امروزه شبکههای اجتماعی متنوعی در بستر اینترنت کار میکنند. از لینکدین مربوط به کسب و کار گرفته تا فلیکر که مخصوص عکاسان حرفهای است. با ما همراه باشید تا با سایت Flickr بیشتر آشنا شوید.
شبکههای اجتماعی امروزه نقش مهمی در زندگی دیجیتال بسیاری از کاربران اینترنتی دارند. بهطوریکه امروزه شاید برخی از کاربران اینترنتی، حضور شبکههای اجتماعی را حتی از نظر حرفهای بسیار ضروری میدانند و همیشه برایشان سؤال است که بدون شبکههای اجتماعی چگونه زندگی کنیم؟ بله، موضوع تا بدین اندازه مهم است. در این راستا شبکههای اجتماعی سوای شبکههای دوستیابی که بعدها به سمت پرورش اینفلوئنسرها گرایش پیدا کردند، شبکههای تخصصیتر مانند لینکدین و فلیکر نیز وجود دارند. اگر میخواهید در مورد لینکدین بیشتر بدانید، خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد میدهیم. برای آشنایی با شبکه اجتماعی Flickr با ما در این مقاله همراه باشید تا اطلاعاتی را از این شبکه اجتماعی مخصوص عکاسان و فضای ابری آن در اختیار شما قرار بدهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- سایت فلیکر چیست؟
- تاریخچه فلیکر
- ویژگی های قابل توجه سایت فلیکر
- پروفایل در سایت فلیکر
- جریان تصاویر (Photostream)
- آلبوم ها در فلیکر (Albums)
- ویژگی Faves در فلیکر
- گالری ها در فلیکر
- گروه ها (Groups) در فلیکر
- آمار (State) در شبکه اجتماعی فلیکر
- فعالیت های اخیر (Recent Activity)
- افراد (People)
- سازماندهی (Organize)
- چگونه در فلیکر ثبت نام کنیم؟
- چگونه فعالیت بیشتری در فلیکر داشته باشیم؟
- دانلود عکس از فلیکر
- سخن پایانی
سایت فلیکر چیست؟
فلیکر، یک شبکه اجتماعی به اشتراکگذاری تصویر است که کاربران میتوانند تصاویری که با دوربین خود ثبت کردهاند را با سایرین به اشتراک بگذارند. درواقع روند کار به این صورت است که کاربران با ایجاد یک حساب کاربری، میتوانند تصاویر و حتی ویدیوهای خود را در بستر Flickr بارگذاری کرده و از این طریق سایر کاربران هم میتوانند آنها را مشاهده کنند.
شاید از خود بپرسید در دنیایی که اینستاگرام و یا فیسبوک در این زمینه امکانات و کاربران بیشتری دارند چرا باید از Flickr استفاده کنیم. پاسخ این سؤال بسیار روشن است. درواقع فضای ابری فلیکر، یک شبکه اجتماعی مخصوص عکاسان حرفهای و علاقهمندان عکاسی است که صرفاً عکاسی میکنند. درواقع عکاسان در بستر این شبکه اجتماعی ضمن ذخیره و به اشتراکگذاری تصاویر خود، میتوانند تصاویر سایر کاربران را هم مشاهده کنند. با ابن حساب باید اشاره کنیم که این شبکه اجتماعی بیش از هر شبکه اجتماعی دیگری بر روی عکس تمرکز دارد و شاید بتوان گفت برای کاربران حرفهای عکاس به مانند اینستاگرام است. در ادامه میتوانید ویدیویی در مورد اینکه سایت Flickr چیست نیز مشاهده کنید.
تاریخچه فلیکر
بعد از اینکه بیان کردیم Flickr چیست، در این قسمت اشاره میکنیم که این شبکه اجتماعی از کجا آمده است. سال 2004 بود که سایت عکس فلیکر، توسط شرکت لودکرپ (Loadcrop) در ونکورر کانادا ایجاد شد. مؤسسین این سایت اشخاصی به نام باترفیلد و کاترینا فیک بودند. خوب است بدانید این شبکه اجتماعی در سال 2005 با قیمت 35 میلیون دلار توسط یاهو خریداری شد و تمام سرورهایش از کانادا به آمریکا منتقل شدند. حالا نیز به مرور تبدیل به یک شبکه اجتماعی عکس شده است. به گزارش یاهو در سال 2011، فلیکر تا آن زمان 6 میلیارد تصویر را در خود داشت.
ویژگی های قابل توجه سایت فلیکر
فلیکر نیز به مانند همه شبکههای اجتماعی، ویژگیهای مخصوص به خود را دارد. درواقع زمانی که در این سایت ثبتنام میکنید و وارد حساب کاربری خود میشوید، دو امکان در اختیار شما قرار میگیرد. یک اینکه میتوانید تصاویری را به اشتراک بگذارید. دوم اینکه میتوانید با کاوش در سایت با سایر ویژگیهایش نیز آشنا شوید.
درواقع ویژگیهای شبکه اجتماعی فلیکر، باعث شدهاند تا این شبکه اجتماعی از سایر همتایان خود متمایز شود و سرویسهای متفاوتتری را به کاربران ارائه دهد. در ادامه به تعدادی از این ویژگیها اشاره خواهیم کرد.
پروفایل در سایت فلیکر
به مانند دیگر شبکههای اجتماعی، فلیکر امکان داشتن یک پروفایل را جهت معرفی در اختیار شما قرار خواهد داد. درواقع در این بخش از سایت عکس Flickr، میتوانید تصویری از خود را آپلود کرده و مختصری در مورد بیوگرافی خود بهعنوان یک عکاس و یا یک علاقهمند به عکاسی بنویسید. علاوه بر این میتوانید 25 تصویر مورد علاقه خود را به اشتراک بگذارید و از نظر سایر کاربران در مورد آنها باخبر شوید.
جریان تصاویر (Photostream)
درواقع Photostream نمونه کارهای شخصی شما هستند که برای نمایش بارگذاری کردهاید. تصاویری که برای نمایش عموم بارگذاری کردهاید را میتوانید در این بخش از شبکه Flickr مشاهده کنید.
آلبوم ها در فلیکر (Albums)
درواقع این بخش به دستهبندی و مجموعه تصاویر مورد علاقه شما اشاره دارد که میتوانید همه آنها را در کنار هم و در آلبومهایی با موضوعات مخلف قرار دهید. امکان به اشتراکگذاری آلبومها با سایر دوستان و یا کاربران سایت Flickr از دیگر امکاناتی است که در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
ویژگی Faves
در زیر همه تصاویر به اشتراکگذاشته شده در سایت Flicker، یک ستاره وجود دارد. اگر از عکسی خوشتان آمد، میتوانید بر روی ستاره کلیک کنید. حالا اگر در زمان دیگری به برگه Fave خود بروید، تصاویری که دوست دارید و از قبل آنها را انتخاب کردهاید را مشاهده خواهید کرد.
گالری ها در فلیکر
گالریها (Galleries) در فلیکر، نقش متفاوتی با آلبومها دارند. درواقع گالریها اجازه خواهند داد تا تصاویری از سایر کاربران را به صورت عمومی نشان دهید. این امکان وجود دارد که بین 50 عکس یا فیلم در یک گالری داشته باشید.
گروه ها (Groups) در فلیکر
گروهها معمولاً حول محور یک موضوع و یا یک ایده هستند و این امکان وجود دارد که هر کاربری در صورت تمایل، عضو آنها شود. اعضای گروه علاوه بر به اشتراکگذاری تصاویر، میتوانند در موردشان نیز به صورت گروهی صحبت کنند.
آمار (State) در شبکه اجتماعی فلیکر
بخش آمار یکی دیگر از بخشهای جالب در شبکه فلیکر است. در این بخش میتوانید گزارشی از سایر کاربران را در مشاهده تصاویر خود ببینید. همچنین نمودارهایی نیز در مورد مشاهدات اخیر تصاویر در دسترس شما قرار میگیرد.
فعالیت های اخیر (Recent Activity)
فعالیتهای اخیر یا بخش Recent Activity در سایت Flickr به کلیه تعاملات و فعالیتهای شما مانند تصاویر مورد علاقه، کامنتها و غیره در این شبکه اجتماعی اشاره میکند. همچنین میتوانید فقط فعالیتهایی که بر روی عکسهای شما بوده است را برای پاسخگویی به کامنتها و مواردی از این دست مشاهده کنید.
افراد (People)
این بخش درواقع به دوستان شما اشاره دارد. به عنوان یک کاربر سایت فلیکر، شما میتوانید فهرست مخاطبین خود از یاهو، جیمیل یا فیسبوک که در حال حاضر در Flickr حساب دارند را به این بخش اضافه کنید.
سازماندهی (Organize)
فلیکر ابزار مخصوصی برای سازماندهی دارد و به کمک آن شما میتوانید تصاویر خود را ویرایش کنید و طوری که دلتان میخواهد آنها را تنظیم کنید.
چگونه در فلیکر ثبت نام کنیم؟
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، فلیکر متعلق به یاهو است. اگر در حال حاضر یک آدرس ایمیل یاهو دارید که قابل استفاده است، میتوانید از آن استفاده کنید. اگر هم چنین ایمیلی ندارید، میتوانید آن را طی مراحل ثبتنام ایجاد کنید. درواقع به طور کلی Flickr برای عضویت به نام کامل، آدرس ایمیل و گذرواژه و روز تولد شما نیاز خواهد داشت.
برای ثبتنام، هم از سایت فلیکر و هم از برنامه Flickrمیتوانید استفاده کنید. دانلود برنامه فلیکر در نسخه اندروید از اینجا و iOS نیز از اینجا قابل دسترس است.
چگونه فعالیت بیشتری در فلیکر داشته باشیم؟
خوب است بدانید که هر چه بیشتر در شبکه اجتماعی فلیکر فعالیت کنید، بیشتر شناخته میشوید و تصاویر شما بیشتر در معرض مشاهده بقیه قرار میگیرند. در این راستا شما میتوانید عضو گروههای مورد علاقه خود شوید و یا تصاویر مورد علاقه افراد و یا دوستان خود را دنبال کنید. همچنین با ایجاد گالری میتوانید آنها را به اشتراک بگذارید. سعی کنید نکاتی که در ادامه میآیند را در تصاویر اشتراکی خود در سایت Flickr رعایت کنید.
- سعی کنید توضیحات خوبی برای عکسها درج کنید. همه چیز در مورد عکس را به بینندگان بگویید؛ اینکه مکان عکاسی کجاست و نکات الهامبخش تصویر چه بودهاند. بهطور کلی جزئیات مهم را با کاربران به اشتراک بگذارید.
- تگ کردن یا همان برچسبگذاری را فراموش نکنید. اضافه کردن برچسب، شانس تصویر شما را برای اینکه در جستجوی سایر افراد ظاهر شود بیشتر خواهد کرد.
- پاسخ به نظرات سایر کاربران در مورد تصویر خود را حتی شده با یک تشکر فراموش نکنید.
- همچنین در مورد سایر تصاویر مورد علاقه خود، نظرات و سوالات خود را بیان کنید و دامنه افرادی که میشناسید را در Flickr گسترش دهید.
دانلود عکس از فلیکر
برای دانلود عکس از فلیکر راههای مختلفی وجود دارد. یکی اینکه شما میتوانید در سایت، لاگین کنید و بعد از ورود به سایت، از منوی You گزینه Camera Roll را برگزینید. از آن قسمت میتوانید تصاویر خود را دانلود کنید. همچنین امکان دانلود کل تصاویر یک آلبوم هم وجود دارد. البته اگر تصویری را از بخش PhotoStream خواستید دانلود کنید، باید تصویر را انتخاب کرده و از پایین صفحه مشاهده کنید که آیا آیکنی برای دانلود دارد یا خیر. برخی از کاربران اجازه دانلود تصویر خود را نمیدهند.
اگر گزینه دانلود وجود داشت، بعد از کلیک بر روی گزینه مربوطه، اندازه مدنظر خود را انتخاب میکنید و دانلود انجام میشود. علاوه بر این، یک راه دیگر برای دانلود عکس از Flickr، استفاده از افزونه Flickr Downloadr در گوگل کروم است. برای نصب این افزونه باید وارد Chrome Web Store شوید و افزونه Flickr Downloadr را پیدا کرده و آن را به گوگل کروم خود اضافه کنید.
برای استفاده مستقل از آن هم لازم است در نوار آدرس عبارت chrome://apps
را تایپ کنید. حالا زمانی که اپ کروم باز شد، برای دانلود از Flickr، تصویری که میخواهید دانلود شود را آدرسدهی کنید. اسم گروه، اسم آلبوم و یا مواردی از این دست را در بخش جستجو تایپ کنید. بعد از آن بر روی فلشی که در پایین صفحه قرار دارد کلیک کرده و تصویر مورد نظرتان دانلود خواهد شد. همچنین از گزینه افزونه فلیکر، در کنار نوار آدرس کروم هم میتوانید استفاده کنید.
علاوه بر راههایی که گفته شد، شما میتوانید برنامه Flickr Downloadr را از اینجا مخصوص ویندوز، مک OS و لینوکس دانلود کنید و در کامپیوتر خود آن را داشته باشید.
سخن پایانی
دانستیم که فلیکر، یک شبکه اجتماعی مخصوص بهاشتراکگذاری عکس برای عکاسان حرفهای و علاقهمندان به عکاسی است. برای ثبتنام در این شبکه اجتماعی به یک آدرس ایمیل یاهو و اسم کامل نیاز خواهید داشت. علاوه بر این شما میتوانید برخی از تصاویر Flickr را هم دانلود کنید. برای دانلود عکس، خودِ فضای ابری فلیکر و یا افزونه Flickr Downloadr کروم، راهحلهای خوبی خواهند بود. بهعنوان یک کاربر سایت Flickr به شما پیشنهاد میدهم در صورت علاقه به عکاسی، حتما نگاهی به تصاویر بینظیر این سایت داشته باشید و نظر خود را در این باره با ما به اشتراک بگذارید. اگر هم پیش از این از سایت عکس فلیکر دیدن کردهاید و تجربیات جدیدی دارید، خوشحال خواهیم شد ما و سایر کاربران را مطلع کنید.