در این مطلب قصد داریم به آموزش سامانه همتا پرداخته و مراحل افزودن و رجیستر کردن گوشی را شرح دهیم. در ادامه با راهنمای سامانه همتا همراه پلازا باشید.
طرح رجیستری و در راستای آن، سامانه همتا طرحی برای رجیستر کردن گوشی و تجهیزاتی است که از سیم کارت استفاده میکنند و هدف از آن، کاهش قاچاق و گوشیهای تقلبی است. این طرح با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتورهای کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرک اجرا شده است. در این مطلب میخواهیم آموزش سامانه همتا در کنار انتقال مالکیت و … را با شما به اشتراک بگذاریم.
فهرست مطالب
سامانه همتا چیست؟
سامانه همتا مخفف عبارت «سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی» است و یکی از دستاوردهای دولت دوازدهم در برابر مقابله با گوشیهای قاچاق محسوب میشود که البته به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده است. این سامانه خدمات متنوعی را به کاربران ارائه میدهد که از میان آنها میتوان به رجیستر گوشی مسافری، استعلام اصالت گوشیها، فعال سازی و … اشاره کرد. کاربران برای ارتباط و استفاده از خدمات این سامانه میتوانند از طریق اپلیکیشن، پیامک، کد USSD یا سایت همتا اقدام کنند. با این حساب که اکنون یک تعریف کلی از این سامانه رجیستر کردن گوشی میدانیم، در ادامه این نوشتار به توضیح خدمات متنوع آن میپردازیم.
هنگام خرید موبایل چه مراحلی باید طی شود؟
ابتدا میخواهیم مراحلی که این روزها برای خرید گوشی باید طی شوند را بیان کنیم. بسته به اینکه میخواهید گوشی نو بخرید یا دست دوم، حتما باید یکی از مراحل زیر را طی کنید تا مشکلی از نظر رجیستری گوشی در آینده پیش نیاید.
مراحلی که باید هنگام خرید گوشی نو طی شوند
1. استعلام اصالت گوشی
در این مرحله باید با استفاده از کد IMEI درج شده روی جعبه دستگاه، استعلام اصالت بگیرید. آموزش این کار در ادامه مقاله آمده است. در نهایت باید پاسخ استعلام اصالت را با مشخصات گوشی تطابق دهید.
2. بررسی یکسان بودن کد IMEI روی جعبه گوشی و کد IMEI داخل گوشی
پس از اینکه تصمیم قطعی برای خرید گوشی گرفتید، دستگاه را روشن کرده و با شماره گیری کد #06#* شماره IMEI نمایش داده شده داخل گوشی را با IMEI درج شده روی جعبه تطابق دهید. اگر یکسان نبودند، به هیچ وجه آن گوشی را نخرید.
3. فعال سازی گوشی برای سیم کارت خریدار
حال که از اصالت کالا اطمینان کامل حاصل کردید، باید در کنار فروشنده و با استفاده از کد فعالسازی که روی جعبه یا کارت گارانتی گوشی وجود دارد، به فعال کردن گوشی بپردازید. آموزش انجام این کار در مراحل بعدی شرح داده شده است.
4. دریافت فاکتور معتبر که دارای مهر فروشگاه و کد IMEI است
پس از طی این مراحل، حتما یک فاکتور معتبر دارای مهر فروشگاه و کد IMEI ذکر شده روی فاکتور دریافت کنید تا در صورت نیاز، از طریق همین فاکتور پیگیریهای لازم را انجام دهید.
مراحلی که باید هنگام خرید گوشی دست دوم طی شوند
1. بازگرداندن دستگاه به تنظیمات کارخانه
قبل از هر چیز باید تنظیمات گوشی که قصد خرید آن را دارید، به حالت کارخانه برگردانید یا همان ریست فکتوری کنید. هدف از این کار این است که شاید اگر IMEI تقلبی در گوشی استفاده شده است، حذف شود و IMEI واقعی برگردد. بعد از انجام این کار با شماره گیری کد #06#* ، شماره IMEI نمایش داده شده داخل گوشی را با IMEI روی جعبه تطابق دهید. اگر یکسان نبودند، به هیچ وجه آن گوشی را نخرید.
2. استعلام اصالت
حال باید با استفاده از کد IMEI، یک استعلام اصالت بگیرید که آموزش آن در مراحل بعدی بیان شده است. دقت کنید که اطلاعات استعلام با مشخصات خود گوشی مطابقت داشته باشند.
3. انتقال مالکیت گوشی دست دوم
حال که نتایج مثبتی از مراحل قبلی به دست آوردهاید و گوشی تقلبی نیست، باید با کمک فروشنده، فرآیند انتقال مالکیت را از طریق سامانه همتا دنبال کنید. آموزش انتقال مالکیت دستگاه در ادامه این مطلب بیان شده است.
4. فعالسازی گوشی موبایل با سیم کارت جدید
بعد از اتمام مرحله انتقال مالکیت، یک پیام از HAMTA دریافت میکنید که حاوی کد فعالسازی همتا است. مطمئن شوید که اطلاعات IMEI این پیام با IMEI گوشی یکسان باشند. حال با کمک فروشنده، مراحل رجیستر کردن گوشی را که در این مطلب هم آورده شده، دنبال کنید.
5. دریافت فاکتور معتبر که دارای مهر فروشگاه و کد IMEI است
پس از طی این مراحل، حتما یک فاکتور معتبر دارای مهر فروشگاه و کد IMEI ذکر شده روی فاکتور دریافت کنید تا در صورت نیاز، از طریق همین فاکتور پیگیریهای لازم را انجام دهید.
برای استعلام اصالت گوشی از سامانه همتا چکار کنیم؟
پیش از این که یک گوشی چه نو و چه دست دوم را خریداری کنید، باید حتما آن را استعلام کنید و از قانونی بودن گوشی و همچنین تطابق مشخصات اعلامی از سامانه همتا با مشخصات خود گوشی مثل شماره IMEI، نام و مدل گوشی، شرکت وارد کننده و این که آیا گوشی قبلا روشن شده است یا خیر، اطمینان حاصل کنید. برای استعلام دستگاه، 2 روش اصلی وجود دارد که در ادامه هرکدام را شرح خواهیم داد.
1. راهنمای استعلام گوشی در سامانه همتا با کد دستوری
توجه داشته باشید که با راهاندازی سامانه همتا همه گوشیهایی که قانونی وارد میشوند، میبایست بر روی جعبه آنها برچسبی با عنوان «رجیستریشده» درج شده باشد. این برچسب حاوی کد یک بار مصرف 15 رقمی است. پس حتما در زمان خرید به برچسب یاد شده دقت کنید تا از این طریق بتوانید از اصالت محصول باخبر شوید.
برای اطمینان از اصالت کالا، شما نیاز به کد IMEI خواهید داشت. این کد در روی جعبه، پشت باتری و یا در همه گوشیهای موبایل با وارد کردن کد #06#* قابل مشاهده خواهد بود. از طرف دیگر شما باید شناسه IMEI گوشی که از طریق کد #06#* به دست میآورید را با شمارهای که روی جعبه درج شده است، تطبیق دهید.
برای اطمینان از اصل بودن گوشی ابتدا کد #7777* را با هر سیم کارتی شماره گیری کرده و از منوی ظاهر شده، گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید.
حال در منوی ظاهر شده، کد 15 رقمی IMEI خود را وارد کنید.
اگر این کد را به صورت صحیح وارد کنید، اساماسی حاوی نام گوشی، کارخانه سازنده، شرکت وارد کننده و همینطور مشخصاتی از این دست دریافت خواهید کرد.
در صورتی که گوشی پیشتر با یک سیمکارت روشن شده باشد، مانند بالا پیام «این دستگاه قبلا با یک سیمکارت روشن شده است» را مشاهده خواهید کرد. همچنین اگر گوشی بهصورت قانونی وارد کشور شده باشد، پیام «شناسه دستگاه جز شناسههای قانونی ثبت شده است» را مشاهده میکنید.
2. راهنمای استعلام اصالت با وبسایت سامانه همتا
روش بعدی که برای استعلام اصالت میتوانید مدنظر داشته باشید، مراجعه به وبسایت این سامانه است. در این روش باید ابتدا یک حساب کاربری برای خودتان بسازید و سپس از اینجا وارد حساب شوید. پس از ورود بهحساب در صفحه اول میتوانید تمامی دستگاههای ثبت شده برای شماره تلفن خود را مشاهده کنید. برای استعلام اصالت باید از پنل سمت راست روی گزینه «استعلام اصالت دستگاه» کلیک کنید.
در پنجره باز شده در کادر اول ابتدا کد IMEI دستگاه مدنظر را وارد کرده و پس از وارد کردن عبارت امنیتی روی جستجو کلیک کنید.
در همان لحظه میتوانید نتیجه را در یک پنجره جدید مشاهده کنید.
در صورتی که دستگاه قانونی باشد، پیام بالا را دریافت میکنید. در غیر این صورت غیرقانونی بودن، مسافری بودن یا دیگر موارد بهاطلاع شما خواهد رسید. در اینجا نیز میتوانید در صورتی که گوشی قبلا با یک سیمکارت روشن شده باشد، از این موضوع مطلع شوید.
روش رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا
در ادامه به صورت تصویری و گام به گام، راهنمای ثبت در سامانه همتا را به شما آموزش خواهیم داد. برای رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا میتوانید از روشهای مختلفی مانند اپلیکیشن همتا، از طریق شمارهگیری کد #7777* و یا سایت همتا اقدام کنید که در همه روشهای بیان شده، مراحل انجام کار یکسان خواهد بود.
1. نحوه ی افزودن گوشی در سامانه همتا از طریق کد #7777*
- سیم کارت را در گوشی وارد میکنیم.
- ابتدا کد #7777* که در بالا معرفی کردیم را با گوشی خود شمارهگیری میکنیم.
- بعد از این مرحله از لیست نشان داده شده گزینه مربوط به فعالسازی یعنی 2 را وارد میکنیم.
- در مرحله بعد باید کد 15 رقمی IMEI را بدون هرگونه ممیز، خط تیره یا … وارد کنیم.
- حالا شماره سیم کارت درون گوشی میبایست وارد شود.
- در مرحله بعد کد فعالسازی همتا که روی جعبه درج شده است را وارد کنید.
- بعد از این مرحله عدد 1 باید برای تایید وارد شود. حالا باید منتظر دریافت پیام تایید از سوی سامانه همتا باشید.
- بعد از دریافت پیامک تایید میتوانید با خیال راحت از گوشی خود استفاده کنید.
2. آموزش مراحل ثبت گوشی در سامانه همتا از طریق اپلیکیشن سامانه همتا
هرچند به نظر میرسد که استفاده از کد دستوری روش آسانتری است، اما با استفاده از اپلیکیشن سامانه همتا نیز میتوان این کار را انجام داد. برای این کار کافی است این اپلیکیشن را دانلود کرده و نسبت به نصب آن اقدام کنید. حالا کافی است سایر مراحل را براساس توضیحات اپ طی کنید.
البته قبل از شروع کار با اپلیکیشن یاد شده میبایست شماره تلفن خود را وارد کرده و در مرحله بعد پیامی که حاوی کد فعال سازی رجیستری گوشی سامانه همتا است برای شما ارسال میشود. کد را در محل مربوطه یعنی مرحله بعدی ورود به اپلیکیشن وارد کنید. حالا میتوانید با خیال راحت از خدمات این اپلیکیشن بهرهمند شوید.
حالا برای رجیستر کردن گوشی باید گزینه «فعالسازی» را برگزینید.
سپس در مراحل بعدی شماره تلفن، کد IMEI دستگاه و همینطور کد فعالسازی همتا را در کادری که اپلیکیشن در اختیار شما قرار میدهد وارد کنید.
در نهایت نیز میبایست بر روی دکمه «فعالسازی» ضربه بزنید.
3. راهنمای مراحل رجیستر کردن گوشی از طریق سایت سامانه همتا
در سایت همتا نیز میتوانید گوشی را رجیستر کنید. برای استفاده از این روش باید همانطور که پیشتر گفتیم یک حساب کاربری در سایت همتا ایجاد و وارد آن شوید. سپس در صفحه اول باید از پنل سمت راست روی گزینه «فعال سازی دستگاه سیمکارتخور» بزنید.
حالا اطلاعات مورد نیاز را در کادر باز شده در سمت چپ صفحه وارد و در نهایت روی گزینه «فعالسازی» کلیک کنید.
آموزش انتقال مالکیت گوشی موبایل در سامانه همتا
همانطور که میدانید، همه دارندگان گوشیهای موبایل بعد از اجرای طرح رجیستری میبایست اگر قصد فروش گوشی را دارند، در زمان فروش مالکیت آن را انتقال دهند و در سامانه ثبت کنند. بدین منظور این دسته از افراد میبایست در سامانه همتا (سایت، اپ، کد دستوری #7777*) گزینه انتقال مالکیت گوشی را برگزینند.
1. راهنمای انتقال مالکیت با کد دستوری سامانه همتا
در این روش باید پس از شمارهگیری کد دستوری #7777* گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کنید. در مرحله بعدی، پیغامی برای شما نمایش داده میشود که شناسههای IMEI تحت مالکیت سیمکارت شما را نمایش میدهد که میبایست IMEI گوشی که قصد فروش آن را دارید وارد کنید. بعد از این مرحله میبایست شماره تلفن خریدار گوشی را وارد کنید.
پس از آن IMEI و شماره تلفنی که وارد کردهاید دوباره نشان داده میشوند که باید در روش کد دستوری با وارد کردن عدد 1، این موضوع تایید شود. در مرحله بعد با تایید اطلاعات دستگاه شما به شماره فردی که قصد فروش به آن را دارید انتقال مییابد.
در نهایت یک کد فعالسازی همتا برای سیم کارت خریدار ارسال میشود که با استفاده از آن، باید به رجیستری گوشی بپردازد که در مرحله قبل به صورت کامل به این موضوع پرداختیم.
2. آموزش انتقال مالکیت گوشی در اپلیکیشن سامانه همتا
در اپلیکیشن باید در زبانه داشبورد، گزینه «انتقال مالکیت» را انتخاب کنید.
در صفحه بعدی میتوانید به 2 روش مختلف با شماره تلفن یا کد ملی خریدار، فرایند انتقال مالکیت را انجام دهید.
پس از انتخاب هر کدام از این گزینهها، در صفحه بعدی باید ابتدا شماره تلفن خریدار را وارد کرده و سپس با گزینه «انتخاب دستگاه» دستگاهی که قصد مالکیت آن را دارید را انتخاب کنید.
در نهایت روی گزینه «انتقال مالکیت» بزنید. کد فعالسازی برای خریدار ارسال خواهد شد.
3. آموزش انتقال مالکیت از طریق وبسایت سامانه همتا
در صورتی که میخواهید از طریق سایت مالکیت گوشی را انتقال دهید، باید پس از ورود به حساب کاربری خود در سایت همتا، در بخش «مدیریت دستگاهها» ابتدا دستگاهی که میخواهید انتقال دهید را تیک زده و روی گزینه «انتقال مالکیت/فروش» در بالای جدول کلیک کنید.
در پنجره باز شده میتوانید هم با استفاده از شماره ملی یا شماره تلفن خریداری، مالکیت دستگاه را به فرد موردنظر انتقال دهید.
در نهایت روی گزینه «انتقال مالکیت» کلیک کنید تا فرایند انتقال مالکیت انجام شود.
راهنمای افزودن تلفن همراه به سامانه همتا
اگر گوشی دارید که قبل از طرح رجیستری از آن استفاده میکردید، میتوانید با استفاده از این روش آن را به مالکیت سیم کارت خود درآورید. دقت داشته باشید که برای انجام این کار باید حتما از سیم کارتی که قبل از شروع طرح رجیستری روی دستگاه بوده استفاده کنید.
1. راهنمای افزودن گوشی از طریق اپلیکیشن سامانه همتا
در اپلیکیشن همتا باید برای اضافه کردن گوشی، در صفحه اول روی «افزودن دستگاه» کلیک کنید.
در صفحه بعدی کد IMEI دستگاه خود را وارد و دستگاه را ثبت کنید.
2. آموزش اضافه کردن دستگاه از طریق سایت همتا
برای انجام این کار ابتدا به سایت همتا مراجعه کرده و وارد شوید. برای ورود میتوانید از شماره سیم کارت استفاده کرده و یا ثبت نام کرده و با استفاده از کد ملی وارد شوید. در این بخش با شماره سیم کارت وارد سامانه میشویم. سپس روی گزینه «افزودن دستگاه» در صفحه اول کلیک کنید.
در صفحه بعدی کد IMEI دستگاه را وارد کنید.
اگر دستگاه شما دو سیم کارت دارد، سامانه به صورت خودکار به شما هشدار میدهد تا شماره IMEI دوم را هم وارد کنید. پس از کلیک روی «ثبت» در بخش مدیریت دستگاهها میتوانید IMEIهای خود را به همراه اطلاعات گوشی مشاهده کنید.
سخن پایانی
در این مطلب آموزش سامانه همتا تمام مواردی که باید درباره رجیستر کردن گوشی بدانید را با هم مرور کردیم. ابتدا به سامانه همتا و مواردی که باید هنگام خرید گوشی نو و دست دوم توجه شود پرداختیم و سپس روشهای مختلف ثبت گوشی در سامانه همتا از طریق کد دستوری، اپلیکیشن و سایت همتا را معرفی کردیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. دیدگاههای خود را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.
سلام. باز شدن گوشی برای تست گوشی و انجام رجیستری می باشد که بعد بتوانند گوشی را به هر کسی که دوست دارند بفروشند. اکثر گوشی ها به صورت مسافرتی رجیستر شده اند. به همین خاطر این اتفاقات رخ می دهد و مشتریان فکر می کنند که گوشی کار کرده است. اما ترجیحا گوشی را پلمپ خریداری کنید. علت تفاوت قیمت در بازار نیز به خاطر سفارش کشورهای مختلف بودن گوشی است. البته بخاطر سو استفاده فروشندگان نیز از اطلاعات کم مشتریان است. در هر صورت برای اینکه از مدل دقیق نسخه اصلی گوشی می خواهید مطلع شوید می توانید از طریق سایت gsmarena نام دقیق آن را بیابید. برای مثال مدل دقیق نوت 10 پلاس ساخت کشور چین SM-N9750/DS است. ضمنا نوت 10 پلاس نسخه 5G نیز دارد که میتونه اختلاف قیمت آن به همین خاطر نیز باشد.