گوگل با هدف بکارگیری هوش مصنوعی در راستای کمک به عموم جامعه از برنامه هوش مصنوعی تشخیص کوری ناشی از بیماری دیابت خود در تایلند رونمایی کرده است.
دیابت از جمله بیماریهای شایعی است که تعداد زیادی از جمعیت دنیا از آن رنج میبرند. کوری از عوارض اصلی این بیماری خاموش و خطرناک محسوب میشود. چند سالی است که کمپانی گوگل در حال کار روی برنامه تشخیص کوری ناشی از بیماری دیابت با استفاده از هوش مصنوعی (AI) است تا بهکمک آن بتواند علایم کوری در بیماران دیابتی را تشخیص داده و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهد.
بدنبال همین بررسیها و ترکیب تلاشهای دنیای فناوری با دنیای علمی، روز گذشته شرکت گوگل از برنامه هوش مصنوعی تشخیص کوری ناشی از بیماری دیابت رونمایی کرد. هدف گوگل بررسی و تشخیص بیماریهای چشمی ناشی از دیابت است که ممکن است منجر به کوری و نابینایی شوند. پیش از این هم گوگل برنامه مشابهی را در هند عرضه کرده بود. هوش مصنوعی حوزه تحقیقاتی مهمی برای گوگل محسوب میشود و این کمپانی قصد دارد با معرفی این برنامهها مزایای اجتماعی AI را ثابت کند که صرفا محدود به دنیای فناوری نمیشود.
کنت والکر (Kent Walker) معاون ارشد اجرایی امور بین الملل گوگل در سخنرانی در مراسم گوگل در بانکوک گفت:
شرکت گوگل عضوی از جامعه است و مسئولیت و رسالتش این است که از هوش مصنوعی به بهترین وجه در جهت رفاه حال مردم استفاده کند.
گوگل اعلام کرده است که برنامه استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به تشخیص بیماریهای چشمی دیابتی در تایلند را با همکاری بیمارستان دولتی راواجیتی (Rajavithi) انجام داده است. این برنامه نتیجه تحقیق مشترکی است که نشان میدهد میزان دقت این برنامه بهکمک AI در تشخیص بیماری 95 درصد است درحالیکه میزان دقت تشخیص بیماری از سوی چشم پزشک 74 درصد است. میزان ریسک ابتلا به کوری دائمی در این برنامه با استفاده از نتایج بررسی تست چشم بیماران مشخص میشود. تشخیص اولیه و زودتر از موعد عملا برای درمان پیشگیرانه زمان میخرد.
کلام آخر
پیزان روام ویبونسوک (Paisan Ruamviboonsuk) معاون بیمارستان راواجیتی خاطرنشان میسازد که تایلند مکان مناسبی برای انجام این پروژه گوگل بوده چرا که تایلند به ازای پنج میلیون بیمار دیابتی با ریسک ابتلا به کوری ناشی از دیابت تنها 1400 چشم پزشک دارد. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.