سه برند معتبر گوشی یعنی کمپانیهای اپل، گوگل و سامسونگ بهترین دستاوردهای خود را در عرصه تلفنهای همراه روانه بازار کردهاند. در این مطلب قصد داریم به مقایسه فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی هر کدام از این برندها بپردازیم.
همان طور که میدانید فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی تکنولوژی نسبتا جدیدی است که یکی دو سال است به امکانات دوربینهای تلفنهای همراه اضافه شده و کمپانیهای مختلف معتبر تولیدکننده گوشی برای بالا بردن کیفیت دوربین و دیگر کارکردهای تولیدات خود در رقابتی شدید هستند. در این مطلب قصد داریم کیفیت فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی سه برند پرچمدار بازار، یعنی اپل، گوگل و سامسونگ را بررسی کنیم و کیفیت فیلمبرداری گوشی Apple iPhone 11 Pro، گوشی Google Pixel 4 XL و Samsung Galaxy S20 Ultra را با یکدیگر مقایسه کنیم. با پلازا همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- کیفیت فیلم برداری اسلوموشن در گوشی های پرچمدار 2020
- مقایسه فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی های پرچمدار 2020
- صحنه اول: جهش توپ
- صحنه دوم: برخورد بادکنک با گیاهی که برگ های نوک تیز دارد
- صحنه سوم: برخورد بادکنک با سطح بتنی
- صحنه چهارم: پرتاب کمان
- صحنه پنجم: تمرین تیراندازی با کمان
- صحنه ششم: ریزش دومینوها
- جمع بندی
کیفیت فیلم برداری اسلوموشن در گوشی های پرچمدار 2020
در ابتدای مقایسه فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی های پرچمدار سال 2020، در جدول زیر میتوانید اطلاعات فیلمبرداری گوشیهای مورد بررسی در این مطلب را مشاهده کنید.
نام برند گوشی | کیفیت فیلمبرداری اسلوموشن 4K | کیفیت فیلمبرداری اسلوموشن 1080p |
---|---|---|
Apple iPhone 11 Pro | 60 فریم در ثانیه | 240 فریم در ثانیه |
Google Pixel 4 XL | 30 فریم در ثانیه | 240 فریم در ثانیه |
Samsung Galaxy S20 Ultra | 60 فریم در ثانیه | 960 فریم در ثانیه |
فیلمبرداری اسلوموشن یا صحنه آهسته یعنی تلفن همراه شما بتواند بالاتر از سرعت معمول فیلمبرداری کرده و در هنگام پخش، این سرعت را آهسته کند تا درواقع فیلم به صورت صحنه آهسته یا اسلوموشن پخش شود. دو رزولوشن مختلف استاندارد برای تلفنهای همراه تعریف شده است: 4K و 1080p.
همان طور که در جدول بالا مشاهده میکنید، بهترین گوشی کمپانی اپل یعنی آیفون 11 پرو میتواند در رزولوشن 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه فیلمبرداری کرده و در کیفیت 1080p تا 240 فریم در ثانیه فیلم بگیرد. در حالی که بهترین محصول کمپانی گوگل یعنی پیکسل 4 ایکس ال، در رزولوشن 4K با سرعت 30 فریم در ثانیه و در کیفیت 1080p با سرعت 240 فریم در ثانیه تصاویر را ضبط میکند. در انتها نیز این بررسی راجع به گوشی پرچمدار شرکت سامسونگ، یعنی گلکسی اس 20 اولترا انجام شده است. طبق مشخصات تعریفشده برای این تلفن همراه، Galaxy S20 Ultra میتواند تا 60 فریم در ثانیه در کیفیت 4K و تا 960 فریم در ثانیه در کیفیت 1080p فیلمبرداری کند.
مقایسه فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی های پرچمدار 2020
تصمیم گرفتیم سه تا از بهترین گوشیهای تولیدشده در سال 2020 را انتخاب کرده و تجربه فیلمبرداری اسلوموشن آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم. تلفنهای همراه برگزیده ما iPhone 11 Pro Max از کمپانی اپل، Pixel 4 XL از کمپانی گوگل و Galaxy S20 Ultra از کمپانی سامسونگ هستند. برای این که شرایط کلی فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی های مذکور یکسان باشد، برای هر سه مدل این تلفنهای همراه از گزینه 240 فریم در ثانیه استفاده کردهایم.
حالا سوال اینجاست که آیا فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی، کار راحتی است؟ اگر گزینه 240 فریم در ثانیه را انتخاب کنید، همه چیز تقریبا ساده است. فقط کافی است ویدیوی دلخواه خود را ضبط کنید و سپس قسمتهایی که میخواهید به صورت اسلوموشن باشند را انتخاب کرده و آنها را به صورت صحنه آهسته درآورید.
رابط کاربری هر سه گوشی مشابه است، ولی کار کردن با منوی مربوط به ادیت سامسونگ اذیتکننده است. هر بار که سعی کردیم قسمتهای مختلف ویدیویی که قرار است اسلوموشن شود را انتخاب کنیم، منو ناپدید میشد! به هرحال قاعدتا تا چند سال آینده کیفیت و راحتی استفاده از گزینه اسلوموشن در گوشیها باز هم پیشرفت خواهد کرد. برویم به سراغ ویدیوهای امتحان شده مختلف اسلوموشن با گوشیهای سامسونگ، اپل و گوگل!
صحنه اول: جهش توپ
با صحنهای آسان کار مقایسه را شروع کردیم. توپ بیسبالی را روی توپ والیبال قرار دادیم و هر دو را به سمت پایین پرتاب کردیم. آنقدر کنتراست ویدیوی آیفون زیاد بود که تصویر ضبطشده به نظر دانهدانه نشان داده میشد. ویدیوی ضبط شده توسط گلکسی اس 20 هم مشابه ویدیوی آیفون به نظر میرسید. در مقایسه با دو تلفن همراه دیگر، تصاویر ضبطشده توسط گوشی پیکسل 4 کدرتر بود، ولی در کل کیفیت خوبی داشت.
نکته دیگری که راجع به مقایسه فیلمبرداری اسلوموشن با گوشیهای پرچمدار عنوانشده وجود دارد این است که با وجود اینکه توپها را از فاصلهای نزدیک پرتاب کردیم، ولی سرعت 240 فریم در ثانیه برای ضبط تصویری موثر و شکوهمند کافی نیست. از این رو ویدیوی اسلوموشن دیگری با گوشی گلکسی اس 20 گرفتیم که سرعت 960 فریم در ثانیه داشت. بدیهی است که کاهش سرعت حرکت باعث کاهش کیفیت تصویر نیز میشود، ولی به طور کلی نتیجه حاصلشده بسیار نزدیک به حد قابل انتظارمان بود.
اگر بخواهیم کارکرد این سه گوشی را در مورد صحنه اول بررسی کنیم، بسته به سلیقه افراد مختلف Pixel یا S20 در رتبه اول و دوم یا برعکس قرار میگیرند، اما در این رتبهبندی، iPhone در جایگاه سوم است.
صحنه دوم: برخورد بادکنک با گیاهی که برگ های نوک تیز دارد
صحنه دیگری که در مقایسه فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی در سرعت 240 فریم در ثانیه به کار میآید، صحنه برخورد بادکنک با گیاهی است که برگهای نوکتیز دارد. در ضبط ویدیویی این صحنه، عملکرد هر سه گوشی از لحاظ کیفیت تقریبا مثل هم است و سخت است که بخواهید در این قیاس، برند برتر را انتخاب کنید. در نهایت به نظر ما تعادل رنگ گوشی پیکسل با اختلاف جزئی امتیاز بالاتری میگیرد.
صحنه سوم: برخورد بادکنک با سطح بتنی
در این صحنه نیز مقایسه فیلمبرداری اسلوموشن با گوشیهای مختلف تقریبا نتایج مشابهی به همراه داشت. در حالی که سرعت 240 فریم در ثانیه نمیتواند با وضوح کافی شکوه صحنه ترکیدن بادکنک را به تصویر بکشد، اما سگی که در ویدیو وجود دارد، میزان صحنه آهسته بودن این ویدیو را به خوبی نشان میدهد.
عظمت واقعی فیلمبرداری اسلوموشن این صحنه را گوشی S20 Ultra با سرعت 960 فریم در ثانیه به تصویر میکشد. فیلمبرداری اسلوموشن با سامسونگ، صحنه برخورد بادکنک با بتن را 4 برابر آهستهتر نشان میدهد. رزولوشن این تصویر برای نمایش روی صفحه نمایش 4K تلویزیون بالا نیست، اما قطعا برای آپلود در صفحات اجتماعی کیفیت خوبی دارد.
صحنه چهارم: پرتاب کمان
با به چالش کشیدن شرایط نور، تفاوت فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی سامسونگ، اپل و گوگل بیشتر مشخص شد. این بار به نظر میآمد عملکرد iPhone 11 Pro و S20 Ultra بهتر بود. به نظر میرسد سرعت 240 فریم در ثانیه برای ضبط حرکت تیر بسیار سریع است و قادر به ثبت هیچ تصویر خیرهکنندهای نیست، ولی این موضوع راجع به ضبط حرکت کمان صادق نیست. حرکاتی که کمان پس از پرتاب تیر دارد، دید خوبی نسبت به تحمل تنش کمان به بیننده میدهد.
صحنه پنجم: تمرین تیراندازی با کمان
برای مقایسه فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی، در صحنه تیراندازی با کمان به وضوح تصویر بسیار بالایی نیاز است. پس از ضبط ویدیوی اسلوموشن نتیجه گرفتیم که گوشی گلکسی اس 20، گوشیهای پیکسل و آیفون را از نظر وضوح تصویر پشت سر میگذارد. البته با سرعت 240 فریم در ثانیه فقط میتوان لرزش تیر را پس از برخورد به هدف مشاهده کرد؛ اما با سرعت 960 فریم در ثانیه، همه چیز بسیار واضحتر است.
صحنه ششم: ریزش دومینوها
صحنه آخری که برای مقایسه فیلمبرداری با گوشی گرفتیم، صحنه ریزش دومینوها بود. با وجود اینکه اتاق از سه جهت نور داشت، ویدیوهای ضبطشده با iPhone 11 Pro و Galaxy S20 Ultra بسیار تاریک هستند. به علاوه در ویدیوی ثبتشده با گوشی آیفون قبل از ریزش دومینوها هاله روح مانند عجیبی دور آنها را پوشانده است.
در کل بهترین ویدیو را گوشی پیکسل 4 ایکس ال ضبط کرد. پس از آن گوشی سامسونگ رتبه بعدی را به خود اختصاص داد و در نهایت آیفون در جایگاه آخر قرار گرفت. در مورد صدای این ویدیوها میتوان گفت که صدای ضبط شده توسط گوشی Pixel، هماهنگی کمتری با تصویر دارد.
جمع بندی
در نهایت باید پرسید پس از همه بررسیهای انجامشده از میان این سه تلفن همراه کدام بهتر است؟ Pixel 4 XL و Galaxy S20 Ultra، هر دو میتوانند به صورت پایاپای در رتبه اول این فهرست قرار گیرند، اما از آنجایی که موضوع بررسی مطلب، راجع به اسلوموشن بودن ویدیوهاست و گلکسی اس 20 از سرعت فوق آهسته 960 فریم بر ثانیه نیز بهره میبرد، میتوان رتبه اول را به محصول کمپانی سامسونگ اختصاص داد.
شما طرفدار کدام کمپانی هستید؟ آیا تا به حال تجربه فیلمبرداری اسلوموشن با گوشی را داشتهاید؟ نظر خودتان را با ما و دیگر خوانندگان مجله در قسمت پایین به اشتراک بگذارید.