نرگس آبیار و سمیرا مخملباف ؛ اعضای جدید آکادمی اسکار از ایران

هنرمندان ایرانی آکادمی اسکار
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

برگزارکننده‌های اسکار چندی پیش با اخذ تصمیماتی تغییرات زیادی در این مراسم بزرگ به وجود آوردند که منجر به حضور هنرمندان ایرانی در آکادمی اسکار شد. هنرمندان ایرانی جدید اسکار چه کسانی هستند؟

همچنین بخوانید :

آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار به تازگی 819 نفر در شاخه‌های مختلف را به عضویت این آکادمی منصوب کرد و آن‌ها را به عنوان عضو جدید خود پذیرفت. از میان این 819 نفر عضو جدید آکادمی اسکار، 36 درصد غیر سفید پوست، 45 درصد زن و 49 درصد آن‌ها غیر آمریکایی هستند. این تغییرات برای همراهی با اعتراضات مردم آمریکا در حمایت از سیاهپوستان و ایجاد یک تنوع نژادی در میان اعضای آکادمی صورت گرفت که در نوع خود حرکت بسیار مثبت و رو به جلویی تلقی می‌شود. همچنین این تصمیمات، فشارهای روی این آکادمی که با هشتگ‌های #اسکار_خیلی_سفید (Oscars So White) منتشر می‌شوند را کاهش داد. در بین هنرمندانی که جدیدا به عضویت اعضای اسکار در آمدند، چندین هنرمند ایرانی نیز به چشم می‌خورد.

هنرمندان ایرانی آکادمی اسکار

 

هنرمندان ایرانی که به عضویت آکادمی اسکار در آمدند چه کسانی هستند؟

یکی از شاخص‌ترین هنرمندان ایرانی اسکار، کارگردان خلاق ایرانی، نرگس آبیار است. او فارغ‌التحصیل رشته ادبیات فارسی است و داستان نویسی را از اواسط دهه 70 آغاز کرد. او هم اکنون 4 فیلمنامه بلند و فیلم‌های موفقی چون شیار 147، نفس و شبی که ماه کامل شد را در کارنامه سینمایی خود دارد. نرگس آبیار با ساخت فیلم شیار 147 و فیلم نفس توانست جوایز و افتخارات زیادی بدست آورد و نامزد دریافت جوایز زیادی نیز شده است. او در سال 97 برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از جشنواره فجر شد. نرگس آبیار در شاخه نویسندگی از جدیدترین اعضای آکادمی اسکار است. برای آشنایی با بهترین کارگردان های زن ایران هم می‌توانید به این مطلب مراجعه کنید.

هنرمندان ایرانی در اسکار

از دیگر هنرمندان ایرانی اسکار، ستار اورکی است. او آهنگساز و تنظیم کننده ایرانی است که فعالیت حرفه‌ای خود را از سال 1369 آغاز کرده است. او آهنگسازی بیش از 30 فیلم ایرانی را در کارنامه خود دارد؛ از جمله فیلم‌های جدایی نادر از سیمین (برنده اسکار)، ماهورا و فروشنده (برنده اسکار). او همچنین در کارنامه هنری خود سابقه همکاری با خوانندگان بزرگ ایرانی چون علیرضا قربانی، محمد اصفهانی، سالار عقیلی و… را دارد.

سمیرا مخملباف نیز یکی از جوانترین کارگردانان و هنرمندان اسکار است. این کارگردان خوش ذوق 40 ساله، قبلا سابقه داوری در جشنواره‌هایی نظیر جشنواره ونیز، جشنواره فیلم برلین، جشنواره فیلم کن و جشنواره فیلم مسکو را داشته است. از مهم‌ترین آثار وی فیلم سیب (1999) و تخته سیاه است که به بیش از 100 فستیوال بین‌المللی دعوت و برنده جوایز گوناگونی شدند. از دیگر هنرمندان ایرانی اسکار علی عباسی، سینماگر ایرانی است که تحصیلات آکادمی فیلمسازی خود را در دانمارک گذراند و با ساخت فیلم مرز بسیار موفق بود و به عنوان نماینده کشور سوئد در بخش فیلم‌های خارجی زبان اسکار حضور پیدا کرد.

هنرمندان ایرانی در اسکار

اینطور که پیداست اسکار دچار تغییر و تحولات عظیمی شده است که به نظر برای ادامه راه و برقراری عدالت در داوری‌ها گام بسیار بزرگی است. با ظهور کمپین‌ها و اعتراضات گسترده در مبارزه با نژادپرستی، باید شاهد تغییر و تحولات زیادی در دیگر بخش‌های حوزه سینما باشیم. نظر شما درباره این تغییرات چیست؟ حضور هنرمندان ایرانی در آکادمی اسکار چه مزیت‌هایی برای سینمای کشور دارد؟ در پایین همین صفحه نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از اینجا هم می‌توانید اخبار و حواشی اسکار 2021 را بخوانید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها