پژوهشگران اپلیکیشنی ساخته اند که می تواند ابتلا کاربر به کم خونی را تشخیص دهد

anemia test app / تشخیص کم خونی با اپلیکیشین
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

پژوهشگران دانشگاه اموری (Emory) آتلانتا برنامه‌ای را طراحی کرده‌اند که می‌تواند با عکسبرداری از ناخن کاربران، ابتلا به بیماری کم خونی را در آن‌ها تشخیص دهد.

کم‌خونی یکی از شایع‌ترین اختلالات خونی در سطح جهان است به طوری که تخمین زده می‌شود هم اکنون نزدیک به 2 میلیارد نفر به آن مبتلا باشند. در این بیماری گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین کافی در خون وجود ندارد که در نتیجه آن افراد مبتلا با مشکلاتی از قبیل ضعف، احساس خستگی مداوم و کوتاهی نفس مواجه می‌شوند.

پیشتر بیماران برای تشخیص ابتلا به این بیماری باید یک آزمایش خون تهاجمی را برای مشخص شدن سطح هموگلوبین انجام می‌دادند اما حالا به لطف ابتکار محققین دانشگاه اموری (Emory) آتلانتا تنها با یک عکس می‌توان ابتلا به این بیماری را تشخیص داد. آن‌ها می‌گویند برنامه موبایلی را طراحی کرده‌اند که با عکسبرداری از ناخن کاربر ابتلا او به کم‌خونی را تشخیص می‌دهد.

این برنامه ابتدا یک عکس از ناخن شما می‌گیرد، سپس از شما می‌خواهد ناخن‌هایتان را در تصویر مشخص کنید تا در نهایت توسط الگوریتم‌های آن آنالیز شود. هوش مصنوعی این برنامه حتی قادر است فلاش دوربین را نیز در تصویر تشخیص داده و آن را در محاسبات خود حساب نکند. این اپلیکیشین با بررسی رنگ ناخن‌های شما میزان هموگلوبین خونتان را اعلام کرده تا با استفاده از آن بتوانید مشخص کنید آیا کم‌خونی دارید یا خیر.

anemia test app / تشخیص کم خونی با اپلیکیشین

بر اساس مقاله‌ای که در مجله نیچر از این برنامه منتشر شده است، محققین به منظور سنجش عملکرد این برنامه، طی چهار هفته 377 فرد با اختلالات خونی متفاوت و همچنین 72 نفر سالم را با استفاده از این برنامه آزمایش کرده‌اند. بر اساس این گزارش با وجود اینکه این برنامه عملکرد بهتری نسبت به معاینات فیزیکی داشته است، اما دقت آن همچنان از آزمایش خون کمتر است. با این حال این برنامه نه تنها عملکرد مشابهی نسبت به ابزار پزشکی که دارای تاییدیه از سازمان غذا و دارو آمریکا هستند و برای تشخیص این بیماری از آن‌ها استفاده می‌شود داشته، بلکه در برخی موارد از آن‌ها نیز پیشی گرفته است.

سخن پایانی

البته به طور قطعی و دقیق نمی‌توان به این برنامه اتکا کرد. اما با توجه به غیرتهاجمی بودن این آزمایش (به این معنا که برای انجام آن نیازی به وارد کردن وسایل پزشکی به داخل بدن نیست) و اینکه جواب آن با سرعت زیادی آماده می‌شود، می‌توان با استفاده از آن مشخص کرد آیا نیازی به مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات تکمیلی هست یا خیر. متاسفانه این اپلیکیشین هنوز برای استفاده عمومی آماده نشده اما با توجه به ویدیویی که این دانشگاه از نحوه کار آن منتشر کرده ممکن است به زودی این فناوری در اختیار کاربران قرار بگیرد. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025