسان دیگری ممکن است با مشکلات و مسائل بسیاری دست و پنجه نرم کنند. مشکلات آنان به دلیل شهرت و شناخت گسترده آنان بسیار پیچیدهتر از مشکلات یک فرد عادی جامعه است. شناخت دوست و دشمن اغلب برای آنان بسیار دشوار است. بسیاری هستند که تنها به منزله پول و شهرت سلبریتیها با آنان رفاقت و از موقعیتشان سوءاستفاده میکنند و یا حتی باعث فساد و انحطاط آنان میشوند. کم نبودهاند ستارههای پرافتخار و محبوبی که پس از مدتی و به دلیل دوستی با افراد نادرست، در منجلاب اعتیاد و بیماری غرق شدهاند، اوردوز کرده و یا به جنون رسیدهاند.
این مثالها تنها مشتی نمونه خروار از مسائل و دشواریهای درونی زندگی افراد مشهور است. جدای از مسائلی که به واسطه موقعیت اجتماعی سلبریتیها در مسیرشان قرار میگیرد، معضل مهمتری نیز وجود دارد. این معضل و بیماری روحی، در مراحل پیشرفته باعث سرخوردگی و خودکشی خواهد شد.
سگ سیاه افسردگی!
افسردگی یکی از خطرناکترین و پیچیدهترین مشکلات روحی است که به دلایل متعددی ممکن است در بسیاری از افراد بروز پیدا کند. افراد عادی و حتی سلبریتیها و افراد ثروتمندی که در ظاهر کمبودی در زندگی خویش حس نمیکنند، گرفتار این معضل میشوند. طی این چند سال اخیر و با گسترش خودکشیهای ناشی از بیماری افسردگی، توجهات عمومی و رسانهای به سوی اهمیت موضوع سلامت روان جلب شد. انتشار گسترده خبر فوت سلبریتی هایی که خودکشی کردند نقش گستردهای در اطلاع رسانی اهمیت این معضل به عموم مردم ایفا کرد.
خبر خودکشی بازیگران، خوانندگان و چهرههای معروف، به جهانیان خاطر نشان کرد که این بیماری هیچ نمود بیرونی نداشته و حتی افراد به ظاهر خوشبخت نیز درگیر آن خواهند شد. افسردگی که به بیماری بدون چهره نیز معروف است، هیچگونه علائم بیرونی از خود نشان نمیدهد. ممکن است حتی نزدیکترین افراد زندگی ما دچار این معضل شده باشند و ما هیچ نشانهای از آن را درنیابیم؛ پس لازم است پیش از آنکه بسیار دیر بشود، برای بهبود سلامت روانی خود و نزدیکانمان تلاش کنیم. در مورد بیماری افسردگی در این مقاله بیشتر میتوانید بخوانید.
سلبریتی هایی که خودکشی کردند
حال که با جزئیات و با زاویه دید دیگری به این معضل مهم پرداختیم، چند نمونه از معروفترین خودکشی سلبریتی ها را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد تا بدانیم بروز این پدیده حتی در ثروتمندترین و معروفترین افراد نیز بعید به نظر نمیرسد. هرکدام از این مرگها در زمان خود، جنجالهای بسیاری را برپا کرده و جهانی را در شوک و غم و اندوه فرو برده است.
رابین ویلیامز (Robin Williams)
رابین ویلیامز کمدین و بازیگر محبوب آمریکایی، برنده جوایز پرافتخاری چون جایزه اسکار، گلدن گلوب و گرمی بود. او در فیلمهای معروفی مانند انجمن شاعران مرده، مرد کادیلاک، بیداریها و ویل هانتینگ خوب به ایفای نقش پرداخت. در سال 2014 جسد رابین ویلیامز در خانهاش واقع در ایالت کالیفرنیا پیدا شد. مقامهای رسمی علت مرگ او را خودکشی اعلام کردند. خبر خودکشی ویلیامز جامعه هنری هالیوود و مردم آمریکا و دیگر کشورها را در بهت عمیقی فرو برد. ویلیامز که در چند سال پایانی عمر خود از افسردگی شدید و اعتیاد به الکل و کوکائین رنج میبرد، سرانجام در سن 63 سالگی خود را در خانهاش حلقآویز کرده و به زندگی خود خاتمه داد. باراک اوباما رئیس جمهور وقت ایالات متحده در واکنش به خبر فوت ویلیامز اظهار کرد:
او ما را به خنده واداشت. به گریه واداشت. او توانست در نهایت همه عناصر روح انسان را به تأثر وادارد.
کرت کوبین (Kurt Cobain)
کرت کوبین متولد سال 1967 میلادی، خواننده و موزیسین سبک راک آمریکایی بود. او گیتاریست، ترانهسرا و خواننده اصلی گروه پرطرفدار نیروانا بود. محبوبیت کرت کوبین در میان نسل جوان آمریکا، باعث شهرت وافر و موفقیت هرچه بیشتر او در عرصه موسیقی شد. همین امر باعث سرک کشیدن بی پایان رسانهها در زندگی شخصی او و ایجاد مشکل در روابطش شد؛ امری که کوبین به شدت از آن در عذاب بود.
پس از مدتی به دلیل مشکلات روحی از جمله بیماری افسردگی، کوبین درگیر اعتیاد به هروئین و مواد مخدر شد. با ازدیاد این مشکلات و افزایش مصرف هروئین، کوبین سرانجام در سال 1994 پس از مصرف مقادیر زیادی مواد مخدر با شلیک گلوله شاتگان به سر خود، به زندگیاش پایان داد. پس از انتشار خبر مرگ کوبین هزاران نفر از طرفدارانش در خیابان گرد هم آمده و سرودهای عزاداری سر دادند. آنها که از مرگ خودخواسته کوبین اندوهگین و عصبانی بودند، با نیروهای پلیس درگیر شده و آتش آشوب را در خیابانها برافروختند.
ایمی واینهاوس (Amy Winehouse)
ایمی واینهاوس متولد سال 1983 میلادی خواننده و ترانهسرای محبوب بریتانیایی بود. او در خانوادهای یهودی متولد شد و کار موسیقی را از سال 2003 و با انتشار آلبوم فرانک آغاز کرد. ایمی به سرعت در میان نسل جوان بریتانیا، آمریکا و سایر کشورها جا باز کرد و محبوب شد. در سال 2006 برای آلبوم بازگشت به سوی سیاهی، موفق به دریافت 5 جایزه گرمی شد. از دیگر افتخارات واینهاوس میتوان به دریافت جوایز امتیوی، مرکوری، بریت و امبیاو اشاره کرد. مانند بسیاری از سلبریتیهای مشهور، ایمی واینهاوس نیز گرفتار اعتیاد به الکل و مواد مخدر شد.
سرانجام در سال 2008 به علت افسردگی و مصرف بیش از حد مواد مخدر درگذشت. هرچند علت مرگ او در گزارشات اووردوز اعلام شده است، اما بسیاری بر این عقیدهاند که او به طور خودخواسته مرگ خود را رقم زده است. هنوز بر سر قرار دادن واینهاوس در دسته سلبریتی هایی که خودکشی کردند میان هوادارانش اختلاف وجود دارد.
مریلین مونرو ( Marilyn Monroe)
مریلین مونرو متولد سال 1926، بازیگر، خواننده و مدل مطرح آمریکایی در دهههای 40 و 50 میلادی بود. او به دلیل جذابیت و زیبایی ظاهری، در زمان فعالیت خود محبوبترین و بیرقیبترین هنرپیشه زن هالیوود شناخته میشد. شایعات بسیاری پیرامون روابط مخفیانه او با جان اف. کندی رئیس جمهور وقت آمریکا در سراسر جهان به گوش میرسید که صحت و سقم آن هرگز تایید نشد. مریلین از بیماری اختلال دوقطبی و افسردگی شدید رنج میبرد، در صورتی که تصویر نمایش داده شده از او، زنی جذاب، بذلهگو و شاد را به عموم نشان میداد. با اوج گرفتن اختلالات روحی، مریلین مونرو در سال 1962 و در سن 36 سالگی با مصرف تعداد زیادی داروی خوابآور، مرگ خود را رقم زد.
ویرجینیا وولف ( Virginia Woolf)
ویرجینیا وولف، رماننویس، مقالهنویس، ناشر، منتقد و فمینیست انگلیسی بود که در سال 1882 در لندن به دنیا آمد. وولف از جمله نویسندگان تاثیرگذار در ادبیات معاصر بریتانیا و از جمله زنان الهامبخش و تاثیرگذار دنیا است. وولف در کارنامه ادبی خود آثار ماندگاری چون خانم دالووی، به سوی فانوس دریایی و اتاقی از آن خود را به یادگار گذاشت. فعالیت وولف در خلال سالهای جنگ جهانی اول و دوم در انجمن روشنفکری بلومزبری تاثیر زیادی بر جریان ادبی معاصر بریتانیا گذاشت. علیرغم فعالیت خستگی ناپذیر و میزان بسیار زیاد تاثیرگذاری بر عموم مردم، وولف نیز مانند بسیاری از مردم عادی از گزند بیماری روحی در امان نبود. او در طول زندگی بارها دچار حالات افسردگی و شیدایی شده بود. در نهایت در سال 1941 خود را در رودخانه اوز غرق کرد.
در این مطلب تنها تعداد معدودی از سلبریتی هایی که خودکشی کردند را معرفی کردیم. بسیاری از چهرههای معروف تاریخ تحت تاثیر افسردگی و لطمات روحی، دست به خودکشی زدهاند که معرفی تمام آنان در این مقاله نمیگنجد. نظر شما در مورد پدیده افسردگی و خودکشی چیست؟ کدام یک از سلبریتی هایی که خودکشی کردند را میشناسید؟ به نظر شما سلامت روان تا چه حد میتواند آمار اینگونه مرگهای دلخراش و غمانگیز را کاهش دهد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.