معماری چینی‌ با کمک ربات ها متحول می شود

معماری رباتیک چینی
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

به تدریج که ربات‌ ها هوشمندتر می‌شوند، چالش‌های بیشتری را حل می‌کنند. شرکت چینی معماری Archi-Union از ترکیب سنت و فناوری رباتیک در ساخت و ساز استفاده می‌کند.

معماری رباتیک چینی

ربات‌ها هر روز بیشتر به راحتی و پیشرفت زندگی بشر کمک می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود در آینده ربات‌ها روی شغل‌های متعلق به نیروی انسانی تاثیر بگذارند. چینی‌ها سابقه طولانی در بکارگیری ربات‌ها دارند. آن‌ها چند سال پیش از ربات‌های بهیار در بیمارستان‌های چین استفاده کردند که بجای بهیارها، دارو و تجهیزات را جابه‌جا می‌کردند. این ربات‌ها می‌توانستند مسئولیت ۴ بهیار را انجام دهند. حال چینی‌ها سراغ بکارگیری علم رباتیک در معماری و ساخت‌وساز رفته‌اند.

در میان شهرنشینی بی‌سابقه و رشد جمعیت، کشور چین بواسطه توانایی‌اش در ساخت و ساز سریع و ارزان، پیشرفت چشمگیری داشته است. اما فیلیپ یوان (Philip Yuan) بنیانگذار شرکت معماران Archi-Union معتقد است که تامین خواست و نیازهای ساخت و ساز و عمرانی کشور به بهای هویت معماری بدست آمده است. معماری چین تنها سیستم معماری در جهان است که عمدتا از ترکیب‌بندی چوبی استفاده کرده است که عمق اصول اخلاقی چینی‌ها، دیدگاه‌های زیبایی و ارزش طبیعت را در معماری آن‌ها نشان می‌دهد. یوان در رابطه با بناهای تکراری غیرقابل طبقه‌بندی که در شهرهای چین مشاهده می‌شوند عنوان می‌کند:

ساخت و ساز عمرانی فعلی در شهرهای چین نوعی فرایند تقلید و کپی کاری است. واقعا جای تاسف دارد، چرا که با این سبک ساخت و ساز سریع، سنت و هویت اصلی چین را از دست خواهیم داد.

معماری چینی یوان بجای تولید بلوک برج‌های کلیشه‌ای تکراری بیشتر بدنبال بررسی رویکردهای جدید آزمایشی تجربی در ساخت و ساز و عمران بوده است. تکنیک‌های یوان که شامل ساختمان دیجیتال و علم رباتیک می‌شوند راه نوینی برای تولید ساختمان‌های پیشرفته در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر ارائه می‌‌دهند.

مانند پروژه In Bamboo که یک عمارت کلاه فرهنگی چوبی است که با همکاری بامبوباف‌های دائومینگ (Daoming) استان سیچوان چین انجام گرفته است. مدل و طراحی این پروژه نه‌تنها از لحاظ معماری متمایز و منحصربفرد است بلکه بطور فوق‌العاده‌ای پیچیده است و تنها از طریق پیشرفته‌ترین فناوری‌ها میسر گردید.

معماری رباتیک چینی

این بنا که شبیه عدد هشت بود با استفاده از طراحی رایانشی مبتنی بر الگوریتم‌ها و یک جفت اهرم بازویی رباتیک همانند دست انسان فقط در 52 روز ساخته شد. طبق برآوردهای یوان با استفاده از روش‌های ساختمان سازی سنتی، ساخت این بنا در چین بین 6 تا 12 ماه طول می‌کشید و در غرب باید نزدیک به دو سال زمان صرف ساختنش می‌شد. یوان می‌گوید:

تمام تیرها و ستون‌ها یک زاویه خاص و ارتفاع متفاوتی داشتند. با استفاده از نیروی انسانی انجام این‌ کار در چنین بازه زمانی کوتاهی غیر ممکن بود.

این پروژه مفهوم «زمین ساخت / ساختمان شناسی دیجیتال» را نشان می‌دهد؛ شرکت Archi-Union این نوع همکاری و تبادل تازه بین طراحان انسانی و ماشین‌ها را با همین عبارت توصیف می‌کند. «زمین ساخت دیجیتال» توازنی میان روش‌ها و فناوری‌های دنیا با فرهنگ سنتی و تکنیک‌های ساختمان‌سازی بومی برقرار می‌سازد.

مثلا در پروژه In Bamboo پنل‌ها و قسمت‌های مجزا بیرون از سایت با مصالح بومی چون الوار، سفال و بامبو ساخته شدند و بعد به محل ساختمان‌سازی ارسال شدند بدین ترتیب در میزان هزینه و انرژی مصرفی صرفه جویی گردید.

شرکت Archi-Union در پروژه دیگری در گالری چی شی (Chi She) در شانگهای (Shanghai) از بازوی رباتیک ماشینی برای گذاشتن سردر آجری پیچیده موج دار با میزان دقتی استفاده کرد که توسط انسان میسر نبود. یوان درباره هندسه انتزاعی این طراحی می‌گوید:

اگرچه مصالح استفاده شده در این پروژه (آجر) سنتی هستند اما می‌توان فرم را به چیز جدیدی تبدیل کرد. نوعی بده و بستان بین انسان و ماشین است. اطلاعات را از طریق علم رباتیک به ماشین‌ها منتقل می‌کنیم و سپس این علم همه چیز را با دقت مثال‌زدنی سرجایش می‌گذارد.

کلام آخر

برای اطلاع بیشتر از اخبار جهان با پلازا همراه بمانید، شما همچنین می‌توانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها