بنچمارک انتوتو (AnTuTu) در راستای ارزیابی جنبههای مختلف ویژگیهای یک گوشی هوشمند، اپلیکیشن جدیدی را برای تست عملکرد هوش مصنوعی در این دستگاهها منتشر کرده است.
هوش مصنوعی یکی از ترندها و ویژگیهای جدیدی محسوب میشود که از سال گذشته وارد عرصه فناوری موبایل شده است. در این راستا کارخانهها و شرکتهای سازنده گوشیهای هوشمند برای بکارگیری هوش مصنوعی در دستگاههای خود به صورت جدی در تلاش بودهاند. اما مقایسه قدرت این دستگاهها کار چندان آسانی نیست. حالا انتوتو (AnTuTu) برای ارزیابی عملکرد هوش مصنوعی دستگاههای مختلف، بنچمارک جدیدی را منتشر کرده است.
همه ما بنچمارک انتوتو را برای تست سرعت اجرای اپلیکیشنها روی گوشی و تعداد آنها میشناسیم. درواقع این معیار میتواند مشخص کننده قدرت دستگاهها در برنامهها باشد. هرچه تعداد برنامههایی که در بستر یک دستگاههای هوشمند میتوانند اجرا شوند، بیشتر باشد، قدرت آن دستگاه نیز از نظر اجرا بیشتر خواهد بود. در نتیجه در بنچمارک یاد شده گوشیها و دستگاههای هوشمند بر این اساس امتیازدهی میشوند.
در بخش هوش مصنوعی نیز همین روند انجام خواهد شد. درواقع در بررسیهای این قسمت هدف فراهم کردن استانداردی قابل سنجش از بررسی عملکرد هوش مصنوعی بر روی گوشیهای هوشمند مختلف است. بنابراین این بررسی با اپلیکیشنی به نام AI Review برای ارزیابی تراشههای ساخته شده، انجام میشود. اپلیکیشن بنچمارک شامل دو بخش «دستهبندی تصاویر» و «شناسایی شی» خواهد بود. در مرحله اول، این بنچمارک براساس شبکه عصبی Inception v3 با ارزیابی دادهها از تست 200 تصویر انجام میشود. در نهایت و در تست دوم نیز بررسی براساس شبکه عصبی MobileNet SSD با ارزیابی 600 فریم ویدیویی اجرا خواهد شد.
پس از آن اپلیکیشن، شبکه عصبی اصلی را به یک شبکه عصبی پشتیبانی شده توسط تولید کننده تراشه (مانند کوالکام یا های سیلیکون) ترجمه میکند و برای این کار از SDK یا کیت توسعه نرم افزار که توسط شرکتهای سازنده ارائه شده است، استفاده خواهد کرد. اگر تراشه مورد ارزیابی از الگوریتمهای هوش مصنوعی پشتیبانی نکند، اپلیکیشن AI Review از طریق بنچمارک TFLite کار را ادامه میدهد. البته در این شرایط امتیازات به شدت غیر قابل اعتماد خواهند بود.
در نهایت امتیاز براساس دقت و سرعت عملکرد در اجرا مشخص خواهد شد. هرچه سرعت و دقت اجرای فرایندهای اشاره شده توسط پردازنده بیشتر باشد، درنتیجه امتیاز به دست آمده نیز بالاتر خواهد بود. از طرفی خوب است اشاره کنیم که روشهایی برای پیشگیری از تقلبهای احتمالی در تست عملکرد هوش مصنوعی بنچمارک انتوتو در نظر گرفته شده است. بهطوریکه اگر یک دستگاه سریعتر از حد معمول اما با دقت پایین کارهای محوله را انجام دهد، امتیاز منفی دریافت خواهد کرد.
علاوه بر اینها خوب است خاطر نشان کنیم که انتوتو اعلام کرد امتیاز هوش مصنوعی در پلتفرمها و سیستمعاملهای مختلف چندان متفاوت نیست و برنامه AI Review تنها بر روی هوش مصنوعی تمرکز دارد و کارایی کلی سیستم را مورد بررسی قرار نمیدهد. پس میتوانیم بگوییم که پلتفرم مورد پشتیبانی تاثیر چندانی بر روند اجرا و عملکرد هوش مصنوعی نخواهد داشت.
کلام آخر
از آنجا که گوگل در حال کار بر روی بهبود عملکرد و کارایی هوش مصنوعی در سطح سیستمی نسخههای مختلف اندروید است، همچنان در بررسیهای انجام شده بر روی اندروید، شاهد انحرافهایی در امتیازهای کسب شده هستیم. در نهایت نیز باید بگوییم که تست بنچمارک هوش مصنوعی انتوتو در مراحل اولیه توسعه قرار داد، چراکه هوش مصنوعی دستاورد جدید و پیچیدهای از راهحلهای سخت افزاری و نرم افزاری است که با هم کار میکند و هیچکدام آنها نیز نباید نادیده گرفته شوند. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.