اگر از کاربران ویندوز 7 هستید و پایان عمر ویندوز 7 توسط مایکروسافت شما را هم نگران کرده است، در ادامه همراه ما باشید تا با راهکارهای مناسبی برای حل این مشکل آشنا شوید.
ویندوز 7 یکی از سیستم عاملهای مایکروسافت است که برای اولین بار در سال 2009 معرفی شده بود. این سیستم عامل تاکنون نیز کاربران زیادی داشته است؛ اما رفته رفته با معرفی نسخههای جدید ویندوز یعنی نسخههای مختلف ویندوز 8 و ویندوز 10 از تعداد کاربرانش کاسته شده است. با این حال هنوز 39 درصد از کاربران ویندوز از این نسخه سیستم عامل استفاده میکنند. این در حالی است که ردموندیها سال گذشته بود که اعلام کرده بودند، دیگر از این نسخه ویندوز پشتیبانی نمیکنند.
خبر عدم پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز 7 که در اینجا میتوانید جزئیات بیشتری از آن را بخوانید، بدین معنی نیست که کاربران دیگر نمیتوانند ویندوز 7 را در کامپیوترهای خود اجرا کنند؛ بلکه به این معنی است که مایکروسافت دیگر برایش آپدیت ارسال نخواهد کرد و از این رو کامپیوترهای مجهز به ویندوز 7 ممکن است در معرض حمله ویروسها و یا بدافزارها و سایر مشکلات امنیتی قرار بگیرند. حالا چه باید کرد؟ با ما همراه باشید تا در ادامه با ارائه راهکارهایی شما را برای زندگی بدون ویندوز 7 آماده کنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- پایان عمر ویندوز 7 به چه معنا است و چه زمانی این اتفاق می افتد؟
- بعد از ویندوز 7 چه باید کرد؟
- ویندوز خود را به ویندوز 10 آپدیت کنید
- نیازمندی های سخت افزاری برای ویندوز 10
- جایگزینی ویندوز با لینوکس
- تجربه استفاده از لینوکس و برنامه های آن
- استفاده از سیستم عامل مک
- تهیه پشتیبان از داده ها
- ویندوز خود را به ویندوز 10 آپدیت کنید
- سخن پایانی
پایان عمر ویندوز 7 به چه معنا است و چه زمانی این اتفاق می افتد؟
براساس گزارش مایکروسافت درباره عدم پشتیبانی از ویندوز 7، باید اشاره کنیم که پشتیبانی از ویندوز 7 در تاریخ 14 ژانویه 2020 مصادف با 24 دی 98 از سوی این شرکت به پایان رسید. ویندوز 7 هنوز هم بر روی کامپیوترها اجرا خواهد شد؛ اما پشتیبانی فنی، بروزرسانی نرم افزاری و همینطور بروزرسانیهای امنیتی و برطرف کردن باگها دیگر از سوی مایکروسافت صورت نخواهد گرفت.
با این حساب کاربران با پایان عمر ویندوز 7 در کامپیوتری مجهز به این سیستم عامل در معرض خطرهای امنیتی قرار خواهند گرفت که در اثر نبود بروزرسانیهای نرم افزاری توسط مشکلات مختلف امنیتی تهدید خواهند شد. بهترین راهکار برای رهایی از این قضیه هم کوچ کردن به سمت استفاده از ویندوز 10 در دستگاهی جدید خواهد بود تا در سایه بهرهمندی از ویژگیهای ویندوز، امنیت سیستم کامپیوتری خود را نیز حفظ کنیم. اگر سیستمی با ویندوز 7 دارید، احتمالا کامپیوتر شما قدیمی است. در مورد نصب ویندوز 10 باید بگوییم هرچند میتوانید ویندوز 10 را بر روی کامپیوترهای قدیمی نیز نصب کنید و این مورد از سوی مایکروسافت تایید شده است، اما پیشنهاد نمیشود. حالا با ما همراه باشید تا در ادامه بیشتر در این باره صحبت کنیم.
بعد از ویندوز 7 چه باید کرد؟
همانطور که بیان شد با پایان عمر ویندوز 7 دیگر شاهد پشتیبانیهای بروزرسانیهای نرم افزاری از سوی مایکروسافت نخواهیم بود. از طرفی خوب است بدانید این موضوع میتواند انگیزه هکرها را در حمله به کامپیوترهای ویندوز 7 افزایش دهد و نفوذ به کامپیوترهای ویندوز 7 راحتتر صورت بگیرد. پس اگر شما هم از کاربران ویندوز 7 هستید، بهتر است که در اسرع وقت ویندوز 7 خود را با ویندوز 10 و یا سیستم عامل دیگری جایگزین کنید.
بروز رسانی به ویندوز 10
بروزرسانی ویندوز 7 به ویندوز 10 مزایای زیادی را به ارمغان میآورد. درواقع روند ارتقای نرم افزاری سریعتر انجام میشود. همچنین در کار با ویندوز 10 با کمترین اختلال نیز مواجه میشوید؛ چراکه اکثر برنامههای امروزی متناسب با ویندوز 10 نوشته شدهاند. از طرف دیگر تنظیمات مربوط به رابط کاربری در آن نیز مشابه ویندوز 7 است.
با توجه به اینکه در زمان نصب ویندوز 10 از شما سوال میشود که فایلهای خود را نیاز دارید یا خیر، اما شما برای احتیاط سعی کنید که نسخه پشتیبانی از فایلهای مهم خود را در درایو C تهیه کنید. از طرفی دیگر خوب است بدانید موضوع مهمی که ویندوز 10 را قابل تحسین کرده است این است که در کامپیوترهایی با سخت افزارهای قدیمی نیز قابل نصب خواهد بود تا کاربران ویندوز 7 با نزدیک شدن به پایان عمر ویندوز 7 بتوانند آن را برای کامپیوتر خود نصب کنند.
نیازمندی های سخت افزاری برای ویندوز 10
در ادامه به حداقل نیازهای سخت افزاری ویندوز 10 اشاره کردهایم:
- پردازنده: 1 گیگاهرتز و یا سریعتر
- حافظه رم: 1 گیگابایت برای کامپیوترهای 32 بیتی و حافظه رم 2 گیگابایت برای 64 بیتیها
- فضای ذخیرهسازی: 16 گیگابایت برای سیستم عامل 32 بیتی و 20 گیگابایت برای نسخه 64 بیتی
- کارت گرافیک: DirectX 9 یا قدیمیتر
- وضوح نمایشگر: 600×800 پیکسل
اگر کامپیوتر شما حداقل ویژگیهای یاد شده را نداشته باشد، ممکن است در اجرای ویندوز 10 با مشکلاتی نیز روبهرو شود. خوب است بدانید حالت ایدهآل برای اجرای ویندوز 10 حافظه رم 4 گیگابایتی به همراه حافظه ذخیرهسازی 160 گیگابایتی خواهد بود. اگر هم سخت افزار یاد شده را ندارید، میتوانید کامپیوتر خود را ارتقا دهید که البته این گزینه هم در برابر خرید یک کامپیوتر جدید میتواند ایده بسیار اقتصادی باشد. در اینجا میتوانید با روشهایی برای ارتقای کامپیوتر قدیمی خود آشنا شوید.
البته ناگفته نماند خرید یک کامپیوتر جدید به بهانه پایان عمر ویندوز 7 نیز ایده بسیار خوبی خواهد بود. درواقع کامپیوترهای ویندوزی جدید سخت افزارهایی دارند که متناسب با عملکردهای ویندوز 10 طراحی شدهاند و بدون هیچ مشکلی این سیستم عامل را اجرا میکنند. نگران انتقال فایلها از کامپیوتر قدیمی به کامپیوتر جدید هم نباشید. میتوانید به راحتی آنها را از طریق یک هارد اکسترنال و یا هر وسیله انتقالی دیگری به کامپیوتر جدید انتقال دهید.
البته شاید سوال بپرسید که چرا پیشنهاد نصب ویندوز 8 را به شما نمیدهیم. خب واضح است که ممکن است اندکی بعد پایان عمر ویندوز 8 هم فرابرسد. پس بهتر است که بروزرسانی با جدیدترین نسخه ممکن صورت بگیرد.
جایگزینی ویندوز با لینوکس
با به پایان رسیدن عمر ویندوز 7 یکی دیگر از راههای مقرونبهصرفه، کوچ به سمت تغییر سیستم عامل و استفاده از سیستم عامل لینوکس است. خوب است بدانید که سیستم عامل لینوکس سیستم عاملی کد منبع باز (Open-Source) و کاملاً رایگان است که البته به طور مرتب نیز مورد بروزرسانی قرار میگیرد. علاوه بر این، ویژگیهای امنیتی برجستهای نیز دارد که کامپیوتر شما را در برابر آخرین تهدیدات امنیتی محافظت خواهد کرد. نسخههای مختلفی از لینوکس موجود است که شما میتوانید نسخهای مناسب سیستم خود را انتخاب کرده و آن را نصب کنید.
تجربه استفاده از لینوکس و برنامه های آن
خوب است بدانید نسخه اوبونتو یکی از محبوبترین نسخههای لینوکس است و گزینهای ایدهآل برای افرادی که از ویندوز به سمت لینوکس کوچ میکنند نیز محسوب میشود. بنابراین کاربران پیشین ویندوز میتوانند تجربه بیدردسری را از کار با یک سیستم عامل جدید نیز داشته باشند. علاوه بر این خوب است بدانید که امکان نصب لینوکس بر روی کامپیوترهای قدیمیتر و اجرای بدون مشکل برنامهها روی آن نیز وجود خواهد داشت.
همچنین برخی از نسخههای ویندوز هم هستند که شما میتوانید آنها را از روی CD و یا DVD اجرا کنید. این موضوع مخصوصا برای کسانی که میخواهند در مورد استفاده از ویندوز یا لینوکس تصمیم بگیرند نیز بسیار کارآمد خواهد بود و راه خوبی برای تست کردن نیز است. البته ناگفته نماند که با نصب لینوکس دیگر نرم افزارهایی مانند مایکروسافت ورد را نخواهید داشت؛ چراکه لینوکس نرم افزارهای مختص به خود را در زمینه واژهپرداز دارد.
البته این موضوع در مورد سایر برنامهها نیز ممکن است مشاهده شود. درواقع یکی از جایگزینهای آفیس در لینوکس برنامه کد منبع باز LibreOffice است. البته به یاد داشته باشید که اگر برنامههای دیگری فقط مختص ویندوز وجود دارند که نسخه لینوکس آنها در دسترس نیست، راههایی نیز برای اجرای برنامههای ویندوز در لینوکس وجود خواهد داشت. در این راستا میتوان به شبیهساز Wine اشاره کرد که از اینجا نیز قابل نصب است. همینطور به یاد داشته باشید که اگر از ویندوز به سمت لینوکس کوچ میکنید، باید مدتی را نیز صرف یادگیری این سیستم عامل کنید.
استفاده از سیستم عامل مک
پایان عمر ویندوز 7 میتواند دلیل خوبی نیز برای کوچ کردن به سمت استفاده از اکوسیستم اپل باشد. درواقع اگر قصد خرید دستگاه دیگری را به بهانه پایان عمر ویندوز 7 دارید، میتوانید به خرید یک کامپیوتر مک هم فکر کنید. کامپیوترهای مک درواقع به داشتن طراحی زیبا و شیک مشهور هستند و البته رابط کاربری بسیار خوبی را هم برای کاربرانشان به ارمغان میآورند. خوب است بدانید بیشتر برنامههایی که در ویندوز استفاده میکردید، اکنون در سیستم عامل مک نیز قابل اجرا خواهند بود و نیازی به یادگیری مجدد نخواهند داشت. علاوه بر این شبیهسازهای ویندوزی متنوعی نیز برای سیستم عامل مک وجود دارد که میتوانید از آنها برای اجرای برنامههای مخصوص ویندوز نیز استفاده کنید.
با این حال اگر با پایان عمر ویندوز 7 قصد استفاده از یکی از دستگاههای اپل را دارید، استفاده یک کامپیوتر مک یا مک بوک به شما پیشنهاد میشود. البته یکی از نکات منفی در تغییر سیستم عامل از ویندوز به سمت اپل میتواند هزینه بالای سیستمهای مبتنی بر مک باشد؛ اما این را هم در نظر بگیرید که عمر سیستمهای مبتنی بر مک نیز بیشتر از سیستمهای ویندوزی خواهد بود. با این حال اگر تمایل به پرداخت هزینه بالا برای دوام و کاربری راحت را دارید، استفاده از مک به شما پیشنهاد میشود.
تهیه پشتیبان از داده ها
مهم نیست که کدام روش پیشنهادی را با پایان عمر ویندوز 7 به عنوان جایگزین کامپیوتری ویندوز قدیمی خود انتخاب میکنید. در هر روشی چه نصب ویندوز 10، چه نصب لینوکس و یا استفاده از سیستمی جدید یا سیستم عامل مک که برگزینید، شما میبایست از دادههای خود بر روی سیستم قدیمی، نسخه پشتیبان تهیه کنید تا بتوانید فایلهای خود را بر روی کامپیوتر جدید نیز داشته باشید.
راههای زیادی برای بک آپ گیری وجود دارد. از کپی دادههای در یک هارد اکسترنال گرفته تا استفاده از یک سیستم ذخیرهسازی ابری. اگر از هارد اکسترنال استفاده نمیکنید، خواندن این مقاله پیش از خرید به شما پیشنهاد میشود. از طرف دیگر سیستم ذخیرهسازی ابری دراپ باکس هم میتواند پیشنهاد خوبی باشد. این سیستم با همه سیستمعاملها سازگار بوده و برای همه سیستم عامل ها برنامه قابل نصب دارد. از طرف دیگر دسترسی به اطلاعات ذخیره شده روی آن از طریق مرورگر وب نیز قابل دسترس خواهد بود. با همه اینها برای انتقال فایلها میتوانید روشهای دیگری را هم امتحان کنید. در اینجا اطلاعات خوبی در این زمینه آمده است.
سخن پایانی
با توجه به مطالبی که درباره پایان عمر ویندوز 7 بیان شد، باید اشاره کنیم که تغییر سیستم عامل یکی از راههای پیش رو برای در امان ماندن از معضلات و مشکلات احتمالی آتی است. مخصوصا اگر از ویندوز 7 در محیط کاری خود استفاده میکنید، حتما باید فکری برای سیستمهای قدیمی خود نیز کرده باشید. درواقع آموزش کارکنان و اوپراتورها هر چقدر هم هزینهبر یا زمانبر باشد، از هزینه آسیب دیدن سیستمها و کارتان نیز کمتر خواهد بود. به همین دلیل پیشنهاد ما به همه کاربران، استفاده از یکی از راهکارهای اشاره شده در این مقاله است.
اگر شما هم کاربر ویندوز 7 هستید، کدام راهکار را انتخاب میکنید؟ کامپیوتر ویندوزی جدیدی با ویندوز 10 میخرید، کامپیوتر قدیمی خود را با ویندوز 10 آپدیت میکنید، به سوی استفاده از لینوکس روی میآورید و یا اینکه قصد تجربه استفاده از سیستمهای اپل را دارید؟ خوشحال خواهیم شد، نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.