آنتوتو (AnTuTU) یکی از محبوبترین برنامههای بنچمارکینگ برای دستگاههای اندروید و iOS است که بسیاری از قسمتهای دستگاه شما را تست کرده و به آن یک امتیاز کلی تخصیص میدهد. آنتوتو به عنوان یک منبع معتبر برای سنجش عملکرد کلی یک دستگاه، محسوب میشود.
آنچه در این مقاله میخوانید:
بنچمارک AnTuTu چیست؟
امتیاز کلی
مانند سایر برنامههای بنچمارکینگ، آنتوتو یک امتیاز کلی و همچنین یک سری امتیاز جزئی به هر بخش دستگاه شما و آزمونی که بر روی آن قسمت انجام میشود، اختصاص میدهد. نمره کلی، از میانگین نمرات جزئی هر بخش بدست میآید. البته باید این را در نظر بگیریم که نمراتی که دستگاه در آزمون آنتوتو کسب میکند، امتیاز خودِ دستگاه و معیاری برای قضاوت در خصوص عملکرد آن تلفن هوشمند، تبلت و یا لپتاپ نیست؛ بلکه این اعداد و ارقام، تنها زمانی کاربردی هستند که برای قیاس با سایر دستگاهها مورد استفاده قرار گیرند.
به عنوان مثال، اگر تلفن هوشمند ما، امتیاز کلی 1000 را در آزمون آنتوتو کسب کند و در عین حال، دستگاه دیگری موفق به کسب امتیاز 2000 در این آزمون شود، به این معناست که تلفن هوشمند دوم، عملکردی دو برابر سریعتر نسبت به دستگاه ما دارد. نمرات آزمونهای فردی، میتواند به عنوان قیاس بین بخشهای مختلف مورد استفاده قرار گیرند. برای مثال، مقایسه سرعت ذخیرهسازی تلفن هوشمند شما با سرعت ذخیرهسازی یک تلفن هوشمند دیگر.
تست رابط کاربری (UX)
دلیل مهمی برای قرار گرفتن بخش UX در ابتدای لیست آزمونهای آنتوتو قرار دارد؛ امتیاز UX، نشان دهنده چگونگی «رابط کاربری» دستگاه مورد آزمایش در دنیای واقعی است. بر اساس امتیاز بخش UX، میتوانید عملکرد کلی دستگاه در بخش تجربه کاربری را مورد ارزیابی قرار دهید. نمره UX به دو زیربخش تقسیم میشود: Multitask و Runtime.
Multitask: این امتیاز نشاندهنده قدرت دستگاه در انجام چند کار به صورت همزمان است. حضور یک پردازنده چند هستهای در این قسمت، میتواند بسیار موثر باشد.
Runtime: این قسمت، توانایی دستگاه در اجرای برنامهها را نشان میدهد. در این بخش، میتوان نحوه عملکرد Dalvik اندروید را نیز مشاهده کرد.
اگر به قسمت Developer Option تلفن هوشمند اندرویدی خود بروید و وارد قسمت switch to the experimental ART runtime شوید (در دنیای واقعی توصیه میشود)، زمان Runtime دستگاه شما باید بهبود یافته باشد. به همین دلیل است که ART جدیدتر و بهتر از زمان اجرای Dalvik در دستگاههای اندروید است و در واقع عملکرد واقعیتری را نشان میدهد.
تست RAM
دستگاه شما، از RAM به عنوان حافظه موقت و از کارت SD یا فلش برای حافظه بلندمدت استفاده میکند. استفاده از RAM، موجب تسریع عملکرد خواندن و نوشتن اطلاعات شده و در نتیجه میتوانید کارهای خود را با سرعت بیشتری در تلفن هوشمند انجام دهید. RAM، به طور مداوم در دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد و هر کاری که انجام میدهید، به RAM وابسته است. آزمون AnTuTu، سنجش قدرت RAM دستگاه را به دو بخش تقسیم کرده است: عملیات رم (RAM Operation) و سرعت رم (RAM Speed).
تفاوت بین این دو بخش، مشخص نیست و آنتوتو هم هرگز مستنداتی بابت توضیح این زیربخشها ارائه نداده که هریک به چه معنا هستند. آنچه به صورت منطقی از این دو امتیاز انتظار میرود اینست که یکی از این معیارها مربوط به سرعت خواندن RAM و دیگری به سرعت نوشتن اطلاعات اشاره دارد. نمره کلی هم به عملکرد کلی RAM اشاره دارد.
تست واحد پردازش مرکزی (CPU)
واحد پردازش مرکزی (CPU)، بیشترین دفعات خرابی را در میان قطعات و اجزای داخلی دستگاه دارد. یک پردازنده سالم و قدرتمند، میتواند برنامهها را سریعتر اجرا کند و در نتیجه دستگاه شما سریعتر دستورات شما را اجرا خواهد کرد. البته زمانیکه به سطح خاصی رسیدید، اینکه پردازنده چه میزان سریعتر عمل کند، تاثیر زیادی روی عملکرد کلی دستگاه شما نخواهد داشت. در توضیح این گفته، باید بگوییم که مثال بارز این قضیه، لپ تاپ و کامپیوترهای رومیزی هستند. اکثر مردم، سرعت لپ تاپ و کامپیوتر خود را متوجه نمیشوند؛ چراکه عملکرد پردازنده این دستگاهها به اندازه کافی سریع است. البته در تلفنهای هوشمند، هرچه پردازنده سریعتر باشد، بازیهای با حجم و گرافیک بالا، سریعتر اجرا خواهند شد.
بنچمارک آنتوتو، محاسبه عملکرد پردازنده و امتیازدهی آن را به دو بخش تقسیم میکند: Integer CPU و Float CPU. البته این دو قسمت، برای کاربر معمولی از اهمیت بسیار کمی برخوردار است.
در دنیای برنامهنویسی، دو نوع عدد وجود دارد: عدد صحیح (integer) و عدد شناور (float). اعداد صحیح شامل اعدادی مانند 2، 3،5،6 و … است و اعداد شناور شامل اعداد اعشاری میشود.
تست واحد پردازش گرافیکی (GPU)
واحد پردازش گرافیکی (GPU)، وظیفه پردازش تصاویر را برعهده دارد. زمانیکه یک بازی را در تلفن هوشمند خود اجرا میکنید، وظیفه پردازش تصاویر سه بعدی یا دو بعدی آن بر عهده واحد پردازش گرافیکی است. البته حوزه کاری GPU، تنها به بازیها ختم نمیشود؛ هر تصویری که در دستگاه خود مشاهده میکنید و اجرا میکنید، پردازش آن برعهده GPU است. هرچه تصاویر سنگینتر باشند، باری که بر روی GPU وارد میشود بیشتر بوده و در نتیجه باتری بیشتری مصرف خواهد شد.
مانند سایر آزمونهای آنتوتو، بخش GPU نیز به دو قسمت تقسیم میشود: آزمون دو بعدی (2D) و آزمون سه بعدی (3D). گرافیک دو بعدی، برای بازیهایی مانند Angry Bird بوده که تصاویر به صورت به حرکت در آوردن پرندگان و سایر عناصر در صفحه است. بازی Angry Bird Go نیز مثالی برای گرافیک 3 بعدی محسوب میشود.
تست ورودی / خروجی (I/O)
امتیاز ورودی/خروجی یا I/O، بیانکننده سرعت ذخیرهسازی دستگاه شما، روی حافظههایی مانند فلش مموری یا کارت حافظه است. حافظه بلند مدت، جایی است که اطلاعاتی مانند تنظیمات، فایلها، برنامههای کاربردی و یا هرچیز دیگری را در آن ذخیره میکنید. تلفن هوشمند، اطلاعات را از حافظه بلندمدت خوانده و آنها را در حافظه داخلی ذخیره میکند. حافظه داخلی سریعتر، به معنای بارگذاری سریعتر برنامهها و ذخیره سریعتر فایلها بوده و در نتیجه شما لگ و هنگی کمتری را در پس زمینه دستگاه مشاهده خواهید کرد.
آنتوتو، امتیاز این بخش را برای دو قسمت ذخیرهسازی ورودی/خروجی (Storage I/O) و پایگاه داده ورودی/خروجی (Database I/O) در نظر گرفته است. Storage I/O، نشاندهنده سرعت ورودی/خروجی ذخیرهسازی اطلاعات بر روی حافظه داخلی و Database I/O نشاندهنده سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در پایگاه داده است که نسبت به آزمون اول، سرعت پایینتری دارد.
این را در نظر داشته باشید که آزمونهای بنچمارک، در یک محیط شبیهسازی شده اجرا شده و امتیازات بر اساس شرایط، به دستگاه و بخشهای مختلف آن تعلق میگیرد. برخی از تولیدکنندگان ممکن است به منظور اینکه تلفن هوشمند آنها امتیاز بالاتری را در آزمونهای بنچمارکینگ کسب کند، محصول خود را بهینهسازی کنند و در نتیجه، سرعت بالاتری را در این آزمونها شاهد خواهیم بود. برای مثال ممکن است یک محصول، در آزمون آنتوتو و در بخش عملکرد پردازنده، بسیار سریع ظاهر شود، اما در دنیای واقعی، نتیجه خلاف آنچه در تست گفته شده، ظاهر شود.
کلام آخر
در ادامه میتوانید نمونهای از بنچمارک آنتوتو که بر روی سه پرچمدار سال 2018، یعنی اپل آیفون 10 اس مکس، هواوی میت 20 پرو و شیائومی می 8 انجام شده را مشاهده کنید. با ما در بخش نظرات پلازا همراه باشید.
DVd1w