مانیتورهای اولترا واید (Ultra Wide) گزینههای مناسبی برای انواع فعالیتها نظیر گیمینگ، برنامه نویسی و کارهای گرافیکی بوده و میدان دید بیشتری برای چشم فراهم میکنند. در ادامه بهترین مانیتورهای اولترا واید سال 2019 را با هم مرور میکنیم.
مانیتورهای اولترا واید جایگزین بسیار مناسبی برای مولتی مانیتورها هستند و صفحه نمایش وسیعی را بدون حاشیههای مزاحم در اختیار کاربر قرار میدهند. در واقع اگر یک کاربر خلاق و یا یک گیمر حرفهای هستید و ترجیح میدهید که از مانیتورهای عریضتر از حالت 16:9 برای فعالیتهای خود استفاده کنید، پیشنهاد میشود در ادامه این مقاله با ما همراه بوده و بهترین مانیتورهای اولترا واید سال 2019 را با پلازا مرور کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- مانیتور اولترا واید چیست؟
- بهترین مانیتورهای اولترا واید برای گیمینگ، برنامه نویسی و چشم
- بهترین مانیتور اولترا واید: سامسونگ CF791
- بهترین مانیتور اولترا واید برای گیمنیگ: Alienware AW3418DW
- بهترین مانیتور اولترا واید برای Mac: ال جی 34WK95U-W
- بهترین مانیتور اولترا واید با فناوری G-Sync: ایسر Predator گیمینگ X34
- بهترین مانیتور اولترا واید برای ویرایش ویدیو: BenQ EX3501R
مانیتور اولترا واید چیست؟
مطمئنا شما هم تا به حال چشمتان به مانیتورهای فوق عریض و منحنی شکل افتاده است و ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که کارایی این مانیتورها به چه صورت است و بیشتر برای کدام دسته از کاربران توصیه میشود. باید گفت در گذشته مانیتورها (از نوع CRT) ابعادی در حدود 4:3 داشته و بیشتر به شکل مربع بودند که بعدها با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و همزمان با ورود مانیتورهای LCD این نسبت ابعادی تغییر پیدا کرد و مانیتورهای جدید با ابعاد 16:10 روانه بازار شدند که از رزولوشن به مراتب بالاتری برخوردار بودند.
پس از گذشت مدت زمانی اندک مانیتورها و تلویزیونها با نسبت ابعاد 16:9 ساخته شدند که امروزه شاهد این نسبت تصویر در اغلب تلویزیونها نیز هستیم. اما تحول دنیای دیجیتال به این نسبت ابعاد ختم نشد و در حال حاضر مانیتورهای Ultra Wide و فوق عریض با نسبت ابعاد 21:9 در بازار موجود هستند که دید محیطی بیشتر به کاربر داده و در واقع هماهنگی بیشتری با چشم کاربر دارند.
همانطور که میدانید در بازیهای شوتر، مولتی پلیر و یا حتی فوتبال، میدان دید بیشتر به گیمر کمک میکند که بازی را به نفع خود به اتمام برساند، پس داشتن یک مانیتور اولترا واید برای گیمرهای حرفهای میتواند بسیار ارزشمند باشد. گفتنی است اکثر بازیهای امروزی از نسبت ابعاد 21:9 به خوبی پشتیبانی کرده و گیمر با کمبود محتوا روبهرو نخواهد شد.
اما آیا این مانیتورهای فوق عریض تنها برای گیمینگ مناسب هستند؟ باید گفت خیر. مطمئنا شما هم تجربه تماشای فیلم در تلویزیون و یا مانیتورهایی را دارید که با دو حاشیه سیاه در بالا و پایین تصویر احاطه شدهاند. در حقیقت از آنجا که بسیاری از دوربینهای فیلمبرداری سینمایی از نوع اولترا واید هستند، در نتیجه تصاویر ضبط شده نسبت ابعاد 21:9 را دارند که در تلویزیونهای معمولی پشتیبانی نمیشود، پس اگر تمایل دارید که فیلمهای بهروز سینما را بدون هیچ حاشیه سیاه رنگی، تماشا کنید، استفاده از مانیتورهای اولترا واید به شما پیشنهاد میشود.
البته استفاده از مانیتورهای اولترا واید تنها به گیمینگ و تماشای فیلم خلاصه نمیشود. احتمالا برای شما هم پیش آمده که پنجرههای بسیاری روی صفحه دسکتاپ خود باز کرده باشید و احساس کنید فضای کافی در اختیار ندارید. و یا در هنگام ترجمه یک متن، مدام مجبور هستید بین صفحه Word و پنجره مرورگر خود سوییچ کنید؛ و یا در هنگام فتوشاپ و ادیت یک فایل ویدیویی با کمبود فضا مواجه شده و از آنجا که نمیتوانید تمام نوارها و ابزارهای موردنیاز خود را روی صفحه بگذراید، مرتبا بین آنها سوییچ کنید؛ در تمام این حالات حضور یک مانیتور اولترا واید میتواند این مشکلات را برطرف کرده و فضای کافی در اختیار کاربر بگذارد.
ممکن است با خود بگویید که مولتی مانیتورها وظایف یک مانیتور Ultra Wide را به خوبی انجام میدهند و با داشتن یک مولتی مانیتور نیازی به خرید یک مانیتور اولترا واید نخواهد بود. در پاسخ به این تصور باید گفت که تجربه کار با مانیتورهای فوق عریض بسیار متفاوت و لذتبخشتر از مولتی مانیتورها است. در حقیقت علاوه براینکه استفاده از چند مانیتور بر روی میز کار موجب شلوغی و آشفتگی شده و البته برق مصرفی نیز بیشتر میشود، به دلیل تراکم پیکسلی بالایی که دارند نیز بار بیشتری به کارت گرافیک تحمیل میکنند. در مقابل مانیتورهای اولترا واید ظاهری زیبا و جمع و جور داشته و برخلاف مولتی مانیتورها مشکل شکست تصویر نیز ندارند.
بهترین مانیتورهای اولترا واید برای گیمینگ، برنامه نویسی و چشم
در ادامه بهترین مانیتورهای اولترا واید برای چشم، کارهای گرافیکی و برنامهنویسی را با هم مرور خواهیم کرد. همچنین اگر قصد دارید چند مانیتور را بهم متصل کرده و به عنوان یک مولتی مانیتور از آن استفاده کنید، پیشنهاد میشود مطلب آموزشی «چطور چند مانیتور را به یک کامپیوتر وصل کنیم» را که پیشتر در پلازا منتشر شده است را مطالعه کنید.
بهترین مانیتور اولترا واید: سامسونگ CF791
مانیتور اولترا واید سامسونگ CF791 را میتوان یک قطعه سختافزاری بینقص تعریف کرد. طراحی این مانیتور بسیار شیک و حرفهای انجام شده و رنگهای تصاویر از زوایای مختلف بسیار عالی دیده میشوند. سامسونگ CF791 در کنار اینکه رنگهای باکیفیت و درخشانی را در معرض دید کاربر میگذارد، از نسبت کنتراست 940:1 نیز بهره میبرد که سبب شده این مانیتور اولترا واید یک سروگردن بالاتر از رقیبان خود در بازار قرار بگیرد.
این سطح از کیفیت بر روی یک صفحه نمایش 16:9 بسیار عالی و چشمگیر تلقی میشود اما حقیقت این است که مشاهده چنین کیفیتی بر روی یک نمایشگر بزرگ و وسیع 21:9 که یک منحنی نسبتا عمیق دارد، بسیار دیدنیتر و چشمنوازتر میشود. همچنین به لطف بهرهمندی از نرخ رفرش 100 هرتزی و تکنولوژی اختصاصی AMD به نام FreeSync، نمایش ویدیو روی این مانیتور بسیار عالی و روان انجام میشود.
قابل ذکر است که این دستگاه از یک طراحی خارجی ساده و در عین حال شیک بهره میجوید. مانیتور اولترا واید سامسونگ مدل CF791 از پورتهای متنوعی نظیر دو پورت HDMI، یک دیسپلی پورت (DisplayPort) و دو عدد پورت USB-A پشتیبانی میکند. در آخر میتوان گفت که مانیتور سامسونگ CF791 به یک طراحی خارجی زرق و برق دار نیازی ندارد چرا که اندازه، وضوح و رزولوشن آن به خوبی توانسته است این مانیتور اولترا واید را به یک ابرقدرت در میان رقیبان تبدیل کند. مانیتور اولترا واید سامسونگ CF791 حدود 800 دلار قیمت داشته و جزو مانیتورهای فوق عریض مقرون به صرفه محسوب میشود.
بهترین مانیتور اولترا واید برای گیمنیگ: Alienware AW3418DW
مانیتور اولترا واید Alienware با سایز 34 اینچی خود میتواند گزینه بسیار خوبی برای گیمرهای حرفهای باشد. این مانیتور با ابعاد 21:9 و افزایش دید محیطی، جذابیت یک بازی را برای گیمر دوچندان میکند. مانیتور اولترا واید Alienware مدل AW3418DW از نرخ رفرش 120 هرتزی بهره میبرد و کاربر میتواند بازیهای خیلی سریع را نیز بدون هیچ مشکلی اجرا کند. این مانیتور فوق عریض از تکنولوژی G-Sync بهره برده و کاربر 6 دکمه منو برای انتخاب حالتهای مختلف را خواهد داشت. در حقیقت کاربر میتواند با انتخاب حالتهای اورکلاک اتوماتیک، Dark Stabilization و کنترل کنتراست و روشنایی به خوبی از این مانیتور اولترا واید مطابق نیاز خود استفاده کند. گفتنی است رزولوشن این مانیتور اولترا HD بوده و حدود 3440 در 1440 پیکسل دارد. پشت مانیتور اولترا واید Alienware مدل AW3418DW با چند نوار LED تزئین شده است که البته اگر مطابق با سلیقه کاربر نباشد، میتواند آن را از منوی تنظیمات مانیتور خاموش کند. گفتنی است نحوه قرارگیری پورتهای این مانیتور کمی غیرهوشمندانه طراحی شده است. در واقع شما میتوانید پورتهای مختلف این مانیتور فوق عریض را از پایین و در قسمت عقب آن پیدا کنید. این نمایشگر از یک پورت DisplayPort 1.2، یک پورت HDMI 1.4 و چهار پورت USB 3.0 به خوبی پشتیبانی میکند. این دستگاه جزو نمایشگرهای گران قیمت بازار محسوب شده و حدود 1000 دلار قیمت دارد.
بهترین مانیتور اولترا واید برای مک: ال جی 34WK95U-W
اگر به دنبال یک مانیتور اولترا واید هستید اما نمیخواهید که رزولوشن را فدای سایز نمایشگر کنید، مانیتور اولترا واید ال جی مدل 34WK95U-W به شما پیشنهاد میشود. این مانیتور فوق عریض از رزولوشن 5120 در 2160 پیکسل بهره جسته و مجهز به یک پنل Nano-IPS و HDR است. این نمایشگر کاملا مسطح است و احتمالا باید مکان مناسبی را برای آن اختصاص دهید.
مانیتور اولترا واید ال جی مدل 34WK95U-W از پورتهای تاندربولت 3، یک پورت USB-C، دو پورت HDMI، یک دیسپلی پورت و دو عدد پورت USB-A بهره میبرد. توصیه میشود این مانیتور را به دیوار وصل نکنید؛ چرا که در این صورت دسترسی به پورتها کمی مشکل خواهد شد. همچنین در صورتیکه نمایشگر به دیوار متصل شود امکان استفاده از جوی استیکی که برای کنترل منو و تغییر تنظیماتی نظیر کنترل دستی دمای رنگها، حالتهای مختلف تصاویر و تنظیم اشباعیت رنگها، در پشت این مانیتور تعبیه شده است، خیلی مشکل میشود.
تحقیقات نشان میدهد که این مانیتور ال جی علاوه بر برخورداری از رزولوشن بالا از 90 درصد گاموت رنگی AdobeRGB نیز پشتیبانی میکند. حطای رنگی این نمایشگر تنها چیزی در حدود 1.1 بوده و منحنی گاموت آن 2.2 است که در میان مانیتورهای اولترا واید رده بالا، بهترین است. قابل توجه است که هیچکدام از فناوریهای FreeSync و G-Sync در این مانیتور به کار نرفته است و نرخ رفرش استاندارد آن 60 هرتز است که مشخصا برای اجرای برخی از بازیهای ویدیویی مقدار مناسب و کافی نیست. با این حال اگر به دنبال یک مانیتور اولترا واید ال جی قدرتمند برای مک هستید، نمایشگر ال جی مدل 34WK95U-W گزینه خوبی برای انتخاب است. گفتنی است این مانیتور فوق عریض با قیمت 1000 دلار در بازار به فروش میرسد.
بهترین مانیتور اولترا واید با فناوری G-Sync: ایسر Predator گیمینگ X34
در حال حاضر مانیتورهای گیمینگ بسیاری در بازار وجود دارد که از فناوری G-Sync نیز به خوبی پشتیبانی میکنند اما چنانچه به دنبال یک مانیتور اولترا واید فوق العاده و مخصوص گیمینگ میگردید که همه آپشنهای عالی را در خود داشته باشد، مانیتور اولترا واید ایسر Predator گیمینگ X34 به شما پیشنهاد میشود. این مانیتور رزولوشنی در حدود 3440 در 1440 داشته و نرخ رفرش آن در حدود 100 هرتز است. خاطر نشان میشود که در حالت اورکلاک نرخ رفرش این نمایشگر به 120 هرتز نیز میرسد. اگرچه میزان روشنایی این نمایشگر خیلی عالی نیست و تنها 300 nits است، اما همین اندازه برای یک صفحه نمایش غیر HDR کاملا کافی است.
گفتنی است به لطف بهرهمندی از پنل IPS، این دستگاه زوایای دید فوقالعادهای را برای کار و همچنین بازی برای کاربر فراهم میکند. قابل ذکر است که زمان پاسخگویی این نمایشگر 4 میلی ثانیه بوده و پشتیبانی رنگ آن نیز بسیار عالی و قدرتمند است. این مانیتور از عمق رنگ 8-Bit بهره برده و دقت رنگ آن در تمام طول صفحه بسیار عالی و قابل قبول است.
گفتنی است تکنولوژی G-Sync انویدیا به کار رفته در این مانیتور، سبب میشود که هیچگونه شکست تصویری پیش نیاید. در آخر باید گفت که مانیتور Ultra Wide ایسر Predator گیمینگ X34، بهترین مانیتور برای گیمرهای حرفهای است اما اگر تمایل دارید از تکنولوژی G-Sync نیز بهره ببرید، مطمئنا هیچ نمایشگر اولترا وایدی بهتر از ایسر Predator گیمینگ X34 نخواهد بود. این مانیتور با قیمت 800 دلار در بازار به فروش میرسد.
بهترین مانیتور اولترا واید برای ویرایش ویدیو: BenQ EX3501R
مانیتور اولترا واید بنکیو مدل EX3501R ظاهری فوق العاده حرفهای و شیک داشته و برای کاربران حرفهای پیشنهاد میشود. این نمایشگر از انحنای 1800R بهره برده و خوشبختانه دقت رنگ خود را فدای این شکل و شمایل نکرده است. این مانیتور اولترا واید یکی از بهترین نمایشگرهای موجود در بازار بوده و با رقیبان قدرتمندی نظیر سامسونگ، Dell و ال جی به خوبی مبارزه میکند.
مانیتور اولترا واید بنکیو مدل EX3501R رزولوشن 3440 در 1440 داشته و با اندازه 35 اینچی خود فضای کافی برای باز کردن پنجرههای متعدد و تایملاینهای طولانی ادیت و ویرایش ویدیو را در اختیار کاربر قرار میدهد. کنتراست این نمایشگر 1100:1 است و بیش از 330 nits روشنایی دارد. نمایشگر بنکیو مدل EX3501R مجهز به پورت HDMI، دیسپلی پورت، USB-A 3.1 و USB-C بوده و از HDR نیز به خوبی پشتیبانی میکند.
اگرچه این مانیتور مخصوص گیمینگ طراحی نشده است اما اگر کاربر بخواهد برای گیم و بازی نیز از آن استفاده کند، این نمایشگر وظیفه خود را به خوبی انجام میدهد. مانیتور Ultra Wide بنکیو مدل EX3501R نرخ رفرشی در حدود 100 هرتز داشته و فناوری FreeSync به کار رفته در آن از شکست تصاویر جلوگیری میکند. گفتنی است این مانیتور 550 دلاری با ظاهر حرفهای و دقت رنگ بالای خود، انتخاب بسیار مناسبی برای ویرایش ویدیو خواهد بود.
در این مقاله نگاهی به مانیتورهای اولترا واید داشته و مزایای استفاده از آنها را در مقایسه با مانیتورهای معمولی با هم مرور کردیم. در ادامه نیز نگاهی به بهترین مانیتورهای اولترا واید سال 2019 داشتیم که مطمئنا اگر به دنبال خرید یک مانیتور اولترا واید هستید، میتواند راهنمای خوبی برای شما به حساب آید.