همانطور که مطلع هستید کشور ژاپن میزبان بازیهای المپیک 2020 خواهد بود. در این راستا شهروندان ژاپنی به تحویل گوشیهای از کار افتاده خود جهت بازیافت برای تولید مدالهای طلا، نقره و برنز تشویق میشوند.
تولید زباله یکی از مشکلات اساسی و جدی کره زمین محسوب میشود. در این راستا کشورها برنامههای آیندهنگرانهای را باید برای ساماندهی به زبالهها داشته باشند. یکی از زبالههای قابل توجه امروزی، گوشیها و گجتهای بلااستفاده است که اغلب قطعات آنها نیز قابل بازیافت هستند. دولت ژاپن نیز در این رابطه برنامههای زیادی برای استفاده از گوشیهای موبایل از کار افتاده دارد. در اقدامی جالب، قرار است که چشم بادامیها مدالهای طلا، نقره و برنز مسابقات المپیک 2020 توکیو را از گوشیهای بازیافتی تولید کنند. در این راستا از شهروندان خواسته شد تا گوشیهای بلااستفاده خود را جهت بازیافت به دولت اهدا کنند تا دولت بتواند مدلهای المپیک 2020 را از طریق بازیافت آنها تولید کند.
البته این بدین معنی نیست که مثلا یک گوشی نوکیا برای تولید موبایل فشرده شود، بلکه داستان متفاوت است. همانطور که در جریان هستید گوشیها از قطعات فلزی مختلفی تشکیل شدهاند. به گزارش رویترز، این فلزها از گوشی استخراج خواهند شد و فلزهای استخراج شده نیز در نهایت برای تولید مدال مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
خوب است بدانید این اولین بار نیست که گجتهای قدیمی برای بازیهای المپیک مورد استفاده قرار میگیرند. چراکه مدالهای المپیک و پارالمپیک زمستانی ونکوور نیز از فلز اشیای فناورانه از کار افتاده، تولید شده بودند. خوب است خاطر نشان کنیم، ژاپن از آوریل (اردیبهشت 1398) امسال میلادی شرع به ارائه جعبههای جمع آوری کمکهای مردمی در برخی ساختمانهای دولتی میکند. گفتنی است علاوه بر مردم شهر توکیو، شهروندان سایر مناطق نیز گوشیهای خود را به مقامات این شهر اهدا کردهاند. همچنین مغازههای سرویسدهنده اصلی ارتباطات توکیو (NTT DoCoMo) نیز در این اقدام مشارکت داشتهاند.
کلام آخر
همانطور که اشاره شد، این پروژه مزیتهای محیط زیستی فراوانی دارد. اما هدف اصلی آن کاهش بار اقتصادی هزینه المپیک 2020 است. بهطوریکه انتظار میرود این بازیها هزینهای بالغ بر 16.8 میلیارد دلار داشته باشند. با ما در بخش نظرات پلازا همراه باشید.