زشت ترین گوشی های دنیا چه ویژگی هایی دارند که چنین بدنامی را از آن خود کردهاند؟ آیا هدف تولیدکنندگان این گوشیها از خلق چنین دستگاههای بدقوارهای جلب نظر مشتری بوده یا به کلی فکر دیگری را در سر میپروارندهاند؟
زشت ترین گوشی های دنیا شاید در نتیجه تلاشهای تولیدکنندگان برای ایجاد دستگاهی خاص به وجود آمده باشند. در گذشته شرکتهای تکنولوژی نهایت تلاش خود را به کار میگرفتند تا گوشی تلفن همراه منحصربهفرد و متفاوتی را در اختیار مشتریها بگذارند؛ اما طراحیهای اغلب این شرکتها منجر به تولید دستگاههایی زشت و بدقواره میشد که دیگر شباهتی به گوشی تلفن همراه نداشتند. نتیجه آن که، گوشیهایی به شکل جعبههای لوازم آرایشی، کنترل از راه دور و دستگاههای ارتباطی بیگانگان فضایی سر بر آوردند. در ادامه با ما همراه باشید تا با زشت ترین گوشی های دنیا آشنا شوید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- زشت ترین گوشی های دنیا
- سامسونگ NPH-N270 ماتریکس
- ویرجین موبایل لابستر 700TV
- زیمنس زلیبری 6
- ورتو سیگنچر کبرا
- موتورولا V100
- کیوسرا بلید
- سامسونگ آپ استیج
- نوکیا 7600
زشت ترین گوشی های دنیا
در ادامه با زشت ترین گوشی های دنیا آشنا خواهیم شد.
سامسونگ NPH-N270 ماتریکس
سال تولید: ۲۰۰۳
اولین فیلم ماتریکس الهامبخش ژانری از فیلمهای کم ارزش علمی تخیلی بود؛ اما با این که اولین فیلم این سری باعث شهرت گوشی نوکیا 8100 شد با قسمت دوم، سامسونگ تلاش کرد که یک گوشی الهام گرفته از ماتریکس را روانه بازار کند که چیزی نبود به جز سامسونگ NPH-N270 ماتریکس.
این گوشی قرار بود با ظاهر آیندهنگرانهاش به تلفن همراهی رویایی تبدیل شود؛ ولی برعکس با ظاهر ناجورش لقب زشت ترین گوشی دنیا را در آن زمان از آن خود کرد. این زشت ترین گوشی دنیا در سال 2003 به جای یادآوری سری فیلمهای ماتریکس برای کاربران، بیشتر به دستگاهی آخرالزمانی شباهت داشت که از سری فیلمهای مد مکس بیرون آمده بود.
اسپیکر بیاندازه بزرگ سامسونگ NPH-N270 به صورت کشویی از قسمت بالای صفحه نمایش کوچک بیرون میآید و این در حالی است که بدنه این گوشی بیش از حد نیاز زمخت است. زشت ترین گوشی تخیلی سامسونگ، بیش از آن که شبیه دستگاهی ماتریکسی باشد به اسباب بازیهای بیریخت فیلم ناموفق بتمن و رابین شباهت دارد.
ویرجین موبایل لابستر 700TV
سال تولید: 2006
برآمدگی بیرون زده از قسمت چپ گوشی ویرجین موبایل لابستر 700TV، باعث ملقب شدن آن به زشت ترین گوشی در آن سال شد. تا پیش از آن هیچ شرکتی سهواً برآمدگی تومور شکلی را به گوشی موبایل خود اضافه نکرده بود.
سؤال این جاست که چرا شرکت ویرجین باید به دنبال ساختن یکی از زشت ترین گوشی های ساخت دست بشر باشد. آیا دلیل چنین کاری فقط جلب توجه است؟ گوشی 700TV یکی از معدود گوشیهای تولید شده توسط ویرجین است که سعی داشتند چیزی بیشتر از قابلیتهای گوشیهای معمولی آن زمان را سالها پیش از ظهور فروشگاههای اپ در اختیار کاربر قرار دهند. برآمدگی این گوشی هم به دلیل جاسازی سختافزارها و کنترلهای اضافهای مانند رادیو DAB و تیونر تلویزیون است.
ویرجین موبایل لابستر 700TV، زشت ترین گوشی سال 2006، قابلیتهایی مانند رادیو دیجیتال و تلویزیون داشت. اگرچه چنین قابلیتهایی حتی ممکن است کاربران امروزی را به وجد آورد، ولی لابستر با قیمت 199 دلاری هنوز هم نمیتواند ظاهر ناخوشایندش را توجیه کند.
زیمنس زلیبری 6
سال تولید: 2006
اگر همیشه به دنبال گوشی تلفن همراهی بودهاید که به عنوان لوازم آرایشی هم بتوان از آن استفاده کرد شاید یکی از زشت ترین گوشی های دنیا، مورد مناسبی برای شما باشد. البته بعید به نظر میرسد کاربری، این دو قابلیت را در یک دستگاه بخواهد؛ ولی طراحان شرکت زیمنس با زلیبری 6 احتمالاً چنین ایدهای را در ذهن میپروراندند.
البته این پایان ماجرا نیست و زلیبری 6 اولین گوشی از سری گوشیهای ناخوشایندی بود که زیمنس ظاهراً با آنها کاربران زن گوشیهای موبایل را هدف قرار داده بود. تصور کنید که شرکت زیمنس گروهی ویژه را برای رسیدن به این هدف ایجاد کرد، ولی نتیجهاش تنها تولید یکی از زشت ترین گوشی های دنیا شد.
گروه ویژه شرکت زیمنس با خود تصور می کردند که زلیبری، مسئله آماده شدن خانمها در کمترین زمان ممکن را حل خواهد کرد و یک دستگاه چندکاره می تواند حتی در مسیر کار نیز، نیازهای کاربران را برطرف کند.
اما مسئله این جاست که آیا کسی دوست دارد گوشی موبایلی را در دست بگیرد که شبیه یک جعبه کرم صدفی تاشو است و حتی در جیب هم جا نمیشود؟
ورتو سیگنچر کبرا
سال تولید: 2006
به یکی از زشت ترین گوشی های لوکس میرسیم. فروش گوشیهای لوکس به کاربران معمولی کار دشواری است؛ چرا که اغلب این دستگاهها همقیمت اولین خودروهایی هستند که بیشتر کاربران توان خریدش را ندارند؛ اما هدف شرکت ورتو هم همین است.
ورتو گوشیهایی تولید میکند که بازار هدفش ثروتمندانی است که خاویار برای صبحانه میل میکنند. از حق که نگذریم در پارهای از مواقع طراحیهای ورتو به تولید دستگاههایی چشمنواز میانجامد؛ اما این ایدهها در مواقع دیگر به تولید زشت ترین گوشی های دنیا منجر میشود؛ تولید ورتو سیگنچر کبرا، یکی از این مواقع است.
سیگنچر را شاید بتوان بدترین و زشت ترین گوشی های لوکس تولید شده توسط ورتو دانست. درست مثل این میماند که ورتو گوشی زیبایی را طلا اندود کند، آنگاه آن را در کیسه زبالهای بپوشاند، فریم مار شکلی دور تا دور آن بپیچاند و در نهایت پولک و زرق و برق روی آن بپاشد.
شاید برخی از مردم آنقدر پولدار هستند که دیگر قوانین نرمال زیباییشناختی برایشان معنایی ندارد؛ ولی زرق و برق بیش از حد هم جلف به نظر میرسد. حال قیمت 310000 دلاری را نیز به این اعجوبه زشت لوکس اضافه کنید و چیزی که به دست میآید یکی از زشت ترین گوشی های دنیا با قیمتی باورنکردنی است.
موتورولا V100
تاریخ تولید: 2000
اگر دوست دارید یکی از آن گوشیهای اسباببازی بدریخت را که برای ساکت کردن بچههای 5 ساله کاربرد دارد در دست بگیرید، شاید موتورولا V100 گزینه خوبی باشد؛ البته کمتر کاربری تمایل به استفاده از یکی از زشت ترین گوشی های دنیا به عنوان گوشی اصلی و حتی ثانویهاش دارد.
پلاستیک شفاف آبی و دکمههای لاستیکی ارزانقیمت، شما را به فکر وا میدارد که شاید بازار هدف موتورولا V100 واقعاً کودکان بهانهگیر بوده است؛ در غیر این صورت چه کسی حاضر است که یکی از زشت ترین گوشی ها را که احتمالاً باعث خنده اطرافیان میشود، در جیب خود جای دهد؟
البته موتورولا در سال 2000 این گوشی را برای معتادان به پیامکبازی تولید کرد که مدل T9 این شرکت رضایتشان را جلب نمیکرد. کسانی که متولد دهه 80 میلادی هستند میدانند که پیامکبازی در گذشته مانند چت در واتساپ و تلگرام بود؛ ولی فرستادن پیامک با مدل T9 موتورولا به کندی انجام میشد و این بود که موتورولا مدلی با صفحه کلید کامل را معرفی کرد؛ اما شاید هیچگاه تصورش را نمیکرد که کاربران، عطای این گوشی را به لقایش ببخشند. این روزها این گوشی با چنین ظاهری شاید حتی نتواند نظر کودکان را جلب کند.
کیوسرا بلید
سال تولید: 2003
تلاش بیش از حد برای جلب توجه کاربران گاهی نتیجه عکس میدهد. شرکت سونی اریکسون در سال 2003 پادشاه گوشیهای خوش استایل بود. بله، در آن زمان سونی هنوز به صورت مستقل گوشی موبایل تولید نمیکرد.
اما شرکت کیوسرا در تلاش برای ربودن برخی از ویژگیهای ظاهری سونی اریکسون، دست به ساخت بلید زد که به جای متحیر کردن کاربران، باعث انزجار آنها شد.
تعجبی ندارد که کیوسرا با داشتن یکی از زشت ترین گوشی های دنیا در فهرست تولیداتش در عرصه تولید گوشی موبایل موفق نشد. کیوسرا بلید با ضخامت 23 میلی متری و عرض زیاد، آنقدر بزرگ بود که به تنهایی تمام فضای جیب را اشغال میکرد. چنین ضخامتی حتی بیشتر از ضخامت برخی از تولیدات اخیر این شرکت است که ویژه شرایط سخت طراحی شدهاند.
سامسونگ آپ استیج
سال تولید: 2007
سامسونگ تا زمان معرفی اندروید و سری گوشیهای گلکسی، برای موفقیت در دنیای گوشیهای موبایل دست و پا میزد. در آن زمان حتی موتورولا عملکردی موفقتر از سامسونگ داشت؛ ولی عدم موفقیت سامسونگ، به کار نبستن تمام قوایش نبود.
برای مثال سامسونگ آپ استیج سال 2007 را در نظر بگیرید. حتی از نام این گوشی برمیآید که انتظار میرفت انقلابی در عرصه گوشیهای موبایل باشد و این صنعت را بازتعریف کند؛ اما این گوشی با ورودش همه را ناامید کرد. ظاهرش شبیه قالب شکلاتی با یک صفحه نمایش اضافه بود که تعداد دکمههایش بیشتر از حد لازم بود. این دستگاه در واقع ترکیبی از یک گوشی موبایل و پلیر موسیقی بود که با بدترین طراحی ممکن، یکی شده بود.
اما یادمان نرود که درست در این سال بود که اولین آیفون شرکت اپل معرفی شد و حالا این دو گوشی را با هم مقایسه کنید. درست است که سامسونگ به عنوان یکی از خلاقترین شرکتهای تکنولوژی شناخته شده است، ولی همیشه ایدههایش به نتیجه مطلوب نمیرسد؛ نمونهاش هم قرار گرفتن آپ استیچ در فهرست زشت ترین گوشی های دنیا است.
نوکیا 7600
سال تولید: 2003
نوکیا در دهه 2000 میلادی قهرمان بی برو برگرد دنیای گوشیهای موبایل بود؛ ولی گوشیهایی مانند نوکیا 7600، وصلهای ناجور بر عملکرد خوب این شرکت بزرگ تکنولوژی بودند. نوکیا 7600 عنوان یکی از زشت ترین گوشی های دنیا را با ظاهر قطره شکل عجیب و غریبش کسب کرده است.
استفاده روزمره از مدل 7600 به دلیل ظاهر زمختش بسیار دشوار بود و سادهترین وظایف مانند فرستادن پیام را به کابوسی برای کاربر تبدیل میکرد. دکمههای ناوبری و شمارهگیری به بدترین و غیر ارگونومیکترین شکل ممکن در دو طرف صفحه نمایش قرار گرفته بودند. این گوشی آنقدر بدقواره بود که عادت کردن به ابعاد نامتعارفش سه هفته زمان میبرد.
در این مقاله با زشت ترین گوشی های دنیا به روایت تصویر آشنا شدیم. نظر شما درباره این گوشیها چیست؟ شما میتوانید در پایین همین صفحه نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.