مهمترین محصول اپل یعنی آیفون در چین تولید میشود. اخیرا احتمالاتی مبنی بر سوء رفتار تأمینکنندگان در چین مطرح شد اما اپل گزارش داد که پس از بررسی زنجیره تأمین آیفون در چین، هیچ مدرکی مبنی بر سوء رفتار تأمینکنندگان به دست نیاورده است.
چین با داشتن نیروی کار ارزان و کارخانههای تولیدی که قطعات متعدد را میسازند و در نزدیکی یکدیگر قرار دارند، برای شرکتهای فناوری جذابیت بالایی دارد و همانطور که میدانیم مهمترین محصول اپل یعنی آیفون در چین تولید میشود. طی سالهای اخیر احتمالاتی مبنی بر تخلف از اصول و خط مشی اپل و برخی از سوء رفتارها از سوی تأمینکنندگان در چین مطرح شده است که اپل را مجبور به بررسی وضع موجود کرده است.
اپل زنجیره تأمین آیفون در چین را بررسی کرده است، اما هیچ مدرکی مبنی بر تخلف تأمینکنندگان از اصول و خط مشی این شرکت را به دست نیاورده است.
براساس اخبار فناوری که در روز 30 نوامبر (8 آذر) در مجله وال استریت ژورنال، منتشر شد، اوایل سال جاری اپل زنجیره عرضه خود را به هدف پیدا کردن تخلف در میان تامینکنندگان، بررسی کرده است. طبق این گزارش، غول فناوری ایالات متحده، به دنبال شواهدی از طرحهای رشوهخواری و حق و حسابگیری، تامینکنندگان خود در چین را مورد بازخواست قرار داد. این تحقیقات همچنین شامل کارکنان خود اپل را در چین هم شد؛ زیرا هر گونه نشانهای از سوء رفتار میتواند کارکنان خود شرکت را هم درگیر کند.
تأمینکنندههایی که در شرف توقف و دستگیری از سوی اپل قرار داشتند، هنوز تأمین قطعات این غول فناوری را به عهده دارند که این موضوع البته به نفع اپل است. پیدا کردن یک منبع جدید برای تأمین قطعات آیفون در زمانی کوتاه، سخت است. همانطور که معلوم شد، هیچ یک از تامینکنندهها لازم نیست تا از زنجیره عرضه خارج شوند؛ اپل به وال استریت ژورنال گفت که هیچ مدرکی مبنی بر رشوه یا باجگیری در میان این تأمینکنندگان نیافته است. با این حال، یکی از مدیران اجرایی شرکت اپل در خرید قطعات و دو عضو تازهکار تیم مدیریت عرضه در چین، این شرکت را در ماه می ترک کردند. بنا بر گفتههای منابع نزدیک به اپل، این اتفاق در حدود زمانی به وقوع پیوست که اپل شروع به کشف موارد تخلف در میان تأمینکنندههایش کرده بود و آنها را در خصوص رشوهگیری و حق و حساب دادن به کارمندان اپل مورد بازخواست قرار داده بود.
در سال 2010، یکی از مدیران فروش جهانی اپل به نام پاول شین دیواین متهم به دریافت بیش از یک میلیون دلار رشوه از سوی شش تأمینکننده اپل در آسیا شده بود. او پس از تفهیم این اتهام، در ایالات متحده دستگیر شد و پس از اعتراف به دریافت پول از تامینکنندگان، به یک سال زندان و پرداخت 4.5 میلیون دلار خسارت محکوم شد. سخنگوی اپل در این باره گفت:
ما بیش از 2300 اپراتور در چین داریم و این در حالی است که مسائل مربوط به سوء رفتار و تخلف از اصول بسیار نادر هستند. اساس کار ما این است که هر گونه گزارشی مبنی بر تخلف را بسیار جدی میگیریم و موارد را به طور دقیق بررسی میکنیم.
قوانین داخلی شرکت اپل مانع از دریافت رشوه یا حق و حساب توسط کارمندان شرکت میشود. اپل همچنین دارای کد رفتاری (اصول و ضوابط رفتاری) برای تامینکنندگان است که به صورت آنلاین هم منتشر شده است. مطابق با این اساسنامه مواضع اپل در برخورد با مسائل مربوط به اینکه چگونه تأمینکنندگان با نیروی کار خود برخورد میکنند مشخص شده است. بر این اساس، هیچگونه تبعیض و آزار و اذیت مجاز نیست و به این موضوع اشاره دارد که اپل با تامینکنندگانی که از نیروی کار زیر سن مجاز استفاده میکنند یا بیش از حد مجاز از کارمندان کار میکشند یا اینکه حقوق کمتر از میزان تعیین شده میپردازند، برخورد سخت خواهد کرد. علاوه بر این، اپل مینویسد:
تامین کنندگان نباید با فساد، اخاذی، اختلاس یا رشوه به مزایای غیرمنصفانه یا نامناسب دست یابند.
سخن پایانی
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.