هنگامی که اپل اقدام به رونمایی از گوشی های آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس کرد، ادعا داشت که این مدلها عملکرد بهینهتری در مقایسه با آیفون 10 دارند. حالا آزمایشات بنچمارک این ادعا را تایید میکنند.
با رونمایی اپل از گوشی آیفون 10 اس و تراشه A12 بایونیک، این شرکت ادعا کرد که عملکرد این گوشی در برابر آیفون 10 سال گذشته، تا حد زیادی ارتقا یافته است. بهخصوص، این شرکت اعلام کرد که دو هسته عملکرد بالای این گوشی به میزان 15 درصد سریعتر عمل میکنند، در حالی که میزان مصرف باتری را تا 40 درصد کاهش دادهاند و در عین حال، پردازنده گرافیکی آن نیز تا 50 درصد سریعتر است. اعداد اینچنینی گاهی اوقات میتواند باعث سردرگمی شود. در همین رابطه، Macworld یکی از سایتهای فعال در حوزه موبایل، به انجام نوعی آزمایشات بنچمارک روی این گوشی مبادرت کرد.
برای انجام این آزمایش، Macworld سعی کرد تا متغیرهای مختلف را تا جای ممکن حذف کند تا بدین ترتیب، بتوان عملکرد کاملا خالصی را به دست آورد. این سایت در گزارش خود آورده:
ما هر آزمایش را چندین بار تکرار کردیم و بعد از هر بار، اجازه دادیم که گوشی خنک شود. آزمایشات در حالت پرواز گوشی صورت گرفت، در وضعیتی که هیچ اپلیکیشن دیگری بارگذاری نمیشود. ما تمامی این روندها را انجام میدهیم تا هیچگونه تناقضی باقی نماند و بدین ترتیب، اجازه میدهیم تا هر گوشی بهترین عملکرد خود را ارائه کند.
این سایت اختلاف بسیار ناچیزی میان گوشیهای آیفون 10 اس و آیفون 10 اس مکس یافت، البته بهجز عمر باتری. در این یک مورد، مدل بزرگتر عمر باتری حدودا 20 درصد بیشتری در مقایسه با مدل کوچکتر داشت که این مسئله به خاطر باتری بزرگتر قابل پیشبینی بود.
آزمایش گیک بنچ 4
آزمایش گیک بنچ 4 مرسومترین آزمایش بنچمارک به شمار میرود، چون علاوه بر اینکه در پلتفرمهای مختلف وجود دارد، همچنین به شکل گستردهای قابلیت مقایسه میان گوشیهای موبایل و کامپیوترهای برندهای مختلف را دارد. عملکرد تکخطی آیفون 10 اس قرار بود که به میزان 15 درصد سریعتر از آیفون 10 باشد و تستهای این آزمایشگاه نشان دادند که این مدل حدود 13 درصد سریعتر است. این امر همچنین باعث ارتقای عملکرد چندهستهای شد، اما چون چهار هسته بهینه شده از نظر مصرف انرژی واقعا سریعتر نیستند، تفاوت بسیار ناچیز بود. آزمایش تست گرافیک یا GPU نیز بایستی ارتقای 50 درصدی را بر اساس ادعای اپل نشان میداد و این عدد برابر با 40 درصد سریعتر از آیفون 10 بود.
آزمایش 3DMARK
یکی از سورپرایزها نتیجه آزمایش 3DMARK بود که از دیگر آزمایشگاههای معتبر عملکرد GPU به شمار میرود. تست این آزمایشگاه میزان سرعت مشابهی در مقایسه با آیفون 10 را نشان داد. گزارشگر MacWorld اینچنین نتیجه گرفته است:
چه بلایی سر عملکرد بهینهتر و 50 درصد بالاتر چیپهای A12 بایونیک آمده است؟ اینگونه به نظر میرسد که این آزمایش معتبر، با تمامی ویژگیهای مثبتی که دارد، تا حد زیادی محدود به پهنای باند مموری و عملکرد کش (Cache) است تا اینکه قابلیت GPU برای پردازشهای مختلف را مورد بررسی قرار دهد.
در صورتی که ما از مدلهای آزمایشی همچون Ice Storm Unlimited استفاده کنیم، این مسئله نسبتا تایید میشود که این امر در سختافزار جدید به میزان 18 درصد عملکرد بهینهتری دارد.
این مسائل، در رابطه با عملکرد بنچمارکها ما را به این سمت و سو رهنمون میکنند: عملکردی که آنها نشان میدهند در کاربری دنیای واقعی به دست نمیآید. بخشی از این مسئله بدین خاطر است که متغیرهای بسیار زیادی در عملکرد گوشی تاثیرگذار هستند و بخشی از آن هم بدین دلیل است که برای انجام بسیاری از کارها، تفاوت عملکرد گوشی تقریبا نامحسوس است.
اما بر اساس آن چیزی که در آزمایشات بنچمارک به دست آمده، آیفون 10 اس تقریبا مشابه با ادعای اپل عمل کرد و شاید آن قدرها عملکرد بالایی را از خود نشان نداد. اما عملکرد آیفون 10 اس مکس در مقایسه با گلکسی نوت 9 سامسونگ، از نظر آزمایش سرعت بالا آمدن اپلیکیشن بهتر بود و همچنین جایزه DisplayMate را برای بهترین صفحه نمایش گوشیهای هوشمند به خود اختصاص داد.
کلام آخر
برای اخبار بیشتر از دنیای فناوری با پلازا همراه بمانید، شما همچنین میتوانید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.