10 مورد از اطلاعاتی که مرورگر تان درباره شما جمع آوری می کند

حریم شخصی و امنیت مرورگر / browser
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

یکی از راه‌هایی که اطلاعات شخصی کاربران در معرض خطر قرار می‌گیرند، از طریق مرورگر آن‌ها صورت می‌گیرد. در ادامه به 10 مورد از اطلاعاتی اشاره خواهیم کرد که توسط مرورگر شما جمع‌آوری می‌شوند.

حفظ حریم خصوصی بدون شک برای هر فردی از اهمیت بالایی برخوردار است. این مقوله در فضای مجازی و ردپایی که از خود در آن به جای می‌گزاریم کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. یکی از مواردی که می‌تواند حریم خصوص افراد در فضای مجازی را با مخاطره روبه‌رو کند، عدم توجه به اطلاعاتی است که از خود در هنگام وب گردی از طریق مرورگر، ناخواسته منتشر می‌کند. در ادامه برخی از مواردی که شاید جالب باشد بدانید هر مرورگری فارغ از نوع ارائه دهنده اینترنت، از شما ذخیره و منتشر می‌کند را مرور کنیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

 

اطلاعاتی که توسط مرورگر جمع‌آوری می‌شود

 


1- نوع سخت‌افزار و سیستم‌عامل اجرایی


هر کاربر علاوه بر برداشتن یک آی‎پی که اغلب از طریق ISP به آن تعلق می‌گیرد، ردپای دیگری از جمله شناسه سخت‌افزار و نرم افزاری که از طریق آن به فضای مجازی سر زده نیز به جای می‌گذارد. هر مرورگر به طور پیش‌فرض اطلاعات سخت‌افزاری مختلفی از جمله نوع تراشه مرکزی، کارت گرافیک و نوع باتری دستگاهی که بر روی آن در حال اجرا هست را جمع آوری می‌کند.

 


2- اطلاعات مربوط به نوع اتصال شبکه


همان‌گونه که گفته شد هر فرد در هنگام اتصال به شبکه از آدرس آی‎پی خاصی بهره می‌برد که این مورد و سرعت دسترسی به شبکه نیز توسط مرورگر ذخیره می‌شود.

 


3- موقعیت مکانی


همچنین بخوانید :
به‌طور پیش‌فرض، وقتی سایتی بخواهد از مکانتان مطلع شود، مرورگر از شما سؤال می‌کند. وب‌سایت‌ها بسته به موقعیت جغرافیایی شما، اطلاعات و سرویس‌های مختص خودتان را ارائه می‌کنند. البته گوگل برای یافتن موقعیت مکانی شما از موقعیت مکانی اکسس پوینت‌های وای‌فای اطراف شما استفاده می‌کند.

شما ممکن است فقط به یکی از اکسس پوینت‌ها متصل باشید، اما توجه کنید که اکسس پوینت‌هایی که شما به آن‌ها متصل نیستید هم در یافتن موقعیت مکانی شما نقش دارند. بهترین روش برای جلوگیری از این موضوع عدم صادر کردن مجوز تشخیص موقعیت مکانی به وب‌سایت‌ها و ترجیحاً استفاده از پروکسی و VPN است. البته برای مقابله با موقعیت یاب مکانی گوگل در مرورگرها، مختلف هم کافی است از اجرای جاوا اسکریپت جلوگیری کنید.

 


4- تاریخچه مرورگر


تمام نرم‌افزارهای مرورگر وب فهرستی از وب‌سایت‌هایی که شما از آن‌ها بازدید کردید را نگه خواهند داشت. البته در هر زمانی که بخواهید می‌توانید این سوابق و موارد سرچ شده را حذف کنید.

 


5- ردیابی موس!


ردیابی موس!

شاید یکی از عجیب‌ترین موردی که هر مرورگری جمع آوری می‌کند، تعداد کلیک‌های موس در هر صفحه و بر روی هر دکمه است! برای درک صحیح از این مطلب می‌توانید به برنامه ClickClickClick’s سری بزنید.

 


6- جهت قرارگیری دستگاه!


اغلب گوشی‌ها، تبلت‎ها، ساعت‌های هوشمند و بعضاً پی‎سی‎ها از ژیروسکوپ بهره می‌برند که در جهت استفاده در  برنامه‌های کنترل تناسب استفاده می‌شود. مرورگرها شما نه تنها از این طریق جهت دستگاه بلکه مکانی که روی آن قرار گرفته مانند میز، جیب و یا داخل کیف را هم حدس می‌زند.

 


7- اطلاعات شبکه‎های اجتماعی


اگر از طریق مرورگر به شبکه‌های اجتماعی مجازی مراجعه کنید، مرورگر دستگاه تمام ریز فعالیت شما را زیر نظر دارد و از این طریق است که تبلیغات مرتبط با هر منطقه به نمایش درمی‌آید.

 


8- زبان و فونت


مرورگر به خوبی از تعداد و نوع فونت‌های نصب شده بر روی دستگاه اطلاع دارد و می‌داند که شما بیشتر از چه زبانی برای جستجو در اینترنت استفاده می‌کنید.

 


9- اطلاعات تصاویر


هر بار که از طریق مرورگر تصویری آپلود می‌کنید، مشخصات فنی همچون نام، وضوح، اندازه و حتی دوربینی که با آن تصویر ثبت شده، اسکن و ذخیره می‌شود.

 


10- اطلاعات فنی


علاوه بر موارد ذکر شده، مرورگر شما اطلاعات فنی بسیار زیادی از نحوه دسترسی شما به وب، جمع آوری می‌کند. این اطلاعات شامل عامل کاربری، پشتیبانی از صفحه لمسی، استفاده یا عدم استفاده از ویژگی «Do Not Track»، اندازه صفحه نمایش و … می‌شوند.

 


چگونه از نوع اطلاعات جمع آوری شده توسط مرورگر مطلع شویم؟


بدون شک دسترسی به برخی از موارد فوق مستلزم صدور مجوز از سوی خود شما است، با این حال اگر نمی‌دانید که مرورگر دستگاهتان اکنون به چه اطلاعاتی دسترسی دارد، دو سرویس رایگان به شما کمک خواهند کرد.

 

1- Webkay

از طریق این برنامه آنلاین رایگان می‌توان در جهت اطلاع از میزان و نوع اطلاعاتی که ممکن است مرورگر از شما به خاطر سپرده باشد، مطلع شوید. بدین ترتیب پس از بارگذاری وب‌سایت مذکور، تمام اطلاعات قابل دسترسی در دسته‌بندی ارائه می‌شود.

 

 2- Panopticlick

 Panopticlick

این سرویس توسط بنیاد مرزهای الکترونیکی (EFF) توسعه یافته و با اسکن دسترسی‌های مرورگر، شما را از موارد خطرناکی همچون نظارت دائم توسط یک سرویس مطلع می‌کند.

 


مراقب افزونه‌های نصب شده بر روی مرورگر باشید


فارغ از موادی که خود مرورگر آن‌ها را ذخیره و جمع آوری می‌کند، افزونه‌های نصب شده بر روی آن‌هم می‌توانند حریم خصوصی شما را تهدید کنند. شاید جالب باشد که بدانید تنها چهار افزونه Video Downloader For Facebook ،PDF Merge: PDF Files Merger ،Album & Photo Manager For Facebook و Pixcam: Webcam Effects در سال گذشته به اطلاعات مهم نیم میلیون کاربر دسترسی داشته‌اند. پیشنهاد می‌کنیم که پیش از نصب هر افزونه به موارد دسترسی و مجوزهای صادر شده دقت داشته باشید.

 


راه حل چیست؟


به طور خواسته یا ناخواسته، هر مرورگر برای ارائه قابلیت‎های بیشتر به دسترسی‎های فوق احتیاج دارد، با این حال اگر حفظ حریم خصوصی برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است، بهتر است از حالت مخفی یا خصوصی مرورگرها استفاده کنید که در زمان فعال بودن هیچ کوکی یا سابقه‌ای از صفحات مرور شده ذخیره نمی‌شود.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها