باتوجه به اخلال تعداد زیادی از واردکنندگان موبایل در نظام اقتصادی و دستگیری آنها، در نهایت بعد از تشکیل دادگاه و بررسیهای لازم، حکم صادره توسط سخنگوی قوه قضاییه اعلام شد.
حکم پرونده 24 نفر از واردکنندگان موبایل و مدیران شرکتهای تلفن همراه که 5 ماه از اعلام تخلف آنها میگذرد اعلام شد. بخش عمده تخلفات این افراد براساس گرانفروشی و سواستفاده از ارز دولتی بوده است. در این راستا سخنگوی قوه قضاییه حکم این متهمان را صادر کرد. براساس حکم صادر شده، متهمان این پرونده به 5 تا 7 سال زندان و همچنین پرداخت نقدی بین 140 میلیون تا 48 میلیارد ریال محکوم شدند.
در بخشی از حکم واردکنندگان موبایل که اخیرا اعلام شد آمده است: «متهمان برای دفاع از خود به محاسبه نشدن بیمه کالا در قیمت نهایی اشاره کردند که البته این دفاع صحیح نبوده چرا که بیمه خارجی کالا از مبدا تا گمرگ و نیز بیمه داخلی از گمرک تا مقصد براساس قانون کالاهای وارداتی لحاظ شده است. از طرف دیگر اگر منظور از هزینه بیمه که در قیمت نهایی لحاظ نمیشود مربوط به حمل کالا از انبار شرکت به مقصد است باید بگوییم که چنین بیمهای اجباری نبوده و در صورتی که توسط فروشنده این بیمه انجام گرفته باشد تنها به لحاظ جدب مشتری خواهد بود و نباید براساس قوانین قیمتگذاری، مصرفکننده نهایی متضرر شود.»
علاوه بر این در حکم صادر شده به شرایط تحریم نیز اشاره شده است؛ چرا که متهمین اشاره کرده بودند در این شرایط متحمل هزینه بالایی برای حمل کالا شدند. با این حال این ادعا نیز از سوی دادگاه رد شد، چون اولا متهمین این پرونده از این روش برای وارد کردن کالای خود استفاده نکردند و آن را مستقیما وارد کشور کردهاند. از طرف دیگر شرایط تحریم در همه کشورها چنین هزینهای را در پی ندارد. همچنین هیچ اجباری نیز برای استفاده از این روشها در واردات برای متهمین وجود نداشت.
علاوه بر این، در این حکم اشاره شده است که معیار گرانفروشی قیمت عرف بوده است و براساس این عرف قیمت نهایی محصول بیشتر از قیمت مورد انتظار برآورد شده بود. به طوریکه این موضوع باعث اخلال در نظام اقتصادی کشور شده و حضور مستقیم وزیر محترم ارتباطات را نیز برای رفع مشکلات در پی داشته است. طبق حکم صادره براساس افزایش قیمت کالا و در پی آن دامن زدن به التهابات بازار و اخلال در نظام اقتصادی کشور، اتهام وارده به متهمان اثبات شده و گرانفروشی آنها کاملا مشخص شده است. اسامی متهمان به شرح زیر است:
- حمید میرزایی زرین کلاهی، مدیرعامل شرکت پارس سل قشم، به 7 سال حبس تعزیری و همچنین پرداخت جریمه نقدی 48 میلیارد و 341 میلیون و 615 هزار ریال محکوم شدند.
- متهم دوم مدیرعامل شرکت ایما همراه جعفر بهشتی فروتن، به 6 و 6 ماه زندان و پرداخت نقدی 37 میلیارد و 496 میلیون و 69 هزار ریال محکوم شد.
- علی اصغر کاویانی، مدیرعامل شرکت کاریان همراه، به مدت 6 سال و 3 ماه حبس محکوم شد و موظف هستند که جریمه نقدی معادل 35 میلیارد و 538 میلیون و 126 هزار ریال پرداخت کنند.
- سناباد صفرها دیگر متهم این پرونده به دلیل اخلال در نظام اقتصادی و گرانفروشی محکوم به 6 سال و 6 ماه حبس و پرداخت نقدی 29 میلیارد و 758 میلیون و 84 هزار ریال است.
- علیرضا سنجری که مدیر عامل شرکت اسپیناس تجارت نیکان بود نیز میبایست 6 سال را در زندان بگذراند و مبلغ 16 میلیارد و 525 میلیون و 340 هزار ریال را نیز پرداخت کند.
- مدیرعامل شرکت ارتباط همراه ویژن، محمد مرادی دیگر متهم پرونده محکوم به 6 سال و 3 ماه حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی 16 میلیارد و 332 میلیون و 162 هزار ریال خواهد بود.
- فریدون امین آقایی نیز محکوم به 6 سال و 3 ماه جبس تعزیری است که میبایست جریمه نقدی 8 میلیارد و 568 میلبون و 388 ریالی را نیز پرداخت کند.
- مجید فلاحی مدیرعامل شرکت مدیا پردازش نیز به گذراندن 6 سال و 3 ماه در زندان و پرداخت نقدی 8 میلیارد و 539 میلیون و 962 هزار ریال محکوم شد.
- مدیرعامل شرکت بزرگمر، محمد کاویانی باید 6 سال و 3 ماه را در حبس بگذراند و مبلغ 6 میلیارد و 437 میلیون و 776 هزار ریال را نیز بهعنوان جریمه بپردازد.
- محمد غالب علمداری، مدیر عامل شرکت توسعه گسترش فنآوری اطلاعات و ارتباطات بینالمللی داتیس امرتات است که محکوم به گذراندن 5 سال و سه ماه حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی 6 میلیارد و 010 میلیون و 516 هزار ریال خواهد بود.
- مهدی محبی فرزاد، مدیرعامل شرکت پرتو تجارت صدر، به 5 سال و 3 ماه زندان و همچنین پرداخت نقدی 2 میلیارد و 842 میلیون و 780 هزار ریال محکوم است.
- فرشاد بهادری طولابی، دیگر متحم پرونده محکوم به 6 سال حبس و پرداخت نقدی 5 میلیارد و 444 میلیون و 5 هزار ریال خواهد بود.
- علی نورایی آشتیانی به 5 سال و 2 ماه حبس تعزیری و پرداخت نقدی 3 میلیارد و 754 میلیون و 172 هزار ریال محکوم شد. گفتنی است که این شخص مدیرعامل شرکت پارس نوین مدیا بوده است.
- دیگر متهم پرونده وادکنندگان موبایل امیر میثم گیاهی است که در راستای حکم ابلاغ شده میبایست 5 سال و 3 ماه را در جبس تعزیری بگذراند و مبلغ 2 میلیارد و 671 میلیون و 283 هزار ریال را نیز به صورت نقدی پرداخت نماید.
- رضا شرکت افتخار متهم بعدی پرونده وارد کنندگان موبایل است. ایشان که مدیر عامل شرکت پرشین الماس سیستم بوده میبایست مبلغ 1 میلیارد و 809 میلیون و 736 هزار ریال را به صورت نقدی پرداخت کرده و همچنین 5 سال و 1 ماه را در حبس تعزیری سپری کند.
- مدیرعامل شرکت دلتا همراه شرق یعنی فرخ اسکندری نژاد نیز از متهمین پرونده واردکنندگان موبایل و از اخلالگران نظام اقتصادی بوده که به 5 سال حبس تعزیری و پرداخت نقدی 600 میلیون و 30 هزار ریال محکوم شده است.
- مسعود ابراهیم گندمی نیز به پرداخت نقدی 140 میلیون و 471 هزار تومان جریمه شده و محکوم به 5 سال حبس تعزیری است.
گفتنی است روند بررسی دیگر متهمین پرونده واردکنندگان موبایل هنوز باز است و در دست بررسی قرار دارد.
سخن پایانی
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.