هنگ کردن گوشی هوشمند اندروید به دلایل مختلفی اتفاق میافتد، ولی چند راه حل ساده میتواند این مشکل را برطرف کند. در مطلب پیش رو به بررسی رایجترین راهحلهای رفع هنگ کردن گوشی میپردازیم.
همه کاربران دستگاههای هوشمند تاکنون حداقل چند بار با مشکل هنگ کردن گوشی مواجه شدهاند. در ادامه به بررسی برخی از دلایل هنگ، فریز و لگ در گوشیهای هوشمند اندروید خواهیم پرداخت و راهحلهایی را برای برخی از رایجترین این مشکلات ارائه خواهیم داد.
اولین سوالی که در مواجهه با مشکل هنگ کردن گوشی باید از خود بپرسیم آن است که دلیل بروز چنین مشکلاتی چیست. این روزها گوشیهای تلفن همراه بسیار پیچیدهتر از گذشته هستند و روزهای فرمانروایی گوشیهای ساده مانند نوکیا 1100 دیگر به سر آمده است و گوشیهای هوشمند نسبتاً پر دردسر جایگزین آنها شدهاند. این دستگاهها به نرمافزارهایی پیچیده مانند اندروید، iOS و ویندوز مجهز شدهاند که ظرفیت سخت افزاری بسیار بالاتری را نسبت به 1100 میطلبد. بعلاوه، میلیونها اپ برای استفاده در گوشیهای هوشمند ارائه میشوند که عملکرد متفاوتی داشته و از ظرفیتهای گوشی بیشتر استفاده میکنند.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- 10 راه حل برای رفع مشکل هنگ کردن گوشی
- افزایش حافظه گوشی با حذف اطلاعات ناخواسته
- انتقال اپ های نصب شده به حافظه خارجی
- استفاده از حافظه خارجی برای ذخیره موسیقی و سایر فایل ها
- گزینه های بازگردانی به تنظیمات کارخانه
- استفاده از حافظه ابری
- تغییر تنظیمات در گوگل پلی استور
- خاموش کردن بروزرسانی نرم افزار
- خاموش کردن بکاپ ها
- غیرفعال کردن اپ های ناخواسته
- تغییر حالت توسعه دهنده
هنگ کردن گوشی و راه حل آن
هنگ کردن گوشی به حالتی اشاره دارد که گوشی هوشمند در آن عکسالعملی به فرمان کاربر نشان نمیدهد. به این حالت کرش کردن گوشی نیز میگویند و معمولاً صفحه نمایش در این حالت، بیحرکت میماند. در صورت هنگ کردن گوشی، تقریباً با هیچ روشی نمیتوان صفحه نمایش را از حالت فریز شده درآورد و حتی اسکرول صفحه نمایش هم کارگر نخواهد افتاد. در ادامه با بررسی برخی از دلایل اصلی هنگ کردن گوشی و راهحلهای برطرف کردن آنها با ما همراه باشید.
افزایش حافظه گوشی با حذف اطلاعات ناخواسته
همانطور که میدانید تقریباً تمام وبسایتها از حافظه کش برای افزایش سرعت بارگذاری صفحات استفاده میکنند. هر زمان که از یک وبسایت دیدن میکنید، گوشی هوشمند شما به صورت خودکار اطلاعاتی را که با نام کوکی نیز شناخته میشوند ذخیره میکنند.
این اطلاعات ناخواسته در حافظه گوشی ذخیره شده و در نتیجه حافظه در دسترس برای اپها و دیگر فایلها را کاهش میدهند و این ممکن است موجب هنگ کردن گوشی شود. اما راهحل این مشکل چیست؟ برای رفع این مشکل تنها کافی است به آدرس زیر بروید:
به بخش تنظیمات گوشی رفته و روی قسمت Cache کلیک کنید. در این قسمت گزینه Clear Caches را انتخاب کنید. با این کار اطلاعات ناخواسته ذخیره شده از وبسایتها حذف شده و حافظه بیشتری در اختیار اپها قرار خواهد گرفت.
انتقال اپ های نصب شده به حافظه خارجی
نصب تعداد زیادی از اپها روی حافظه داخلی گوشی هوشمند میتواند منجر به هنگ کردن گوشی شود. اگر از اپهای زیادی در گوشی استفاده میکنید، بهتر است چند تا از آنها را به حافظه جانبی انتقال دهید. انتقال اپها به حافظه خارجی بهترین روش برای باز شدن فضای حافظه و در نتیجه روانتر شدن عملکرد گوشی است.
همچنین میتوانید اپها را به صورت مستقیم روی حافظه خارجی نصب کرده و آن را به عنوان حافظه پیشفرض انتخاب کنید. برای این کار به تنظیمات گوشی رفته و در قسمت حافظه، گزینه SD Card Storage را به عنوان پیشفرض انتخاب کنید.
استفاده از حافظه خارجی برای ذخیره موسیقی و سایر فایل ها
استفاده بیش از حد از حافظه اصلی، دلیل اصلی هنگ کردن گوشی است. برای برطرف کردن مشکل هنگ کردن گوشی اندروید، موسیقی، ویدیو و اطلاعات دیگر را در جایی دیگر ذخیره کنید.
میتوانید با انتخاب حافظه خارجی به عنوان حافظه پیشفرض، فایلها را به آنجا منتقل کنید. این عمل به ذخیره تصاویر و ویدیوهای ثبت شده توسط دوربین گوشی در حافظه خارجی کمک میکند. برای انتخاب حافظه خارجی به عنوان حافظه پیشفرض به قسمت تنظیمات گوشی هوشمند بروید.
گزینه های بازگردانی به تنظیمات کارخانه
استفاده از روش بازگردانی به حالت کارخانه برای رفع هنگ کردن گوشی به کاربران اندروید توصیه نمیشود؛ چراکه اغلب افراد با این روش آشنایی ندارند. بازگردانی به حالت کارخانه آخرین روشی است که برای حذف فایلهای ناخواسته مرورگرها، وبسایتها و اپها استفاده میشود.
قبل از استفاده از این روش باید بدانید که بازگردانی به حالت کارخانه، تمامی فایلها، اپها، یادداشتها و تقریباً همه چیز را از گوشی حذف میکند. بنابراین برای از دست نرفتن فایلهای حساس، بهتر است پیش از آغاز این کار تمامی اطلاعات را به حافظه جانبی یا کامپیوتر شخصی انتقال دهید.
استفاده از حافظه ابری
برای پیشگیری از هنگ کردن گوشی بهتر است که فایلها را برای استفاده در آینده در حافظه ابری ذخیره کنید. برای این منظور بهتر است که تنها فایلهایی را در کارت حافظه ذخیره کنید که هر روز از آنها استفاده میکنید یا در آینده به آنها نیاز خواهید داشت.
تغییر تنظیمات در گوگل پلی استور
یکی از دلایل هنگ کردن گوشی استفاده از حافظه و توان پردازشی برای بروزرسانی اپها است. برای رفع این مشکل، اپ گوگل پلی استور را باز کرده تا در قسمت تنظیمات گزینههای مختلف آن را ببینید.
در این قسمت گزینه بروزرسانی خودکار اپها را خواهید دید. این گزینه را به Do Not Auto Update تغییر دهید. یکی از مهمترین دلایل انتخاب این گزینه آن است که زمانی که دستگاه هوشمند شما به شبکه Wi-Fi متصل میشود، اپها به صورت خودکار شروع به بروزرسانی میکنند. در این حالت پردازنده و رم دستگاه به صورت همزمان شروع به کار کرده و در نتیجه دمای گوشی بالاتر رفته و عملکرد آن آهسته میشود. با انتخاب گزینه عدم بروزرسانی خودکار، گوشی شما در حالت خواب باقی مانده و عملکرد روانتری خواهد داشت.
خاموش کردن بروزرسانی نرم افزار
بروزرسانی خودکار نرمافزار یکی از دلایل هنگ کردن گوشی هوشمند است. برای رفع چنین مشکلی تنها کافی است به قسمت Software Update در بخش تنظیمات گوشی بروید. در صورت مشاهده گزینه دانلود خودکار، گزینه OFF را انتخاب کنید.
اگر این گزینه را خاموش نکنید، گوشی شما به صورت روزانه نرمافزار را حتی در صورت عدم نیاز، بروزرسانی خواهد کرد. بنابراین بهتر است این گزینه را خاموش نگه داشته و به صورت هفتگی، بروزرسانی را به صورت دستی انجام دهید. با این کار، پردازنده و رم دستگاه لزومی به انجام وظایف اضافه نخواهد داشت و هنگ کردن گوشی به حداقل میرسد.
خاموش کردن بکاپ ها
بکاپ خودکار یکی از دلایل ضعف عملکرد سختافزار و در نتیجه هنگ کردن گوشی است. برای خاموش کردن بکاپ به قسمت Accounts and Backup در بخش تنظیمات دستگاه بروید. در این قسمت، گزینه Auto Synchronize Data که اغلب اوقات روشن است را خاموش کنید.
با خاموش کردن این گزینه عمل همگامسازی خودکار در گوشی شما خاموش شده و موجب نرم شدن عملکرد خواهد شد.
غیرفعال کردن اپ های ناخواسته
برای غیرفعال کردن اپهای ناخواسته که موجب هنگ کردن گوشی میشود، باید به قسمت مدیریت اپها در تنظیمات گوشی هوشمند بروید. در این جا همه اپها قابل رویت هستند و تنها کافی است اپهایی را که کمترین استفاده را دارند انتخاب کنید و گزینه Disable یا Force Stop را برای آنها انتخاب کنید. با این کار همه اپهای انتخاب شده به حالت خواب رفته و سیستم گوشی را بیهوده اشغال نخواهند کرد.
تغییر حالت توسعه دهنده
در قسمت About Phone در تنظیمات گوشی گزینه Software Information را انتخاب کنید. در این جا روی گزینه Build Number هفت بار کلیک کنید. با انجام این عمل قادر خواهید بود به حالت توسعهدهندگان یا Developer Mode وارد شوید. اکنون به قسمت پایین صفحه اسکرول کرده تا Background Process Limit را ببینید. حال باید گزینه No Background Process Limit را انتخاب کنید. اکنون دیگر هیچ اپلیکیشنی در پس زمینه گوشی شما به کار نخواهد افتاد و در نتیجه امکان هنگ کردن گوشی کاهش خواهد یافت.
در این مقاله چند راه حل برای رفع مشکل هنگ کردن گوشی را به شما معرفی کردیم. آیا تابحال با مشکل هنگ کردن گوشی مواجه شدهاید؟ برای رفع این مشکل از چه راهحلهایی استفاده کردهاید؟ در پایین صفحه، نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.