گوشی شیائومی پوکوفون اف 1 یکی از بهترین گوشیهای میان رده و با مشخصاتی در حد پرچمداران است. در این مطلب قصد داریم به بررسی تخصصی پوکوفون F1 بپردازیم.
در بازار امروز میبینیم که گوشیهای اندرویدی دوشادوش گوشیهایی با سیستم عامل iOS رقابت میکنند و خود را بالا میکشند. اما انگشت شمارند گوشیهای اندرویدی که جهت بازار را عوض کردهاند و یا نقطه عطفی در بازار بودهاند. البته در موارد خاصی، شاهد چند گوشی اندرویدی بودهایم که واقعا برگ برنده داشتند و رقبای آمریکایی خود را به میدان فرا میخواندند. اچ تی سی اوو 4G یکی از این گوشیها بود که سالها قبل نشان داد، زور بازوی اندروید حتی میتواند اپل را هم با دردسر مواجه کند.
در سال 2016، شیائومی گوشی ردمی نوت 3 خود را به بازار فرستاد که این گوشی به نوعی شاه تمام گوشیهای مقرون به صرفه نامیده میشد. اکنون، شیائومی با شاه دیگری وارد بازار میشود. گوشی پوکوفون اف وان یا همان شیائومی پوکو اف 1 گوشی دیگری است که این شرکت تحت پرچم آن، رویای فتح بازار گوشیهای مقرون به صرفه را نزدیک میبیند. شیائومی در راستای سیاستهای خود و با ایجاد یک نام جدید به نام پوکو (POCO) قصد دارد تجربه شیرین فروش بالای گوشیهای میان رده با نام ردمی را باز تکرار کند ولی این بار نام پوکوفونها باید بر سر زبانها بیفتند.
اسنپدراگون 845، 6 گیگابایت حافظه رم، باتری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت و صفحه نمایش 6.18 اینچی با کیفیت فول اچ دی پلاس با برچسب قیمتی 20999 روپیه. شاید باور نکنید اما این اطلاعات و این قیمت، مربوط به گوشی پوکو اف 1 هستند. احتمالا چنین مشخصاتی با چنین قیمتی را هیچ کجا نمیتوان یافت. قطعا مشخصات نوشته شده روی کاغذ معیاری برای ارزیابی عملی و واقعی یک گوشی هوشمند نیست. به هرحال، شیائومی با گوشی شیائومی پوکوفون اف وان قصد دارد اندرویدیها را به خود علاقهمند کند؛ به همین دلیل است که این شرکت تاکید زیادی بر روی عملکرد و قدرت اجرای بازی این گوشی دارد. پس آیا میتوان شیائومی پوکو اف 1 را یک گوشی پرسرعت نامید؟ در ادامه قصد داریم به این سوال پاسخ داده و بررسی تخصصی پوکو F1 را ارائه کنیم.
عناوین مطلب:
بررسی تخصصی پوکوفون F1
بررسی پوکوفون اف 1: طراحی
در بازار امروز، تقریبا تمام گوشیهای پیشرفته، از جنس شیشه و فلز ساخته شدهاند اما شیائومی با انتخابی هوشمندانه قصد دارد از پلاستیک پلی کربنات در گوشیهای پوکو استفاده کند. نسخهای دیگر از گوشی پوکوفون اف وان وجود دارد که البته از جنسی سختتر طراحی شده و Armored Edition نام دارد. قطعا، یکی از اصلیترین دلایل انتخاب جنس پلی کربنات برای ساخت این گوشی، صرفه جویی در هزینه تمام شده آن است اما یکی دیگر از امتیازاتی که شیائومی با به کار بردن پلاستیک در این گوشی به کاربران داده، مقاومت بیشتر آن است. قطعا در هنگام افتادن گوشی از دست شما، پلاستیکی بودن گوشی میتواند خیال شما را از نشکستن گوشی به سادگی (و از آن طرف هزینه کم تعمیرات در صورت شکست) راحت کند.
جنس شیشه گوشی شیائومی پوکوفون اف وان از جنس گوریلا گلس 3.0 است؛ قویترین نیست، اما قوی است! بریدگی بالای صفحه نمایش هم در این گوشی وجود دارد. در این بریدگی سنسورهایی چون سنسور مجاورت، سنسور بازکردن قفل گوشی و دوربین جلو دیده میشود. یکی از ویژگیهای جالب برخی از گوشیهای شیائومی، وجود چراغ نوتیفیکیشن در بخش پایینی گوشی است. در گوشی شیائومی پوکو اف 1 هم چراغ نوتیفیکشن در بالای صفحه نمایش چشمک نمیزند و در بخش پایینی گوشی تعبیه شده است. در سمت چپ این گوشی، دکمههای جدای تنظیم کننده صدای گوشی و دکمه پاور گوشی قرار دارد. در سمت راست، فقط جای سیمکارت قرار دارد. در بالای گوشی هم یک جک 3.5 میلی متری هدفون و یک میکروفون برای تنظیم و کم کردن نویز در هنگام مکالمه قرار دارد. یکی از نکاتی که در این گوشی کار نشده، مادون قرمز است. احتمالا برای پرهیز از قراردادن یک سنسور اضافی، شیائومی این مورد را فاکتور گرفته است.
در پشت گوشی پوکو اف 1 یک دوربین دوگانه با آرایش قرارگیری عمودی وجود دارد و حسگر اثر انگشت هم بلافاصله در زیر این دو دوربین قرار داده شده است. برآمدگی لنز دوربین بر خلاف بسیاری از گوشیهای تازه وارد، در گوشی پوکوفون اف وان دیده نمیشود. لوگوی کمپانی هم در پشت گوشی درج شده است. این گوشی با داشتن وزن مناسب و لیز نبودن، اطمینان و راحتی را در هنگام کار کردن با یک دست برای شما به همراه دارد. با توجه به لبههای منحنی این گوشی، گرفتن آن در دست آسان است. جنس کامل پلاستیک پشت شیائومی پوکو اف 1 باعث شده که خط آنتن در این گوشی پوشیده شود. در نگاه اول شاید فکر کنید قاب آن فلزی است، اما به لطف ساخت و پرداخت بسیار مناسب این گوشی، جنس آن پلاستیک، شفاف و شبیه به یک فلز دیده میشود. دکمههای پاور و کنترل صدا تنها بخشهای این گوشی هستند که از فلز ساخته شدهاند.یک ویژگی دیگر طراحی شیائومی پوکو اف 1 مقاومت آن در برابر پاشیده شدن آب است؛ یعنی اگر به اشتباه آب روی گوشی ریختید و یا یک ماشین با سرعت زیاد آب جمع شده باران را روی گوشی شما ریخت، نگران نباشید. البته این به معنای مقاومت گوشی در برابر نفوذ آب نیست؛ یعنی اگر گوشی خود را در آب غوطه ور کنید، احتمالا خراب خواهد شد. در کل طراحی گوشی پوکوفون F1 هیچ امتیاز خاصی ندارد اما در حد خود و برای یک گوشی با این قیمت، کار بسیار با ارزشی را به انجام رسانده است.
بررسی پوکوفون F1: صفحه نمایش
گوشی پوکو اف 1 یک صفحه نمایش 6.18 اینچی از نوع IPS LCD دارد. این صفحه نمایش توسط سازنده چینی Tianama ساخته شده است. نسبت روشنایی و کنتراست مناسب و نمایش عالی رنگها در این صفحه نمایش به خوبی قابل مشاهده است. در زاویهها، رنگها به خوبی نمایش داده شدهاند و در هیج بخش دیگر از گوشی، نشانههایی از کمبود رنگ و یا بد کار کردن LCD دیده نمیشود. رنگهای این گوشی با سه رنگ اصلی کالبیره شده است که بازآفرینی بسیار خوبی را برای رنگها و عکسها به دنبال دارد. این صفحه نمایش از رنگهای اضافی مانند دامنه رنگی DCI-P3 پشتیبانی نمیکند اما تصاویر HDR را به خوبی نمایش میدهد.
با کیفیت این صفحه نمایش هیچ مشکلی نداریم اما مشکل جای دیگری وجود دارد! در گوشههای این صفحه نمایش یک انحنای نامناسب دیده میشود که گاهی باعث میشود برنامه و یا بازی در حال اجرا زیر این انحنا گم شود! همانطور که در تصاویر زیر مشاهده میکنید، گاهی بخشهای حیاتی تصویر ممکن است از دست شما برود.
برنامهها و بازیهای زیادی تحت تاثیر این موضوع قرار میگیرند اما با توجه به تستهای انجام شده، میتوان گفت که با این وجود هم مشکل زیادی در اجرای برنامهها و بازیها برای کاربر بوجود نمیآید. تغییر رنگ در اطراف صفحه نمایشهای ال سی دی معمولا یک موضوع مشترک بوده و در این گوشی نیز دیده میشود. اما مطمئن باشید که این تغییر رنگ تنها در صورتی اتفاق میافتد که صفحه نمایش شما یک رنگ خاص را نمایش میدهد. اگر این مشکل در تمام تصاویر برای شما وجود دارد، احتمالا باید از گارانتی گوشی خود استفاده کنید و آن را تعویض کنید.
بررسی پوکوفون F1: بنچمارک ها
در حالی که شیائومی تاکید زیادی بر روی عمکلرد و سرعت این گوشی دارد، جالب است بدانید که آزمایشهای انجام شده نتایج حتی بهتری از ادعاهای شیائومی را نشان میدهد. PCMark یکی از ابزارهایی است که گوشی را در حالات محتلف مثل وب گردی و پخش ویدیو تست کرده و نتایج سرعت و عملکرد آن را گزارش میدهد. همانطور که در زیر میبینید نتایج این آزمایش برای وب گردی با مرورگر سیستمی شیائومی پوکوفون اف وان نتایج بسیار جالبی است.
برای تست ویدیو و نمایش و ویرایش ویدیوها از نرم افزار OpenGL ES 2.0 و Android MediaCodec API و ExoPlayer استفاده شده است. در این بخش هم نام پوکوفون در کنار بزرگان گران قیمت بازار خوش میدرخشد.
در بخش ویرایش تصویر (مجموع گرفتن یک عکس و اعمال افکتهای معمول بر روی آن و سیو کردن آن) این گوشی به راحتی همه را جا گذاشته و در صدر قرارگرفته است.
در دو بخش عملکرد و تغییرات داده هم گوشی پوکوفون اف وان دوشادوش بقیه گوشیهای مطرح بازار امتیاز خود را ثبت کرده است.
بررسی تخصصی پوکوفون F1: اجرای بازی ها
PUBG یکی از بازی هایی است که بر پایه Unreal Engine 4 ساخته شده و معیار بسیار خوبی برای سنجش عیار گرافیکی پردازندهها و گوشیها است. بازی کردن PUBG با حداکثر گرافیک و نرخ فریم بر ثانیه میتواند روان بودن و توانایی یک گوشی را به صورت درست نشان دهد. بازی بعدی، آسفالت 9 است. در نسخه جدید این بازی، مولتی پلیر و ویژگیهای گرافیکی آن بسیار بهبود پیدا کردهاند و هر آنچه در آسفالت 8 ندیدیم میتوانیم در آسفالت 9 ببینیم. با وجود اینکه آسفالت 9 به اندازه بازی PUBG محبوب نیست اما این بازی یکی از محبوب ترین عناوین ژانر مسابقهای است که در کمتر از دوماه از انتشار آن در گوگل پلی حدود 5 میلیون دانلود داشت. در طی آزمایش 15 دقیقهای بازی کردن آسفالت 9، شیائومی پوکوفون اف وان توانست بازی را بدون هیچ مشکل و بدون هرگونه لگ اجرا کند. یکی از نقاط ضعف این بازی اجرای آن در نرخ 30 فریم بر ثانیه (حتی در ماکزیموم گرافیک) است.
بازی دیگر مورد تست، Lineage 2: Revolution است. این بازی توسط کمپانی Netmarble و بر پایه Unreal Engine 4 طراحی شده است. اما با اجرای این بازی در حالت ماکزیموم گرافیک، کمی پوکوفون اف 1 با مشکل مواجه میشود و کمی لگ و افت نرخ فریم در حین اجرای آن مشاهده میشود. در نرخ تصویر 57 فریم در ثانیه، درصد ایستایی این گوشی 92 درصد بود.
باتری بزرگ و پرقدرت، عملکرد فوق العاده در هنگام اجرای بازیها و سیستم خنک کننده قوی، تمام ادعاهای شیائومی در چالش برانگیز بودن قدرت اجرای بازی گوشی پوکوفون اف وان را تایید میکند. برای گیمرهایی که قصد دارند پول کمی برای خرید گوشی بپردازند، شیائومی پوکوفون اف 1 یک بهشت است.