Discover the Rabby Wallet, a user-friendly tool for managing your cryptocurrencies securely. Simplify your digital asset experience at rabby wallet. Vavada casino зеркало

داستان برند ادوبی : از زیراکس تا محتوای دیجیتال

adobe چیست/ داستان برند ادوبی / شرکت ادوبی / adobe brand story/ خانواده ادوبی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

ادوبی شرکتی آمریکایی است که با نرم افزار معروف فتوشاپ، ادوبی آکروبات و دستاوردهای دیگری شناخته می‌شود. اگر می‌خواهید با شرکت ادوبی بیشتر آشنا شوید، در ادامه با پلازا همراه باشید.

 شرکت ادوبی / برند ادوبی / adobe

در سری مقاله‌های برند استوری این هفته قصد داریم به بررسی تاریخچه شرکت ادوبی (Adobe Inc) و سایر موضوعات مرتبط با این شرکت نرم افزاری بزرگ بپردازیم. این در حالی است که این روزها همه فعالان حوزه گرافیک دیجیتال و همینطور کامپیوترهای شخصی دیگر نام ادوبی را می‌شناسند. درواقع مشهورترین نرم افزار خانواده ادوبی نرم افزار محبوب فتوشاپ است که می‌تواند در زمینه گرافیک نیازهای کاربران مختلف از مبتدی گرفته تا حرفه‌ای را برطرف کند.

اما این همه دستاورد ادوبی نیست. بلکه این شرکت هم‌اکنون بر روی نرم افزارهای تحت وب تمرکز زیادی دارد و شاید برای شما هم جالب باشد که ادوبی در تلاش برای استفاده هر چه بیشتر از هوش مصنوعی در محصولاتش نیز است. همچنین علاوه بر فتوشاپ ادوبی آکروبات ریدر که به خواندن فایل‌های PDF مشهور است جزو بزرگ‌ترین دستاوردهای ادوبی در صنعت نرم افزار محسوب می‌شود. با این مقدمه در ادامه مقاله با بیان تاریخچه ادوبی و معرفی محصولات ادوبی شما را همراهی خواهیم کرد.

/ نرم افزارهای شرکت ادوبی / adobe software

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

 


تاریخچه شرکت ادوبی


شرکت ادوبی در ابتدا مانند بسیاری از شرکت‌های فناورانه از یک گاراژ کوچک آغاز به کار کرد. این شرکت امروزه با داشتن 17 هزار کارمند در کل دنیا به یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نرم افزاری جهان تبدیل شده است. جان وارناک و چارلز گسچه از بنیانگذاران شرکت ادوبی هستند. هر دوی این افراد در شرکت زیراکس مشغول به کار بودند که به منظور توسعه زبان پست اسکریپت از زیراکس جدا شدند. این هدف مشترک گام آغازین در تأسیس شرکت ادوبی در سال 1982 بود.

نام ادوبی (Adobe) از کجا آمده است؟

احتمالا برای شما هم جالب است که بدانید اسم ادوبی از کجا آمده است. جان وارناک در لوس آلتوس زندگی می‌کرد و در پشت خانه وی رودخانه‌ای به نام Adobe Creek وجود داشت که باعث شد تا جان واناک اسم شرکت خود را برگرفته از اسم رودخانه محل زندگیش یعنی ادوبی نامگذاری کند. از طرفی لوگوی این شرکت نیز در همان سال‌ها توسط ماروا وارناک همسر جان وارناک طراحی شد.

رودخانه ادوبی / adobe creek

 

اپل و ادوبی

همچنین بخوانید :

خوب است بدانید که اپل در آن سال‌ها همکاری تنگاتنگی با زیراکس و کارمندانش داشت. درواقع سال 1985 بود که کوپرتینویی‌ها مجوز استفاده از زبان پست اسکریپت را برای پرینترهایشان خریداری کردند. این اتفاق دستاوردهای بزرگی برای اپل و همینطور صنعت انتشارات کامپیوتری در بر داشت. با این حساب استیو جابز چون از ظرفیت و پتانسیل بالای کارمندان زیراکس با خبر بود و آینده خوبی را برای این صنعت پیش‌بینی می‌کرد، در آغاز کار پیشنهاد خرید شرکت را به بنیانگذاران ادوبی مطرح کرد. او قرار بود در آن سال‌ها ادوبی را با قیمت 5 میلیون دلار خریداری کند. اما موسسین این شرکت با این پیشنهاد مخالفت کردند. ولی سرمایه‌گذاران باعث شدند تا اندازه‌ای آن‌ها با اپل همکاری کنند.

ادوبی و اپل/ apple and adobe

در نهایت تمام تلاش استیو جابز برای خرید ادوبی به اینجا رسیده بود که توانست 19 درصد از سهام را خریداری کند. این در حالی بود که وی هزینه مربوط به استفاده از مجوز پست اسکریپت برای 5 سال را نیز پیشاپیش پرداخت کرده بود. این اتفاقات دست به دست هم داده بودند تا حالا ادوبی یک ساله به یک شرکت سودآور در سیلیکون ولی تبدیل شود. اتفاقی که به ندرت در آن سال‌ها برای یک شرکت نوپای یک ساله می‌افتاد.

 

همکاری ادوبی با شرکت‌های فعال دیگر در حوزه چاپ کامپیوتری

همچنین بخوانید :

مؤسسین ادوبی در روزهای آغاز به کار شرکت مدل‌های مختلفی از کسب و کار در حوزه چاپ و نشر کامپیوتری را مورد بررسی قرار دادند. آنها سرویس‌هایی نظیر خدمات کپی و همین‌طور سیستم‌های اختصاصی دفاتر انتشاراتی را نیز امتحان کرده بودند. بعد از مدتی فعالیت در حوزه‌های اشاره شده بر روی نرم افزارهایی مخصوص چاپ تمرکز کردند. در این راستا Adobe PostScript اولین دستاوردشان بود. همچنین باید اشاره کنیم که پست اسکریپت به عنوان اولین استاندارد چاپ در کامپیوتر بود که الگوریتم‌هایی را برای توضیح شکل حروف برای زبان‌های مختلف را شامل می‌شد. در این میان در سال 1988 ادوبی زبان مخصوص چاپ کانجی را نیز معرفی کرد.

ادوبی اسکریپت/ شرکت ادوبی/ خانواده ادوبی/ محصولات شرکت ادوبی / adobe-script

حالا با این دستاوردها نیاز بود ادوبی به اعتبار خود اضافه کند. در این راستا با تولیدکنندگان تجهیزات تایپ و پرینت نیز وارد همکاری شد. همکاری در این حوزه دستاوردهای خوبی را برای این شرکت به همراه آورد. یکی از این دستاوردها همکاری با شرکت Linotype بود که در پس این همکاری آن‌ها توانستند به مجوز استفاده از فونت Helvetica و Time New Roman دست یابند. همه این‌ها در حالی بود که در همان سال‌های آغازین فعالیت ادوبی 400 نرم افزار و 19 شرکت از پست اسکریپت استفاده می‌کردند. این زبان به عنوان زبانی منعطف بود که به گفته وارناک می‌شد از آن در پیاده‌سازی استانداردهای هنرهای گرافیکی در سیستم‌های چاپ اداری نیز استفاده کرد.

 


معرفی محصولات شرکت ادوبی


همان‌طور که تاکنون دریافته‌اید بعد از پست اسکریپت، فونت‌های کامپیوتری و استانداردهای مربوط به آنها از دیگر محصولات ادوبی محسوب می‌شد. به عنوان اولین محصول در این عرصه از شرکت ادوبی می‌توان به فونت اختصاصی Type 1. Apple اشاره کرد.

graphics-design-software/ / نرم افزارهای شرکت ادوبی / adobe software/ نرم افزارهای گرافیکی ادوبی

 

ادوبی ایلوستریتور (Illustator)

نرم افزار Illustator اولین نرم افزار از خانواده ادوبی اواسط دهه 1980 بود که این شرکت را وارد بازار نرم افزارهای کامپیوتری کرد. گفتنی است ایلاستریتور به‌عنوان یک نرم افزار طراحی برداری (وکتور) برای مکینتاش طراحی شده بود. درواقع ایلاستریتور برنامه‌ای برای کاربرانی است که به طراحی با کیفیت بسیار بالا نیاز دارند. امروزه به صورت آنلاین هم می‌توان از آن استفاده کرد که البته استفاده از آن نیازمند پرداخت هزینه بالایی است. در این مقاله می‌توانید چند برنامه جایگزین برای ادوبی ایلوستریتور نیز پیدا کنید.

ادوبی ایلوسترتور (Illustator)/ نرم افزار های ادوبی / محصولات شرکت ادوبی / خانواده ادوبی

 

فتوشاپ (Photoshop)

سال 1989 بود که گل سرسبد ادوبی یعنی فتوشاپ عرضه شد. این نرم افزار هم در آن سال اختصاصی برای مکینتاش طراحی شده بود و اندکی بعد توانست بازار نرم افزارهای ویرایش گرافیکی را به دست بگیرد و به یک نرم افزار محبوب نیز در این زمینه تبدیل شود. امروزه نیز کمتر کسی از کاربران کامپیوتر وجود دارد که با فتوشاپ کار نکرده باشد و یا حداقل اسم آن را نشنیده باشد. اگر قصد دارید فتوشاپ یاد بگیرید هم به شما خواندن این مقاله از پلازا را توصیه می‌‎کنیم.

فتوشاپ

 

ادوبی آکروبات (Adobe Acrobot)

توسعه نرم افزار های شرکت ادوبی و روند موفقیت‌های ادوبی همچنان ادامه داشت و 4 سال بعد از عرضه فتوشاپ، آنها توانستند فرمت PDF که مخفف عبارت Portable Document Format است را به همراه نرم افزار مربوطه‌اش یعنی Adobe Acrobot معرفی کنند. این فرمت جدید چنان محبوب شد که توانست استاندارد ایزو را کسب کند و منجر به انقلابی در عرصه نشر و انتشارات شود. حالا دیگر می‌شد کتاب‌های قطور را در قالب فایلی حمل کرد. مسلماً این تنها بخشی از دستاوردهای پی دی اف در آن سال‌ها بود. در اینجا اطلاعات جالبی در مورد کار با ادوبی ریدر مشاهده خواهید کرد.

ادوبی آکروبات/ ادوبی ریدر/ خانواده ادوبی/ نرم افزار های ادوبی / محصولات ادوبی / adobe-acrobat

ادوبی پریمیر (Adobe Premier)

علاوه بر معرفی فرمت جهانی PDF، ادوبی بعد از آن سرویس‌ها و نرم افزارهای دیگری را معرفی کرد و فعالیت خود را نیز در حوزه فناوری و تولید نرم افزار گسترش داد. در سال 1991 بود که نرم افزار معروف ویرایش ویدیو یعنی ادوبی پریمیر به عنوان یکی دیگر از محصولات ادوبی معرفی شد. همچنین درباره ادوبی پریمیر باید بگوییم که این نرم افزار جزو محبوب‌ترین نرم افزار های شرکت ادوبی در زمینه ویرایش ویدیو است.

adobe-premier/ ادوبی پریمیر (Adobe Premier) / درباره ادوبی پریمیر

 

افترافکتس (After Effects) و این دیزاین (Adobe InDesign)

دو نرم افزار پیج میکر (PageMaker) و افتر افکتس (After Effects) متعلق به شرکت Aldus بودند. هرچند Aldus به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های گرافیکی دنیا محسوب می‌شد، در سال 1994 توسط خانواده ادوبی خریداری شد و از آن به بعد نرم افزارهای یاد شده از آن ادوبی شدند. علاوه بر این امتیاز فرمت TIFF نیز در پس این خرید به ادوبی اختصاص یافت.

ادوبی این دیزاین نیز از دیگر نرم افزار های شرکت ادوبی بود که این شرکت بعد از خرید Aldus عرضه کرد. این نرم افزار برای نشر رومیزی و کارهایی مانند صفحه‌بندی، صفحه‌آرایی و حروف‌نگاری استفاده می‌شود. در ادامه می‌توانید ویدیویی را شاهد باشید که در کنار معرفی نرم افزارهای فتوشاپ، ایسلاستریتور و این دیزیان به بررسی تفاوت این سه نرم افزار گرافیکی شرکت ادوبی می‌پردازد.

 

نرم افزارهای ماکرومدیا

با گذشت سال‌های متمادی از سال 2000 به بعد نیز ادوبی با قدرت هر چه بیشتر به فعالیت در عرصه تولید نرم افزارهای گرافیکی به فعالیت خود ادامه داد و در این مسیر توانست شرکت‌های مختلفی را خریداری کند و فعالیت‌های خود را گسترش دهد. در همین سال‌ها بود که بالاخره توانست بزرگ‌ترین رقیب خود یعنی ماکرومدیا را با قیمت 3.4 میلیارد دلار خریداری کند. با این خرید نرم افزارهای بی شماری تحت مالکیت ادوبی در آمد. در میان آن‌ها می‌توان به HomeSuit ویرایشگر HTML، نرم افزار Connect سرویس ارائه سخنرانی و بسیاری دیگر از نرم افزارهای معروف ماکرومدیا اشاره کرد. البته خرید ماکرومدیا توسط ادوبی دستاوردهای دیگری مانند توسعه بسیاری از نرم افزارهای دیگر نیز داشت.

/ نرم افزارهای شرکت ادوبی / adobe software/ محصولات ادوبی/ خانواده ادوبی

 

ادوبی کالر (Adobe Color)

از دیگر محصولات شرکت ادوبی که خیلی محبوب کاربران حرفه‌ای کامپیوتر شده، ادوبی کالر است. این برنامه جذاب کمک می‌کند تا کاربر بتواند رنگ مورد نیاز خود را برای طراحی استخراج کند. همچنین جزئیات و اطلاعاتی درباره رنگ را نیز در اختیار کاربر قرار خواهد داد.

 

اپلیکیشن فتوشاپ کمرا (Photoshop Camera)

فتوشاپ کمرا از جدیدترین نرم افزار های شرکت ادوبی است. این اپلیکیشن جدید از خانواده ادوبی به تازگی یعنی در تاریخ 13 آبان 98 عرضه شده است. این اپلیکیشن رایگان بوده و برای گوشی‌های هوشمند استفاده خواهد شد و فعلا نیز به صورت محدود برخی از کاربران اندروید و iOS می‌توانند از آن استفاده کنند. استفاده از هوش مصنوعی اختصاصی ادوبی یعنی سنسی (Sensei) به معنی استاد از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این اپلیکیشن موبایلی محسوب می‌شود که می‌تواند به صورت خودکار بهترین فیلترها را برای ویرایش تصاویر در اختیار کاربران قرار دهد. گفتنی است که اپلیکیشن یاد شده در اوایل سال 2020 طی چند ماه آینده به صورت رسمی منتشر خواهد شد.

 


شرکت ادوبی در سال‌های اخیر


شرکت ادوبی در سال‌های اخیر مشکلات متعددی را از سر گذرانده است. این شرکت در سال 2008 درگیر مشکلات مالی شد. مشکل دیگر در سال 2010 آغاز شد. در این سال اپل ادعا کرد فرمت فلش برای گوشی‌های هوشمند امن نیست و استفاده از آن را در گوشی‌های خود متوقف کرد. در این راستا جابز توانست با انتشار پستی درباره برتری‌های HTML5 نسبت به ادوبی فلش این موضوع را تقریبا اثبات کند و مسیر نابودی ادوبی فلش را فراهم آورد. ادوبی نیز در سال 2011 استفاده از فرمت ادوبی فلش را برای گوشی‌های موبایل متوقف کرد و HTML5 جایگزین آن شد.

ادوبی در سال 2017 نیز نفوذ بزرگی را از سوی مجرمان اینترنتی تجربه کرد. البته با وجود مشکلات مختلف نباید موفقیت ادوبی را در زمینه رشد همیشگی و فروش محصولات و خدماتی مانند Creative Cloud نادیده بگیریم. در کنار همه این مشکلات و دستاوردهای بزرگ خوب است به این نکته نیز اشاره کنیم که ادوبی نیز به مانند بسیاری از شرکت‌های حوزه فناوری امروزی و مدرن به استفاده از هوش مصنوعی روی آورده است. در این استا سال 2018 بود که ادوبی همکاری جدیدی با انویدیا را در راستای توسعه هوش مصنوعی آغاز کرد. دستاورد این همکاری نیز به ارتقای هوش مصنوعی ادوبی سنسی (Sensei) کمک کرده و باعث تقویت زیرساخت‌های یادگیری ماشین در پردازنده‌های گرافیکی انویدیا می‌شود. البته ناگفته نماند همکاری انودیا و ادوبی سابقه‌ای چندین چند ساله دارد.

adobe sensei/ ادوبی سنسی/ محصولات شرکت ادوبی/ هوش مصنوعی شرکت ادوبی

 


سخن پایانی: ادوبی و دنیای هوشمند


همان‌طور که تا بدین جا دریافته‌اید، شرکت ادوبی مسیر طولانی را تا بدین جا طی کرده است. اکنون این شرکت گرافیکی در بین 80 برند برتر از دید مجله فوربس در جهان معرفی شده است. حالا دیگر نه تنها ادوبی برای دستاوردهای گرافیکی‌اش شناخته می‌شود، بلکه در پی توسعه استفاده از هوش مصنوعی در محصولاتش نیز است. علاوه‌ بر این می‌توان نرم افزارهایی مانند Adobe Captivate Prime را در زمینه یادگیری الکترونیکی، Adobe Marketing Cloud در زمینه دیجیتال مارکتینگ و بسیاری دیگر از این نرم افزارهای را نام برد که همگی به حضور پرقدرت ادوبی در جنبه‌های مختلف تولید محتوا اشاره دارد. شاید بهتر هم باشد که این‌گونه بگوییم در هر زمینه، از یادگیری گرفته تا گرافیک و ویرایش ویدیو و تصویر اگر نرم افزاری مورد نیاز باشد، می‌توانیم یک محصول از ادوبی را معرفی کنیم.

منتخب کاربران
{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402