در این مقاله به مقایسه iOS 14 و اندروید میپردازیم و خواهیم دید که چرا در این مقایسه اپل برنده شده است. پس اگر از طرفداران یکی از این 2 سیستم عامل هستید، با پلازا همراه شوید.
هر تابستان، اپل نسخه جدیدی از iOS را رونمایی میکند و این بهروزرسانی حداقل شامل یک یا دو ویژگی جدید است که شباهت چشمگیری به یکی از ویژگیهای اندرویدی دارد که زمان طولانی مورد توجه کاربران اندرویدی قرار گرفته است. حال در این بین 2 استدلال مختلف وجود دارد. استدلال اول اینکه اپل بسیار ناامیدانه یک کپی کردن ساده از اندروید را اینقدر طول میدهد و یا اپل هوشمندانه عمل میکند و بر روی ویژگی موردنظر با جزئیات و دقت بیشتری کار میکند تا خروجی اصلاح شده و پیشرفتهتری از اندروید را ارائه دهد.
در رابطه با استدلالهای بالا باید گفت که پاسخ واقعی جایی در وسط آنها قرار دارد. از بعضی جهات، اپل به طور واضح ویژگیهای جدید را ارائه میدهد که سالها منحصر به اندروید بوده و iOS 14 نسخه پیشرفتهتر آن ویژگیها را معرفی میکند و از طرفی دیگر، اپل صرفاً روی ایدههای اصلی اندروید کار میکند و در نتیجه همچنان اندروید پیشرو است. در این مقاله از پلازا با مقایسه iOS 14 و اندروید همراه شما خواهیم بود.
آنچه در ادامه میخوانید:
- مقایسه iOS 14 و اندروید
- ویجت ها
- ویژگی App Library
- ترجمه
- تصویر در تصویر
- قابلیت App Clips
- پیش فرض اپلیکیشن ها
- کلام آخر
مقایسه iOS 14 و اندروید
برای درک بهتر این موضوع، ما 6 ویژگی را شناسایی کردیم که در iOS 14 وجود داشته و اندروید از آنها وام گرفته است. پس با پلازا همراه شوید تا بیشتر به مقایسه iOS 14 و اندروید بپردازیم.
ویجت ها
در طول زمان در اندرویدهای قبلی مشاهده کردیم که ویجتهای iOS هرگز مانند اندروید عمل نکردند؛ زیرا در اندروید، ویجتها میتوانند سایزهای مختلفی داشته و روی گریدهایی که آیکون اپلیکیشنها قرار میگیرند، بنشینند، اما این همه ماجرا نیست. ویجتهای iOS 14 میتوانند همانند نسخه اندروید، در کنار برنامهها قرار بگیرند و البته اینکه در اندازههای مختلفی نیز ارائه میشوند. به طور کلی درباره این ویژگی میتوان گفت که تغییر چندانی با نسخه اندروید نداشته و فقط کمی مزیت اختصاصی برند اپل به آن اضافه شده است.
اگر بخواهیم مقایسه آی او اس 14 با اندروید درباره ویجتها را داشته باشیم، باید بگوییم که در iOS 14، این امکان را خواهید داشت تا مجموعهای از ویجتها برای اپلیکیشنهای مختلف را در هرجایی از صفحه نمایش داشته باشید و iOS 14 با استفاده از تعداد دفعاتی که از هر برنامه استفاده کردید، اپلیکیشنهای کاربردیتر را برایتان در دسترستر قرار میدهد. حتی میتوانید ترکیبی از چند ویجت را داشته باشید. گفتنی است که این ویژگیها در اندروید 11 وجود ندارد و صرفا میتوانید چندین اپلیکیشن را در یک ویجت قرار دهید تا صفحه نمایش خلوتتری داشته باشید.
علاوه براین در مقایسه iOS 14 و اندروید در زمینه ویجتها، تنظیمات بسیاری برای ویجتها در آیفون 14 در مقایسه با اندروید 11 وجود دارد. در نهایت باید بگوییم که ویجتهای iOS 14 در مقایسه با سیستم عامل اندرویدی از نظر ظاهری هم بهتر به نظر میرسند. ویجتهای اندرویدی برخلاف عملکرد عالی و ظاهر رنگارنگ ویجتهای iOS 14، دارای طرحهای قدیمی هستند. ویجتهای اندرویدی همچنین به ندرت تغییر میکنند. برای مثال ویجت تقویم با ظاهر اندروید 11 هیچگونه مطابقتی ندارد و ویجت ساعت نیز از دوران قدیم تاکنون ثابت مانده است. در حقیت تنها ویجتی که در اندروید تغییر کرده است، ویجت آب و هوا محسوب میشود.
ویژگی App Library
برای مقایسه iOS 14 و اندروید از نظر ویژگی App Library باید گفت که در iOS 14 این ویژگی در سمت راست صفحه اصلی قرار دارد و این برنامه، اپلیکیشنهای مشابه را در یک پوشه دستهبندی و گروهبندی میکند که با یک جستجو ساده میتوانید آنها را پیدا کنید. این ویژگی در اندروید، App Drawer نام دارد و گفتنی است که سیستم عامل اندروید و سامسونگ برنامهها را به طور خودکار در App Drawer دستهبندی نمیکنند.
تا زمانی که با آیفون کار نکنید، متوجه اهمیت و کاربرد این دستهبندی در iOS 14 نخواهید شد. در نگاه اول، گروهبندی برنامهها در App Library شاید کمی ناخوشایند باشد؛ زیرا باعث ایجاد یک آیکون اصلی و یک آیکون اضافی Shortcut برای هر برنامه میشود؛ اما از لحاظ بصری جذاب بوده و البته این ویژگی در طول زمان بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته و مفید شناخته شده است؛ زیرا دیگر نیاز نیست تمام اپلیکیشنها در صفحات اصلی قرار گیرند.
ترجمه
در حال حاضر آیفون برنامه ترجمه مخصوص به خود را دارد که میتواند ترجمه را به صورت آنلاین و لحظهای ارائه دهد. این قابلیت فوقالعاده قدرتمندی است و به لطف Google Translate، اندروید نیز مدتی است که از آن بهرهمند شده است. البته گفتنی است که iOS 14 ترجمه را در Safari انجام میدهد که مدتهاست یکی از قدرتمندترین ویژگیهای مرورگر Chrome است.
برای مقایسه iOS 14 و اندروید در زمینه ترجمه باید گفت که گوگل ترنسلیت مدت طولانی است که فعال بوده و در نتیجه شامل زبانهای بسیاری میشود. در حالی که ترجمه روی پلتفرم iOS 14 با 11 زبان برتر همراه است، اما در حال حاضر گوگل ترنسلیت 59 زبان را شامل میشود. در مقایسهای که برای ترجمه جملات انگلیسی در iOS 14 و سیستم عامل اندروید 11 انجام شد، مشخص شد در حالی که نرمافزار گوگل در ترجمه کلمات بدون هیچ اطلاعاتی سریعتر عمل میکند، اپل در نهایت قادر به ارائه ترجمهای کاملتر و با توضیحات بیشتر است.
تصویر در تصویر
امروزه موبایلها به گونهای ساخته میشوند که توان کافی برای انجام بیش از دو کار همزمان را دارند و این امر مخصوصاً برای آیفونهای اپل صادق است. از نظر نرمافزاری و رابط کاربری، رویکرد اپل در زمینه ویژگی تصویر در تصویر بسیار رضایتبخش بوده است. شما میتوانید با دو انگشت، پنجره تصویر در تصویر را تغییر اندازه دهید؛ کاری که نمیتوانید در اندروید 11 انجامش دهید. همچنین در مواقعی که میخواهید در هنگام تماشای فیلمی فقط صدای آن را بشنوید و در عین حال کار دیگری انجام دهید، میتوانید از این قابلیت آیفون 14 استفاده کنید.
اجرای تصویر در تصویر اندروید از این نظر بسیار عقبتر از آیفون است، اما کارکرد آن وسعت بیشتری دارد و درواقع میتوان گفت بسیار کارآمدتر است و دلیل آن نیز بسیار ساده است: پشتیبانی. همانطور که مشخص است، قابلیت تصویر در تصویر iOS 14 بسیار محدود است. به عنوان مثال، یوتیوب از این قابلیت iOS پشتیبانی نمیکند و ویدیو از طریق Safari نیز پخش نمیشود. بنابراین، اپل برای فعال کردن این قابلیت، باید با آن برنامهها همکاری کند و تا زمانی که این اتفاق نیفتد، برای بسیاری از دارندگان آیفون این ویژگی اهمیتی نخواهد داشت.
قابلیت App Clips
در سال 2018، اندروید یک قابلیت جدید به نام Instant apps را معرفی کرد که با استفاده از آن کاربران میتوانستند از اپلیکیشنها و بازیها استفاده کنند و نیازی به نصب آنها نیز نداشتند. حال این ویژگی در iOS 14 با عنوان App Clips وارد بازار شده است. برای استفاده از این قابلیت، کاربران آیفون فقط کافی است تا QR برنامه یا بازی موردنظرشان را اسکن کرده و بدون نیاز به نصب، آنها را بر روی گوشی خود اجرا کنند. گفتنی است که این ویژگی در اندروید با مشکلات زیادی روبهرو بوده و لینکهای مربوط به این ویژگی معمولا به درستی کار نمیکنند. به همین دلیل، کاربران ترجیح میدهند تا در زمان کوتاهتری با سرچ کردن برنامه موردنظرشان در گوگلپلی یا اینترنت آن را دانلود کرده و اجرا کنند. همچنین این ویژگی در آیفون 14 از پشتیبانی بهتری برخوردار است.
پیش فرض اپلیکیشن ها
مدت طولانی بود که کاربران آیفون درخواست داشتند تا پیشفرضهای اپلیکیشنها را بتوانند خود تغییر دهند. برای مثال در گذشته حتی اگر مرورگر کروم را نصب میکردند باز هم کروم آنها را به مرورگر سافاری منتقل میکرد. آزادی تغییر پیشفرضها اما از ابتدای راهاندازی در اندروید وجود داشته و بسیار هم محبوب است؛ زیرا به شما امکان میدهد یک برنامهای را که دوست ندارید جایگزین کنید. به عنوان مثال، اگر ترجیح میدهید به جای Gmail از Outlook برای ایمیل استفاده کنید، میتوانید Outlook را به عنوان پیشفرض ایمیل خود قرار دهید. اپل اما همیشه نگران تغییر تجربیات محصولات خود برای کاربران است و با کمال تعجب هرگز تصمیم نگرفت تا به کاربران اجازه دهد برنامههای پیشفرض را تنظیم کنند. با این حال، حداقل در دو مورد کوچک در iOS 14 تغییر ایجاد کرد و در iOS 14 کاربران میتوانند پیشفرض مربوط به مرورگر و ایمیل را تغییر دهند.
کلام آخر
درست است که اندروید همه موارد فوق را پیش از آیفون ارائه داده و در بعضی موارد حتی این کار را بهتر انجام داده است، اما واضح است که اپل در بیشتر موارد این ایدهها را بهتر و کاملتر ارائه کرده است. ویجتهای iOS 14 خیلی کاربردیتر و پویاتر از نسخه اندروید هستند. ویژگی App Library نیز به طور حتم بسیار بهتر از App Drawer اندروید عمل میکند و App Clips نیز ایدهای عالی است و در واقع فرصتی برای صرفهجویی در وقت شما ایجاد کرده است. در سایر موارد نیز میتوان گفت که هر 2 پلتفرم نزدیک به هم عمل کردهاند. در مقایسه iOS 14 و اندروید برای ترجمه، به نظر میرسد به یک صورت عمل میکنند و فقط آیفون از نظر زبانهایی که پشتیبانی میکنند، محدود است. قابلیت تصویر در تصویر نیز برای iOS 14 رضایتبخشتر بود.
فقط بخش پیشفرض اپلیکیشنها در آیفون بسیار ضعیف عمل کرده است و شاید اپل بتواند تا زمانی که نسخه کامل iOS 14 در پاییز امسال عرضه شود، برخی از این کاستیها را برطرف کند. اگرچه اینها مشکلات قابل رفعی هستند و اگر در سه ماه آینده به آنها پرداخته نشود، امیدواریم که آنها در نسخههای بعدی در iOS بهبود یابند.
عجب حرف سنگین و درستی زدی دمت گرم 3 تا لایک داری