به زودی با عرضه نسخه اندروید کیو، نوعی قابلیت با نام Multi-Resume در اندروید ارائه میگردد که با آن کاربران میتوانند اپلیکیشنها را در حالت فعال نگاه دارند.
قابلیت چند پنجرهای (Multi-window) در اندروید تاکنون در اشکال مختلفی عرضه شده است؛ حتی پیش از ارائه رسمی قابلیت چند پنجرهای (multi-window functionality) در اندروید نوقا (Android Nougat) نیز این اتفاق افتاده بود. اما، بعد از آن، گوگل نوعی امکان پشتیبانی از حالت چندپنجرهای را در اندروید ارائه کرد که قابل پیشبینی و یکنواخت بود و این امکان در سه حالت چندپنجرهای عرضه گردید: صفحه نمایش دو نیم شده (split-screen)، حالت آزاد (freeform) و تصویر در تصویر (picture-in-picture) (که در گوشیهای با اندروید اوریو امکانپذیر شد).
اما، قابلیت صفحه نمایش دو نیم شده، همان گونه که در گذشته عرضه شده بود، دارای یک نوع محدودیت بزرگ است. در حالی که میتوان دو اپلیکیشن را در حالت نمایش دو نیم شده باز کرد و بدین ترتیب، وضعیت کلی نمایشگر خود را کنترل نمود، اما نمیتوان هر دو اپلیکیشن را به صورت همزمان اجرا کرد. هنگامی که دو اپلیکیشن در این وضعیت باز است، تنها یکی از آنها به عنوان اپلیکیشن فعال باز میماند و دیگری در حالت توقف قرار میگیرد. در این مورد، کاربران باید به صورت دستی وضعیت اپلیکیشن را تغییر دهند، چرا که پیش از این برای کاربران اندروید این امکان فراهم نبود تا هر دو اپلیکیشن را به حالت فعال دربیاورند.
در حالی که گوگل توضیحات مختلفی را برای آموزش چگونگی پشتیبانی از قابلیت چندپنجرهای ارائه کرده، با این وجود، تعداد قابل توجهی از اپلیکیشنها مانند آن توضیحات در حالت توقف قرار نمیگیرند و همین امر سبب میشود که مشکلاتی از قبیل توقف ویدئو و آپدیت نشدن پیامهای فوری به خاطر قرارگیری یک اپلیکیشن در حالت توقف به وجود آید.
اما تمامی این مشکلات به زودی رفع میگردد. به لطف پشتیبانی جدید اندروید برای گوشیهای تاشو، گوگل نوعی قابلیت جدید به نام Multi-Resume را معرفی کرد که قرار است در اندروید کیو (Android Q) به صورت حتم به کار رود.
قابلیت شروع چندگانه از این پس به اپلیکیشنهای مختلف این امکان را میدهد تا باز باشند و به صورت همزمان اجرا گردند. گوگل به تولیدکنندگان این امکان را ارائه کرده تا تمامی اپلیکیشنها هنگامی که در پنجره شروع چندگانه قرار میگیرند، وضعیت فعال یا شروع مجدد را داشته باشند. در حال حاضر، سامسونگ چنین قابلیتی را در گوشیهای خود تحت عنوان ماژول MultiStar در حالت قفل خوب قرار داده، اما از این پس پشتیبانی رسمی در تمامی گوشیهای اندرویدی ارائه خواهد شد.
از آنجا که اندروید پای به تازگی ارائه شده، شرکتهای تولید کننده تجهیزات اصلی (OEM) و اپلیکیشنها باید تصمیم بگیرند تا چنین قابلیتی روی مدلهای دارای اندروید پای کنونی آزمایش شود. این بدان معناست که شرکتهای OEM باید نوعی آپدیت را اجرایی نمایند تا امکان شروع چندگانه در یک گوشی هوشمند خاص فعال شود و توسعهدهندگان اپلیکیشنها نیز باید نوعی برچسب ویژه را در دستور کار خود قرار دهند تا این قابلیت را برای اپلیکیشن ساخت خود اضافه نمایند.
سخن پایانی
گوگل انتظار دارد تا قابلیت شروع چندگانه در نسخه بعدی اندروید که به نام اندروید کیو شناخته میشود، به صورت حتمی به کار رود. در حالی که این قابلیت به صورت حتم برای گوشیهای تاشو بسیار کاربردی است، اما در عین حال، برای گوشیهای نسل کنونی با صفحه نمایشهای بلند نیز دارای مزیتهای مناسبی خواهد بود. در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.