Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

علت خروپف چیست؟ چگونه خروپف را درمان کنیم؟

علت خروپف / درمان خروپف / دلیل خروپف / دلایل خروپف
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

علت خروپف به عوامل متعددی بستگی دارد و دلایل بسیاری می‌توانند باعث ایجاد خروپف شوند. در این مقاله قصد داریم علت خروپف و شیوه‌های درمان آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم.

خروپف (Snoring) یک پدیده طبیعی و شایع است، اما علت خروپف چه می‌تواند باشد؟ خروپف در مردان، رایج‌تر از زنان است و معمولا با بالا رفتن سن نیز بدتر می‌شود. طبق گزارش آکادمی رسمی گوش و حلق و بینی آمریکا، حدود 45 درصد از بزرگسالان خروپف می‌کنند. ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی می‌تواند خروپف را تا حدی کاهش دهد. با این حال، در صورتی که علت خروپف یک فرد مربوط به مشکلات و اختلالات خواب او باشد، برای درمان باید به پزشک مراجعه کند. خروپف می‌تواند خواب شما و اطرافیانتان را مختل کند و در برخی موارد نیز به مشکلی جدی تبدیل شود. اما برای درمان خروپف، ابتدا باید علت خروپف را پیدا کنید. در ادامه این مقاله علت خروپف و شیوه‌های درمانی مختلف آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. با پلازا باشید.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

 


علت خروپف چیست؟


علت خروپف به عوامل متعددی بستگی دارد. خروپف زمانی اتفاق می‌افتد که در هنگام خواب، هوا در بافت گلو جریان پیدا می‌کند. این امر باعث می‌شود تا بافت‌های آرام گلوی شما شروع به لرزش کنند و باعث ایجاد صداهای آزاردهنده و ناخوشایندی شود که همه آن را تحت عنوان خروپف می‌شناسند. خروپف معمولا یک مشکل سلامتی جدی محسوب نمی‌شود، اما حتی اگر موجب آزار شما و اطرافیانتان نمی‌شود نیز نباید آن را نادیده بگیرید.

درمان خروپف

خروپف کردن در حقیقت ممکن است نشانه وضعیت و مشکل پزشکی جدی مانند انسداد جریان هوا در گلو، چاقی بیش از حد و یا وجود یک مشکل در ساختار بینی، دهان و گلو باشد که نباید آن را نادیده گرفت. یکی از علل اصلی خروپف مربوط به زمانی است که بافت‌های موجود در مجاری هوایی گلوی فرد، باریک می‌شوند که در این صورت مسیر جریان هوا تا حدی محدود شده و موجب ایجاد صداهای آزاردهنده می‌شود. میزان بلندی صدای خروپف با توجه به میزان محدود شدن هوا در بینی، دهان و گلو متفاوت است. سرماخوردگی و آلرژی نیز می‌توانند خروپف را بدتر کنند؛ زیرا این شرایط باعث احتقان بینی و تورم گلو می‌شوند.

گاهی اوقات، آناتومی دهان شما می‌تواند علت خروپف باشد. افرادی که دارای لوزه‌های بزرگی هستند که عبور جریان هوا را محدود می‌کنند، عموما خروپف‌های خفیفی دارند. اضافه وزن نیز یکی دیگر از علل ایجاد خروپف است؛ زیرا داشتن چربی زیاد دور گردن موجب انسداد مجاری هوا در هنگام خواب می‌شود و این مسدود شدن جربان هوا باعث خروپف کردن افراد چاق در خواب می‌شود.

دلیل خروپف

خروپف می‌تواند نشانه وجود آپنه خواب (وقفه تنفسی در خواب) باشد. آپنه خواب زمانی اتفاق می‌افتد که در هنگام خواب، میزان تنفس شما به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کند و یا بیش از 10 ثانیه نفس نکشید. در طول آپنه خواب، میزان تنفس شما به میزان 90 درصد از حد طبیعی کاهش پیدا می‌کند که این وضعیت بسیار خطرناک است و در صورت بروز این علائم باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

خروپف در برخی مواقع در کودکان نیز دیده می‌شود که دلیل اصلی آن آپنه خواب و لوزه‌‌های بزرگ است. کودکانی که علائم آپنه خواب را دارند، به علت نداشتن خواب راحت و آسوده در شب ممکن است در طول روز برخی رفتارهای غیرطبیعی مانند کمبود توجه، بیش فعالی و یا سایر مشکلات رفتاری را از خود نشان دهند.

از لحاظ علمی، علت خروپف در نتیجه شل شدن نرم‌کام و زبان کوچک است. هنگامی که این بافت‌ها به قدری شل شوند که موجب مسدود شدن جریان هوا شوند، می‌توانند موجب ایجاد صداهای لرزان و بلندی از فرد شوند.

جلوگیری از خروپف

به طور کلی عوامل زیر می‌توانند باعث ایجاد خروپف شوند:

  • عوامل ژنتیکی و ارثی
  • نوع سبک زندگی مانند استعمال دخانیات و مصرف الکل
  • خوابیدن به پشت که ممکن است منجر به قرار گرفتن زبان در پشت دهان شود
  • خوابیدن با معده سنگین
  • بی‌خوابی مفرط
  • چاقی
  • انسداد هوا از بینی

علت خروپف هرچه که باشد، نباید آن را نادیده بگیرید و نسبت به آن بی‌توجه باشید. شیوه‌های مختلفی برای کاهش میزان خروپف و درمان آن وجود دارد که با توجه به نوع مشکل و علت خروپف می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 


شیوه های درمانی خروپف


درمان خروپف به علت خروپف شما بستگی دارد. در مواردی که خروپف خفیف باشد و به برخی عوامل مانند نوع خوابیدن و یا سبک زندگی مرتبط باشد، برای درمان آن می‌توانید از برخی روش‌های درمانی ساده و خانگی استفاده کنید. اما در صورتی که خروپف به علت وجود برخی مشکلات پزشکی بروز پیدا کند، برای درمان آن باید به پزشک مراجعه کنید.

علت خروپف با دهان بسته

برخی روش‌های رایج و ساده برای درمان خروپف عبارتند از:

 

اگر اضافه وزن دارید، وزن خود را کاهش دهید

کاهش وزن می‌تواند به کاهش میزان تشکیل بافت در اطراف گلو که باعث ایجاد خروپف می‌شوند، کمک بسیاری کند. با مصرف غذاهایی که کالری کمتری دارند، به راحتی می‌توانید وزن خود را کم کنید. سعی کنید به صورت روزانه ورزش کنید و در صورت لزوم نیز با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. کاهش وزن در افراد چاق می‌تواند درمانی موثر برای خروپف باشد.

 

به پهلو بخوابید

خوابیدن به پشت می‌تواند موجب حرکت و جابجایی زبان به پشت گلو شود که این امر منجر به انسداد هوا در گلوی شما می‌شود. خوابیدن به پهلو باعث می‌شود تا هوا به راحتی در گلو و ریه‌های شما جریان پیدا کند و میزان خروپفتان را به طرز قابل توجهی کاهش می‌دهد.

درمان خروپف شبانه

 

سر تخت و یا بالشت خود را کمی بلند کنید

بالا بردن بالشت و سطح رختخواب خود به میزان 8 الی 10 سانتی‌متر می‌تواند با باز نگه داشتن راه‌های هوایی گلو و تنفس شما، باعث کاهش میزان خروپف شود. استفاده از بالشت‌هایی که کمی بلندتر هستند نیز می‌تواند به کاهش خروپف شما کمک کند. اما توجه داشته باشید که میزان بلندی بالشت به حدی نباشد که به گردنتان آسیب برساند.

 

استفاده از نوار بینی و یا گشاد کننده بینی

با چسباندن نوار بینی بر روی بینی خود می‌توانید میزان فضا و جریان هوا به بینی‌تان را افزایش دهید. انجام این کار می‌تواند تنفس شما را در هنگام خواب راحت‌تر کرده و و خروپف شما را از بین ببرد. شما همچنین می‌توانید از گشادکننده بینی نیز استفاده کنید تا میزان جریان هوا به بینی خود را افزایش دهید. گشادکننده بینی در داخل بینی قرار می‌گیرد و یکی از شیوه‌های موثر برای کاهش و درمان خروپف است.

علت خروپف در خواب

 

اگر آلرژی مزمن دارید، آن را درمان کنید

آلرژی می‌تواند میزان عبور جربان هوا از بینی شما را کاهش دهد و باعث می‌شود از راه دهان تنفس کنید. تنفس از راه دهان نیز می‌تواند موجب ایجاد خروپف شود. برای درمان آلرژی خود باید حتما با پزشک معالج مشورت کنید. درمان آلرژی، یکی از شیوه‌های موثر برای کاهش میزان خروپف است.

 

مشکلات ساختاری بینی خود را حل کنید

برخی افراد با انحراف بینی متولد می‌شوند. این انحراف باعث می‌شود تا دیواره‌های دو طرف بینی از یکدیگر جدا شوند که این امر موجب محدود شدن عبور جریان هوا از بینی می‌شود. انحراف بینی باعث می‌شود تا فرد در هنگام خواب از طریق دهان نفس بکشد که این امر موجب خروپف می‌شود. برای درمان انحراف بینی باید به پزشک مراجعه کرده و عمل جراحی انجام دهید.

 

پیش از خواب، مشروبات الکلی مصرف نکنید

مصرف مشروبات الکلی برای سلامت کلی بدن، مضرات بسیاری دارد؛ اما حداقل 2 ساعت پیش از خواب، سعی کنید هیچگونه نوشیدنی الکلی مصرف نکنید. الکل موجب شل شدن عضلات گلو شده و این شل‌شدگی نیز باعث خروپف می‌شود.

درمان خروپف در طب سنتی

 

از مصرف داروهای آرامبخش پیش از خواب خودداری کنید

اگر خروپف می‌کنید و همزمان نیز از داروهای آرامبخش استفاده می‌کنید، حتما درباره این موضوع با پزشک مشورت کنید. گاهی اوقات مصرف قرص‌ها و داروهای آرامبخش می‌تواند باعث خروپف شود. قطع مصرف این داروها پیش از خواب می‌تواند میزان خروپف شما را کاهش دهد.

 

عدم استعمال دخانیات

استعمال دخانیات و سیگار کشیدن یک عادت ناسالم است که می‌تواند میزان خروپف شما را افزایش دهد و شرایط شما را بدتر سازد. با ترک سیگار می‌توانید میزان خروپف خود را به طرز قابل توجهی کاهش دهید.

 

استفاده از دستگاه فشار جریان هوای همواره مثبت (CPAP)

با استفاده از ماسک دستگاه CPAP در هنگام خواب می‌توانید جریان‌های هوایی خود را باز نگه دارید تا بدین طریق راحت‌تر تنفس کنید. البته این روش درمانی برای آپنه خواب توصیه می‌شود و در صورت لزوم نیز برای درمان خروپف‌های ممتد و طولانی مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درمان قطعی خروپف

مصرف برخی مواد غذایی گیاهی و طبیعی پیش از خواب نیز می‌تواند به کاهش و یا درمان خروپف کمک کند. برخی از این مواد غذایی عبارتند از:

  • نوشیدن یک فنجان چای بابونه پیش از خواب
  • ترکیب مقداری عسل با آب جوش
  • مصرف گزنه
  • ترکیب مقداری زردچوبه با یک لیوان شیر گرم
  • مصرف سیر در غذاها
  • مالیدن دو قطره روغن آویشن بر کف پاها

ما در این مقاله علت خروپف و شیوه‌های درمانی مختلف آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که خواندید، خروپف زمانی اتفاق می‌افتد که در هنگام خواب، هوا در بافت گلو جریان پیدا می‌کند. این امر باعث می‌شود تا بافت‌های آرام گلوی شما شروع به لرزش کنند و باعث ایجاد صداهای آزاردهنده و ناخوشایندی به نام خروپف شود. خروپف در آقایان معمولا رایج‌تر از خانم‌ها است و اغلب با افزایش سن نیز بدتر می‌شود. روش‌های درمانی بسیاری برای خروپف وجود دارد که برخی از آن‌ها شامل ایجاد تغییراتی در سبک زندگی است. علت خروپف نیز می‌تواند به عوامل ژنتیکی و یا برخی مشکلات پزشکی مربوط شود. خروپف مشکل جدی برای سلامتی محسوب نمی‌شود، اما باید برای درمان آن اقدام کنید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
دیدگاه کاربران3 دیدگاه
avatar
شیلا
.
22 اردیبهشت 1399، 23:46
پاسخ
0
0
عالی بود ممنونم ازتون
avatar
مهتا
.
22 اردیبهشت 1399، 06:27
پاسخ
1
0
اولین بار بود که یک مقاله کامل از خروپف خوندم... ممنونم عالی بود
avatar
رضا
.
22 اردیبهشت 1399، 01:18
پاسخ
0
0
خیلی مقاله خوبی بود استفاده کردم
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402