استفاده از سنسور اثر انگشت گوشی یکی از امنترین راهها برای باز کردن قفل موبایل است. در این مطلب میخواهیم راهنمای جامعی از حسگر اثر انگشت گوشی یا سنسور اسکنر، از تاریخچه گرفته تا قابلیتهای مخفی آن را با هم مرور کنیم.
استفاده از اثر انگشت برای ورود به گوشی راهی بسیار ساده و در عین حال امن است که اکثر کاربران از آن استفاده میکنند. خوشبختانه امروزه دیگر سنسور اثر انگشت گوشی یا سنسور اسکن اثر انگشت یک ویژگی مخصوص پرچمداران نیست، بلکه گوشیهای میانرده و اقتصادی هم از این تکنولوژی بهره میبرند. تکنولوژی سنسور اثر انگشت هم از زمانهای ابتدایی خود پیشرفت زیاده داشته و دقیقتر و سریعتر است. در این مطلب قصد داریم مروری بر تاریخچه حسگر اثر انگشت و اولین گوشیهایی که از این تکنولوژی استفاده کردهاند را داشته به معرفی انواع و نحوه کارکرد حسگر اثر انگشت گوشی بپردازیم. در نهایت هم به نحوه استفاده و قابلیتهای مخفی آن میپردازیم.
فهرست مطالب
تاریخچه حسگر اثر انگشت در گوشی ها
اولین گوشی دارای سنسور اثر انگشت گوشی یا سنسور اسکن اثر انگشت در دنیا Pantech GI100 نام دارد که در سال 2004 عرضه شد. البته این گوشی ویژگیها دیگری مانند اعتبارسنجی با اثر انگشت و تماس سریع با اثر انگشت را هم در اختیار داشت.
اما این توشیبا بود که اولین گوشی دارای اسکنر اثر انگشت را به صورت گسترده عرضه کرد. این شرکت در سال 2007 دو گوشی G500 و G900 را عرضه کرد که هر دو از حسگر اثر انگشت پشتیبانی کرده و مبتنی بر ویندوز بودند. چند ماه پس از آن هم اچ تی سی با گوشی HTC P6500 به این جمع ملحق شد.
انقلاب استفاده از حسگر اثر انگشت گوشی یا سنسور اسکن اثر انگشت به صورت مدرن از گوشی آیفون 5 اس در سال 2013 آغاز شد. پس از این بود که تمام تولیدکنندگان گوشی سعی کردند تا این ویژگی را به گوشیهای خود اضافه کنند. این تولید کنندگان همواره تلاش میکردند تا این تکنولوژی را به صورت دقیقتر و سریعتر ارائه دهند. هدف از این ویژگی در ابتدا تنها باز کردن قفل گوشی بود اما بعدا در کارهای دیگر مانند پرداخت هم از آنها استفاده شد.
امروزه با پیشرفت این تکنولوژی، شاهد استفاده از حسگر اثر انگشت گوشی یا سنسور اسکن اثر انگشت در داخل صفحه نمایش گوشی هستیم. اولین گوشی دارای سنسور اثر انگشت درون نمایشگر ویوو ایکس 20 پلاس بود. نسخه پیشرفته این مدل که از سنسور اثر انگشت اولتراسونیک میبرد، برای اولین بار در سری سامسونگ گلکسی اس 10 به کار گرفته شد.
انواع حسگر اثر انگشت موبایل
سنسور اثر انگشت گوشی دارای انواع مختلفی است. امروزه در تمام گوشیهایی که با چنین سنسوری وارد بازار میشوند، میتوانید یکی از این نوع حسگرها را پیدا کنید. اما این حسگرها چه نام دارند و دقیقا چه تقاوتی با یکدیگر دارند؟
1. اسکنر اثر انگشت نوری گوشی
سنسور اثر انگشت نوری قدیمیترین روش ثبت و مقایسه اثر انگشت است. این سنسورها امروزه بیشتر در گوشیهای میانرده و در زیر نمایشگر قرار دارند. همانطور که از نام آن هم مشخص است، این تکنیک با استفاده از یک تصویر نوری و استفاده از الگوریتمها برای شناسایی الگوهای منحصربهفرد با تحلیل روشنترین و تاریکترین نواحی تصویر، کار خود را انجام میدهد.
درست مانند دوربینهای گوشی، این سنسورها هم دارای رزولوشن محدودی هستند که هر چه این مقدار افزایش یابد، سنسور میتواند جزئیات بیشتری را از تصویر اثر انگشت شما به دست آورد. از تفاوتهای اصلی این سنسورها با دوربین گوشی، ثبت تصاویر با کنتراست بسیار بالاتر است. این نوع از سنسورهای اثر انگشت معمولا تعداد دیود بیشتری در هر اینچ دارند تا این جزئیات را از نزدیکی ثبت کند. واضح است که وقتی انگشت خود را روی سنسور قرار میدهید، فضا بسیار تاریک میشود، بنابراین اسکنر نوری اثر انگشت گوشی، دارای چراغهای LED برای روشن کردن تصویر هنگام اسکن هستند. چنین طراحی معمولا برای یک گوشی هوشمند کمی حجیم است؛ در حالی که ساختار ظریف برای یک گوشی هوشمند بسیار مهم است.
از نکات منفی سنسورهای اثر انگشت نوری این است که به راحتی میتوان از آنها عبور کرد و امنیت پایینی دارند. از آنجایی که این تکنولوژی یک تصویر دو بعدی را ثبت میکند، استفاده از انگشتهای مصنوعی و حتی تصویر باکیفیت از یک اثر انگشت میتواند برای عبور از این نوع سنسور اثر انگشت گوشی استفاده شود. سنسورهای نوری روش خوبی برای حفاظت از اطلاعات حساس شما نیست و استفاده از آن رفته رفته کاهش مییابد. همچنین در صورت استفاده طولانی مدت نیز ممکن است پیکسلهای قسمتی که اثر انگشت با استفاده از آنها نور به انگشت شما میتاباند، با مشکلاتی هم مواجه شوند. مثلا دلیل تغییر رنگ حسگر اثر انگشت موبایل نیز ممکن است همین باشد. البته این مشکلات بیشتر در گوشیهایی که از پنلهای با کیفیت استفاده نمیکنند، روی میدهد.
2. حسگر اثر انگشت خازنی موبایل
سنسور اسکن اثر انگشت یا اسکنر اثر انگشت خازنی، معمولترین نوع حسگر در گوشیهای امروزی به دلیل امنیت زیاد آن است. همانطور که از نام آن هم برمیآید، بخش اصلی این اسکنرها را خازن تشکیل میدهد.
به جای ایجاد یک تصویر معمولی از اثر انگشت، سنسور اثر انگشت خازنی دارای مجموعهای از مدارهای خارنی کوچک است. از آنجایی که خازنها میتوانند بار الکتریکی را ذخیره کنند، اتصال آنها به صفحات رسانا در سطح اسکنر به آنها اجازه میدهد تا جزئیات یک اثر انگشت را تشخیص دهند. بار ذخیره شده در خازن زمانی که انگشت روی صفحات رسانا قرار میگیرد، اندکی تغییر میکند؛ این در حالی است که فضای خالی دارای هوا باعث میشود بار خازن چندان تغییر نکند. یک مدار همسازگر برای پیگیری این تغییرات وجود دارد که بعدا توسط یک تبدیلگر آنالوگ به دیجیتال ثبت میشوند.
پس از ثبت، دادههای دیجیتال میتوانند برای تشخیص ویژگیهای اثر انگشت مشخص و منحصر به فرد تحلیل شوند که برای انجام مقایسه در آینده، ذخیره میشوند. نکته جالب درباره سنسور اثر انگشت خازنی موبایل ها آن است که فریب آن بسیار دشوارتر از یک حسگر اثر انگشت نوری است. این نوع اسکنر را نمیتوان با تصویر اثر انگشت دور زد و فریب آن با یک انگشت مصنوعی هم بسیار دشوار است، چرا که مواد مختلف، بارهای متفاوتی از خود به جا میگذارند. تنها خطرات امنیتی این مدل، از طریق هک نرم افزاری یا سختافزای ایجاد میشوند.
درست مانند اسکنرهای نوری، هر چه تعداد خازنها بیشتر باشد، سنسور اثر انگشت خازنی دقت بیشتری خواهد داشت و میتواند پستی و بلندیهای اثر انگشت را به خوبی اسکن کرده و سطح امنیتی را افزایش دهد. این نوع حسگرها بیشتر در گوشیهای اقتصادی و ارزان قیمت، در دکمه کناری یا پاور گوشی یافت میشود.
3. سنسور اثر انگشت فراصوت (اولتراسونیک)
جدیدترین و پیشرفتهترین تکنولوژی اسکن اثر انگشت در گوشیهای هوشمند، سنسور اثر انگشت فراصوت است. برای ثبت جزئیات اثر انگشت در این مدل، سخت افزار این تکنولوژی شامل یک فرستنده و گیرنده فراصوت است. یک پالس فراصوتی به انگشت کاربر فرستاده میشود که بسته به پستی و بلندیها و سایر جزئیاتی که منحصر به هر اثر انگشت است، بخشی از پالس توسط انگشت جذب شده و بخشی از آن به سنسور اثر انگشت برمیگردد.
هیچ میکروفونی برای گوش دادن به این سیگنالهای بازگشتی وجود ندارد، بلکه یک سنسور وجود دارد که تنش مکانیکی را تشخیص داده و شدت پالس فراصوتی بازگشتی را در نقاط مختلف اسکنر محاسبه میکند. اسکن برای مدت طولانیتر باعث ثبت عمیقتر و اطلاعات سه بعدی دقیقتری از اثر انگشت اسکن شده میشود. ماهیت سه بعدی این روش ثبت اثر انگشت باعث میشود گزینه بهتری از نظر امنیت نسبت به اسکنر اثر انگشت خازنی گوشی باشد.
این نوع حسگرها در حال حاضر تنها در گوشیهای پرچمدار و ردهبالا مثل سری گلکسی S22 مورد استفاده قرار میگیرند.
حسگر اثر انگشت در موبایل ها چگونه کار می کند؟
در حالی که بیشتر حسگرهای اثر انگشت بر اساس اصول سختافزاری مشابهی کار میکنند، اجزای اضافی و نرم افزاری هم میتوانند نقش اساسی در نحوه کارکرد محصولات ارائه میدهند. به همراه سنسور اثر انگشت فیزیکی، یک آیسی اختصاصی وجود دارد که وظیفه تفسیر دادههای اسکن شده و انتقال آنها به شکلی کاربردی به پردازنده اصلی را برعهده دارد. تولیدکنندههای مختلف، الگوریتمهای اندکی متفاوت را نسبت به هم برای تشخیص ویژگیهای اصلی اثر انگشت استفاده میکنند که سرعت و دقت متفاوتی نسبت به هم دارند.
این الگوریتمها به طور معمول به نقاط اتمام خطوط و فرورفتگیهای اثر انگشت یا نقاط جدا شدن آنها دقت میکنند. اگر یک اثر انگشت اسکن شده با چند مورد از این جزئیات همخوانی داشته باشد، یک اثر انگشت صحیح تلقی میشود. به جای مقایسه یک اثر انگشت کامل در هر بار استفاده، مقایسه این جزئیات میزان پردازش مورد نیاز برای یک اثر انگشت را کاهش داده و خطاها را هنگام وجود اثر انگشت کثیف، کاهش میدهد و همچنین اجازه میدهد تا اثر انگشت به صورت ناقص هم شناسایی شود.
واضح است که این اطلاعات باید به صورت امن در دستگاه نگهداری شده و دور از دسترس کدهایی باشد که بتوانند آن را در خطر قرار دهند. به جای آپلود کردن این دادهها به صورت آنلاین، پردازندههای ARM این اطلاعات را به صورت امن در یک چیپ فیزیکی با استفاده از تکنولوژی Trustzone مبتنی بر محیط اجرایی امن (TEE) نگهداری میکنند. این محیط امن برای پردازشهای کریپتوگرافیک دیگر و ارتباط مستقیم با پلتفرمهای سختافزاری امن مانند سنسور اثر انگشت برای جلوگیری از هرگونه نفوذ نرمافزاری استفاده میشود. بخشهای تایید شده اطلاعات غیرشخصی مانند یک کلید رمز عبور، تنها میتواند توسط اپلیکیشنها و از طریق APIهای کلاینت TEE دسترسی یافته شوند.
این روش در پردازندههای کوالکام در معماری Secure MSM آن نهفته است و در اپل هم «قلمرو امن» (Secure Enclave) خوانده میشود؛ اما همه آنها بر اساس اصول یکسان عمل میکنند؛ یعنی امن نگه داشتن دادهها در بخشی مجزا از پردازنده که نمیتوانند توسط اپلیکیشنهایی که در محیط معمولی سیستم عامل عمل میکنند، دسترسی یابند. اتحادیه FIDO (هویت سریع آنلاین) پروتکلهای کریپتوگرافیک قوی توسعه داده که از این نواحی سختافزاری امن برای ارتباطات هویت سنجی بدون پسوورد بین سختافزار و سرویسها استفاده میکنند. بنابراین با استفاده از اثر انگشت خود میتوانید به یک وبسایت یا فروشگاه آنلاین، بدون اینکه دادههای منحصر به فرد شما گوشیتان را ترک کند، وارد شوید. این کار از طریق ارسال کلیدهای دیجیتال به جای اطلاعات بیومتریک به سرورها صورت میگیرد.
آموزش فعال کردن حسگر اثر انگشت موبایل در اندروید
در این بخش میخواهیم نحوه فعالسازی اسکنر اثر انگشت را در گوشی اندروید بیان کنیم. نمونه زیر برای گوشیهای سامسونگ است اما سایر گوشیها هم باید تنظیمات تقریبا مشابهی داشته باشند.
برای فعال کردن سنسور اثر انگشت به منوی تنظیمات (Settings) رفته و گزینه Lock screen and security را انتخاب کنید.
روی گزینه Fingerprint Scanner زده و سپس Continue را انتخاب کنید.
برای استفاده از سنسور اثر انگشت به صورت امن، باید ابتدا یک الگو، پین یا پسوورد برای گوشی تعیین کنید. یکی از روشهای دلخواه خود را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که اگر قبلا این کار را انجام دادهاید، میتوانید به مرحله بعد بروید.
حال میتوانید اثر انگشت خود را وارد کنید. یکی از انگشتان خود را روی حسگر قرار داده و سپس بردارید. دوباره این کار را تکرار کنید. توجه داشته باشید که برخی از دستگاهها به شما اجازه میدهند تا انگشت خود را روی حسگر بکشید.
حال اثر انگشت شما ثبت شده است. میتوانید برای اضافه کردن اثر انگشتی دیگر، روی گزینه Add زده و یا برای ادامه، گزینه Done را انتخاب کنید.
حال دستگاه از شما میپرسد که آیا میخواهید باز کردن با سنسور اثر انگشت را فعال کنید؟ گزینه Turn ON را برای فعالسازی انتخاب کنید.
کار شما تمام است. برای احتیاط بیشتر میتوانید دستگاه خود را یک بار ریستارت کنید.
ناپدید شدن گزینه اثر انگشت در گوشی
برخی کاربران با بهروزرسانی به اندروید 11 با مشکل جدیدی در ارتباط با اثرانگشت گوشی مواجه شدند. به گفته کاربران این مشکل، ناپدید شدن گزینه اثر انگشت شیائومی و دیگر گوشیها است. در بیشتر موارد این مشکل یک مشکل نرمافزاری است. به همین خاطر در مرحله اول، پیشنهاد میشود یک بار گوشی را ریستارت کنید و ببینید مشکل برطرف شده است یا خیر.
در غیر این صورت حتما گوشی را به آخرین نسخه اندروید که برای گوشی شما منتشر شده آپدیت کنید. ممکن است این ناپدید شدن گزینه اثر انگشت سامسونگ، از یک باگ در سیستم باشد و شرکت سازنده گوشی، برای حل آن یک آپدیت را منتشر کرده باشد.
در صورتی که مشکل با آپدیت کردن هم حل نشد، یک بار گوشی را در حالت Safe Mode بالا بیاورید. اگر در این حالت، بدون مشکل به گزینه اثرانگشت دسترسی پیدا کردید، پس دلیل اصلی ناپدید شدن آن، یکی از برنامههایی است که روی گوشی نصب کردید، باید این برنامه را پیدا و آن را از گوشی حذف کنید.
در مرحله بعدی میتوانید کش گوشی را پاک کنید. اگر باز هم مشکل حل نشد، آخرین راه چاره، ریست فکتوری است. از گوشی و تمام اطلاعاتی که در آن نیاز دارید، بکاپ بگیرید و یک بار گوشی را ریست فکتوری کنید.
چگونه کارایی سنسور اثر انگشت گوشی اندرویدی خودمان را افزایش دهیم؟!
اگر با باز کردن دستگاه خود از طریق سنسور اثر انگشت مشکل دارید، میتوانید کارهایی را برای بهبود کارایی و افزایش دقت آن انجام دهید.
معمولاً اسکنر اثر انگشت پشت گوشی، در کنار گوشی یا زیر نمایشگر قرار دارد. اما گاهی ممکن است کاربران در استفاده از سنسور اسکن اثر انگشت خود به دنبال کد تست اثر انگشت سامسونگ یا کد تست اثر انگشت هواوی ، تغییر انیمیشن اثر انگشت ، قفل اثر انگشت با دوربین ، قفل اثر انگشت با دوربین عقب ، عکس گرفتن با اثر انگشت یا جواب تماس با اثر انگشت باشند. بنابراین، در ادامه مطلب روشها و برنامههایی برای استفاده از این قابلیتها معرفی میشود.
برای استفاده از این قابلیتهای حسگر اثر انگشت در قفل اثر انگشت همه موبایل ها مراحل زیر را دنبال کنید:
- برای تغییر انیمیشن اثر انگشت گوشی، میتوانید این گزینه را در همان قسمت Fingerprints گوشی در تنظیمات گزینه Show animation when unlocking را غیرفعال کنید.
- با استفاده از برنامه Finger Print Applock میتوانید از قابلیت قفل اثر انگشت با دوربین استفاده کنید.
همچنین میتوانید از طریق مسیرهای زیر، به تنظیمات حسگر اثر انگشت کنار گوشی خود راه پیدا کنید:
- iOS: Settings > Touch ID & Passcode > Fingerprints
- Android: Settings > Security > Device/Phone Security
البته این مسیر برای گوشیهای اندرویدی میتواند بسته به گوشی شما متفاوت باشد. در گوشیهای پیکسل، این قسمت Pixel Imprint نام دارد در حالی که در گوشیهای سامسونگ، Fingerprint Scanner خوانده میشود. در زیر میتوانید مراحل بهبود عملکرد سنسور اثر انگشت را یاد بگیرید.
اثر انگشت خود را بیش از یک بار ثبت کنید
این نکته بسیار ساده و در عین حال موثر است. اگر اکثرا گوشی خود را با یک انگشت مشخص باز میکنید اما گاهی در بار اول این اتفاق نمیافتد، میتوانید همان انگشت را دوباره در گوشی ثبت کنید. هم اندروید و هم iOS به شما اجازه میدهند تا چندین اثر انگشت ثبت کنید و هیچ قانونی وجود ندارد که بگوید همه آنها نمیتوانند مربوط به یک انگشت باشند.
با اینکه سیستم این اثر انگشت را به عنوان یک مورد جدید ثبت میکند، همین کار باعث افزایش دقت آن انگشت در باز کردن دستگاه میشود.
اثر انگشت خود را پس از بیرون آمدن از حمام به عنوان یک اثر انگشت جدید به گوشی بشناسانید
یکی از مواردی که ممکن است حسگر اثر انگشت موبال کار نکند، زمانی است که دستهای شما خیس و حتی چروکیده شده است. برای حل این مشکل میتوانید یک بار دیگر پس از بیرون آمدن از حمام، اثر انگشت خود را به گوشی بشناسانید. این اثر انگشت «جدید» به شما اجازه میدهد تا بدون توجه به شرایط دستتان، راحتتر بتوانید گوشی خود را باز کنید.
قابلیت های حسگر اثر انگشت گوشی
در این قسمت قصد داریم برنامههایی را معرفی کنیم که با استفاده از آنها میتوانید کارهای مختلفی با سنسور اثر انگشت گوشی خود انجام دهید. دقت داشته باشید برنامههایی که در زیر معرفی میشوند، از API اثر انگشت خود اندروید استفاده میکنند و نیازی نیست از بابت امنیت، نگران باشید. این اپلیکیشنها به صورت خودکار از اثر انگشتی که در گوشی ذخیره کردهاید استفاده میکنند.
1. App Lock
با استفاده از اپلیکیشن App Lock میتوانید برنامههای خود را قفل کنید تا فقط با اثر انگشت شما اجرا شوند. پس از اینکه برنامه را اجرا کردید، گزینه اثر انگشت را از قسمت پایین انتخاب کرده و یک الگو یا رمز را برای احتیاط و روش ثانویه وارد کنید. شما باید به برنامه اجازه دسترسی بدهید تا بتواند کار خود را انجام دهد. حال که وارد برنامه شدید، میتوانید اپلیکیشنهای دلخواه خود را قفل کنید. وقتی که اپلیکیشن مورد نظر را باز میکنید، با یک صفحه قفل شده مواجه میشوید که باید با حسگر اثر انگشت موبایل باز کنید.
2. Dactyl
Dactyl در زبان یونانی به معنی انگشت است که نام هوشمندانهای برای این برنامه محسوب میشود. با استفاده از این برنامه میتوانید از اثر انگشت خود به عنوان دکمه شاتر در بسیاری از برنامههای دوربین گوشی استفاده کنید. باید به Dactyl هم اجازه دسترسی بدهید. این برنامه برای برخی موبایل ها مانند پیکسل و نکسوس که حسگر اثر انگشت آنها در قسمت عقب گوشی قرار دارند، بهتر عمل میکند.
3. Fingerprint Quick Action
گوشی گوگل پیکسل یک ویژگی داشت که با پایین کشیدن انگشت در اسکنر اثر انگشت، پنل اعلانها نمایش داده میشد. برنامه Fingerprint Quick Action این قابلیت را برای سایر دستگاهها هم فراهم میکند. نکته خوب این است که برای استفاده از این ویژگی، نیازی نیست دستگاه شما روت شود. این برنامه هم از ویژگیهای دسترسی استفاده میکند و باید آن را فعال کنید. پس از این کار میتوانید کارهای مختلفی را برای یک بار زدن انگشت، دو بار زدن و یا سوایپ کردن روی حسگر تعیین کنید. از جمله کارهایی که میتوانید تعیین کنید، نمایش پنل اعلانها، اجرای اپلیکیشنها و … است.
دانلود برنامه Fingerprint Quick Action
4. LastPass
LastPass یک برنامه مدیریت پسوورد است که ابزارهای مختلفی را در خود جای داده و کاربری راحتی دارد. این برنامه از اسکنر اثر انگشت گوشی هم پشتیبانی میکند تا تمام پسووردهای شما، امنیت بیشتری داشته باشند. البته برنامههای مدیریت پسوورد دیگری هم وجود دارند که از این قابلیت پشتیبانی میکنند، ولی قطعا LastPass بهترین آنها است.
5. Journey
دفتر خاطرات و یادداشتها موارد کاملا شخصی هستند؛ بنابراین اگر میخواهید از یک اپلیکیشن یادداشت نویسی در اندروید استفاده کنید، Journey بهترین مورد است. این برنامه نه تنها ویژگیهای بسیار زیادی دارد، بلکه حریم شخصی هم در آن از اهمیت زیادی برخوردار است. وقتی از برنامه استفاده میکنید، به بخش Settings رفته و یک رمز عبور برای آن تعیین کنید. سپس گزینه اسکنر اثر انگشت گوشی را فعال کنید. اکنون تمامی نوشتههای شما در امنیت کامل قرار دارند.
6. Solo Photo
چیزی آزاردهندهتر از این نیست که عکسی را که گرفتهاید را به دوستتان نشان میدهید اما او به تمام عکسهای شما نگاه میکند. راه حل این مشکل، برنامه Solo Photo است. با استفاده از این برنامه میتوانید عکسی که میخواهید به دوستتان نشان دهید را انتخاب کرده و بقیه را قفل کنید. با این کار بقیه عکسها تنها با اثر انگشت شما باز میشوند.
حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره در خودروها
پس از گوشیها، حالا نوبت صنعت خودروسازی است که از ویژگی سنسور اثر انگشت استفاده کند. روشهای فعلی که برای باز کردن قفل و روشن کردن خودرو استفاده میشوند، میتوانند توسط سارقین به راحتی دور زده شوند. نایب رئیس شرکت Synaptics، گادفری چینگ (Godfrey Cheng) در رابطه با استفاده گسترده از ویژگیهای بیومتریک در خودروها میگوید گه این تکنولوژی به زودی در خودروها استفاده خواهد شد و یک قابلیت انقلابی خواهد بود. وی معتقد است که در سیستم جدید باید ترکیبی از تمامی حسها به جز چشایی و بویایی استفاده شود.
از سال 2012 شرکتهای خودروسازی فشار زیادی را از رقبایی مثل تسلا و همچنین کمپانیهای بزرگ فناوری موجود در «سیلیکون ولی» احساس میکنند و نبرد بزرگی برای کنترل کنسول مرکزی خودرو وجود دارد. شرکتهای خودروسازی نمیخواهند کنترل کنسول مرکزی خودرو را به CarPlay اپل یا اندروید اتوی گوگل بدهند. به همین دلیل شاهد تلاش بیش از پیش خودروسازان در این زمینه هستیم. شرکت هیوندای هم اواخر سال گذشته میلادی اعلام کرده بود که ویژگی باز کردن قفل و روشن کردن خودرو با اثر انگشت را به صورت محدود در خودروهای سانتافه 2019 خود به کار خواهد گرفت.
باز کردن قفل در و روشن کردن خودرو تنها برخی از ویژگیهای استفاده از اثر انگشت است، چرا که میتوان از آن برای ایجاد پروفایلهای کاربری استفاده کرد. با استفاده از این قابلیت، خودرو به صورت خودکار موقعیت صندلی، آینهها و … را بر اساس شخصی که پشت فرمان مینشیند، تنظیم میکند. قطعا آینده خودروسازی هم با استفاده از سنسور اثر انگشت بسیار هیجان انگیز خواهد بود.
جمعبندی
این مقاله اطلاعات جامعی را در ارتباط با سنسور اثر انگشت گوشی ارائه داد. همانطور که مشاهده شد سنسور اسکن اثر انگشت از قابلیتهای مختلفی برخوردار است که به روشها و با استفاده از برنامههای مختلف میتوان آنها را فعال کرد. برای بیان سوالات و نظرات خود میتوانید در بخش دیدگاههای پلازا با ما همراه باشید.
سنسور خودت یا گوشیت؟ اگه سنسور گوشیته که هیچی خراب شد رفت ولی اگه سنسوره خودته بیا من درستت می کنم