برنامه مسیریاب ویز یکی از برنامههای مسیریابی گوشی های هوشمند است که ویژگیهای منحصربفرد اپلیکیشن Waze آن را در میان محبوبترین برنامههای مسیریابی قرار داده است. در ادامه به آموزش Waze میپردازیم.
امروزه برنامههای مسیریابی ازجمله مهمترین برنامههای گوشیهای هوشمند هستند و دراین میان برنامه مسیریاب ویز جزو موفقترین آنهاست .کمپانی ویز در سال ۲۰۱۳ موفق شد از طرف انجمن تجاری شبکههای تلفن همراه جایزه بهترین برنامه موبایل را از آن خود کند. در این مقاله سعی داریم به تاریخچه، ویژگیها و آموزش اپلیکیشن Waze بپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- تاریخچه برنامه ویز
- آموزش استفاده از اپلیکیشن ویز
- شروع کار با اپلیکیشن Waze
- انتخاب بهترین مسیر
- فقط اطلاعاتی که نیاز دارید، ببینید
- ویژگی های جذاب اپلیکیشن Waze
- اطلاعات درلحظه
- گزارش رخدادها ( تصادفات، دوربین مدار بسته پلیس و…)
- یکپارچگی مسیریاب ویز
- از حریم شخصی خود محافظتکنید
- ویرایش نقشه توسط کاربران در اپلیکیشن Waze
- شراکت نقشه یاب ویز با کمپانی های دیگر
تاریخچه برنامه مسیریاب Waze
در سال ۲۰۰۶، برنامهنویسی اسرائیلی به نام اِهود شبتای پروژه فری مپ اسرائیل (Freemap Israel) را به عنوان پروژهای اجتماعی بنیان نهاده و توسعه داد. هدف این پروژه ایجاد پایگاه دادهای رایگان از نقشه اسرائیل به زبان عبری به کمک اطلاعات دریافتی از کاربران برنامه و همچنین تضمین رایگان بودن محتوا، بهروزرسانی و توزیع آن بود. شبتای در سال ۲۰۰۸ شرکتی به نام ویز (Waze) را با هدف تجاری سازی پروژه تأسیس کرد. نام این شرکت در سال ۲۰۰۹ به ویز موبایل ال تی دی (Waze Mobile Ltd) تغییر یافت. در سال ۲۰۱۰ بودجه تأمین شده این شرکت به ۲۵ میلیون دلار رسید. سال بعد کمپانی ۳۰ میلیون دلار دیگر نیز از طریق سرمایهگذاری بهدستآورد. این برنامه در سال ۲۰۱۱ به روزرسانی شد تا رخدادهای زنده و جالب توجه کاربران را که خود به برنامه اضافه میکنند، شامل رویدادهای محلی مثل نمایشهای خیابانی را نشان دهد.
در نوامبر سال ۲۰۱۲ این کمپانی با فراهم کردن بستری تحت وب برای خردهفروشان و شرکتهای تبلیغاتی به منظور تبلیغات براساس موقعیت مکانی شروع به کسب درآمد از برنامه کرد؛ بدین صورت وقتی که گوشی در موقعیت مکانی خاصی قرار داشته باشد، نشانی کوچک روی صفحه گوشی نمایش داده میشود تا کاربر را به تصمیم وادارد. این برنامه به ایستگاههای خبری تلویزیون نیز بستری تحت وب ارائهمیدهد تا مستقیما از طریق برنامه ویز اخبار و هشدارهای ترافیکی را اطلاعرسانی کنند؛ تا ماه ژوئن ۲۰۱۳، ۲۵ شبکه خبری ایالات متحده از این برنامه استفاده میکردند.
در سال ۲۰۱۳، گوگل ویز را خریداری کرد و در همین سال بود که انجمن جی اس ام (GSM Association )، انجمنی تجاری از اپراتورهای شبکه تلفن همراه، در نمایشگاه کنگره جهانی موبایل، جایزه بهترین برنامه موبایل را به کمپانی ویز اهداکرد.
آموزش استفاده از اپلیکیشن ویز
در این قسمت، شیوه استفاده از اپلیکیشن مسیریاب Waze را به شما آموزش میدهیم. در ادامه برخی از تنظیمات مربوط به این اپلیکیشن را بررسی میکنیم.
شروع کار با اپلیکیشن Waze
وقتی میخواهید جایی بروید، میتوانید برای انتخاب مسیرتان روی نقشه به ویز اعتماد کنید. در ابتدا باید آدرسی را در قسمت سرچ برنامه تایپ کنید که ازطریق ذرهبینی که پایین سمت چپ صفحهنمایش گوشی قرار دارد، قابل دسترسی است یا میتوانید روی نشان میکروفون که بالای پنجره قراردارد، ضربه بزنید و مقصدتان را بگویید. میتوانید آدرسهایی مانند آدرس خانه یا محلکار را که مکررا استفاده میکنید در برنامه لیست کنید تا از آن به بعد فقط نیاز به گفتن کلمههایی مثل خانه، محل کار یا … داشته باشید.
انتخاب بهترین مسیر در برنامه Waze
میتوانید مکانهای موردعلاقهتان مثل خانه یا محلکارتان را که ذخیره کردهاید، با ضربهزدن بر دکمه جستجو در پایین صفحه ببینید. این برنامه اطلاعات دریافتی از رانندگان دیگر در منطقه را جمعآوری کرده و فوراً سریعترین مسیر را متناسب با شرایط رانندگی در آن لحظه پیشنهاد میدهد. میتوانید به اطلاعات دیگری شامل بهترین زمان ممکن برای ترک محل برای دورزدن ترافیک را نیز دسترسی داشته باشید. با ضربهزدن بر مسیرهای سمت چپ میتوانید مسیرهای جایگزین و زمانهای تخمینی هر مسیر را ببینید. همچنین میتوانید از قبل برای رانندگی برنامه بریزید و آنها را با تقویم اکانت فیسبوکتان مرتبط کنید. نشان چرخدنده در بالا سمت چپ صفحه شما را به منوی طویلی از تنظیمات و انتخابها راهنمایی میکند که میتوانید با استفاده از آنها برنامه را بیشتر سفارشی سازید.
فقط اطلاعاتی را که نیاز دارید، ببینید
میتوانید از گزینههای برنامه استفاده کنید تا با ضربهزدن بر هر گزینه در قسمت تنظیمات و در بعضی مواقع با روشن یا خاموش کردن گزینهها در قسمت کنترل، برنامه فقط اطلاعاتی را که نیاز دارید و فقط به نحوی که با آن احساس راحتی میکنید به شما برساند. از تنظیمات استفاده کنید تا گزینههای مربوط به قسمت رانندگی، اعلانها و اطلاعات حساب کاربری را تغییر دهید؛ البته در صورتی که بخواهید با حساب خود وارد برنامه شوید. این گزینههای کنترل به شما اجازه میدهند تا نحوه نمایش نقشه را تعیین کنید، نشانهایی را که ترجیح میدهید انتخابکنید، اطلاعاتی را که روی نقشه میبینید، کنترلکنید، انواع جادههایی را که برای سفر ترجیح میدهید، انتخابکنید و …
ویژگی های جذاب اپلیکیشن Waze
اپلیکیشن مسیریاب ویز مانند گوگل مپس ویژگیهای هیجان انگیزی دارد که در ادامه برخی از مهمترین ویژگیهای آن را به شما نشان میدهیم.
اطلاعات در لحظه
با اینکه گوگل، سازنده گوگل مپ (Google Maps) مالک ویز است، این برنامه ظاهر و حس متفاوتی دارد و بر جنبههای مختلف سفرتان تأکید دارد. نقشههای گوگل برای یافتن راهتان در مکانهای بزرگ و کوچک مناسب است و خصوصاً در استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی بسیار مفید واقع شده است. در برنامه ویز به طور خاص رانندگان و شرایط جاده هدف هستند چرا که میتوانند سفر را با مشکل مواجه سازند. با اینکه در این برنامه میتوانید اطلاعاتی را پیدا کنید که در نقشههای گوگل نیز ارائه میشود، ویز اطلاعات دیگری نیز در لحظه و از رانندگان دیگری که برنامه را استفاده میکنند، دریافت میکند. ماهیت اجتماعی منابع این برنامه دیدی واقعیتر از شرایط جاده را در هرزمان ارائه میدهد.
گزارش رخدادها ( تصادفات، دوربین مدار بسته پلیس و …) در برنامه ویز
یک ویژگی مهم ویز این است که به رانندگان امکانمیدهد تا یکدیگر را از تصادفات، مسائل مربوط به پلیس، راههای فرعی، بستهشدن جادهها یا هرچیز دیگری که باعث سنگین شدن ترافیک میشود، آگاه کنند. برای اینکه رخدادی را گزارش دهید روی نشان نارنجی رنگ صحبتکردن در پایین سمت راست صفحه ضربه بزنید و بعد نوع هشدار را تز میان ترافیک، پلیس، تصادف، خطر، مشکل نقشه یا بسته شدن جاده انتخاب کرده و سپس روی دکمه ارسال ضربه بزنید. دیگر رانندگان هم میتوانند گزارش شما را تأیید و بهروزرسانی کنند. شما نیز امتیاز میگیرید و اچیومنتهایی را درون تابلوهای امتیازهای برنامه باز میکنید. مثلاً کاربران جدید بیبی ویزر (Baby Wazer) یا کاربران تازهوارد هستند اما میتوانند رتبه خود را با چندین مایل رانندگی، گزارش دادن یا ارتباط با دوستانشان بالا ببرند. میتوانید فروشگاههای مورد علاقه خود را به نقشه اضافه کنید یا حالت روحیای مثل گربه، خنده، مرده متحرک و بسیاری حالات دیگر را بعد از ۱۰۰ مایل رانندگی انتخاب کنید.
هنگام رانندگی گزارش ندهید چرا که خطرناک بوده و باعث حواسپرتی میشود. اگر امکان دارد از مسافری بخواهید اطلاعات را وارد برنامه کند یا وقتی که در جایی امن و خارج از جاده هستید، اطلاعات را وارد برنامه کنید.
یکپارچگی
اگر به هنگام رانندگی به رادیو، پادکست یا موزیک گوشمیدهید، میتوانید از داخل برنامه به آنها دسترسی داشته باشید. میتوانید آنها را پخشکنید، نگهدارید و از میان فایلهای انتخابی خود از چندتایی بگذرید و فایل دیگری را انتخاب کنید؛ بدون اینکه نیازی به رفتن از این برنامه به برنامه دیگر داشته باشید؛ مثلاً روی نشان اسپاتیفای روی صفحه اصلی ضربه بزنید تا ویز اسپاتیفای را روی گوشی شما باز کند. استفاده از اسپاتیفای در ویز فقط به شما امکان میدهد لیست پخشهای خود را عوض کرده و از یک آهنگ یا پادکست به آهنگ یا پادکست دیگری بروید یا آنها را متوقف کنید. برای اینکه کاملا روی همه چیز کنترل داشته باشید و مثلا در آهنگها جستجو کنید، باید خود برنامه اسپاتیفای را بازکنید و نه از طریق ویز.
میتوانید از ویز برای محاسبه اینکه چقدر سفرتان طول میکشد استفاده کرده و آن را با همکاران یا خانواده خود به اشتراک بگذارید. اگر به ویز اجازه دهید به مخاطبین شما دسترسی داشته باشد، میتوانید زمان تقریبی رسیدن خود را با دوستان، خانواده یا همکارانتان که ممکن است منتظرتان باشند، اطلاع دهید. در نسخه iOS برنامه باید شماره تلفن خود را ثبت کنید در حالی که در نسخه اندروید میتوانید در قسمت تنظیمات به برنامه اجازه دسترسی به مخاطبانتان را بدهید.
از حریم شخصی خود محافظت کنید
راههای مختلفی برای ارتباط با دیگران در برنامه ویز وجود دارد. این راهها شامل ارتباط با دوستانتان از طریق فیسبوک وقتی از برنامه استفادهمیکنند، مخاطبینتان و دیگر کاربران ویز وقتی که در جاده هستند و درحال ویرایش حالات روحی و وضعیت خود به عنوان عضوی از اجتماع برنامه هستند. اما نیازی به این کار نیست. اگر میخواهید در ویز ناشناس باقیبمانید، به Settings > Privacy بروید تا خود را روی نقشه نامرئی کنید. این کار بدین معناست که هیچکس ازجمله مخاطبینتان نمیتوانند شما را ببینند. همچنین شاید بخواهید آدرسهای ذخیره شده در برنامه را پاک کنید؛ البته اگر دیگر به آنها احتیاجی ندارید یا نمیخواهید ردپایی از خود باقی بگذارید. همچنین میتوانید از تنظیمات حریم شخصی گوشی خود استفاده کرده و وقتی برنامه را میبندید، مکانیابی پسزمینه را خاموش کنید.
ویرایش نقشه توسط کاربران در اپلیکیشن Waze
علاوه بر استفاده از اطلاعات ارائه شده توسط اجتماع کاربران برنامه، ویز همچنین به کاربرانی که ثبتنام کردهاند این امکان را میدهد که دادههای نقشه را ازطریق ویراستار نقشه ویز ویرایش کنند. در ماه ژوئن سال ۲۰۱۳ ویز پروژهای تحت عنوان محلیسازی جهانی معرفی کرد که در آن انسداد راهها را زودتر از موعد خبرداده و به هنگام رخدادهای بزرگ در یک کشور، مثل تور دو فرانس، اخبار ترافیکی را درلحظه بهروزرسانی میکند. در همین ماه گوگل کمپانی ویز را خرید. در سال ۲۰۱۷ گزینه جدیدی برای کاربران دارای موتورسیکلت و همچنین مسیرهای مخصوص رانندگان واجد شرایط برای رانندگی در لاینهای کارپول نیز به برنامه اضافهشد.
شراکت نقشه یاب ویز با کمپانی های دیگر
در سال ۲۰۱۷ اسپاتیفای شراکت خود را با ویز اعلام کرد تا کاربران ویز در اندروید و iOS با تجربهای یکپارچه بتوانند مستقیماً از برنامه ویز موزیک پخش کنند و در اسپاتیفای از ویز مسیریابی کنند. کمپانی ویز در ماه می ۲۰۱۷ قابلیتی را معرفی کرد که به وسیله آن کاربران میتوانند صدای خود را برای دستورهای صوتی مسیریابی ضبط کرده و از آن استفاده کنند.
این کمپانی در اکتبر ۲۰۱۸ شراکت خود را با پاندورا، دیزر، آی هارت رادیو، ان پی آر وان، اسکرایبد، استیچر و «تیون این» برای پخش صدا در ویز که اسپاتیفای آغازگر آن بود، اعلامکرد. هرچند کاربران iOS به پاندورا، ان پی آر یا تیون این دسترسی نداشتند و کاربران اندروید نمیتوانستند دیزر را به ویز لینک کنند و بدین دلیل کمپانی ویز شراکت خود را با مدیوم اعلام کرده و از برنامه بتای خود برای حل این مشکل خبر داد.
در فوریه ۲۰۱۹ ویز برنامه iOS خود را برای پشتیبانی از میانبرهای سیری (Siri) بهروزرسانی کرد. این کمپانی در ماه می ۲۰۱۹ سرویسی جدید برای پخش صدا به نام پاندورا را برای ورژن iOS ویز معرفیکرد تا به کاربران گزینههای بیشتری برای پخش موزیک به هنگام رانندگی بدهد. در آگوست ۲۰۱۹ این شرکت یوتیوب موزیک را به هردو پلتفرم اندروید و iOS اضافه کرد.
شرکت گوگل در کنفرانس توسعهدهندگان گوگل آی/او سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که دستیار گوگل را با ویز یکپارچهسازی خواهد کرد. این امر در ماه ژوئن ۲۰۱۹ برای گوشیهای اندروید محقق شد.
برنامه مسیریاب ویز علاوه بر مسیریابی با ویژگیهایی همچون هشدار انسداد جاده، پلیس، تصادفات و رخدادها محبوبیت فراوانی یافته است. ازنظر شما یک برنامه مسیریابی خوب دارای چه ویژگیهایی است؟ در مورد این برنامه چطور فکر میکنید؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دانلود اپلیکیشن مسیریاب Waze برای اندروید | آیفون