ساعت Garmin Venu اولین ساعت هوشمند ورزشی گارمین با نمایشگر AMOLED است که در این مطلب به بررسی تخصصی آن خواهیم پرداخت.
ساعت Garmin Venu محصول جدید برند گارمین است که در نمایشگاه IFA 2019 از آن رونمایی شد. این ساعت که نخستین ساعت هوشمند و ورزشی این برند با نمایشگر AMOLED است، به لطف طراحی زیبا و عملکرد مناسب توانسته به غیر از ورزشکاران، نظر افراد دیگر را نسبت به خود جلب کند. اما آیا ساعت هوشمند ونیو گارمین به اندازهای خوب است که بتواند با ساعتهایی مثل ساعت هوشمند اپل رقابت کند؟ در ادامه این مطب از مجله خبری تحلیلی پلازا با بررسی تخصصی ساعت Garmin Venu به این سوال پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه میتوانید:
- بررسی دو دقیقه ای ساعت هوشمند ونیو گارمین
- بررسی تخصصی ساعت Garmin Venu
- جدول مشخصات فنی
- طراحی ظاهری
- نمایشگر
- قابلیتهای ورزشی و ردگیری
- عمر باتری و قیمت
بررسی دو دقیقه ای ساعت هوشمند ونیو گارمین
ساعت Garmin Venu یک ساعت ورزشی هوشمند با طراحی زیبا و چشم نواز است. صفحه نمایش AMOLED به کار رفته در این ساعت به صورت گرد طراحی شده و برای کنترلهای اصلی آن دکمههای فیزیکی در نظر گرفته شده است. نمایشگر Garmin Venu کیفیتی فوقالعاده داشته، اما آنچنان که باید از کیفیت بالای آن در طراحی منو و نمایش انیمیشنهای ساعت بهره نگرفته است.
توانایی اندازه گیری ضربان قلب، مسافت طی شده، ارائه برنامههای روزانه و چند ویژگی ورزشی و ردگیری دیگر در ساعت Garmin Venu گنجانده شده است که البته بیشتر ساعتهای پایین ردهتر نیز آنها را شامل میشوند. به طور کلی این ساعت به عنوان یک ساعت هوشمند عملکردی خوب و قابل قبول را از خود ارائه میکند، اما در مقایسه با ساعتهای رده بالایی مثل ساعت اپل، چه از نظر ظاهری و چه از نظر قابلیتها در یک رده پایینتر قرار میگیرد و همچنین قیمت آن نسبت به بسیاری از ساعتهایی که قابلیتهای مشابه را ارائه میکنند بالاتر است.
بررسی تخصصی ساعت Garmin Venu
سابقه Garmin در تولید و عرضه ساعتهای هوشمند به سالها قبل برمیگردد، اما از بین همه مدلهایی که تاکنون توسط این شرکت ارائه شدهاند، ساعت ورزشی گارمین Venu از ویژگیها و قابلیتهای متفاوتی برخوردار است. علاوه بر اینکه این ساعت اولین ساعت گارمین مجهز به نمایشگر AMOLED است، چندین دکمه فیزیکی نیز بر روی بدنه آن به کار رفته است که یک پدیده کم سابقه در ساعتهای Garmin به حساب میآید. طول عمر باتری نیز یکی دیگر از نقاط بهبود یافته در ساعت گارمین Venu است که بار دیگر نشان میدهد گارمین با ارائه این ساعت قصد دارد رقابت را با غولهای تکنولوژی در زمینه ساعتهای هوشمند جدیتر دنبال کند.
جدول مشخصات فنی
با یک نگاه مختصر به مشخصات فنی و شکل ظاهری ساعت Garmin Venu میتوان این دستگاه را یک ساعت زیبا و شیک با قابلیتهای کاربردی ارزیابی کرد. مهمترین ویژگیها و قابلیتهای این ساعت را در جدول زیر مشاهده میکنید.
مشخصات | ساعت Garmin Venu |
---|---|
وزن | 46.3 |
نمایشگر | نمایشگر 1.2 اینچی AMOLED روزولوشن: 390×390 |
مقاومت در مقابل آب | دارد، استاندارد 5ATM |
عمر باتری | 5 روز |
GPS داخلی | دارد |
سنسورها | سنسور ضربان قلب ارتفاع سنج قطب نما ژیروسکوپ شتاب سنج |
قیمت | حدود 349 دلار |
طراحی ظاهری
ساعتهای میانرده GPS دار گارمین همیشه از یک طراحی خاص بهره میبردند که به آنها یک ظاهر نیمه مدرن و نیمه کلاسیک میداد. ساعت Garmin Venu اما به نظر میرسد این نوع طراحی را یک گام به جلو برده است. این ساعت غالبا از پلاستیک و سیلیکون ساخته شده و نمایشگر آن توسط Corning Gorilla Glass 3 پوشیده شده است. نمایشگر ساعت همچنین توسط حاشیهای فلزی ضد زنگ احاطه شده است که از یک الگو قلم زنی زیبا بهره میبرد. دکمه فلزی بالای بدنه ساعت Garmin Venu وظیفه فعال سازی نمایشگر را دارد و همچنین در صورت نگه داشته شدن، منوی میانبر را باز خواهد کرد. در پایین بدنه نیز یک دکمه فلزی دیگر تعبیه شده است که در صورت فشار داده شدن به عنوان دکمه Back عمل خواهد کرد و اگر آن را نگه دارید منوی تنظیمات ساعت را باز میکند.
درحالی که استفاده از دکمههای فیزیکی یک نکته مثبت در طراحی ساعت ورزشی گارمین Venu به حساب میآید، اما کارایی این دکمهها میتوانست کمی بیشتر باشد. البته درک و یادگیری کار با آنها بسیار آسان است. زمانی که این دو دکمه را فشار دهید، همه چیز از طریق نمایشگر لمسی ساعت کنترل خواهد شد، اما این مسئله کمی عجیب است که در زمان فعال بودن منوها، دکمه بالا که دکمه اصلی ساعت به حساب میآید بجز رفتن به منوی میانبر کار دیگری انجام نمیدهد. درحالی که نمیتوان چنین چیزی را به عنوان یک ایراد عنوان کرد، اما بهتر بود که دکمه اصلی ساعت Garmin Venu یک وظیفه مهمتر را بر عهده میداشت و مثلا به عنوان «دکمه انتخاب» عمل میکرد.
بدنه و قاب ساعت هوشمند ونیو گارمین کوچک و سبک بوده و به لطف وزن کلی 46.3 گرمی (بدون احتساب بند) میتوان آن را تمام طول روز بدون خستگی به دست انداخت که این مسئله در دنیای گجت های پوشیدنی یک مزیت به حساب میآید. بند سیلیکونی ساعت نیز چیزی بالاتر از قابل قبول و پایینتر از عالی است. این بند پلاستیکی هنگام ورزش کردن به هیچ عنوان سبب ناراحتی شما نخواهد شد و کاملا راحت است، اما آنچنان زیبا و چشم نواز طراحی نشده است.
نمایشگر
به جرئت میتوان گفت که مهمترین و مورد توجهترین قسمت ساعت Garmin Venu نمایشگر آن است. همانطور که عنوان شد نمایشگر این ساعت که اندازهای 1.2 اینچی دارد، اولین نمایشگر AMOLED به کار رفته در ساعتهای هوشمند کمپانی Garmin است. این کمپانی معمولا از پنلهای انتقالپذیر MP در ساعتهای ورزشی خود استفاده میکرد که دید بهتر در فضای باز و عمر باتری را به رنگهای اشباع شده و رزولوشن بالاتر اولویت میدهند.
کیفیت پنل AMOLED ساعت Garmin Venu در یک کلام عالی است. رنگهای سیاه عمیق و رنگهای سفید در این نمایشگر کاملا روشن بوده و همچنین به لطف رزولوشن نسبتا بالا 390×390 پیکسلی، آیکونها و تصاویر متحرک با کیفیت بسیار بالایی به نمایش در میآیند. البته در زوایای دید خیلی خاص، رنگ سفید در این نمایشگر کمی به قرمزی میزند. از نظر تنظیم نور نیز یک حسگر نور آنبورد در Venu به کار رفته است که به صورت خودکار با توجه به شرایط نوری محیط، نور نمایشگر را تنظیم میکند. روشنایی صفحه نمایش ساعت گارمین Venu میتواند تا حداکثر 1000 نیت تنظیم شده و همانطور که عنوان شد عملکرد آن در محیط بیرون و فضای باز مناسب است، اما شاید از این حیث، به پای پنلهای انتقالپذیر که در نسخههای قبلی ساعتهای گارمین به کار رفته است نرسد.
اما علیرغم زیبا بودن و کیفیت بالای نمایشگر، در این قسمت نیز میتوان Garmin را به کم کاری محکوم کرد و گفت که پتانسیل نمایشگر AMOLED بیشتر از آن چیزی است که در ساعت Garmin Venu میبینیم. به عنوان مثال طراحی منوها، تصاویر متحرک و به ویژه تصاویر مربوط به ورزش کردن در ساعت Garmin Venu کمی تکراری و حوصله سر بر به نظر میرسند.
قابلیت های ورزشی و ردگیری
بدون شک، مهمترین ویژگیهای یک ساعت هوشمند ورزشی، قابلیتهایی هستند که به بهتر ورزش کردن ما کمک کرده و توانایی ردگیری پارامترهای مختلف را به ما میدهند. ساعت ورزشی گارمین Venu نیز در این زمینه قابلیتها و ویژگیهای کاربردی متعددی را ارائه میکند.
این ساعت، به سنسور ضربان قلب، ارتفاع سنج، قطب نما، ژیروسکوپ و شتاب سنج مجهز بوده و همچنین از GPS داخلی بهرهمند شده است. همه این سنسورها به صورت خودکار فعال شده و Garmin Venu با استفاده از هوش مصنوعی سطح فعالیت شما را خواهد آموخت و سپس بر اساس آن، برنامه ریزیهای منظمی انجام داده و برایتان هدفهای روزانه تنظیم میکند. این ساعت همچنین کالریهای سوزانده شده، طبقههایی که بالا رفتید، دقایقی که فعالیت شدید انجام دادید، حداکثر اکسیژن مصرفی و سطح انرژی و استرس را محاسبه خواهد کرد.
عمر باتری و قیمت
انتخاب گزینه AMOLED برای نمایشگر به این معناست که در مدل Venu، عمر باتری دیگر اولویت گارمین نبوده، اما با این وجود، این مسئله کمتر از انتظارات روی عمر باتری تاثیر گذار بوده است. اگر ویژگی همیشه روشن بودن صفحه نمایش ساعت گارمین Venu را خاموش کنید، تنها یک شارژ کامل کافی خواهد بود که این ساعت حدود 5 روز روشن بماند و به کار کردن ادامه دهد. این طول عمر باتری خیلی بهتر از عمر باتری یک یا دو روزهای است که ساعتهای Apple Watch و Galaxy Watch Active 2 ارائه میکنند.
با روشن کردن ویژگی همیشه روشن بودن صفحه نمایش، باتری Garmin Venu کمی بیشتر از دو روز دوام خواهد آورد. البته میزان مسافت طی شده، پخش یا عدم پخش موزیک و استفاده از GPS به شدت در عمر باتری این ساعت هوشمند تاثیرگذار خواهند بود، اما به احتمال زیاد نیازی نخواهد بود که ساعت گارمین Venu را در پایان هر روز شارژ کنید.
Garmin Venu با قیمت اصلی 349.99 دلاری به بازار عرضه شد که نسبتا قیمت بالایی برای یک ساعت میان رده به حساب میآید، اما در حال حاضر قیمت این ساعت در برخی فروشگاهها تا 200 دلار نیز کاهش پیدا کرده است.
در این مطلب تلاش کردیم که ساعت Garmin Venu را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دهیم و به مهمترین ویژگیها و قابلیتهای آن اشاره کنیم که امیدواریم مورد توجهتان قرار گرفته باشد. اگر شما نیز از طرفداران گجتهای پوشیدنی مثل ساعت Garmin Venu هستید، میتوانید تجربیات و دیدگاه خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.