به تازگی یکی از سایتهای حوزه فناوری به نام ترند میکرو فهرستی از اپلیکیشنهای مشکوک را منتشر کرده و به دنبال آن، گوگل آنها را از پلی استور حذف کرد.
به دنبال گزارش ترند میکرو (Trend Micro) مبنی بر مشکوک بودن برخی از اپلیکیشنهای موجود در گوگل پلی استور به بدافزار و رفتارهای شبیه به تبلیغات هرزنامه، گوگل بیش از 85 اپلیکیشن تقلبی را از این فضای اینترنتی حذف کرد. این اپلیکیشنها به شکل بازی موبایل یا ریموت کنترل بودند و به صورت کلی بیش از 9 میلیون بار دانلود شده بودند. قربانیان اپلیکیشنهای مورد نظر گزارش دادهاند که بعد از دانلود، گوشیهای آنها پر از تبلیغات میشده و تنها راه رهایی از این مشکل حذف کردن اپلیکیشنها و یا در برخی از موارد فلش کردن گوشی بوده است.
در آزمایشاتی که یکی از شرکتهای تحقیقاتی روی این اپلیکیشنها انجام داده، مشخص شد که آنها دارای دکمههای Call-to-action بودهاند و فشار دادن این دگمهها باعث باز شدن صفحات تبلیغاتی در گوشیهای کاربران میشده است. این اپلیکیشنها هنگام نصب برای اولین بار، تبلیغات تمام صفحهای را به نمایش در میآورند و سپس با هر بار لمس دکمه Call-to-action مورد نظر یا هر نوع دکمه مرتبط با اپلیکیشن، تبلیغاتی باز میشد. در ادامه نرمافزار مورد نظر به کاربر پیام میداد که در حال بارگذاری و انجام تنظیماتی است و سپس از صفحه کاربر ناپدید میشد و به صورت مخفیانه به کار میپرداخت. اپلیکیشن تقلبی مورد نظر در صفحه به صورت مخفی و در پسزمینه باقی میماند و هر 15 تا 30 دقیقه تبلیغاتی را به صورت تمام صفحه برای کاربر نشان میداد. برخی از این تبلیغات نیز به گونهای بودند که هر زمان کاربر قفل صفحه خود را باز میکرد، یک تبلیغ تمام صفحه روی گوشی به نمایش در میآمد.
گزارش مورد نظر در ادامه آورده، در حالی که اپلیکیشنهای تقلبی مورد نظر را به صورت دستی میتوان حذف و از گوشی پاک کرد، گاهی اوقات این کار به سختی انجام میشود، چرا که هر بار قفل صفحه باز میشود و یا هر 15 تا 30 دقیقه، یک بار تبلیغاتی تمام صفحه به نمایش گذاشته میشود.
در سایت مورد نظر فهرستی از این 85 اپلیکیشن در قالب یک فایل پی دی اف قرار گرفته که میتوانید آن را از اینجا دانلود کنید. در صورتی که هر یک از این اپلیکیشنها را پیش از این دانلود کردهاید، به شما توصیه مینماییم که فورا آنها را از گوشی خود حذف کنید. اگر قادر به حذف آنها نبودید، یک روند بازگشت به تنظیمات کارخانه یا Factory Reset نیز میتواند در نظر گرفته شود. در این صورت، به خاطر داشته باشید که از اطلاعات خود بکآپ تهیه کنید، چرا که این کار تمامی دادههای روی گوشی شما را پاک میکند.
کلام آخر
این اپلیکیشنها تنها برای کسب درآمد تبلیغاتی از شرکتهای مورد نظر ساخته شدهاند و قادر به انجام کاری که تبلیغ میکنند، نیستند. به شما توصیه میکنیم که پیش از نصب هرگونه نرمافزاری از گوگل پلی، بخش نظرات کاربران آن را مطالعه کنید. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.