گوشی جدید شیائومی پوکوفون F1 که به تازگی معرفی شده، از جمله گوشیهای پرچمدار و در عین حال با قیمت مناسب بازار است، اما در برابر گوشی وانپلاس 6 چگونه است؟
گوشی پوکوفون F1 شیائومی که اخیرا رونمایی شده با داشتن قیمت 300 دلاری، به نظر بهصرفهترین گوشی در میان مدلهای پرچمدار میآید. در واقع، آخرین باری که یک گوشی بالارده با قیمت مشابه را شاهد بودیم، مربوط به گوشی وانپلاس وان بود که در سال 2014 عرضه شد.
در آن زمان، این شرکت در تبلیغات خود همواره به آن مدل، عنوان پرچمدار با قیمت مناسب را اطلاق میکرد. این گوشی اولین مدلی بود که اجزای داخلی قدرتمند و برخی از ویژگیهای خوب را با قیمتی مناسب ارائه میکرد. از آن زمان تاکنون، گوشیهای وانپلاس از نظر قیمتی همواره در حال افزایش بودهاند، از 299 دلار برای گوشی وانپلاس وان گرفته تا 529 دلار برای گوشی وانپلاس 6.
در نتیجه، آیا پوکوفون F1 با قیمتی عرضه میشود که وانپلاس وان عرضه شده بود؟ بگذارید ابتدا گوشیهای پوکوفون F1 را با وانپلاس 6 مقایسه کنیم تا بهتر بتوان به این سوال پاسخ داد.
آنچه در این مقاله میخوانید:
مقایسه شیائومی پوکوفون F1 با وانپلاس 6
طراحی
گوشی پوکوفون F1 از جنس پلیکربنات (یا پلاستیک) است، اگرچه، میتوانید کمی بیشتر هزینه کنید و مدل محافظتشده با بدنه کولار را تهیه نمایید. این در حالی است که گوشی وانپلاس 6 از جنس شیشه است که مادهای برتر و قابل توجه در گوشیهای پرچمدار سالیان اخیر بوده است.
بوگدان پتراوون، در بررسی گوشی پوکوفون F1 به این نکته اشاره کرده که گوشی شیائومی مورد نظر قطعا از وانپلاس 6 سطح پایینتر خواهد بود. این امر، با توجه به تفاوت قیمتی بین این دو گوشی، چندان جای تعجب ندارد. البته گوشی پوکوفون F1 بسیار ارزانتر است.
هیچ یک از این دو مدل، منطبق با استاندارد IP نیستند اما باز کردن قسمتهای مختلف گوشی وانپلاس 6 نشان داد که این مدل دارای اجزای ضدآب است.
قدرت داخلی
این ویژگی مسلما، مهمترین مشخصهای است که پرچمدار بودن یک گوشی را نشان میدهد و هر دو مدل وانپلاس 6 و پوکوفون F1 در اینجا با یکدیگر کاملا مشابه هستند. هر دو گوشی، پردازنده کوالکام اسنپدراگون 845 دارند که ویژگی پرچمدار بودن آنها را مورد تایید قرار میدهد.
هر دوی این مدلها دارای 6 یا 8 گیگابایت رم و حافظه داخلی 64/128/256 گیگابایتی هستند، هرچند که این دو مدل، کمی از نظر ترکیب فضای ذخیرهسازی و رم با یکدیگر تفاوت دارند. در حالی که گوشیهای وانپلاس 6 دارای حافظه 128 گیگابایتی و 256 گیگابایتی و رم 8 گیگابایتی هستند، اما تنها گوشی پوکوفون 256 گیگابایتی، رم 8 گیگابایتی دارد. با این وجود، در هر دو مدل، نمونههای ابتدایی دارای حافظه 64 گیگابایتی و رم 6 گیگابایتی هستند.
در نتیجه، اگر قدرت داخلی اولویت اول شما در گوشی است، هر دوی این گوشیها عملکرد خوبی دارند.
صفحه نمایش
صفحه نمایش پوکوفون F1 روی کاغذ و در مقایسه با وانپلاس 6 سطح پایینتری دارد. گوشی وانپلاس دارای صفحه نمایش امولد با رزولوشن 1080 در 2280 و اندازه 6.28 اینچ است؛ بنابراین، میتوانید انتظار نمایش رنگ مشکی کامل و همچنین قابلیت همیشه روشن مناسبی را در این گوشی داشته باشید.
در مقابل، گوشی پوکوفون F1 دارای صفحه نمایش با رزولوشن 1080 در 2246 و اندازه 6.18 اینچی است. تفاوت عمده در این جا استفاده از صفحه السیدی IPS است که سطح مشکی پایینتری در مقایسه با صفحه نمایش امولد ارائه مینماید. همچنین در صورتی که بخواهید از قابلیت همیشه روشن استفاده کنید، صفحه نمایش السیدی شارژ باتری زیادی را مصرف میکند و بر خلاف صفحههای اولد، برای نمایش رنگ مشکی هنوز هم نیاز به شارژ بیشتری دارند.
هر دوی این مدلها، دارای بریدگی بالای نمایشگر هستند و مدل F1 بریدگی بزرگتری دارد. اینجا، نکته دیگری است که صفحه نمایشهای امولد باعث ایجاد تمایز میشوند؛ چرا که سطح رنگ مشکی بیشتر قادر به ارائه کیفیت بالاتری برای پنهان کردن بریدگی بالای صفحه نمایش است.
دوربین
دوربین معمولا یکی از اصلیترین حوزههایی است که باعث میشود قیمت گوشی کمتر شود. حالا با توجه به این نکته، پوکوفون F1 در چه جایگاهی قرار دارد؟
این گوشی ساخت شیائومی دارای دوربین اصلی 12 مگاپیکسل و F/1.9 و همچنین دوربین ثانویه 5 مگاپیکسل برای گرفتن اطلاعات بیشتر است. این گوشی همچنین ادعای داشتن دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی را دارد که با فناوری ترکیب پیکسل (pixel-binning) تصاویر بهتری را به کاربر ارائه میدهد.
علاوه بر اینکه، وانپلاس 6 ادعای دوربین اصلی 16 مگاپیکسلی و F/1.7 و همچنین دوربین ثانویه 20 مگاپیکسلی را دارد؛ دوربین دومی در ترکیب با یک لنز اولیه کار میکند تا جزئیات بهتری را ارائه نماید. یک نمونه 16 مگاپیکسلی در جایگاه دوربین سلفی وانپلاس 6 مورد استفاده قرار گرفته است.
یکی از مزایای اصلی دوربین اصلی وانپلاس 6 در مقایسه با پوکوفون F1، در دوربین اصلی است: تثبیت تصویری اپتیکال. فناوری تثبیت تصویری اپتیکال یا OIS به خصوص برای دوربینهای برتر یکی از ویژگیهای لازم است که باعث کاهش اثر تاری تصاویر به خاطر لرزش دست میشود و سبب میگردد تا دیافراگم دوربین برای مدت زمان بیشتری (به خصوص هنگام شب) باز بماند.
در زمینه دوربین باید مقایسه بیشتری میان این دو گوشی صورت گیرد، اما در حال حاضر به نظر میرسد که وانپلاس 6 روی کاغذ برنده است.
باتری
از نظر دوام، باتری شیائومی پوکوفون F1 برنده واضح از نظر میزان ظرفیت است. گوشی ساخت شیائومی دارای باتری 4 هزار میلیآمپر ساعت است که این شرکت میگوید میتواند یک روز کامل کار سنگین را انجام دهد. وانپلاس 6 دارای باتری با ظرفیت پایینتر 3300 میلیآمپر ساعت است.
هر دوی این گوشیها دارای راهکارهای لازم برای شارژ سریع هستند (Quick Charge 3.0 برای گوشی پوکوفون و Dash Charge برای گوشی وانپلاس 6). اما، به نظر میرسد که گوشی وانپلاس دارای فناوری edge است و میزان شارژ 0 تا 60 درصد آن در عرض 30 دقیقه انجام شود. این در حالی است که گفته میشود پوکوفون F1 مدت 30 دقیقه طول میکشد تا از 0 به 35 درصد برسد. البته، 60 درصد از 3300 میلیآمپر ساعت برابر با 1980 میلیآمپر ساعت است؛ در حالی که 35 درصد از 4 هزار میلیآمپر ساعت برابر با 1400 میلیآمپر ساعت میشود که همین امر باعث میشود تا گوشی وانپلاس در این زمینه برنده شود.
هیچ یک از این دو گوشی، شارژ بیسیم را پشتیبانی نمیکنند که جای تاسف دارد؛ اما برای یک گوشی با قیمت زیر 600 دلار چندان غیرمنتظره نیست.
قابلیت اتصال
از نظر قابلیت اتصال و گزینههای ورودی –خروجی (I/O) این دو گوشی تا حد زیادی به یکدیگر شبیه هستند. در نتیجه، بلوتوث نسخه 5.0 (با امکان پشتیبانی از aptX HD)، جک هدفون، USB-C و یک اسکنر اثر انگشت در قسمت پشتی گوشی در این دو مدل به کار رفته است.
پوکوفون F1 دو مزیت بر گوشی وانپلاس 6 دارد که گزینه تشخیص چهره با استفاده از مادون قرمز یکی از آنها است. این قابلیت تاکنون برای همه فعال نشده و همچنین مانند تشخیص چهره سهبعدی قدرتمند نیست، اما از قابلیت باز شدن قفل صفحه تصویری گوشی وانپلاس 6 بهتر است. ویژگی مثبت دیگر در گوشی پوکوفون قابلیت پشتیبانی از MicroSD است که وانپلاس 6 فاقد آن است. اگر عاشق کاربری گوشی وانپلاس شدهاید، بهتر است به فکر استفاده از فضای ذخیرهسازی ابری باشید یا یک مدل بالاتر را انتخاب نمایید.
در قسمت پشتی، وانپلاس 6 دارای یک مزیت بزرگتر در مقایسه با شیائومی است و تراشه NFC دارد. گوشی پوکوفون فاقد این تراشه بیسیم است که باعث میشود امکان استفاده از فناوری پرداخت گوگل و دیگر راهکارهای پرداخت مهیا نباشد.
قیمت
وانپلاس یکی از اندک برندهایی است که گوشیهای پرچمدار و در عین حال با قیمت مناسب را ارائه میکند و قیمت اولیه گوشیهای این برند 529 دلار است. در نتیجه، مسلما در میان بهصرفهترین گوشیهای پرچمدار جای میگیرد. برای این قیمت، یک مدل با میزان رم 6 گیگابایت و حافظه 64 گیگابایت را در اختیار خواهید داشت.
در حالی که این قیمت بالا به نظر میرسد، مدل پایه پوکوفون F1 شیائومی با داشتن 64 گیگابایت حافظه و 6 گیگابایت رم حدود 299 دلار میشود که حدود 200 دلار ارزانتر از گوشی وانپلاس 6 میشود. این مسئله بسیار نکته مثبتی است.
آیا به حافظه 256 گیگابایتی نیاز دارید؟ در آن صورت، گوشی وانپلاس 6 با قیمت 629 عرضه میشود، این در حالی است که گوشی رده بالای پوکوفون با قیمت 415 دلار ارائه میگردد. حتی یک مدل پوکوفون F1 دارای حافظه 256 گیگابایتی و رم 8 گیگابایتی با داشتن بدنه پشتی کولار، قیمتی برابر با 429 دلار دارد.
با کنار هم گذاشتن این اطلاعات، حتی گرانقیمتترین گوشی پوکوفون F1 سطح پایینترین گوشی وانپلاس 6 را از نظر قیمتی از میدان به در میکند.
نتیجه
گوشی پوکوفون F1 مشخصا یکی از اصلیترین گوشیهای سطح پایه در میان گوشیهای پرچمدار با قیمت مناسب است و با توجه به این ویژگیها ارزش بالایی در مقایسه با قیمت خود دارد. این مدل حتی در برخی از زمینهها بسیار بهتر از گوشی وانپلاس عمل مینماید که از آن جمله میتوان به فناوری باز کردن قفل صفحه با تشخیص چهره، امکان پشتیبانی از MicroSD و همچنین باتری بزرگتر اشاره کرد.
البته، نمیتوان گفت که با خریدن گوشی وانپلاس 6 گزینه نامناسبی را خریدهاید، چرا که این گوشی دارای امکان پشتیبانی از NFC، صفحه نمایش باکیفیتتر، طراحی زیباتر و از همه مهمتر فناوری تثبیت تصویری اپتیکال است.
آیا تمامی این ویژگیها به قیمت بیشتر از 200 دلار میارزند؟ پاسخ بستگی به نیازهای شخصی شما دارد، اما اگر قابلیتهای حذف شده در مدل پوکوفون F1 شما را اذیت نمیکند، این مدل خرید مناسبتری به نظر میرسد.
در اینجا، مطلب مقایسه دو گوشی پوکوفون F1 و وانپلاس 6 را به پایان میبریم. شما کدام گوشی را به عنوان گزینه برتر انتخاب میکنید؟ نظرات خود برای ما ارسال کنید.