شیائومی نوت 10 با ویژگیها، امکانات و همچین دوربین 108 مگاپیکسلی خود مانند یک خودرو لوکس خودنمایی میکند. اما قلب تپنده آن در شان چنین دستگاهی نیست.
سری شیائومی می نوت ابتدا در سال 2017 و با می نوت 3 وارد بازار شد. اما اکنون که به اواخر سال 2019 رسیدهایم شیائومی سعی کرده با می نوت 10 جان تازهای به این سری ببخشد. اما آیا شیائومی تنها قصد داشته نام جدیدترین گوشی از سری نوت خود را بروزرسانی کند یا واقعا این گوشی را با هدف رقابت با امثال گلکسی نوت 10 عرضه کرده است؟ شیائومی نوت 10 برخلاف سایر گوشیهای می نوت تنها یک گوشی اقتصادی معمولی نیست. با اطمینان میتوان آن را یکی از گوشیهای رده بالای شیائومی دانست. می نوت 10 تلاش دارد با تعداد قابل توجهی از امکانات و ویژگیهایی که بیشتر در گوشیهای پرچمدار شاهد هستیم برند شیائومی را به عنوان یک تولیدکننده معتبر و با کیفیت نزد خریداران مطرح کند.
شیائومی امیدوار است می نوت 10، همانطور که وان پلاس 7 پرو به عنوان پیشرفتهترین محصول وان پلاس توانست این برند را احیا کند، بتواند اعتبار شیائومی را بهبود ببخشد. با این وجود این گوشی بیشتر به هواوی پی 30 پرو شباهت دارد اما این شباهت تنها در شکل و شمایل ظاهری است. از سایر جهات تفاوتهای زیادی میان آنها وجود دارد.
شیائومی نوت 10 با صفحه نمایش خمیده و رده بالای خود به همراه 5 دوربین در پنل پشتی، باتری با ظرفیت بالا و یک دوربین 108 مگاپیکسلی که بزرگترین نقطه قوت آن به حساب میآید با هدف رقابت با وان پلاس 7 پرو، پی 30 پرو و اوپو رنو 10 ایکس زوم طراحی و ساخته شده است. تمام این گوشیهایی که ذکر کردیم گوشیهایی با امکانات و قابلیتهای پرشمار هستند که قیمت معقولی داشته و به همین خاطر برای بسیاری از کاربرانی که بودجه کافی برای پرچمداران سامسونگ و اپل را ندارند، وسوسه انگیز هستند. بنابراین گوشی شیائومی ردمی نوت 10 رقبای دست و پا بستهای ندارد. در ادامه با نقد و بررسی شیائومی نوت 10 همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- مشخصات فنی و ظاهری گوشی شیائومی نوت 10
- طراحی و نمایشگر
- دوربین Xiaomi Mi Note 10
- عمر باتری
- مشخصات فنی و سخت افزاری
- قیمت و تاریخ عرضه شیائومی نوت 10
مشخصات فنی و ظاهری گوشی شیائومی نوت 10
طراحی و نمایشگر
همانطور که پیشتر هم گفتیم شیائومی نوت 10 از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به پی 30 پرو دارد. سایز گوشی تقریبا بزرگ است، یک صفحه نمایش با لبههای خمیده دارد که در بالای آن یک ناچ به شکل قطره آب قرار گرفته است. همچنین چینش دوربینهای پنل پشتی هم مثل پی 30 پرو در بالای سمت چپ گوشی است.
ابعاد گوشی جدید شیائومی 157.8×74.2×9.67 میلیمتر و وزن آن هم 208 گرم است. نمیتوان گفت با گوشی خیلی بزرگی طرف هستیم اما به دلیل این که شیائومی از یک باتری بزرگ با حجم بالا استفاده کرده نمیشود به آن ظریف و سبک هم بگوییم. زمانی که گوشی را به دست بگیرید کاملا بزرگی و ضخیم بودن آن را حس میکنید. البته اگر دستان کوچکی نداشته باشید میتوانید با یک دست به تمامی قسمتهای نمایشگر دسترسی داشته باشید.
دکمههای تنظیم صدا و پاور هردو در سمت راست گوشی هستند و در قسمت پایینی نیز یک درگاه USB-C در کنار جک 3.5 میلیمتری صدا قرار گرفته است. از آنجایی که امروزه جک صدا کمتر در گوشیهای رده بالا مورد استفاده قرار میگیرند این مورد باب میل علاقهمندان به هدفونهای سیمی است.
صفحه نمایش این گوشی 6.47 اینچ و از نوع امولد است و همانطور که در این نوع نمایشگرها انتظار داریم، تصاویر علاوه بر کیفیت حیرت انگیز، کنتراست فوق العادهای دارند، رنگها شاداب و زنده هستند و جزئیات نیز به خوبی به نمایش گذاشته شدهاند. این صفحه نمایش مانند پی 30 پرو و سامسونگ گلکسی اس 10 در گوشهها خمیده است و یکی از فاکتورهایی است که سبب شده شیائومی نوت 10 جزو گوشیهای رده بالا قرار بگیرد. البته اگر کمی با دقت به آن نگاه کنیم متوجه میشویم ناحیه اندکی از نمایشگر به حالت خمیده در آمده و بیشتر قسمتهای آن توسط قابی که دور نمایشگر است پوشیده شده است؛ گرچه همین قاب است که سبب شده گوشی به راحتی در دست جای بگیرد.
دوربین Xiaomi Mi Note 10
اگر قرار باشد تنها در مورد یک مورد از مشخصات گوشی ردمی نوت 10 صحبت کنیم، آن دوربین این گوشی است. می نوت 10 اولین گوشی جهان است که با یک دوربین 108 مگاپیکسلی عرضه میشود. رزولوشن این دوربین 9 برابر دوربین آیفون 11 است. این دوربین 108 مگاپیکلسلی یکی از 5 دوربین پشتی شیائومی نوت 10 است. علاوه بر این برخلاف نوکیا 9 پیورویو هرکدام از این دوربینها نقش متفاوتی ایفا میکنند.
در تستهایی که با این دوربین صورت گرفته، تصاویر با زوم اپتیکال نسبتا کیفیت خیلی خوبی داشتند البته ممکن است برخی اوقات به اندازه خیلی اندکی نقطه نقطه شوند. اگر تا آخرین درجه زوم کنید تصاویر به اندازه بسیار زیادی نقطه نقطه میشوند که البته این موضوع در تصاویری که با چنین زومی گرفته شوند قابل انتظار است.
دوربین چهارم یک دوربین 20 مگاپیکسلی با لنز اولترا واید است. این یکی از معدود دفعاتی است که دوربینی با این رزولوشن با یک لنز اولترا واید همراه شده است. تصاویر اولترا واید نیز کیفیت خوبی داشتند و به نسبت سایر لنزهای اولترا واید نیز اعوجاج کمتری دارند. یک دوربین 2 مگاپیکسلی ماکرو نیز آخرین دوربین این مجموعه است. این دوربین برای تصویربرداری نزدیک از سوژهها پیشبینی شده است. در تستها تصاویر ماکرو قابل قبول بودند؛ البته بافتهای سوژه همیشه به خوبی حفظ نمیشدند که احتمالا به دلیل سایز کوچک سنسور است.
به قسمت جلویی که بیاییم با یک دوربین 32 مگاپیکسلی مواجه میشویم که نمیتواند تصاویری با رزولوشن 32 مگاپیکسل بگیرد. شیائومی در عوض از فناوری 4 در 1 سوپر پیکسل خود استفاده کرده و نتیجه آن سلفیهای 8 مگاپیکسلی با کیفیت فوق العاده عالی است. این تصاویر جزو بهترین تصاویر سلفی هستند که ما با یک گوشی هوشمند ثبت شده است.
اکنون نوبت به بزرگترین عضو این خانواده یعنی دوربین 108 مگاپیکسلی اصلی میرسد. تصاویری که در حالت پیش فرض با این دوربین بگیرید 27 مگاپیکسل هستند و باید برای ثبت تصاویر 108 مگاپیکسلی به صورت دستی حالت مربوط به آن را انتخاب کنید. البته که در صفحه نمایش هیچ گوشی نمیتوان به درستی یک تصویر 108 مگاپیکسلی را مشاهده کرد اما نقطه قوت این دوربین این است که میتواند نور محیط را به اندازه بسیار زیادی جذب کرده تا تصاویر روشنتر، شادابتر و با جزییات بیشتر ثبت شوند.
شیائومی نوت 10 با وجود قدرت کم نظیر دوربینهایش نمیتواند از تمام پتانسیل خود بهره ببرد و دلیل این موضوع هم پاشنه آشیل این گوشی یعنی پردازنده ضعیف آن است. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت، اما این تراشه حتی نمیتواند به خوبی برنامه دوربین را اجرا کند. برنامه دوربین به طور مداوم هنگ میکرد و حتی برخی اوقات کاملا از کار میافتاد. این قدرت پردازشی اندک هنگام پردازش تصاویر بیشتر به چشم میآید و تنها عاملی است که سبب شده دوربینهای این گوشی نتوانند نهایت قدرت خود را به نمایش بگذارند.
عمر باتری
باتری گوشی شیائومی ردمی نوت 10 با ظرفیت 5260 میلیآمپری عرضه خواهد شد. چنین باتری حتی برای یک گوشی رده بالا نیز بزرگ است. برای مثال سامسونگ گلکسی نوت 10 پلاس و آیفون 11 پرو مکس هرکدام به ترتیب با باتریهای 4300 و 3969 میلیآمپری عرضه شدهند و هردو آنها از نظر عمر باتری جزو بهترین گوشیهای موجود در بازار هستند. به گفته شیائومی این گوشی میتواند با یک بار شارژ تا 2 روز کامل دوام بیاورد که منطقی به نظر میرسد.
برای شارژ چنین باتری حجیمی شیائومی نوت 10 از شارژ سریع 30 واتی پشتیبانی میکند. شیائومی میگوید یک شارژر گوشی 30 واتی را همراه با گوشی، داخل جعبه قرار خواهد داد. در حال حاضر شارژ 30 واتی یکی از سریعترین شیوههای شارژ گوشی است؛ در حالی که بیشتر گوشیها از شارژ 15 یا 22.5 واتی پشتیبانی میکنند. با توجه به سایز باتری و پشتیبانی از شارژ 30 وات، سرعت شارژ شیائومی نوت 10 به اندازه سایر گوشیهای پرچمدار خواهد بود.
مشخصات فنی و سخت افزاری
تا اینجا فقط از نقاط قوت گوشی شیائومی ردمی نوت 10 گفتیم اما مشخصات فنی جایی است که بعضی از کاربران با خواندنش ممکن است از خرید این گوشی صرف نظر کنند. پردازنده این گوشی برای محصولی که با چنین مشخصات ظاهری و امکاناتی عرضه شده خیلی خیلی ضعیف است. در شیائومی نوت 10 خبری از تراشه اسنپدراگون 855 که واقعا میتوانست این گوشی را به یکی از بهترین گوشیهای بازار تبدیل کند نیست. شیائومی با وجود اینکه از این تراشه قبلا در می 9 استفاده کرده بود، برای این گوشی به سراغ اسنپدراگون 730G رفته است. یک پردازنده میانرده که در اجرای بازیها عملکرد خیلی خوبی دارد اما در سایر زمینهها ناامید کننده ظاهر میشود.
یعنی ممکن است شما هنگام اجرای یک بازی تفاوت چندانی با سایر گوشیها حس نکنید ولی در دیگر موارد مثل پردازش عکس و ویدیو و دیگر عملهایی که به توان پردازشی زیادی نیاز دارند، این تراشه شما را دلسرد میکند. اگر قرار است گوشی که میسازیم تصاویری با بیش از 100 میلیون پیکسل ثبت کند کار عاقلانه این است که تراشهای برای آن انتخاب کنیم که هنگام پردازش این تصاویر دچار مشکل نشود. رم 6 گیگابایتی گوشی نیز نمیتواند کمک چندانی به این تراشه کند و بهتر بود حداقل از 8 یا 12 گیگابایت رم استفاده میشد.
شیائومی نوت 10 با اندروید پای (که به احتمال زیاد به زودی به اندروید 10 ارتقا پیدا میکند) و رابط کاربری اختصاصی شیائومی MIUI عرضه میشود. این رابط کاربری به نسبت ظاهر جالب و زیبایی ندارد، بیشتر رنگهای آن خاموش و کم فروغ و آیکونها نیز بزرگ و مربعی شکل هستند. به همین دلیل از دید برخی کاربران ظاهر آن کمی کودکانه است. البته آنقدرها هم بد نیست و بیشتر به سلیقه شما بستگی دارد.
مشکل اصلی تعداد بسیار زیاد اپلیکیشنهای اضافی و بلااستفاده است. به طور پیش فرض 3 بازی و چندین و چند برنامه دیگر روی گوشی شیائومی می نوت 10 نصب شده است. احتمالا بیشتر خریداران این گوشی قبل از هرکاری ابتدا این برنامهها را حذف خواهند کرد. با این همه رابط کاربری عملکرد روان و قابل قبولی دارد و تراشه گوشی حداقل در این مورد شما را نا امید نمیکند.
قیمت و تاریخ عرضه شیائومی نوت 10
شیائومی اعلام کرده می نوت 10 در اروپا با قیمت 610 دلاری عرضه خواهد شد. آنها هنوز در مورد قیمت این گوشی در سایر بازارها اظهار نظر نکردهاند. اما اگر بازه قیمتی آن حول و حوش 600 دلار باشد میتوان گفت شیائومی نوت 10 با قیمت مشابه و کمتری نسبت به سایر رقبایی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم وارد بازار میشود. هنوز تاریخ عرضه رسمی نیز مشخص نشده است. البته فروش این گوشی در چین با یک نام متفاوت آغاز شده است. با توجه به اینکه میان زمان معرفی می 9 و زمان عرضه آن چندماهی فاصله بود، احتمال دارد فروش می نوت 10 به این زودیها شروع نشود.
شیائومی نوت 10 ویژگیهای قابل توجه زیادی دارد اما تمام این ویژگیها خود دارای نقاط ضعفی هم هستند. طراحی و ظاهر شیک و رده بالا، دوربینهای فوق العاده و باتری با ظرفیت زیاد اگر با یک تراشه قدرتمندتر همراه میشدند میتوانستند می نوت 10 را به یکی از بهترین گوشیهای چند سال اخیر تبدیل کنند. اما با توجه به قیمت احتمالا اقتصادی آن، خریداران این گوشی آنقدر به قدرت پردازشی پایین پردازنده خرده نخواهند گرفت. البته نقطه قوت اصلی دوربین 108 مگاپیکسلی است که نیاز بررسی بیشتر و جامعتر دارد. به طوری که اگر بتواند از تستهای مختلف سربلند بیرون بیاید، با وجود مشکلات پردازشی گوشی، میتواند جزو بهترین دوربینهایی باشد که تا به حال در یک گوشی مورد استفاده قرار گرفته است.