ویروس کرونا در ایران و تمام کشورهای جهان، تمام مردم را درگیر کرده است. با آگاهی و اطلاع از نکات بهداشتی به راحتی میتوانیم از ابتلا به کرونا ویروس در امان بمانیم. آخرین اخبار مربوط به کرونا و آموزشهای پلازا را در ادامه بخوانید.
آنچه در ادامه میخوانید :
آخرین آمار بیماری کرونا در ایران و جهان
در حالی که شدت سرعت ابتلای بیماران جدید به بیماری کرونا در جهان در حال افزایش است، کماکان خبرهای ناگواری از ابتلا و جان باختن انسانها به دلیل این بیماری به گوش میرسد. در این بخش جدیدترین خبرها در این زمینه را مشاهده خواهید کرد.
کرونا در ایران
چهارشنبه 12 آذر 99 : ابتلای 13621 مورد جدید و فوت 362 نفر
به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری در گزارش روزانه خود در خصوص وضعیت کرونا اعلام کرد:
ز دیروز تا امروز ۱۲ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۲۴۶ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۸۹ هزار و ۵۷۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۶۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر رسید. خوشبختانه تا کنون ۶۸۸ هزار و ۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۵۸۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
آمار تلفات ویروس کرونا در جهان
تعداد کشته شدگان ویروس کرونا در جهان تا این لحظه به 1,489,501 نفر رسیده است. علاوه بر این، بر اساس آمارها تاکنون نزدیک به 64,313,855 نفر در جهان به این بیماری مبتلا شدهاند. باید به این نکته هم اشاره کرد که بر اساس آمار سایت worldometers از میان افرادی که تاکنون به کرونا ویروس مبتلا شدهاند 44,584,571 نفر درمان شدهاند. آمریکا، هند و برزیل بالاترین نرخ ابتلا به کرونا در جهان را دارند.
رعایت نکات بهداشتی در برابر ویروس کرونا
برای اینکه به ویروس کرونا مبتلا نشوید تنها لازم است نکات بهداشتی زیر را رعایت کنید. برای خواندن توصیههای سازمان بهداشت جهانی (WHO) در خصوص پیشگیری از ابتلا به کرونا هم میتوانید به این مطلب مراجعه کنید.
- نظافت شخصی: دستهای خود را به صورت مرتب ضدعفونی کرده و با آب و صابون بشویید؛ مخصوصاً زمانیکه از وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو یا اتوبوس استفاده کردهاید در اولین فرصت دستهای خود را ضد عفونی کنید.
- دوری از افراد مشکوک: اگر نزدیک فرد مشکوک یا مبتلا به بیماری بودید تا قبل از ضدعفونی دستها هرگز دست خود را به چشم، بینی یا دهان خود نزدیک نکنید؛ در صورت امکان صورت خود را نیز به طور مداوم ضدعفونی کنید.
- تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب: میوه، سبزیجات و گوشت را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
- روبوسی و دست دادن ممنوع: حتی الامکان تا مشخص شدن وضعیت بیماران از دست دادن و روبوسی با دوستان و افراد فامیل خودداری کنید.
- از ماسک استفاده کنید: اگر در منطقه شیوع بیماری زندگی میکنید حتماً در خارج از منزل و در مکانهای عمومی از ماسک استفاده کنید.
- خود درمانی نکنید: در صورت بروز علایمی مانند آنفلونزا یا سرماخوردگی به هیچ وجه داروهای ضدسرماخوردگی و آنتی بیوتیک را بدون دستور پزشک و خودسرانه مصرف نکنید.
- به شایعات و اخبار کذب دامن نزنید: افزایش استرس مساوی است با کاهش سطح ایمنی بدن! بنابراین به شایعات و اخبار کذب توجه نکنید و تا از منبع یک خبری مطمئن نشدید آن را پیش دیگران بازگو نکنید.
- مسافرت ممنوع: حتی الامکان از مسافرتهای غیرضروری به مکانهای شیوع بیماری پرهیز کنید
- سامانه تماس ضروری: در صورت داشتن سوال و یا مشاهده افراد مشکوک در خانواده با سامانه تلفنی 190 تماس بگیرید.
علائم ویروس کرونا
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که ویروس کرونا چه علائمی دارد؟ علائم ویروس کرونا همانند آنفلونزا و سرماخوردگی است. بنابراین اگر علائمی مانند تب، سرفه، تنگی نفس، آبریزش بینی و عطسه دارید، بر خود مسلط بوده و برای اینکه خیالتان راحت شود به یک پزشک مراجعه کنید.
کرونا از طریق تماس مستقیم با فردی که به آن مبتلاست انتقال پیدا میکند. دوره نهفتگی این بیماری بین 2 تا 14 روز است و از طریق دست دادن، روبوسی و قرار گرفتن در نزدیکی بیمار انتقال پیدا میکند. به این نکته هم توجه داشته باشید که این بیماری اغلب با تب و سرفه بروز پیدا میکند و آبریزش بینی و عطسه کمتر از سایر ویروسها مشاهده شده است. از لحظهای که یک فرد به این بیماری مبتلا میشود تا زمان بروز علائم و بستری شدن در بیمارستان حدود 4 روز طول میکشد.
ویروس کرونا چیست ؟
«کرونا ویروسها» خانواده بسیار بزرگی از ویروسها هستند که عامل شیوع بیماریهای خفیفی مانند سرماخوردگی یا امراض شدیدی مانند سارس به شمار میروند و علت اینکه نام کرونا برای این نوع ویروس انتخاب شده به این دلیل است که در زیر میکروسکوپ شبیه تاج (Crown) هستند.
ویروس کرونا بیشتر در حیوانات مشاهده شده است، ولی 5 نوع از آن میتواند به دستگاه تنفسی انسان نیز آسیب برساند. در حقیقت افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند یا کودکان مبتلا به امراض قلبی بیشتر در معرض خطر ویروس کرونا قرار دارند و آن هم به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن این افراد ضعیفتر از دیگران است.
ویروس کرونا تا بحال 3 مرتبه به صورت خطرناک و کشنده در بین انسانها اپیدمی شده است. بار اول در سال 2002 به نام سندرم حاد تنفسی سارس (SARS) در کشور چین و سپس در سال 2012 به نام سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه یا MERS در کشور عربستان سعودی به سرعت پخش شد و تعداد بسیاری پس از ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند. اکنون در سال 2020 سر و کله این ویروس باز هم در کشور چین پیدا شده است و این بار آن را به نام بیماری کرونا یا کرونای جدید میشناسند. مرکزیت انتشار این ویروس شهر ووهان چین است.
قصه از آنجایی شروع شد که مقامات نظام پزشکی کشور چین در گزارشی به سازمان جهانی بهداشت اطلاع داد که آنها با یک ویروس ناشناخته جدید در شهر ووهان روبرو شدهاند که علایمی مانند بیماری سینه پهلو دارد. آنها به سرعت تشخیص دادند که این ویروس در حقیقت نسل جدیدی از کرونا ویروسها به شمار میرود که با سرعت هر چه تمام در داخل و خارج شهر ووهان در حال انتشار است.
دانشمندان منشا انتشار ویروس کرونا را بازار حیوانات دریایی شهر ووهان میدانند؛ چراکه در آن زمان تمامی مبتلایان به ویروس کرونا رفت و آمد خود در آن بازار را تایید کرده بودند. ولی حیوانی که ویروس کرونا از آن به انسان منتقل شده، هنوز مشخص نشده است؛ البته یک تیم از محققین چینی در گزارشی حیوان مار را منشا ویروس کرونا دانستهاند.
دانشمندان درباره این موضوع هنوز به نتیجه نرسیدهاند، ولی گزارش دیگری حاکی از این است که ساختار ژنتیکی این نسل از ویروس کرونا 96% شبیه به ویروس شایع در بدن خفاشها است. بیماری سارس (SARS) و سندرم حاد تنفسی خاورمیانه (MERS) هر دو از خفاش به انسان منتقل شده بودند.
کشور چین درباره بیماری سارس به سازمان بهداشت جهانی (WHO) دروغ گفت و با دستکاری آمار مبتلایان و کشتهشدگان سعی در فریب کارشناسان سازمان بهداشت جهانی داشت. اما درباره بیماری ویروسی کرونا طی یک کنفرانس خبری تمام دنیا را از این وضعیت باخبر کرد تا با ارائه راهکارهای مفید جلوی انتشار بیشتر آن را بگیرند.
ولی مردم این کشور بهخصوص شهروندان ووهان نسبت به این موضوع مشکوک هستند که دولت چین آمار کشتهشدگان و مبتلایان به ویروس کرونا را کمتر از مقدار واقعی اعلام میکند. در حقیقت مردم میگویند که نظام پزشکی کشور علت فوت برخی افراد را بیماری سینه پهلو میداند؛ در حالیکه شاید آنها بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته باشند.
ویروس کرونا چقدر خطرناک است ؟
در حال حاضر هیچ چیزی مشخص نیست، چونکه افراد مبتلا به این ویروس علایمی متوسط یا حاد دارند؛ بدین معنی که تقریباً یک چهارم مبتلایان علایم شدیدتری نسبت به بقیه دارند. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، میزان مرگ بیماری ویروسی کرونا حدود 4% است، در حالیکه این میزان برای بیماری سارس حدود 14 الی 15 درصد گزارش شده بود. تقریباً همانند بیماری آنفلونزا، افراد سالمند با سابقه بیماریهایی فشار خون، بیماری قلبی و دیابت بیشتر در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند.
اگرچه بیشتر جانباختگان بیماری ویروسی کرونا بین 55 تا 80 سال سن دارند، اما راههای انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان هنوز به طور دقیق مشخص نشده است. اگرچه مدارک موجود نشان میدهد که فرد آلوده به ویروس فقط اعضای خانواده و پرستاران را تحتتاثیر قرار میدهد. به عبارت دیگر همچون بیماری سارس انتقال ویروس کرونا با سرفه و عطسه در هوا منتشر شده و افرادی که نزدیک فرد آلوده هستند را در معرض خطر قرار میدهد.
سازمان بهداشت جهانی میزان شیوع این بیماری را بین 1.4 تا 2.5 نفر اعلام کرده است؛ بدین معنی که هر فرد آلوده ویروس میتواند 2.5 نفر دیگر را آلوده کند. بنابراین دولت چین با سختگیری بسیار، مردم شهر ووهان را قرنطینه کرده است تا میزان شیوع این بیماری را به زیر 1 نفر برساند و در واقع از انتشار ویروس کرونا جلوگیری کند.
درمان بیماری کرونا
تا به امروز درمان قطعی برای مقابله با بیماری ویروسی کرونا کشف نشده است، اما به تازگی گروهی از دانشمندان به رهبری ادوارد تریبالا از دانشگاه گوتنبرگ سوئد و ولکر تیل از دانشگاه برن آلمان با کشف پادزهری به نام کی 22 (K22) روند گسترش و تولید مثل این ویروس در دستگاه تنفسی را کند یا غیرممکن کردهاند.
بیماری ویروسی کرونا چه زمانی کشف شد؟
ویروس کرونا اولین بار در سال 1960 کشف شد که با ایجاد زایدههای تاج مانند در دستگاه تنفسی باعث سرماخوردگی میشد و چنانچه فرد به علت کهولت سن یا سابقه بیماری قلبی به این ویروس مبتلا میشد، درنهایت به برونشیت یا سینه پهلوی حاد دچار میشد که در برخی موارد به مرگ منجر میشد.
نوع دیگری از این ویروس در سال 2002 در چین شیوع پیدا کرد که با نام سارس شناخته میشد. بیماری سارس 800 نفر را به کام مرگ کشاند. یک نوع دیگر ویروس کرونا در سال 2012 در عربستان سعودی به نام سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه اپیدمی شد که تعدادی کشته نیز برجای گذاشت.
ویروس کرونا از کجا وارد چین شد؟
ویروس کرونا ابتدا از بازار خوراکیهای دریایی شهر ووهان به انسان منتقل شده است؛ چراکه اولین گروه مبتلا به آن همگی به آن بازار رفت و آمد داشتهاند. اما پس از مدتی و شیوع هر چه بیشتر این ویروس، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این بیماری از انسان به انسان نیز منتقل میشود.
منشا این بیماری ویروسی به طور قطع از بدن حیوانات است، اما اینکه چه حیوانی برای اولین بار میزبان ویروس کرونا بوده هنوز بر جامعه پزشکی آشکار نشده است. برخی منابع میگویند این ویروس ابتدا از میمون یا شتر به بدن انسان منتقل شده است، اما سازمان بهداشت جهانی خفاش را منشا ویروس کرونا میداند.
کلام آخر
بیماری ویروسی کرونا در حال حاضر در شهر ووهان چین به طور گسترده اپیدمی شده است و علائمی شبیه به آنفلونزا دارد. با توجه به اینکه خبر ورود کرونا در ایران از روز چهارشنبه 30 بهمن ماه منتشر شد بنابراین بهتر است در این روزها با شستن مداوم دستها و دوری از افراد مشکوک و استفاده از ماسک، خیال خود و خانوادهمان را از بابت این ویروس راحت کنیم. اگر اطلاعات جدیدی از حضور ویروس کرونا در ایران در دست دارید، حتما در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.