استفاده از جستجوی پیشرفته گوگل میتواند شما را دقیقا به آن چیزی که میخواهید هدایت کند. در این مطلب به جستجوی پیشرفته و چندین مورد از جذابترین ویژگی های گوگل میپردازیم.
حتما شما هم روزانه به دفعات بسیار زیادی از گوگل استفاده میکنید؛ اما اگر چندان حرفهای نیستید، احتمالا به سادهترین شکل ممکن از این موتور جستجوی قدرتمند استفاده میکنید؛ یعنی عبارت مورد نظر خود را وارد کرده و آنقدر جستجو کرده و کلمات را تغییر میدهید تا نتیجه مورد نظر خود را به دست آورید. راههای زیادی برای صرفهجویی در زمان از طریق استفاده از جستجوی پیشرفته گوگل وجود دارند که کار شما را بسیار راحتتر میکنند. ویژگی های گوگل به این مورد ختم نمیشوند و راهها و ترفندهای زیادی هنگام استفاده از آن وجود دارد که میخواهیم در این مطلب به آنها بپردازیم. برای آشنایی با پرسرچترین کلمات گوگل در سال 2019 میتوانید به این مطلب مراجعه کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- آموزش جستجوی پیشرفته گوگل
- آموزش جستجوی پیشرفته گوگل تصاویر
- فیلتر کردن بر اساس اندازه تصاویر
- جستجوی پیشرفته گوگل برای تصاویر بر اساس رنگ
- فیلتر بر اساس حق استفاده از تصاویر
- جستجوی پیشرفته گوگل تصاویر بر اساس نوع آنها
- فیلتر بر اساس زمان
- ویژگی های گوگل که احتمالا از آنها اطلاع ندارید
- ترجمه کلمات با کشیدن آنها
- نحوه خواندن اعداد به زبان انگلیسی
- گوگل اسکای
- بازی Zerg Rush
- بازی آتاری
- بخش فرهنگ و هنر گوگل
- مشاهده تمام دودلهای قدیمی گوگل
- بخش Ngram Viewer
- چرخش صفحه
- بشکن تانوس و کفشهای The Wizard of Oz
آموزش جستجوی پیشرفته گوگل
طبق جدیدترین آمار دسامبر 2019، حدود 92.71 درصد از جستجوهای انجام گرفته در دنیا توسط موتور جستجوی گوگل صورت میگیرد. وقتی به دنبال پیدا کردن بهترین دادههای مورد نظر هستید، استفاده از جستجوی پیشرفته گوگل میتواند شما را دقیقا به آن چیزی که میخواهید برساند. بازاریابان اینترنتی و متخصصین سئو، هر روز از این ویژگی گوگل استفاده میکنند تا نتایج دقیق مورد نظر خود را پیدا کنند؛ اما آشنا شدن کاربران عادی هم با جستجوی پیشرفته گوگل باعث میشود تا موارد مورد نظر خود را با بینش جدید و راحتتر جستجو کنند.
برای انجام جستجوی پیشرفته در گوگل باید از عملگرهای مختلف استفاده کنید که شامل حروف و دستورات ویژه هستند. در زیر به معرفی این دستورات و کارکرد آنها میپردازیم.
جستجوی دقیق عبارتی مشخص
اگر در گوگل به دنبال عبارت دقیقی مانند «ویژگی های گوگل» میگردید، صرفا به جای تایپ این عبارت در قسمت جستجو، میتوانید آن را در داخل نشانههای نقل قول انگلیسی قرار دهید تا دقیقا همان عبارت سرچ شود.
مثال: “ویژگی های گوگل”
آبوهوا
اگر میخواهید سریعا از وضعیت آبوهوا در گوشهای از جهان آگاه شوید، کلمه Weather را به همراه نام منطقه مورد نظر جستجو کنید.
مثال: Weather Tehran
حذف کلمات از جستجو
اگر به دنبال شاخهای مجزا از موضوع خاصی میگردید، میتوانید کلمات دیگر مرتبط را از نتایج حذف کنید. مثلا اگر به دنبال بازاریابی اینترنتی هستید ولی میخواهید نتایجی که مربوط به کلمه تبلیغات هستند نمایش داده نشوند، میتوانید از نشانه – قبل از کلمه مورد نظر استفاده کنید. کاربرد دیگر این علامت، زمانی است که کلمه مورد نظر، معانی مختلفی دارد. مثلا ممکن است به جستجوی Salsa (سس مخصوص) بپردازید اما نتایج نشان داده شده، مربوط به رقص سالسا باشند.
مثال: بازاریابی اینترنتی -تبلیغات یا سالسا -رقص
استفاده از OR یا |
به صورت پیشفرض، گوگل تمام کلماتی که جستجو میکنید را نشان میدهد. اگر به دنبال یکی از کلمات یا دیگری هستید، میتوانید از عملگرهای OR (با حروف بزرگ) یا | در جستجوی پیشرفته گوگل استفاده کنید.
مثال: Musk OR Bezos
ماشین حساب
دفعه بعدی که میخواهید از برنامه ماشین حساب استفاده کنید، به جای استفاده از برنامه ویندوز، میتوانید عبارت مورد نظر را در گوگل جستجو کنید.
مثال: 48 * 1.82
استفاده از AND
با استفاده از این عملگر، گوگل به دنبال هر دو یا تمام عباراتی که در بخش جستجو تایپ میکنید میگردد. معمولا الگوریتم گوگل به درستی تخمین میزند که یک عبارت را جستجو میکنید یا چند کلمه مجزا را و همین باعث میشود نیازی به استفاده از AND نباشد.
معنی کلمات انگلیسی
اگر میخواهید سریعا معنی یک کلمه انگلیسی را به زبان انگلیسی بفهمید، میتوانید از دستور Define: استفاده کنید. با زدن روی علامت بلندگو، میتوانید تلفظ آن را هم بشنوید.
مثال: define:plethora
جستجوی کلمات در داخل متن مطلب
اگر به دنبال صفحهای هستید که تمام کلماتی که برای آنها جستجو میکنید در آن باشد (نه ضرورتا کنار یکدیگر)، میتوانید دستور allintext: و بلافاصله کلمات مورد نظر خود را وارد کنید.
مثال: allintext:vitamin health allergy
حضور کلمات در عنوان
اگر به دنبال صفحاتی هستید که کلمات مشخصی در عنوان آنها وجود دارد، میتوانید از دستور allintitle: و بلافاصله کلمه مورد نظر استفاده کنید.
مثال: allintitle:lose weight fast
جستجوی پیشرفته گوگل داخل یک سایت
ممکن است بخواهید محتوای خاصی را در داخل یک وبسایت جستجو کنید. حتی اگر سایت مورد نظر دارای قابلیت جستجو در خود نباشد، میتوانید با استفاده از جستجوی پیشرفته گوگل به دنبال محتوای مورد نظر خود در داخل آن باشید. کافی است بعد از کلمه مورد نظر، از دستور Site: استفاده کنید.
مثال: joker site:plaza.ir
جستجوی محتوای مربوط
اگر به دنبال سایتی با محتوای مشابه سایت دیگر هستید، کافی است از دستور related: استفاده کنید.
مثال: related:twitter.com
صفحهای که به صفحه دیگر لینک میدهد
اگر میخواهید تمام سایتهایی که به آدرسی از سایت دیگر لینک میدهند را پیدا کنید، کافی است از دستوری link: استفاده کرده و سپس آدرس سایت مورد نظر را وارد کنید. هر چه URL شما دقیقتر باشد، نتایج هم دقیقتر خواهند بود.
مثال: link:buzzfeed
زمان طلوع یا غروب خورشید
اگر میخواهید از زمان طلوع یا غروب خورشید در شهر خود مطلع شوید، میتوانید از کلمه Sunrise برای طلوع و Sunset برای غروب استفاده کنید.
مثال: sunrise tabriz
پیدا کردن کلمات فراموش شده
آیا تابهحال شده که یک یا چند کلمه از یک عبارت را فراموش کنید؛ مثلا کلمهای از بیت شعر یا آهنگ؟ شما میتوانید با آوردن یک * به جای قسمتی که به خاطر نمیآورید، به راحتی آن را پیدا کنید.
مثال: much * about nothing
کرنومتر
برای استفاده از یک کرنومتر، کافی است کلمه stopwatch را جستجو کنید. هر وقت خواستید شمارش را آغاز کنید روی Start بزنید.
اخبار موقعیت مشخص
اگر به دنبال اخبار مربوط به یک موقعیت جغرافیایی مشخص هستید، میتوانید از location: استفاده کنید.
مثال: star wars location:london
تایمر
اگر نیاز به تایمر دارید، میتوانید از یکی از ویژگی های گوگل استفاده کنید. فقط کافی است میزان زمان به همراه کلمه timer را جستجو کنید تا تایمر به صورت خودکار آغاز شود.
20 min timer
فرمت مشخصی از اطلاعات
اگر به دنبال پیدا کردن نتایجی با فرمت خاص هستید، میتوانید از عملگر filetype: استفاده کنید. مثلا ممکن است به دنبال فایلهای پاورپوینت مربوط به بازاریابی باشید.
مثال: marketing filetype:ppt
ترجمه
آیا میخواهید کلمه یا عباراتی را ترجمه کنید؟ برای این کار نیاز نیست حتما به بخش Translate گوگل بروید و میتوانید با جستجوی دستور «translate «word» to «language استفاده کنید.
مثال: translate quad to persian
بازههای عددی
این یکی از ترفندهای جستجوی پیشرفته گوگل است که بسیاری از آن اطلاع ندارند. اگر به دنبال نتایجی هستید که شامل یک بازه عددی باشد، میتوانید از دستور X..Y استفاده کنید. این نوع از جستجوی پیشرفته گوگل بیشتر برای سالها و قیمتها کاربرد دارد.
مثال: president 1940..1950
آموزش جستجوی پیشرفته گوگل تصاویر
بیشتر کاربران با یک جستجوی سریع میتوانند تصاویر مورد نظر خود را پیدا کنند؛ اما اگر در پیدا کردن تصویر مطابق سلیقه خود مشکل دارید، میتوانید فیلترهای گوگل را طوری تنظیم کنید که تصاویر با رزولوشن بالا یا رنگهای معین را نشان دهد. در این بخش نحوه استفاده از فیلترها برای انجام جستجوی پیشرفته گوگل تصاویر را مرور میکنیم. بعد از اینکه از بخش تصاویر گوگل موردی را جستجو کردید، میتوانید از قسمت Tools، فیلترهای مختلفی را اعمال کنید.
فیلتر کردن بر اساس اندازه تصاویر
با استفاده از گزینه سایز میتوانید اندازه تصاویری که میخواهید در نتایج نشان داده شوند را انتخاب کنید. اگر به دنبال تصاویر کوچکی هستید، میتوانید Medium یا Icon را انتخاب کنید و اگر به دنبال تصاویر بزرگتر هستید، میتوانید Large را انتخاب کنید. این مورد برای مواردی که به دنبال والپیپر هستید، بیشتر به درد میخورد.
جستجوی پیشرفته گوگل برای تصاویر بر اساس رنگ
استفاده از گزینه Color در جستجوی پیشرفته گوگل تصاویر به شما اجازه میدهد رنگ غالبی که برای تصاویر میخواهید را انتخاب کنید. علاوه بر رنگ میتوانید تصاویر سیاه و سفید را هم انتخاب کنید. فیلتر Transparent هم اجازه میدهد تصاویری را انتخاب کنید که پسزمینه ندارند. این مورد برای مواردی که میخواهید چند تصویر را با هم در یک برنامه ویرایش عکس ترکیب کنید، کاربرد دارد.
فیلتر بر اساس حق استفاده از تصاویر
یکی دیگر از کاربردهای جستجوی پیشرفته گوگل تصاویر این است که میتوانید تصاویر رایگان را پیدا کنید. در این قسمت چندین گزینه برای انواع تصاویر رایگان قابل ویرایش (Labled for reuse with modification) و غیر قابل ویرایش (Labled for reuse) و همچنین تصاویر قابل ویرایش برای مصارف غیر تجاری (Labled for concommercial reuse with modification) و غیرقابل ویرایش برای مصارف غیرتجاری (Labled for concommercial reuse) را مشاهده میکنید.
جستجوی پیشرفته گوگل تصاویر بر اساس نوع آنها
این گزینه هم یکی از موارد کاربردی جستجوی پیشرفته در گوگل است. به جای اینکه تصویر کارتونی مورد نظر خود را از بین میلیونها نتایج پیدا کنید، میتوانید از قسمت Type، گزینه Line Drawing یا Clip art را انتخاب کنید. با انتخاب گزینه GIF هم میتوانید تصاویر گیف مربوط به عبارت جستجو شده را پیدا کنید.
فیلتر بر اساس زمان
شما میتوانید تصاویر مورد نظر خود را بر اساس زمانی که آپلود شدهاند، فیلتر کنید. این گزینهها شامل 24 ساعت گذشته، هفته گذشته، ماه گذشته و سال گذشته میشود.
ویژگی های گوگل که احتمالا از آنها اطلاع ندارید
از گوگل تنها برای جستجو استفاده نمیشود و این موتور جستجو ترفندهای مختلفی دارد که قطعا شما را شگفتزده خواهند کرد. در ادامه به برخی از ویژگی های گوگل اشاره خواهیم کرد.
ترجمه کلمات با رسم آنها
اگر در تشخیص حرف یا کلمهای از زبان دیگر مشکل دارید، میتوانید از یکی از جالبترین ویژگی های گوگل استفاده کنید. گوگل ترنسلیت به شما اجازه میدهد که با رسم آن حرف یا نشان، ترجمهاش را مشاهده کنید. کافی است از فلش مشخص در تصویر، گزینه قلم را انتخاب کنید و در کادر ظاهر شده، کلمه مورد نظر را بکشید.
نحوه خواندن اعداد به زبان انگلیسی
اگر در نحوه خواندن اعداد انگلیسی مشکل دارید، میتوانید بعد از وارد کردن آن عدد، یک English= هم در جلویش قرار دهید.
گوگل اسکای
احتمالا با گوگل ارث آشنا هستید ولی آیا میدانید که گوگل دارای بخش به نام گوگل اسکای است؟ اگر به اخترشناسی علاقه دارید ولی تلسکوپی در اختیار ندارید، میتوانید به سایت Google Sky مراجعه کرده و منظومه شمسی را به راحتی از جایی که هستید، تماشا کنید.
بازی Zerg Rush
این یک بازی است که در آن باید قبل از اینکه Oها صفحه شما را بخورند، روی آنها کلیک کرده و از بین ببرید. برای انجام این بازی میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
بازی آتاری
یکی دیگر از بازیهای مخفی گوگل، Atari Breakout است. احتمالا بیشتر شما تجربه انجام این بازی را داشتهاید. اگر هنگام کار به دنبال اندکی تفریح هستید، میتوانید به راحتی این بازی را روی کامپیوتر خود انجام دهید. برای بازی کردن Atari Breakout میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
بخش فرهنگ و هنر گوگل
بخش Google Arts & Culture به شما اجازه میدهد تا کلکسیونی از گالریهای هنری و موزههای مختلف از سراسر دنیا را تماشا کنید. امکان گشت و گذار در آثار تاریخی هم از طریق Street View وجود دارد. اگر به فرهنگ و هنر و تاریخ علاقه دارید، یکی از بهترین ویژگی های گوگل انتظار شما را میکشد. برای مراجعه به بخش Google Arts & Culture گوگل میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
مشاهده تمام دودلهای قدیمی گوگل
منظور از دودل (Doodle)، تصاویری است که به مناسبتهای مختلف به جای لوگوی اصلی سایت گوگل قرار میگیرند. این دودلها بعد از مدتی تعویض میشوند ولی خوشبختانه این موتور جستجو، آرشیوی از آنها را نگه میدارد. برای مشاهده آنها کافی است در صفحه اصلی گوگل، بدون تایپ کردن چیزی در کادر جستجو، گزینه I’m Feeling Lucky را انتخاب کرده یا به اینجا مراجعه کنید.
بخش Ngram Viewer
اگر میخواهید بدانید که کلمات مختلف در طول تاریخ چقدر استفاده میشدند، میتوانید از ویژگی Ngram Viewer بخش Google Books استفاده کنید. در این بخش میتوانید کلمهای را وارد کنید تا گوگل آن را درمیان بیش از 5 میلیون کتاب جستجو کند. محبوبیت این کلمات بهوسیله یک نمودار در طول سالهای مختلف به شما نشان داده میشود.
چرخش صفحه
اگر عبارت Do a Barrel Roll را در گوگل جستجو کنید، صفحه نتایج یکبار میچرخد و سپس نشان داده میشود.
بشکن تانوس و کفشهای دوروتی
اگر نام Thanos را در گوگل سرچ کنید، دستکش مخصوص او را در سمت راست مشاهده میکنید. اگر روی این عکس بزنید، نتایج جستجو کم کم محو میشوند. مورد مشابهی هنگام جستجوی The Wizard of Oz در گوگل وجود دارد. اگر در سمت راست روی تصویر کفشهای دوروتی از فیلم کلیک کنید، صفحه گوگل سیاهوسفید میشود.
ویژگی های گوگل و قابلیتهای آن به این موارد ختم نمیشوند و میتوان از جستجوی پیشرفته گوگل برای موارد دیگری هم استفاده کرد که شاید چندان در ایران کاربردی نباشند. در این مطلب سعی کردیم علاوه بر اینها، نحوه جستجوی پیشرفته گوگل تصاویر را هم با هم مرور کنیم. آیا شما هم از جستجوی پیشرفته گوگل برای یافتن اطلاعات مورد نظر خود استفاده میکنید؟ آیا ویژگی های گوگل دیگری بلدید؟ نظرات خود را در پایین صفحه میتوانید با ما به اشتراک بگذارید.