کمتر از چهار سال از زمان عرضه ویندوز 10 میگذرد و هم اکنون این سیستم عامل موفق شده است که عنوان محبوبترین و پر استفادهترین نسخه ویندوز را به دست آورد و ویندوز 7 و ویندوز 8 را پشت سر بگذارد.
به دنبال انتشار ویندوز 8 در سال 2012، بسیاری از کاربران و سازمانها تصمیم گرفتند که ویندوز 7 را حفظ کنند و به ویندوز 8 مهاجرت نکنند. کاربران بسیاری تحت تأثیر ویژگیهای جدید این سیستم عامل مانند رابط کاربری دوگانه که کاربران تبلتها و کامپیوترها را نشانه گرفته بود، قرار نگرفتند. در نهایت این کاربران ممکن است به نسخه دیگری از سیستم عامل ویندوز مهاجرت کنند. با این حال، شرکتها و افرادی که به طور روزمره از کامپیوتر استفاده میکنند، به استفاده از ویندوز 10 روی آوردهاند و به این صورت سیستم عامل ویندوز 10 با به دست آوردن سهم 39 درصدی از بازار کامپیوترهای شخصی، جایگاه ویندوز 7 به عنوان محبوبترین نسخه ویندوز را از آن خود کرده است.
با نگاهی نزدیکتر به اعداد و ارقام میتوانیم ببینیم که ویندوز 10 به صورت رسمی به سیستم عامل شماره یک کامپیوترها تبدیل شده است. در کنار سهم چشمگیر 39.2 درصدی در تمام کامپیوترهای شخصی، ویندوز 10 دارای سهم 45 درصدی در تمام کامپیوترهای مجهز به سیستم عامل ویندوز مایکروسافت است (سهم 39.2 درصدی شامل سیستم عاملهای دیگر از قبیل MacOS، لینوکس و Chrome OS است). در ابتدا متخصصان پیشبینی کرده بودند که ویندوز 10 در اوایل سال گذشته به این جایگاه میرسد، اما نرخ پذیرش این سیستم عامل مطابق با پیشبینیها، رشد نکرد.
در این بین کاربران نسخههای تجاری از سوی مایکروسافت تحت فشار قرار گرفتهاند که به نسخههای جدیدتر ویندوز مهاجرت کنند و به همین منظور مایکروسافت در اطلاعیهای بیان کرد که پشتیبانی از ویندوز 7 را تا سال 2020 ادامه خواهد داد و پس از آن پشتیبانی از این سیستم عامل را متوقف خواهد کرد. مانند همیشه، مایکروسافت به کاربران ویندوز 7 گزینهای برای افزایش پشتیبانی ازائه کرده است، اما هزینهای به صورت ماهانه باید پرداخت شود؛ عاملی که اکثر شرکتها ترجیح میدهند در گزارش سود و زیانشان وجود نداشته باشد. کاربرانی که انتخاب میکنند ویندوز 7 را بعد از سال 2020 بدون پرداخت حق اشتراک نگه دارند، خودشان را در معرض آسیبهای امنیتی، باگها و سایر مشکلاتی که برای آنها وصلههای رفع مشکل منتشر نخواهد شد، قرار میدهند.
کلام آخر
در مقایسه با سیستم عاملهای قبلی، اعداد تخمین زده شده برای کامپیوترهایی که تا سال 2020 که پشتیبانی از ویندوز 7 قطع میشود، همچنان مجهز به این سیستم عامل خواهند بود، میزان بسیار بالایی و در حدود 36 درصد خواهد بود. سیستم عاملهای قبلی شامل ویندوز XP که بعد از تاریخ انقضا همچنان توسط ; کاربران و شرکتها مورد استفاده قرار گرفتند، 29 درصد از سهم بازار را در اختیار داشتند. با نظرات و دیدگاههای خود ما را در پلازا همراهی کنید.