گوگل به خاطر چالشهای موجود در مورد فناوری تشخیص چهره، تصمیم گرفته تا این فناوری را در حال حاضر برای استفاده عمومی عرضه نکند و به رفع مشکلات آن بپردازد.
شرکتهایی نظیر گوگل ابزارهای پیشرفته زیادی را ساخته و روانه بازار کردهاند و درست مانند وسیلهای همچون چکش و یا چاقو، استفاده از آن به خود مصرفکننده بستگی دارد؛ هرچند که برخی اوقات ابزارهایی خاص برای سوء استفاده و کلاهبرداری بسیار مناسب هستند. به همین خاطر است که گوگل اعلام کرده فعلا دست نگاه داشته و قصد فروش فناوری تشخیص چهره خود را ندارد.
این شرکت در وبسایت خود در پستی در مورد کارکردهای مختلف هوش مصنوعی و فناوری مورد نظر در دنیای پزشکی توضیحاتی ارائه کرده است. مسئولین این شرکت پذیرفتهاند که فناوری آنها میتواند برای اهداف نامناسب نیز مورد استفاده قرار گیرد و به همین دلیل است که اعلام نمودهاند فعلا قصد فروش فناوری خود را ندارند.
گوگل در این رابطه میگوید:
با تمام اینها، همچون بسیاری از فناوریها که کاربریهای مختلفی دارند، تشخیص چهره نیز نیاز به بررسی ویژه دارد تا از کاربری درست و منطبق با ارزشهای انسانی آن بتوان اطمینان حاصل کرد تا در نهایت موجب سوء استفاده و پدید آمدن نتایج نامناسب نگردد. ما با سازمانهای مختلفی همکاری میکنیم تا این چالشها را شناسایی کنیم و برخلاف دیگر شرکتها، تصمیم داریم که APIهای فناوری تشخیص چهره را برای اهداف عمومی ارائه نکنیم و پیش از آن به صورت کامل آن را مورد بررسی قرار دهیم و چالشهای مرتبط با سیاستهای انسانی را در مورد آن رفع سازیم.
کلام آخر
گوگل پیش از این حسابی بابت فاش شدن قراردادش با یکی از سازمانهای نظامی دچار دردسر شده بود. بر اساس این قرارداد قرار بود از فناوری هوش مصنوعی این شرکت در پهپادها با اهداف نظامی استفاده شود. در واکنش به این اتفاق، بسیاری از کارکنان این شرکت دست به اعتصاب زدند. از آن زمان تاکنون، گوگل قبول کرده که از فناوری هوش مصنوعی خود برای اهداف کنترلی و سیستمهای نظارتی استفاده نکند و همچنین پذیرفته که دیگر قراردادهایی از این دست را با سازمانهای نظامی تمدید نخواهد کرد. نظرات خود را در پلازا با ما به اشتراک بگذارید.