هکرها به وبسایت «دل» سازنده معروف لپ تاپ حمله کردند

Dell website was hacked/ هک وب سایت دل
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

باردیگر هکرها خبرساز شدند. وب‌سایت سازنده معروف لپ تاپ دل مورد حمله سایبری هکرها قرار گرفته است اما خوشبختانه اطلاعات کاربری مهمی در این هک به سرقت نرفته‌اند.

هک کردن/hack

هرچقدر فناوری پیشرفته‌تر می‌شود متجاوزین و هکرها هم حضور پررنگ‌تری پیدا می‌کنند. براساس اخبار، ظاهرا وب‌سایت کمپانی دل (Dell) مورد حمله سایبری قرار گرفته است. این کمپانی سازنده کامپیوتر اعلام کرده است که اوایل ماه جاری متوجه فعالیت غیرمجازی در وب‌سایت Dell.com شده است که نشان می‌دهد کسی قصد هک‌کردن پایگاه داده مشتریان این کمپانی را داشته است. براساس اظهارات دل، مشتریان نگرانی بابت دزدیده شدن اطلاعات‌شان نداشته باشند چرا که ظاهرا بخت با هکرها در این حمله سایبری یار نبوده و هیچ اطلاعاتی به سرقت نرفته‌اند. اما برای آنکه خیال مشتریان راحت شود، دل توصیه کرده که کاربران اقدام به تغییر رمز عبور اکانت خود در وب‌سایت دل کنند.

حمله هکرها به شرکت‌ها پدیده تازه‌ای نیست. اخبار تکنولوژی پر است از داستان‌های زیادی درباره حملات مختلف سایبری که شرکت‌های بزرگ و کوچک عرصه فناوری را هدف قرار می‌دهند. هر چقدر شرکت‌ها بزرگ‌تر و قدرتمندتر باشند، دشمنان و مخالفان بیشتری هم خواهند داشت. همین چند ماه پیش اخبار هک شدن وب‌سایت اپل توسط یک هکر نوجوان در فضای مجازی پیچید. دل که یکی از سه سازنده برتر کامپیوتر و لپ‌تاپ در دنیا محسوب می‌شود قطعا در میان سه گزینه نخست حمله هکرها قرار دارد.

گاهی هکرها موفق به عبور از دیوار امنیتی نمی‌شوند اما گاهی هم پیش می‌آید که با موفقیت می‌توانند سیستم امنیتی را از کار بیندازند. حاصل این تجاوز سایبری می‌تواند دسترسی به چند گیگابایت اطلاعات شخصی مهم باشد یا شاید هم اطلاعات اندک و معمولی که کاربرد و فایده چندانی ندارند. کمپانی دل در این حمله سایبری دست به دامن سناریوی دوم شده است که هکرها نتوانستند به اطلاعات مهم کاربران این وب‌سایت دسترسی پیدا کنند. البته مشخص نیست که آیا حقیقتا اتفاقی برای اطلاعات شخصی کاربران دل افتاده است یا خیر. بسته به شماست که فرق بین واقعیت و تبلیغات غیرواقعی را تشخیص دهید.

در هر حال کمپانی دل اعلام کرده است که جای هیچ نگرانی وجود ندارد چرا که هیچ دلیل و مدرک صریح و جامعی مبنی بر سرقت داده‌ها بدست نیاورده است. چنانچه بر فرض محال چنین اتفاقی افتاده باشد، تنها چیزی که در این حمله سایبری نصیب هکرها خواهد شد اسم مشتریان، آدرس ایمیل و رمزهای عبور هش شده (Hashed) غیرقابل خواندن هستند. جالب است که بدانید هکرها هیچ اقدامی برای سرقت اطلاعات کارت اعتباری یا هرگونه اطلاعات مهم دیگر کاربران نداشتند.

دل علاوه بر اقدامات امنیتی، این پرونده را در دستگاه قضایی نیز به جریان انداخت. به‌علاوه اینکه این سازنده لپ‌تاپ با ارسال ایمیلی به تمام کاربرانش از آن‌ها خواسته تا حتما رمز عبور اکانت کاربری‌شان در وب‌سایت Dell.com را بلافاصله تغییر دهند. بخصوص کاربرانی که از رمز عبور یکسانی برای سایر اکانت‌های مرتبط با همین ایمیل استفاده می‌کنند.

سخن پایانی

برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین می‌توانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها