پشتیبانی از شبکه 5G و در پس آن سرعت دانلود بالا به یکی از ترندهای روز دنیای گوشیهای پرچمدار تبدیل شده است. اما سوال اینجاست آیا گوشیهای امروزی میتوانند از طرفیت حداکثری این شبکه استفاده کنند؟
در آغاز سال میلادی جاری خبرها درباره شبکه 5G و استفاده از آن در گوشیهای هوشمند بیشتر و بیشتر شد. در واقع بسیاری از کاربران گوشیهای هوشمند امیدوارند تا در سایه استفاده از این فناوری جدید بتوانند فیلمهای 3 بعدی با کیفیت بالا را توسط گوشیهای خود دانلود کنند. با این حال آیا فکر میکنید که این موضوع امکانپذیر است؟ و با یک شبکه 5G امکان دانلود چنین محتواهایی فراهم خواهد بود؟ البته همه میدانیم یکی از پیشرفتهای ارتقای شبکه از 4G به 5G، سرعت آن است. اما حالا سوال اینجاست که از لحاظ عملی نیز از آنچه که بر روی کاغذ شاهد آن هستیم، بهرهمند خواهیم بود یا خیر؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را بررسی کنیم.
نرخ دانلود 1.25G تنها در آزمایشگاه یا پروژههای آزمایشی براساس استانداردهای 5G امکانپذیر است.
با این حال وضعیت واقعی ممکن است ناامید کننده باشد. زیرا نرخ دانلود 1.25G تنها در آزمایشگاه یا پروژههای آزمایشی براساس استانداردهای 5G امکانپذیر است. درواقع سرعت و نرخ دانلودی که کاربران عادی میتوانند تجربه کنند به زیرساخت شبکه 5G در محل مورد استفاده و همینطور سخت افزار نهایی (گوشی موبایل) که کاربر از آن استفاده میکند، بستگی خواهد داشت.
درمجموع موبایلهای مختلف، دارای پهنای باندهای مختلفی نیز در شبکه 5G هستند که در نتیجه سرعت واقعی شبکه نیز متفاوت خواهد بود. بنابراین استفاده از گوشیهای 5G در بسترهای مختلف میتواند نتایج متفاوتی را در زمینه نرخ دانلود رقم بزند. به این ترتیب ویژگی یاد شده رویایی است که درحقیقت به عنوان تئوری در شبکههای 5G مطرح شده است.
علاوه بر جنبه تبلیغاتی و تجاری سرعت دانلود شبکه 5G، باید در وهله دوم به دانلود و روند ذخیره آن بر روی حافظه ذخیره سازی اشاره کنیم. درواقع اصطلاح دانلود که به معنی نوشتن است، به درج دادههای دریافت شده بر روی حافظه دستگاه مقصد اشاره دارد. در این راستا انتظار میرود دستگاههای تحت پوشش شبکه 5G برای بهرهمندی از سرعت مدنظر دارای سخت افزار مناسب باشند. هماکنون سرعت دانلود در شبکههای 3G و 4G معادل 10 مگابایت در ثانیه است. به طوری که حافظه ذخیره سازی گوشیهای هوشمند نیز پاسخگوی این نرخ دانلود است. اما این در حالی است که سرعت 5G با نرخ دانلود 1.25 گیگابایت در ثانیه بسیار فراتر از حد مجاز سرعت نوشتن در حافظههای ذخیره سازی امروزی برآورد میشود.
خوب است برای روشنتر شدن موضوع اشاره کنیم که حافظه ذخیره سازی موبایل (فلش مموری) در گوشیهای هوشمند سه نوع است: eMMC، UFS و NVMe و هرکدام از استانداردهای مختلفی پشتیبانی میکنند. استانداردهای حافظه eMMC در نسخههای 4.4، 4.5، 5.0 و 5.1 در دسترس است. این نسخهها در تئوری از پهنای باند 104، 200، 400 و 600 مگابایت در ثانیه پشتیبانی میکنند اما سرعت آنها در واقعیت و اپلیکیشنهای موبایل بسیار کمتر از میزان اشاره شده است.
حافظه UFS 2.0 در حال حاضر دارای پهنای باند 740 مگابایت در ثانیه است که در حال حاضر در مدلهای مختلف گوشیهای اندرویدی نیز مورد استفاده قرار میگیرد و البته بسیار پرطرفدار نیز است. دیگر مدل حافظه که مخصوص گوشیهای آیفون نیز است NVMe بوده که بعد از آیفون 6 اس توسط اپل معرفی شد که سرعت نوشن 357 مگابایت در ثانیه را نیز در آیفون 7 پلاس به ارمغان میآورد.
برای بهرهمندی حداکثری از سرعت دانلود شبکه 5G میبایست سرعت نوشتن در حافظه گوشیهای نیز تقویت شود
همانطور که مشاهده کردید گوشیهای امروزی دارای حافظه ذخیره سازی با سرعت نوشتن زیر 500 مگابایت در ثانیه هستند. براساس سرعت دانلود شبکه 5G که معادل 1.25 گیگابایت در ثانیه است و باتوجه به سرعت دانلود و نوشتن حافظههای ذخیرهسازی امروزی، گوشیهای هوشمند اگر از نهایت توان خود نیز در دانلود دادهها استفاده کنند، بازهم سرعت ارائه شده از شبکه 5G حتی در بهترین گوشیهای هوشمند امروزی نیز کاربردی نخواهد بود.
کلام آخر
بنابراین برای استفاده از حداکثر ظرفیت شبکه 5G، فعالین عرصه موبایل نیاز دارند تا تلاشهای خود را در جهت ارتقای حافظههای ذخیرهسازی در پیش بگیرند و در این راستا بتوانند با ارتقای پهنای باند و سرعت نوشتن دادهها، امکان بهرهبرداری کامل از سرعتی که شبکه 5G به ارمغان میآورد را میسر سازند و تجربه دانلود سریعی را در سایه این فناوری برای کاربران رقم بزنند. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.