جدیدترین شماره از مجموعه استراتژیک توتال وار به زودی منتشر میشود. برای آشنایی با بازی Total War Troy با این مقاله همراه باشید.
بازی جدید مجموعه Total War قرار است یک بار دیگر ما را به یک سفر تاریخی ببرد. این بار به دورهای میرویم که اصطلاحا به «عصر برنزی» شهرت دارد. در این بازی با یونان باستان از نزدیک آشنا میشویم و نبرد تروجانها با دشمنانشان را مشاهده میکنیم. وجود شهر افسانهای تروآ (یا همان تروی)، خدایان یونان، هیولاهای بزرگ و قهرمانان قدرتمند باعث شده تا بازی Total War Troy حال و هوای متفاوتی نسبت به عناوین قبلی این مجموعه داشته باشد.
در ویدیوی بالا میتوانید تریلر بازی Total War Troy را مشاهده کنید که مربوط به معرفی این عنوان است. در این تریلر با شخصیتها و همچنین محیطهای بازی بیشتر آشنا میشوید، اما صحنههای گیمپلی نمایش داده نمیشوند. در ادامه بیشتر درباره این بازی صحبت میکنیم. با پلازا همراه باشید.
آنچه در ادامه می خوانید:
نگاهی اجمالی به مجموعه Total War
مجموعه Total War که معنای تحتاللفظی آن «جنگ تمامعیار» میشود، یکی از محبوبترین فرانچایزهای در سبک استراتژیک است. این مجموعه کارش را با بازی Shogun: Total War در سال 2000 آغاز کرد. حدود دو سال بعد از این بازی، شماره دوم سری با نام Medieval: Total War منتشر شد که به جنگهای قرون وسطی میپرداخت. اما آنچه که یک شبه محبوبیت مجموعه توتال وار را به آسمانها برد، عرضه بازی Rome: Total War در سال 2004 بود. هنوز هم میتوان این بازی را مشهورترین نسخه از این مجموعه نامید.
در سال 2006 دنباله بازی دوم این مجموعه با نام Medieval II: Total War منتشر شد که یک بار دیگر گیمرها را به دوران قرون وسطی در اروپا، آمریکا و خاورمیانه میبرد. بازی Empire: Total War که در سال 2009 عرضه شد یک ویژگی جالب داشت؛ در این بازی میتوانستیم ایران دوره صفویه را انتخاب کنیم و به کشورگشایی بپردازیم. بازی Napoleon: Total War در سال 2010 به نبردهای بزرگ ناپلئون میپرداخت و دوران رنسانس را به تصویر میکشید. اما بعد از این بازیها که همگی روی غرب تمرکز داشتند، یک بار دیگر نوبت به ژاپن و دوره شوگانها رسید. بازی Total War: Shogun 2 در سال 2011 عرضه شد و از جنبههای مختلف (مخصوصا گرافیک) یک پیشرفت بزرگ در این سری به شما میرفت.
سپس سازندگان این مجموعه تصمیم گرفتند تا دوباره به سراغ موفقترین بازی خودشان بروند و ادامه آن را بسازند. به همین خاطر بازی Total War: Rome II در سال 2013 وارد بازار شد. دو سال بعد از آن هم بازی Total War: Attila منتشر شد که جزئیات بسیار زیادی داشت و از نظر گرافیکی، یک بازی کاملا بهروز بود. در سال 2016 مجموعه توتال وار برای اولین بار از روایت دورههای تاریخی واقعی فاصله گرفت و یک دنیای فانتزی و غیرواقعی را در بازی Total War: Warhammer به نمایش گذاشت. شماره دوم این بازی نیز بلافاصله و به فاصله یک سال از آن منتشر شد.
سپس سازندههای توتال وار دوباره به همان سنت قدیمی خودشان برگشتند و اقدام به ساخت بازیهای تاریخی کردند. دو بازی Total War Saga: Thrones of Britannia و Total War: Three Kingdoms در سالهای 2018 و 2019 عرضه شدند و امسال هم که قرار است بازی Total War Troy را تجربه کنیم. همچنین گفته میشود که بازی Total War: Warhammer III نیز در حال ساخت است که فعلا جزئیات زیادی درباره آن در دست نیست.
تاریخ انتشار بازی Total War Troy
بازی Total War Troy در تاریخ 13 آگوست 2020 (23 مرداد 1399) برای کامپیوترهای شخصی منتشر خواهد شد. جالب است بدانید که این بازی در سال اول، فقط از طریق فروشگاه اپیک گیمز در دسترس است و این فروشگاه، در 24 ساعت اولیه انتشار بازی، آن را به صورت رایگان در اختیار بازیکنها میگذارد. طبق روال همیشگی این مجموعه، خبری هم از نسخههای کنسولی نخواهد بود.
داستان بازی Total War Troy
همانطور که در ابتدای مقاله هم اشاره کردیم، داستان بازی کامپیوتر Total War Saga: Troy تلفیقی از وقایع تاریخی و اساطیر یونان باستان است. همه ماجراهای بازی در حوزه دریای اژه رخ میدهند. البته نقشه بازی از نظر جغرافیایی کوچکتر است که میتوان آن را با نقشه بازی Rome II مقایسه کرد. کتاب معروف ایلیاد اثر هومر به عنوان بزرگترین منبع الهام برای داستان بازی استفاده شده است؛ پس باید انتظار دیدن اتفاقات عجیب و غریب را داشته باشید. همچنین ماجرای تاریخی محاصره شهر تروی توسط ارتش یونان در این بازی به تصویر کشیده میشود. در مجموع سناریوهای مختلفی در بازی وجود دارند و بسته به اینکه کدام یک از هشت حزب بازی را انتخاب کنید، روش بازی کردن شما تغییر خواهد کرد.
بازی Total War Troy را میتوان یک بازی تاریخی نامید. ولی همانطور که میدانید تاریخ یونان با افسانه و اسطوره پیوند عمیقی دارد. در این بازی هم خدایان یونانی وجود دارند، اما نه به این شکل که زئوس یا آرس در محیطها قدم بزنند و مردم را زیر دست و پای خودشان له کنند. شما به شکل دیگری با خدایان ارتباط خواهید داشت. برای مثال با ساختن بناها یا پیروزی در جنگها میتوانید رضایت خدایان را جلب کنید و از آنها پاداش بگیرید. ولی در سوی دیگر، موجودات و دشمنان افسانهای در بازی هستند و در کنار انسانها یا با آنها مبارزه میکنند. برای نمونه قبلا اعلام شد که مینوتار (موجودی با سر انسان و بدن گاو نر) به عنوان یکی از هیروهای بازی قابل انتخاب خواهد بود.
هر کدام از قهرمانان بازی، علاوه بر ماموریتهای داستانی اصلی، دارای مراحل اختصاصی خودشان نیز هستند. برای مثال اودیسیوس را در سفر معروفش یعنی اودیسه همراهی خواهیم کرد. او در این سفر با افرادی که به همسرش تعرض کردهاند میجنگد و در مسیرش وارد شهر تروی میشود و دوباره بازمیگردد. وقتی چنین ماموریتهایی که مختص به هیروها هستند را انجام میدهید، به سلاحها و آیتمهای ویژهای دسترسی پیدا میکنید. مثلا همین ماموریت اودیسیوس را اگر به پایان برسانید، پسرش به عنوان یک هیروی جدید که قدرتهای متفاوتی دارد آزاد خواهد شد و میتوانید از او استفاده کنید.
گیم پلی بازی کامپیوتر Total War Saga: Troy
مثل نسخههای قبلی این مجموعه، شما باید هدایت یک ارتش را به عهده بگیرید و با شرکت در نبردها، به پیروزی دست پیدا کنید. یکی از تفاوتهای عمده بازی Total War Troy با شمارههای قبلی آن این است که در این بازی، هیروها مستقیما وارد نبرد نمیشوند و بیشتر به عنوان یک سمبل حضور دارند. سربازان شما میتوانند از سلاحهای مختلفی استفاده و بین آنها سوییچ کنند. همچنین موانع محیطی زیادی سر راه آنها قرار میگیرد که گاهی مانع پیشروی میشوند و گاهی هم سرعت گروه را کاهش میدهند.
برای مثال وقتی سربازان وارد زمینهای باتلاقی و گلی شوند، سرعت حرکت آنها به مراتب کُندتر میشود. حتی ممکن است به کلی وسط باتلاق متوقف شوید و در این شرایط دشمنان راحتتر میتوانند به شما حمله کنند. در چنین شرایطی تغییر استراتژی نبرد به کمکتان میآید. مثلا میتوانید به سربازان دستور بدهید که به جای استفاده از سلاح در هر دو دست، در یک دست خود نیزه و در دیگری سپر نگه دارند تا نیروی دفاعی آنها افزایش پیدا کند.
اما در بازی کامپیوتر Total War Saga: Troy به جز جنگیدن کارهای دیگری نیز برای انجام دادن وجود دارند. یکی از جنبههای مهم گیمپلی بازی، مدیریت منابع است. چوب و سنگ دو منبع بسیار با ارزش و پرمصرفی هستند که برای ساخت بناها به آنها نیاز خواهید داشت. همچنین سربازان شما همیشه به غذا و فلز برنز احتیاج دارند. گرانبهاترین منبع موجود در بازی هم طلا است که از آن میتوانید برای تجارت و داد و ستد با سایر شهرها استفاده کنید.
یکی از سوالاتی که طرفداران درباره گیمپلی این بازی میپرسند، وجود نبردهای دریایی است. با اینکه در بازی Thrones of Britannia چنین نبردهایی وجود داشتند، اما در Total War Troy خبری از نبرد کشتیها نخواهد بود. البته به دلیل اینکه نواحی زیادی از نقشه بازی شامل دریاهای وسیع میشود و شهرها و جزیرهها فاصله زیادی از یکدیگر دارند، شاهد وجود کشتی در بازی هستیم، اما این کشتیها فقط برای جابهجایی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
در پایان بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که بازی کامپیوتر Total War Saga: Troy در ابتدا از مادها پشتیبانی نمیکند، اما سازندگان قول دادهاند که این ویژگی را خیلی زود به بازی اضافه کنند. روی هم رفته به نظر میرسد که بازی ویژگیهای خوبی داشته باشد و بتواند مخاطبان سختگیر سبک استراتژی را راضی نگه دارد. مخصوصا با توجه به فضای داستانی متفاوت بازی که واقعیت را با افسانهها ترکیب کرده، انتظار میرود که Total War Troy به یکی از منحصربهفردترین بازیهای این مجموعه تبدیل شود.
نظر شما درباره بازی Total War Troy چیست؟ آیا شمارههای قبلی این مجموعه را تجربه کردهاید؟ لطفا نظرات خود را در همین رابطه با ما به اشتراک بگذارید.