با خرید سینمای خانگی از بهترین برندها، صدا و تصویر تلویزیون شما تقویت شده و لذت تماشای برنامههای مورد علاقهتان چندین برابر خواهد شد.
سینمای خانگی یا Home cinema مجموعهای از ابزارهای پخش صوت و تصویر هستند که با هدف شبیه سازی تجربه سینما در خانه و حتی اتاق شخصی شما عرضه میشوند. درواقع، با خرید یک سینمای خانگی شما میتوانید فیلم و سریال، کنسرت و هر چیزی که به آن علاقه دارید را با کیفیت صدا و تصویر چند برابر تماشا کنید. اما با توجه به اینکه کمپانیهای زیادی به تولید و عرضه مدلهای مختلف سینماهای خانگی میپردازند، شاید خرید یک سینمای خانگی بیشتر از آنچه فکرش را بکنید کار پیچیدهای باشد. از همین رو، قصد داریم در ادامه این مطلب یک راهنمای کامل برای خرید سینمای خانگی و همچنین بهترین سینمای خانگی موجود در بازار ایران را خدمت شما معرفی کنیم. با پلازا همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- سینمای خانگی چیست؟
- نکاتی که هنگام خرید سینمای خانگی باید به آنها توجه کنید
- تعداد اسپیکرها
- اسپیکرهای دیواری (Height Speakers)
- دریافت کننده A/V
- ساب ووفرها
- خرید سینمای خانگی بیسیم یا باسیم
- نرم افزار صدای فراگیر
- ساندبار سینمای خانگی
- بهترین سینما خانگی های موجود در بازار ایران
- سینمای خانگی کنکورد پلاس مدل TH-M317
- سینمای خانگی سامسونگ مدل HT-J5156K
- سینمای خانگی سامسونگ مدل HT-J5156RK
- سینمای خانگی ال جی مدل LH-358HTS
- سینمای خانگی ال جی مدل LH-970XBH
سینمای خانگی چیست؟
اساسا میتوان سینمای خانگی را مجموعهای از تجهیزات صوتی و تصویری تعریف کرد که با اتصال آنها به تلویزیون میتوانید تصویر و صدای در حال پخش از آن را تقویت کنید و تجربهای مشابه سینما را در خانه خود رقم بزنید.
با خرید سینمای خانگی معمولا تعدادی بلندگو، یک ساب ووفر و یک دریافت کننده صدا و تصویر که نقشی محوری در کارکرد سینمای خانگی شما دارد در اختیارتان قرار میگیرد. با توجه به قیمت و هزینهای که در ازای مجموعه خود میپردازید، سینما خانگیها میتوانند تعداد و انواع بلندگوهای مختلف با ویژگیهای متفاوت را شامل شوند. همچنین، دریافت کنندههای صدا و تصویر نیز مدلهای مختلفی داشته که هرکدام از آنها در رنجهای قیمتی متفاوت امکانات مختلفی را ارائه خواهند کرد.
از نظر اتصالات، خرید سینمای خانگی در هر دو مدل بی سیم و سیمی امکان پذیر است، اما مجموعههای جدیدتر معمولا بر اساس طراحی بیسیم ساخته میشوند. مجموعههای بیسیم مزایا و معایب خود را داشته که در بخش بعدی به آنها اشاره خواهیم کرد.
نکاتی که هنگام خرید سینمای خانگی باید به آنها توجه کنید
اگر تصمیم به خرید سینمای خانگی گرفتید و قصد دارید تا برنامههای مورد علاقه خود را به شکلی دلپذیرتر مشاهده کنید، بهتر است که در انتخاب خود دقت کرده و با توجه به نیازهای خود خرید کنید. برای خرید بهترین سینمای خانگی، توجه به نکات زیر توصیه میشود:
تعداد اسپیکرها
به طور کلی برای راهاندازی یک سینمای خانگی چند نوع پیکربندی برای اسپیکرها وجود دارد که دو نوع از آنها بیشتر از بقیه مورد استفاده قرار میگیرند. پیکربندی اول، پیکربندی 5.1 بوده که به معنای 5 اسپیکر و یک ساب ووفر است. این پیکربندی که به عنوان پیکربندی ارزان قیمتتر شناخته میشود، سه بلندگو جلویی (چپ، راست و وسط) را بعلاوه دو بلندگوی فراگیر که میتوانند در دو طرف یا پشت مبل شما قرار بگیرند شامل میشود. پیکربندی دوم که طبیعتا قیمت آن گرانتر است، یک ساب ووفر بعلاوه 7 اسپیکر متشکل از سه بلندگوی جلویی و 4 بلندگوی فراگیر را شامل میشود.
انتخاب یکی از این دو پیکربندیها تا حد زیادی به فضای اتاق شما بستگی دارد. برای اتاقهای بزرگ با اندازه حدود 60 متری و بزرگتر، طراحی اسپیکر 7.1 مناسبتر بوده، درحالی که طراحی 5.1 برای فضاهای کوچکتر میتواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.
اسپیکرهای دیواری (Height Speakers)
مسئله دیگری که باید هنگام خرید سینمای خانگی به آن توجه کنید این است که آیا میخواهید اسپیکرهای دیواری را در مجموعه خود داشته باشید یا خیر. اسپیکرهای دیواری اساسا صدا را از بالا به گوش شما میرسانند. این اسپیکرها این کار را یا با کوبیدن صدا به سقف و یا با قرارگیری در ارتفاع انجام میدهند. برای استفاده از اسپیکرهای دیواری بهتر است محیط نصب شما سقفی کوتاه داشته و همچنین امکان نصب بلندگوها روی دیوار وجود داشته باشد.
دریافت کننده A/V
دریافت کننده صدا و تصویر (Audio/Video Receiver) که اصطلاحا به آن دریافت کننده A/V گفته میشود، نقش مهمی در کیفیت عملکرد سینمای خانگی شما دارد. بلندگوهای شما برای درست کار کردن، به برق و همچنین فرستادن سیگنال درست در زمان درست نیازمند هستند. هردو این کارها بر عهده دریافت کننده صدا و تصویر است که معمولا به شکل یک جعبه مستطیلی سیاه طراحی میشود. بعلاوه، این قطعه، ویدئو را نیز از منبع شما به تلویزیونتان انتقال میدهد.
درواقع، اگر دریافت کننده A/V شما درست کار کند، کل سینمای خانگی نیز درست و بی نقص کار میکند؛ اما اگر دریافت کننده A/V دچار اختلال باشد و نتواند کار خود را به درستی انجام دهد، سینمای خانگی شما نیز دچار اخلال خواهد شد. بنابراین بسیار مهم است که قبل از خرید سینمای خانگی در مورد دریافت کننده صدا و تصویر آن دقت کنید.
ساب ووفرها
یک سینمای خانگی خوب باید باس خوبی داشته باشد که وظیفه این کار بر عهده ساب ووفر است. تقریبا همه سینماهای خانگی به ساب ووفر خود مجهز هستند که این مسئله باعث میشود ساب ووفر از قبل به خوبی با بلندگوهای سیستم خانگی شما هماهنگ باشد. البته امکان خرید یک ساب ووفر جدا نیز برای سینمای خانگی وجود دارد که بجز در موارد خاص توصیه نمیشود.
خرید سینمای خانگی بیسیم یا باسیم
طی چند سال اخیر استفاده از اسپیکرهای بیسیم محبوبیت زیادی پیدا کرده و همین مسئله باعث شده است که کمپانیهای تولید کننده سینمای خانگی نیز به فکر استفاده از این طراحی در محصولات خود بیافتند.
البته با اینکه طراحی بیسیم میتواند ما را از شر سیمهای مزاحم خلاص کند، اما این طراحی دو ایراد دارد که اساسا ایراد هر سیستم بیسیم دیگری نیز به شمار میروند. ایراد اول این است که این سیستمها گرانتر از سیستمهای سیمی هستند. دومین ایراد این است که بلندگوهای سینمای خانگی بیسیم درواقع کاملا بیسیم نبوده و باید آنها را به پریز برق وصل کنید و این بدان معناست که یا باید روی دیوار خانه چندین پریز داشته باشید و یا برای هر اسپیکر یک کابل بلند برق تهیه کنید.
نرم افزار صدای فراگیر
قبل از خرید سینمای خانگی بهتر است در مورد نوع صدای فراگیری که قصد دارید به آن گوش دهید فکر کنید. صدای فراگیر اساسا با کدگشایی سیگنال صدای ورودی توسط یک نرم افزار و هدایت آن به بلندگوی مناسب تولید میشود. این نرم افزار کدک (Codec) نامیده شده و آشنایی با آن میتواند به شما کمک کند تا سینمای خانگی مناسب خود را انتخاب کنید.
به طور کلی، وقتی صحبت از کدکها میشود دو نام بیشتر به ذهنها خطور می کنند: DTS:X و Dolby Atmos. کدک DTS:X برای سیستمهایی تولید شده است که اسپیکر دیواری ندارند و از سیستمی تحت عنوان «چند بعدی» استفاده میکنند تا صدای حقیقی را ارائه کنند. استفاده از این کدک به دلیل جوابدهی خوب روی سیستمهایی با طراحی کمتر از 5.1 بلندگو، رایجتر است. درمقابل، دالبی اتموس به اسپیکرهای دیواری اختصاصی خود نیاز دارد تا بتواند به درستی کار کند و فقط بر روی سیستمهایی که با پیکربندی 7.1 و بزرگتر طراحی شدهاند جواب میدهد.
اما آشنایی با کدکها چطور میتواند به ما کمک کند؟ پاسخ ساده است: با صرفه جویی در هزینه. اگر سینمای خانگی شما اسپیکر دیواری را شامل نمیشود، دلیلی ندارد که یک دریافت کننده صدا و تصویر گرانتر که از دالبی اتموس پشتیبانی میکند را خریداری کنید. همچنین، اگر برنامه دارید که سیستم خود را در آینده ارتقا دهید و اسپیکرهای دیواری بخرید، میتوانید از پیش سینمای خانگی خود را با این ارتقا احتمالی سازگار کرده و از پرداخت هزینه مجدد پیشگیری کنید.
ساندبار سینمای خانگی
همانطور که عنوان شد، معمولا سینماهای خانگی 3 بلندگوی جلویی (چپ، راست و مرکز) را شامل میشوند. اکثر سینماهای خانگی جدید اما این سه بلندگو را در یک قالب و تحت عنوان ساندبار ارائه میکنند. ساندبارها از نظر کیفیت و توانایی تقویت صدا به خوبی اسپیکرهای جدا از هم عمل میکنند، اما مزیت مثبت آنها این است که راهاندازیشان آسان بوده و همچنین طراحی جمع و جور آنها باعث کاهش شلوغی روی میز تلویزیون میشود. بنابراین، هنگام خرید سینمای خانگی بسیار مهم است که به کیفیت ساندبار دقت کنید. برای خواندن راهنمای خرید ساندبار نیز میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.
بهترین سینما خانگی های موجود در بازار ایران
5 سینمای خانگی از بهترین سینما خانگیهایی که خرید آنها هم اکنون در بازار ایران امکان پذیر است را میتوانید در فهرست زیر مشاهده کنید. لازم به ذکر است که ملاک انتخاب این سیستمهای سینمای خانگی ارزش خرید آنها بوده، وگرنه بدیهی است که مجموعههای گران قیمتتر امکانات بیشتری را ارائه کرده و از کیفیت ساخت بالاتری برخوردار هستند. با معرفی بهترین مدل های سینمای خانگی در بازار ایران همراه ما باشید.
سینمای خانگی کنکورد پلاس مدل TH-M317
کنکورد پلاس TH-M317 یک سینمای خانگی با قیمت نسبتا مناسب و توان خروجی 2800 وات است. این سیستم از 3 کانال پخش (دو بلندگو و یک ساب ووفر) بعلاوه یک دریافت کننده صدا و تصویر تشکیل شده است. درگاه USB، ورودی صدای اپتیکال، ورودی صدای کواکسیال، بلوتوث، ورودی SD/MMC، دو ورودی میکروفن و پشتیبانی از ریموت کنترل از دیگر امکانات سینمای خانگی کنکورد پلاس مدل TH-M317 هستند. قیمت این سینمای خانگی در بازار ایران در زمان نوشته شدن این مطلب حدود 2 میلیون و 300 هزار تومان است.
سینمای خانگی سامسونگ مدل HT-J5156K
سینمای خانگی HT-J5156K یکی از بهترین محصولات سامسونگ است که بر اساس طراحی 5.1 کاناله ساخته شده و توان خروجی آن برابر با 1000 وات است. این سینمای خانگی از چندین فرمت ویدئویی و صوتی مختلف پشتیبانی کرده و امکاناتی نظیر خروجی HDMI، درگاه USB، ورودی صدای اپتیکال و بلوتوث را شامل میشود. قیمت سینمای خانگی سامسونگ مدل HT-J5156K در بازار ایران در زمان نوشته شدن این مطلب حدود 4 میلیون و 700 هزار تومان است. اگر قصد خرید سینمای خانگی سامسونگ را دارید، این محصول میتواند انتخاب خوبی باشد.
سینمای خانگی سامسونگ مدل HT-J5156RK
یکی دیگر از بهترین مدلهای سینمای خانگی که توسط کمپانی سامسونگ عرضه شده است، سینمای خانگی HT-J5156RK است. این مجموعه توان خروجی برابر با 1000 وات داشته و از چندین فرمت ویدئویی و صوتی مختلف پشتیبانی میکند. بعلاوه، سینمای خانگی سامسونگ مدل HT-J5156RK به خروجی HDMI، درگاه USB و ورودی صدای اپتیکال مجهز بوده، اما جای خالی بلوتوث در آن احساس میشود. قیمت این سینمای خانگی که بر اساس پیکربندی 5.1 کاناله طرحی شده است در بازار ایران حدود 5 میلیون و 200 هزار تومان است.
سینمای خانگی ال جی مدل LH-358HTS
سینمای خانگی LH-358HTS که محصول کمپانی ال جی است میتواند در ازای پرداخت کمی هزینه بیشتر، یک مجموعه تقریبا کامل را در اختیار شما قرار دهد. این سینمای خانگی با توان خروجی 1200 وات به خروجی کامپوزیت تصویر، خروجی HDMI، درگاه USB، ورودی صدای اپتیکال، ورودی AUX و بلوتوث مجهز است. سینمای خانگی ال جی مدل LH-358HTS بر اساس طراحی 5.1 کاناله پیکربندی شده و از فرمتهای صوتی و تصویری زیادی پشتیبانی میکند. قیمت این سینمای خانگی در بازار ایران در زمان نوشته شدن این مطلب حدود 6 میلیون و 900 هزار تومان است.
سینمای خانگی ال جی مدل LH-970XBH
آخرین گزینه موجود در فهرست بهترین سینما خانگیهای ما که قیمت نسبتا گرانی نیز دارد، سینمای خانگی ال جی مدل LH-970XBH است. توان خروجی این سینمای خانگی 100 وات بوده و ویژگیهایی نظیر خروجی کامپوزیت تصویر، خروجی HDMI، درگاه USB، درگاه LAN، ورودی صدای اپتیکال، ورودی AUX، بلوتوث و همچنین قابلیت پخش بلوری را شامل میشود. سینمای خانگی ال جی مدل LH-970XBH بر اساس پیکربندی 5.1 کاناله طراحی شده است و از فرمتهای ویدئویی و صوتی بیشماری پشتیبانی میکند. قیمت این سینمای خانگی در بازار ایران در زمان نوشته شدن این مطلب حدود 9 میلیون و 400 هزار تومان است.
در این مطلب با راهنمای خرید سینمای خانگی همراهتان بودیم و همچنین 5 مورد از بهترین سینما خانگیهای موجود در بازار ایران را نیز معرفی کردیم. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید واقع شده و از آن لذت برده باشید. شما همراهان گرامی پلازا نیز میتوانید دیدگاه خود را در مورد سینما خانگیها با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.