هنگامی که کمپانی بلک بری در سال 2011 تبلت پلی بوک را عرضه کرد امید زیادی به موفقیت آن بسته بود اما چنین امری حاصل نشد. ناکامی بلک بری در بازار با تولید گوشی های Z10 و Q10 مبتنی بر سیستم عامل بلک بری 10 در سال 2013 ادامه یافت. هر چند که امکان جستجو در اینترنت، خواندن کتاب های الکترونیکی، پخش موسیقی، اجرای بازی و قابلیت هایی از این دست همانند سایر تبلت ها و گوشی های هوشمند در این محصولات نیز وجود داشت اما آن ها قافیه را به رقبای اندرویدی و iOS خود باختند.
ویندوز فون ها نیز به سرنوشت کم و بیش مشابهی دچار شده و علیرغم برخورداری از قابلیت های زیاد با اقبال مشتریان مواجه نشدند. البته مایکروسافت همچنان به پشتیبانی از ویندوز موبایل 10 ادامه می دهد و هر از گاهی با بروزرسانی هایی سعی در بهبود آن دارد اما بنظر نمی رسد چنین تلاش هایی قاعده بازی را دگرگون سازد.
اما در این میان افرادی هستند که حتی به قیمت محروم شدن از دسترسی به بسیاری از اپلیکیشن های مختص اندروید و iOS حاضر به کنار گذاشتن ویندوز فون نبوده و به دلیل برخی ویژگی های خاص این سیستم عامل به آن وفادار مانده اند. یکی از این ویژگی های منحصر به فرد “کانتینیوم” است که از طریق آن می توان گوشی ویندوزی خود را به یک رایانه تبدیل کنید و برنامه های یونیورسال را بر روی آن اجرا و حتی از موس و کیبورد استفاده نمایید. و یا برنامه کاشی زنده (Live Tiles) که به شما این امکان را می دهد که دسترسی مستقیمی به یک برنامه خاص، یک صفحه اینترنتی و یا به قسمتی خاص از تنظیمات گوشی خود داشته باشید. پیچیده نبودن و در عین حال پیش پا افتاده نبودن رابط کاربری، نوتیفیکیشن های جالب توجه و بخش UWP vision ویندوز فون از دیگر دلایل علاقه ی بعضی کابران به این سیستم عامل بشمار می رود.
در حال حاضر شواهدی مبنی بر تمایل مایکروسافت برای توسعه ی ویندوز فون و سرمایه گذاری بیشتر بر روی آن وجود ندارد ولی همانطور که پیش تر نیز ذکر شد این شرکت همچنان به پشتیبانی از ویندوز موبایل 10 برای جلب رضایت مشتریان وفادار خود ادامه خواهد داد و علاقمندان می توانند کماکان از این سیستم عامل استفاده کرده و لذت ببرند اما هنگامی که مایکروسافت خبر قطع پشتیبانی از آن را اعلام کند شاید زمان کنار گذاشتن گوشی های لومیا و مهاجرت کاربران آن ها به سوی استفاده از پلتفرم های محبوب تر فرا برسد.