بیل گیتس: مارک زاکربرگ به من مدیون است

بیل گیتس / مارک زاکربرگ
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

بیل گیتس و مارک زاکربرگ هر دو دانشجویان ترک تحصیل کرده از دانشگاه هاروارد هستند که بحران‌های درگیری با کنگره آمریکا را از سرگذرانده‌اند. گویا توصیه‌های گیتس برای زاکربرگ مؤثر بوده است.

هشدار از سوی یک ترک‌ تحصیلی هاروارد خطاب به ترک تحصیلی دیگری از هاروارد: مراقب سیاست‌های واشنگتن دی سی باش. این متن در نمایه مدیر عامل فیسبوک در مجله آمریکایی نیویورکر (New Yorker) منتشر شده است.

شاید اولین شباهت بیل گیتس و مارک زاکربرگ ترک تحصیل آن‌ها از بهترین دانشگاه دنیا، هاروارد، باشد. اخراج شدن بیل گیتس در سال 1975 به دلیل مشغولیت بیش از حد او به کمپانی تازه تاسیس مایکروسافت بود که در همان سال‌ها، آینده‌ای درخشان و متفاوت را برای او رقم زد، بالاخره بیل گیتس در سال 2007 توانست مدرک افتخاری خود را بعد از سه دهه از ترک هاروارد اخذ کند.

موسس و مدیر عامل فیسبوک هم، در پاییز سال ۲۰۰۵ تحصیل در هاروارد را رها کرد تا خود را وقف توسعه یک شبکه‌ اجتماعی جوان کند. پس از گذشت ۱۲ سال، زاکربرگ در مراسم شروع کلاس‌های سال ۲۰۱۷ در هاروارد حضور داشت و مدرک افتخاری خود را از این دانشگاه معتبر دریافت کرد.

اشتراک دیگری که این دو نفر با هم پیدا کردند، درگیری‌شان با کنگره است. 20 سال پیش بیل گیتس به اتهام تجارت انحصاری به دادگاه واشنگتن احضار شده بود و سال‌ها درگیری با قانون‌گذاران، شرکت او را در آستانه سقوط قرار داد. چندی پیش هم کمیسیون فدرال تجارت آمریکا و دولت بریتانیا، به دلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده در شرکت «کمبریج آنالیتیکا» خواستار تحقیقات درباره فیسبوک شدند و همین منجر به احضار زاکربرگ به دادگاه شد.

مارک زاکربرگحالا اسناد و مدارک کنگره آمریکا نشان می‌دهد که کمپانی‌های بزرگ فناوری در سال گذشته حدود 50 میلیون دلار را برای مخالفت با قوانین پیشنهادی دولت این کشور یا حمایت از آن صرف لابی گری کرده‌اند و فیسبوک در صدر آن‌ها قرار دارد؛ چراکه پول بیشتری نسبت به بقیه برای لابی دولت ایالات متحده در سه ماهه اول سال 2018 صرف کرده است. شاید این به خاطر هشدارها و نصایح مربی پیشکسوت خود، بیل گیتس باشد.

طبق گزارش و نمایه‌ای از زاکربرگ که در روز دوشنبه توسط مجله نیویورکر منتشر شد، بیل گیتس، به عنوان یک مربی و الگو برای زاکربرگ هم در کسب‌و‌کار و هم در کارهای بشردوستانه، به همکار قدیمی خود، توصیه‌هایی کرده مبنی بر اینکه نسبت به دیدگاه قانون‌گذاران واشنگتن، هشیار و گوش به زنگ باشد.

این توصیه‌ها از درس دردناکی می‌آید که بیل گیتس، خودش ۲۰ سال پیش آموخته بود؛ زمانی که دولت فدرال، غول نرم‌افزاری او را به خرید‌و‌فروش انحصاری متهم کرد.

در آن زمان بیل گیتس قاطعانه به کنگره گفت:

صنعت نرم‌افزاری من معیوب نیست که شما بخواهید آن را تعمیر کنید.

اما اداره دادگستری واشنگتن تحت تأثیر شهادت گیتس قرار نگرفت و طی چند ماه از مایکروسافت برای نقض قوانین ضد انحصاری صنایع بزرگ شکایت کرد که منجر به سال‌های طولانی مشاجرات قانونی شد و تقریبا داشت به فروپاشی شرکت او کشیده می‌شد.

بیل گیتس

بیل گیتس به نیویورکر گفت که از سرزنش قانون‌گذاران پشیمان شده و زاکربرگ را تشویق کرده است که در قبال برنامه‌های خود مراقب اقدامات غافل‌گیر کننده واشنگتن دی سی باشد.

گیتس گفت:

من به او گفتم که سریعا دفتری در واشنگتن برای خودت بگیر، زاکربرگ هم این کار را کرد و از این بابت هم به من مدیون است.

توصیه‌های گیتس ظاهرا در ماجرای ماه آوریل امسال برای زاکربرگ به درد او خورد، زمانی که مدیر عامل فیسبوک به دادگاه احضار می‌شود تا در خصوص نقض حریم خصوصی کاربران و استفاده از داده‌های آن‌ها توضیح بدهد.

فیسبوک یک شرکت بسیار بزرگ و اغلب پنهان کار است که درک این موضوع برای بسیاری دشوار است. در پی همین پرسش‌ها، حالا کنگره آمریکا با ایده تنظیم مجدد قوانین حاکم بر فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی مشغول دست و پنجه نرم کردن است.

اگر چه بسیاری از سوالات از سوی سناتورها به چالش‌های به وجود آمده در فناوری اشاره کردند، زاکربرگ با صبر و احترام به تک تک سوالات آن‌ها در مورد چگونگی درآمد‌زایی فیسبوک و نحوه کار اینترنت، پاسخ داد. نحوه برخورد زاکربرگ، ظاهرا به عنوان یک پیروزی برای فیسبوک ثبت شد و همین شاید بتواند توضیح دهد که چرا این شرکت بیش از ۱۱٫۵ میلیون دلار در سال گذشته را صرف لابی‌گری در کنگره کرده است.

فیسبوک فعلا به درخواست برای ارائه نظرش در این خصوص پاسخی نداده است.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها