بنچمارک PCMArk 10 یکی از آزمونهای معتبر و مطرح است که توسط موسسه FutureMark معرفی شد. در این آزمون، عملکرد کامپیوتر در شرایط مختلف با فشار کاری متفاوت بررسی شده و کاربر میتواند از قدرت سیستم خود مطلع شود.
موسسه FutureMark یکی از معتبرترین و مهمترین آزمایشگاههای فعال در حوزه تکنولوژی است؛ به طوریکه بسیاری از شرکتها و برندهای معروف، برای ارزیابی محصولات الکترونیک خود، از آزمونهای این موسسه استفاده میکنند. FutureMark در واقع یک موسسه فنلاندی است که در سال 1997 تاسیس شده و به تازگی، امتیاز آن توسط شرکت UL یا همان Underwriters Laboratories که خود تاریخچهای 120 ساله در این حوزه دارد، خریداری شده است. موسسه FutureMark در تمام این سالها به یک اصل پایبند بوده و آن، تجزیه و تحلیلهای سخت افزاری است که بر روی قطعات انجام میدهد. امروزه، با توجه به گرایش روزافزون کاربران به دنیای تلفنهای هوشمند و دنیای واقعیت مجازی، این موسسه تلاش کرده تا بتواند با ارائه آزمونهای معتبر، در این حوزه نیز موفق عمل کند. یکی از معتبرترین آزمونهای FutureMark، آزمون PCMark 10 برای ارزیابی سخت افزار کامپیوتر است که قصد داریم در این مقاله، به معرفی و بررسی آن بپردازیم. با پلازا همراه باشید.
PCMark 8 در سال 2013 منتشر شد و بر روی سیستمهایی قابل اجرا بود که سیستم عامل آنها، ویندوز 7 و ویندوز 8 بوده است. آخرین نسخه سیستم عامل مایکروسافت، ویندوز 10 بود و به تبع آن، نسخه بعدی آزمون PCMark هم باید همگام با ویندوز جدید میشده و در نتیجه، FutureMark، بنچمارک PCMark 10 را برای سنجش عملکرد سیستم با استفاده از تستهای مبتنی بر برنامهها و فعالیتهایی که در دنیای واقعی اجرا میشوند، منتشر کرد. در PCMark 10، آزمونها از برنامههای شخص ثالث برای ارزیابی عملکرد سیستم برای کاربر خانگی و یا کاربر سازمانی، استفاده میکند و از این رو، این بنچمارک، یک معیار ارزیابی بسیار ایدهآل و کاربردی، برای سازمانهای دولتی، خصوصی و کامپیوترهای شخصی محسوب میشود.
Future Mark سه نسخه از بنچمارک PCMark 10 را منتشر کرده است:
- PCMark 10 Basic Edition
- PCMark 10 Advanced Edition
- PCMark 10 Professional Edition
نسخه PCMark 10 Basic Edition برای استفاده رایگان منتشر شده اما نسخه Advanced Edition قابل خریداری است. هر دو نسخه، تفاوتهایی در اجرای آزمونهای بنچمارک دارند. این مجموعه، سه آزموت بنچمارک جداگانه را نیز ارائه داده است:
- PCMark 10 Express Benchmark
- PCMark 10 Benchmark
- PCMark 10 Extended Benchmark
PCMark Basic Edition تنها شامل آزمون PCMark 10 Benchmark است؛ اما نسخه PCMark 10 Advanced Edition هر سه آزمون بنچمارکینگ را شامل میشود. علاوه بر این، PCMark 10 Advanced Edition شامل چند قابلیت دیگر مانند ذخیره آفلاین آزمون بنچمارک و مانیتورینگ سخت افزاری سیستم نیز هست؛ در عین حال، هر دو نسخه، شامل تستهای نامحدود بنچمارکینگ به صورت آنلاین و ذخیرهسازی نتایج آنها هستند.
PCMark 10 Professional Edition به منظور استفاده تجاری ارائه شده و دارای سه آزمون بنچمارک است. هزینهای که برای این نسخه در نظر گرفته شده، بالاتر از نسخه Advanced بوده و برای تهیه آن، باید به وب سایت FutureMark مراجعه کرد.
بنچمارک PCMark 10 از یک رویکرد ماژولار برای انجام آزمون بر روی سیستم کاربر استفاده میکند. این تستها معمولا به صورت گروهی بوده و به چهار دسته مختلف تقسیم میشوند:
- Essentials: در آزمون Essentials، کارهای روزانه و عادی که یک کاربر معمولی با کامپیوتر خود انجام میدهد، مانند وب گردی، ویدئو کنفرانس و اجرای برنامههای مختلف، مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
- Productivity: آزمون Productivity، مخصوص کامپیوترهای اداری و یا به معنای بهتر، مخصوص سیستمهایی است که کارمندان با آن سر و کار دارند.
- Digital Content Creation: در این آزمون، عملکرد سیستمهایی که از آنها به منظور تولید محتوای دیجیتال و رسانه، ویرایش تصویر، ویرایش فیلم و رندر گرفتن ارزیابی میشود.
- Gaming: در آزمون Gaming، عملکرد GPU و CPU در فشار کاری بالا ارزیابی میشود.
کلام آخر
کاربر و یا سازمان، میبایستی با توجه به نیاز خود، یکی از نسخههای این بنچمارک را تهیه کرده و اجرا کند. FutureMark تلاش کرده تا آزمون PCMark را به شیوهای کامل و جامع، طراحی و در اختیار کاربران قرار دهد. میتوان این آزمون را، معتبرترین آزمون بنچمارک و ارزیابی سیستمهای کامپیوتری دانست که به شیوهای قدرتمند عملکرد سیستم را بررسی میکند. با نظرات و دیدگاههای خود ما را در پلازا همراهی کنید.
